Jump to content
BulForum.com

apache

Recommended Posts

Вчера си инсталирах apache, конфигурирах си го, оправих си го - работи идеално. Но малко по малко започват да възникват въпроси и ето първият от тях: как да си огранича връзката? Като теглят от мен с максимален upload това ми запушва изцяло канала за download и нищо не мога да свалям. Не ми трябва да го ограничавам към дадени IP-та, ами като цяло. Примерно - да не могат да дърпат от мен с повече от 5К (общо). Това е, благодаря :)

Сложи си шейпър. Виж в google HTB (Hierachical Token Bucket) поне за мен е по-добро от CBQ. Обаче трябва доста четене. ;)

А ако може да разясните нещо така повече .. как се правят тия работи, какво представляват, какво се изисква .. :) Все пак завчера за сефте пускам апаче :)

А ако може да разясните нещо така повече .. как се правят тия работи, какво представляват, какво се изисква .. :) Все пак завчера за сефте пускам апаче :)

CBQ и HTB не са част от apache.

Traffic-Control-tcng-HTB-HOWTO

С cbq също ще стане, да не говорим, че е по-лесно. :)

Не съм казвал, че с CBQ няма да стане.

Според мен са еднакво лесни/трудни но HTB работи димнамично, за разлика от CBQ, което го прави малко по-добро решение!

Не винаги най-лесното е най-доброто!!! ;) B)

mene mi e neqsno za6to tolkoz dobra programa kato apache nqma takiva polezni ne6ta kato o6to ograni4enie na trafika, ograni4enie za ip, ograni4avane broj conekcii na 1 ip... za nqkoi ne6ta se raz4ita na vyn6ni moduli deto ne qsno dali sa syvmestimi primerno s 2.0

vij nqkoi ftp serveri si imat vsi4ko

CBQ, HTB,.. se taq, razlikata e v podrobnostite koito nego qvno ne go interesuvat

trqbva da shvane principa na tc

@Deathzone : Пробвай да потърсиш в гуугъл, аз поне видях достатъчно решения на проблема ти ;)

@en3rgy : За ограничения за ИП можеш да ползваш .htaccess, както и ИПтейбълс, разбира се. Запознат съм наистина много малко с .htaccess, но предлага доста възможности и решения.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...