Jump to content
BulForum.com

Две саунд карти

Recommended Posts

бъпроса ми е има ли начин след като имам две саунд карти, едната вградена двуканална ас97, другата с-медиа 4 канална, да се пуснат и двете едновременно да работят? става въпрос за винамп, да излиза звук от двете карти едновременно така че да стане 6 канален звук, може и да не е съраунд.

та въпроса ми е дали има някакъв плъгин или нещо подобно? Мерси предварително

Broite 4e i az pitam :)

Мисля че не. Здравей N_igma. И аз си сложих втора преди 2 месеца (всъщност не ми изкараха вградената). Поразрови се малко, виж дали няма някъв software за тая цигания и ще разбереш.

бъпроса ми е има ли начин след като имам две саунд карти, едната вградена двуканална ас97, другата с-медиа 4 канална, да се пуснат и двете едновременно да работят? става въпрос за винамп, да излиза звук от двете карти едновременно така че да стане 6 канален звук, може и да не е съраунд.

та въпроса ми е дали има някакъв плъгин или нещо подобно? Мерси предварително

Не може, защото използват едни и същи адреси на обръщение към шината. :) Но няма да се учуда, ако с някаква емулация някой го е направил. Но аз съм го пробвал и нестава, защото използват едно и също прекъсване.

Не може, защото използват едни и същи адреси на обръщение към шината. :) Но няма да се учуда, ако с някаква емулация някой го е направил. Но аз съм го пробвал и нестава, защото използват едно и също прекъсване.

Да бе да :P Прекъсванията не е задължително да ги шарваш, а дори и така да е, не виждам пречка

ей така става...и под бозичка може да се измисли нещо...

Това с прекъсванията е проблем дотолкова доколкото всеки две PCI устройства не могат да работят заедно ако са с едно прекъсване. Знаем, че не е така, ако драйверите поддържат shared IRQs. Т.е. звуковите карти са като всяко друго PCI устройство, било модем, ланка, или друго. Проблемът идва оттам, че в Windows в даден момент има само една звукова, зададена като default, може с различни програми на едната да свири едно, на другата друго, но с една програма да свири и на двете, трябва наистина да се управлява с плъгин някакъв, или с някаква специално написана програмка която да 'дублира' във втората карта.

Въпроса беше коментиран във друга тема но ДА може но със Уинамп.....несъм чул. Може със AtomixMP3 ;) Там има настройка колко аудиокарти използваш :) можеш да си нагласиш включително и на кой канал "L or R" и от коя звукова карта какво да свири "имаш максимално 4 едновременно пуснати песни и 4-те се просвирват от 4 различни канала" Поне толкова мога да помогна :)

мерси, сега ще я пробвам пък дано стане ;)

edit: при мен тая програма атомихМР3 дори и не ми подкарва вградената звукова. другата си работи на 4 канала, а ас97 не издава звук

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...