Jump to content
BulForum.com

natiskane na struni

Harbachek

Recommended Posts

Zna4i sledniq problem e takav zeh si kitara oba4e kato natiskam strunite mi ostava mesoto i kojata navatre v prastite i mnogo me bolqt sled kato gi mahna ot strunata moga li da si sloja ne6to na prastite i kakvo moje da mi prepora4ate ?

Направи си едно перце от пластмаса или нещо твърдо и свири с него. ;)

Az govorq 4e me bolqt teq prasti na lqvata raka s koito natiskam strunite a ne teq s koito drankam daje sega sa mi 4erveni 3 prasta srednite na lqvata raka ot natiskane.

Vijdal sam nqkakvi gumi4ki ama ne sam siguren

Az govorq 4e me bolqt teq prasti na lqvata raka s koito natiskam strunite a ne teq s koito drankam daje sega sa mi 4erveni 3 prasta srednite na lqvata raka ot natiskane.

Vijdal sam nqkakvi gumi4ki ama ne sam siguren

Ти свирил ли си някога?Аз съм свирил 3 години и мога да ти кажа т'ва-онова.

От какво може да те боли?

-отначало е така,може да не си свикнал

-може да натискаш твърде силно,а то трябва леко иначе звука не излиза хубаво

-Трябва да натискаш ЛЕКО(колкото да излиза хубав звук) малко преди прагчето,а не между 2 прагчета,защото тогава бражди

С течение на времето, върховете на пръстите ти ще загрубеят и втвърдят и няма да имаш проблеми.

Успехи с китарата..........

Ти свирил ли си някога?Аз съм свирил 3 години и мога да ти кажа т'ва-онова.

От какво може да те боли?

-отначало е така,може да не си свикнал

-може да натискаш твърде силно,а то трябва леко иначе звука не излиза хубаво

-Трябва да натискаш ЛЕКО(колкото да излиза хубав звук) малко преди прагчето,а не между 2 прагчета,защото тогава бражди

Мога да добавя примерно да си изрежеш жестоко ноктите на лявата ръка, за да не ти влиза струната между нокътя и пръста. Другото го е написано вече. Изчакай...с времето няма да ти прави впечатление.

С течение на времето, върховете на пръстите ти ще загрубеят и втвърдят и няма да имаш проблеми.

Прав е !

В началото и аз виждах много зор особено кутрето на 1вите струни ..... :wacko:

След наколко дена ще видиш как пръстите ще ти посинеят и кожата ще ти стане супер груба точно на върховете на пръстите и няма да усещаш нищо :)

Ами братле свири но си почивай.Верно така ще си сега.После...ще забележиш че пръстите са ти станали адски твърди.(аз още се зарибявам да удрям по метал щото се чува мноу яко).Аз съм в момента практикуващ на китара от...повече от година и половина.В началото беше зора.После имаше само :punk :punk :punk :punk :punk .Успех с китарата братле!

И аз имах тоя проблем в началото... после са поумъртви кожата и загрубя. Ама преди тва, щото грифа ми беше от "качесвено боядисаните" пръстите ми ставаха черни като се изпотяваха и не можех да ги измия със седмици... А аз друго искам да питам. Знаете ли някой сайт за песни с нотните им текстове(освен Toзи)

Приятелю, когато почнат да ти посиняват от свирене (говоря за 5-6 часа на ден), тогава си тръгнал в правилната посока! :) Иначе да те болят в началото е нормално - свиквай!

А това да натискаш по-леко струните не е правилно, защото 1) Тона е фалшив(китарата се настройва при пълно натискане, защото не можеш да контролираш силата на натискане на всички струни за да я настроиш - по добре да натискаш до край) Едно и също прагче натиснато по различен начин дава разлика от 1/2 тон, а по някога и 1 октава (флажолети) 2) Лекото натискане не развива захвата 3) Ако натискаш леко не можеш да правиш някои неща като например слайд на баре!

Вярно, повечето от тези неща не са му необходими в началото, но по-добре да свиква по правилния начин, отколкото да се научи грешно и после да не може да отвикне!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...