b0r3d Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 M-Star , a според теб каква е идеята за наличието на касов апарат и издаването на касови бележки , дори когато плащаш патентен данък ?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Като гледам отговорите на хората и почвам да се разколебавам, аз ли нещо не съм в ред, че искам да се спазват законите... Какво и става на тази държава бе хора?! Сериозно ли говорите или наистина мислите, че е по добре мошенниците да печелят на наша сметка? И не ми обяснявайте, че щели едва ли не да фалират. Ето една проста сметка: Да вземем за пример един маргарин Томи. В Била е 0,95 лв. 20% естествено е ДДС, което държавата си прибира от нас. Щом Била го продава на тази цена, знач има и печалба за нея. В магазина до блока същия маргарин е 1 лв. Когато не ти дадат касова бележка за него, тези 20% къде отиват? + печалбата? И търговеца щял да фалира... ми нека да фалира! Да направят по една Била във всеки квартал!!! Някой против? Хем по евтино, хем никога не могат да си позволят да те метнат със стоки с изстекъл срок на годност, хем хазната ще се пълни, ще има пари за образование, за дупките по пътищата... и така нататък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Като гледам отговорите на хората и почвам да се разколебавам, аз ли нещо не съм в ред, че искам да се спазват законите... Какво и става на тази държава бе хора?! Сериозно ли говорите или наистина мислите, че е по добре мошенниците да печелят на наша сметка? И не ми обяснявайте, че щели едва ли не да фалират. Ето една проста сметка:Да вземем за пример един маргарин Томи. В Била е 0,95 лв. 20% естествено е ДДС, което държавата си прибира от нас. Щом Била го продава на тази цена, знач има и печалба за нея. В магазина до блока същия маргарин е 1 лв. Когато не ти дадат касова бележка за него, тези 20% къде отиват? + печалбата? И търговеца щял да фалира... ми нека да фалира! Да направят по една Била във всеки квартал!!! Някой против? Хем по евтино, хем никога не могат да си позволят да те метнат със стоки с изстекъл срок на годност, хем хазната ще се пълни, ще има пари за образование, за дупките по пътищата... и така нататък. <{POST_SNAPBACK}> Виж сега и момчетата имат право , защото ако наистина представителите на малкия и средния бизнес спазват точно разпоредбите и си плащат всичките данъци или ще работят на минимум печалба или направо ще хлопнат кипенцата. Въпроса с касовите бележки е изцяло принципен. А Метро и Била сами по себе си предлагат единствено търговска площт , те не закупуват продукция от фирмите проиизводители за да я продават . Виж примерно Сани го правят , само че там ползват по - големи отстъпки от самите производители , затова и техните цени понякога могат да бъдат по ниски . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 А Метро и Била сами по себе си предлагат единствено търговска площт , те не закупуват продукция от фирмите проиизводители за да я продават . Сериозно!? Ами това всъщност не е ли най-доброто за нас потребителите? Да няма прекупвачи? А защо като говорим за представители на малкия и средния бизнес имаме предвид само търговците? Това не е ли много по голяма категория в които влизат и производителите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Сериозно!? Ами това всъщност не е ли най-доброто за нас потребителите? Да няма прекупвачи? А защо като говорим за представители на малкия и средния бизнес имаме предвид само търговците? Това не е ли много по голяма категория в които влизат и производителите? <{POST_SNAPBACK}> Сериозно така е , но нали за да наемеш определено място в Метро примерно като фирма производител трябва да си платиш , а това оскъпява допълнително продукцията . За категориите си прав , но при производителите нещата са по - легални , поне такива наблюядения имам Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 M-Star , a според теб каква е идеята за наличието на касов апарат и издаването на касови бележки , дори когато плащаш патентен данък ?!?! <{POST_SNAPBACK}> Ами касовата бележка в случая служи за начисляване на още данъци,които търговците си спестяват.Примерно осигуровки.Много малко са хората в България,които се осигуряват върху реалните пари,които получават-факт е,че масово в частните фирми работниците се назначават я на минимална работна заплата,я на половин работен ден,а всъщност им се плащат по-високи заплати(е не чак толкова високи),но така се спестяват осигуровките. Rafaello,не разбирам какво толкова си се влюбил в тия хипермаркети и самото им име ХИПЕР не ти ли говори,че въобще не трябва да ги сравняваш с кварталните магазини.Естесвено е в големите магазини цената да е по-ниска-в края на краищата те могат да си позволят по-малка печалба от единица продукт,защото продават огромни количества и в крайна сметка пак са на печалба.Освен това в последно време много нашумяха слуховете за буквално изнудване от страна на хипермаркетите спрямо производителите,ако искат стоките им да се продават по техните рафтове.Въобще не са толкова лъскави нещата,колкото изглеждат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Аз като гледам как всеки се натиска да става търговец, вместо да започне производство и да открива работни места и най-сетне да тръгне напред икономиката ни... икономика само с търговия не става. Щом е толкова зле за търговците защо аджаба всички искат да стават търговци... еее не знам. Аз съм инж. технолог от икономика не разбирам... само от обща култура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Ми да, знаете ли какво ще стане ако вземат да си плащат данъците... Ами мен какво ме интересува ?! Аз защо си ги плащам ? Те по-големи тарикати ли са от мен, че да не го правят ? Дайте сега щото данъците ни бъркат в печалбата да не ги плащаме хич. Ами отивайте търгувайте в гората !!! Всеки втори магазин си отвори, ами много ясно, че няма как да печели, освен ако не краде..защо не вземете да произвеждате нещо ? На хранителните стоки са им преброени дните, сега като дойдат още 2-3 големи вериги и край...което си е в интерес на потребителя, защото хем ще пазарува по-евтино, всичко ще е в срок на годност и ще е е на едно място. Че и касова бележка ще му дават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Аз като гледам как всеки се натиска да става търговец, вместо да започне производство и да открива работни места и най-сетне да тръгне напред икономиката ни... икономика само с търговия не става. Щом е толкова зле за търговците защо аджаба всички искат да стават търговци... еее не знам. Аз съм инж. технолог от икономика не разбирам... само от обща култура. <{POST_SNAPBACK}> Ами защото да си производител хич не е лесно , плюс това колко повече капитал ти трябва да стартираш едно производство . Най - лесното е отварям магазинче и жив умрял си взимам мойта горница , а производителя да се оправя , как и откъде ще сваля разходите си , за да може да е конкурентен на пазара , защото както ти казах , търговеца никога няма да падне от неговия си процент печалба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Ами лесно, ама няма вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Ами лесно, ама няма вече. <{POST_SNAPBACK}> Еее много хубаво!Сега вместо едно семейство от квартала да си живее прилично,ще има едно семейство,което чака на опашката за осигуровки!Честито! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Е какво излиза сега хем е много лесно да си търговец, хем е много трудно щото има да се плащат много данъци!? Ами какво упрекваме държавата, че го направила трудно, значи трябва да е така. Ако беше лесно нямаше хич да има производители, а само търговци. Законите ТРЯБВА да се спазват от ВСИЧКИ! Това е! Знаете ли как да различите чужденците в Германия от натуралните немци? Когато светофарът светне червено, дори и една кола да не се вижда, германеца си чака зеленото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Айде сега,пак излезнахме най-големите бабаити на света.А това е нещо,с което въобще,ама въобще не съм съгласен!Като казахте за германци...Ако спреш един германец с S класа,ще ти изкара до последния цент какви приходи има и какви данъци е платил.Ако спреш обаче "Галфона" с неговата S класа,ще се окаже,че горкият човечец има фирма,която от години е на червено,да го съжалиш просто...милото същество,да го оставим да си кара поне количката и да се радва.Интересното обаче е,че фирмичката на "Галфона" всъщност е 5 звезден хотел!!!Я виж ти-как така се получава,че вместо да плаща баснословни данъци на държавата,"Галфона" нищо не плаща?!Ами така-фирмата му е на подоходно облагане,ама няма тя всъщност е на червено,тоест няма доходи-сирече-няма и данъци.Цък,цък...и какво да правим сега...Я,я чакай,къв е оня там с чупения Форд?Търговец,а?Ееей голям тарикат бе!Я ела сега нашия-плати това дето "Галфона" не го е платил и си свободен!Та това е братлета данъчната ни система-обърната наопаки!Понеже големите риби укриват адски много пари,държавата съдира задниците на дребните риби.Те пък не ви издават бележки и вие им се сърдите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Еее много хубаво!Сега вместо едно семейство от квартала да си живее прилично,ще има едно семейство,което чака на опашката за осигуровки!Честито! <{POST_SNAPBACK}> Еми хубаво, дай сега никой да не плаща данъци заради това. Семейството ако е кътало пари и ако е кадърно ще си намери друга ниша. Аз просто казвам мен какво ме вълнува като потребител. Пък и е капитализъм, всеки се спасява както може. И пак започнахте с политиците и S класите, все те са ви виновни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Еми хубаво, дай сега никой да не плаща данъци заради това. Семейството ако е кътало пари и ако е кадърно ще си намери друга ниша. Аз просто казвам мен какво ме вълнува като потребител. Пък и е капитализъм, всеки се спасява както може. <{POST_SNAPBACK}> Дам тука си много прав Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 И пак започнахте с политиците и S класите, все те са ви виновни... <{POST_SNAPBACK}> Мда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Аха, не ги е срам политиците, не ги е срам, че сме едно крадливо племе, че винаги другия ни е виновен, че чакаме всичко на готово, че умираме да се оплакваме и никога не търсим вината в себе си. А сигурно тия с S-класите са виновни, че доста голям процент от хората още не са разбрали, че няма вече "равенство" , ако се сещаш какво искам да кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Между другото кога най-сетне ще се промени тази нагласа в нас, когато видим някой със скъпа кола и първата ни приказка да е "Еееей, виж го тоя, кой знае какъв мошенник е!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Rafaello, повечето от хората със скъпи коли не им е чиста работата. Това си е факт. Но като ги плюем няма да промеим нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Ами аз лично много им се кефя на яките коли,честно.Само,че когато майка ти е работила като счетоводител,когато е натъкмявала годишни баланси на разни "бизисмени" и подчертавам натъкмявала,защото си е точно такова нещо-не отчитане,а нагласяне докато нещата ти харесат...еми тогава ще ме разберете.Не искам да се правя на много велик,щото не съм,ама или вие въобще не сте в час или само си говорите и си упорствате само и само да е на вашето.Разберете,че укриването на данъци в най-големи размери се извършва баш от тия,които ви издават касови бележки.Защото те могат да си позволят този лукс-те от другаде ще скрият пари.А сульовците от кварталните магазини няма откъде другаде да скрият.И това за жалост е факт!Не тъп български манталитет-да цъкаш по мерцедесите и да псуваш,такава е действителността! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Сега един сериозен въпрос: Какво да направим ние, обикновените граждани за да пременим нещата? Само не казвайте, че нищо не може да се направи, защото няма начин да няма начин! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 М-star, прочети ми първите постове и виж защо аз искам да ми се издава касова бележка. Не, главната причина не са приходи, данъци и така нататък. Примерно ти си купуваш нови маратонки за 130 лева, плащаш си ги, продавача те изпраща по живо по здраво и всички са доволни. Той спечелил някой лев, ти с нови патъци. След 2 дни ти се цепи подметката, ти се връщаш и същия продавач ти казва "Ааа аз теб не съм те виждал, какви са тия цървули.." И ти какво правиш ? Пиеш една студена вода. Ако имаш касова бележка нещата стоят по малко по-различен начин. Това е един много общ пример, недей да се хващаш за него, просто искам да кажа, че касовата бележка е нещо като билетчето в рейса - тя ти е застраховката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Може да звучи банално вече,но за мен това е истината:Здраво бачкане!Само човек,който здраво бачка е в състояние да отстоява правата си,когато вижда,че с него се подиграват.Само такъв човек е способен да протестира за несправедливите данъци!А в това е истината-да се бориш за правата си.Както веднъж чух в шоуто на Слави:Разликата между Българи и Французи е,че,когато на французите им вдигнат цената на парното,ония излизат и си свалят правителството,а ние си сваляме радиаторите...Това е за мен решението-всеки да гледа себе си и да си отстоява интересите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Ами да, но това неможе да стане, докато българина не осъзнае какво значи гражданско общество. Знаеш ли, много се изкефих, когато казаха, че ще слагат онази статуя до джумаята, защото тогава хората показаха, че има някакви наченки на гореспоменатото общество. Но има още много хляб да ядем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Това е за мен решението-всеки да гледа себе си и да си отстоява интересите. <{POST_SNAPBACK}> Е извинявай, не се заяждам, но искането на касова бележка не е ли отстояване на интересите ни? На правата ни на потртебители? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.