Shiro Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Вчера си инсталирах apache, конфигурирах си го, оправих си го - работи идеално. Но малко по малко започват да възникват въпроси и ето първият от тях: как да си огранича връзката? Като теглят от мен с максимален upload това ми запушва изцяло канала за download и нищо не мога да свалям. Не ми трябва да го ограничавам към дадени IP-та, ами като цяло. Примерно - да не могат да дърпат от мен с повече от 5К (общо). Това е, благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0rs Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Сложи си шейпър. Виж в google HTB (Hierachical Token Bucket) поне за мен е по-добро от CBQ. Обаче трябва доста четене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 С cbq също ще стане, да не говорим, че е по-лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 А ако може да разясните нещо така повече .. как се правят тия работи, какво представляват, какво се изисква .. Все пак завчера за сефте пускам апаче Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 А ако може да разясните нещо така повече .. как се правят тия работи, какво представляват, какво се изисква .. Все пак завчера за сефте пускам апаче CBQ и HTB не са част от apache. Traffic-Control-tcng-HTB-HOWTO Link to comment Share on other sites More sharing options...
s0rs Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 С cbq също ще стане, да не говорим, че е по-лесно. <{POST_SNAPBACK}> Не съм казвал, че с CBQ няма да стане. Според мен са еднакво лесни/трудни но HTB работи димнамично, за разлика от CBQ, което го прави малко по-добро решение! Не винаги най-лесното е най-доброто!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 ето за по-лесно htb.init Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 mene mi e neqsno za6to tolkoz dobra programa kato apache nqma takiva polezni ne6ta kato o6to ograni4enie na trafika, ograni4enie za ip, ograni4avane broj conekcii na 1 ip... za nqkoi ne6ta se raz4ita na vyn6ni moduli deto ne qsno dali sa syvmestimi primerno s 2.0 vij nqkoi ftp serveri si imat vsi4ko CBQ, HTB,.. se taq, razlikata e v podrobnostite koito nego qvno ne go interesuvat trqbva da shvane principa na tc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 А за windows някой знае ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 А за windows някой знае ли? <{POST_SNAPBACK}> apache za windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 apache za windows <{POST_SNAPBACK}> За шейпър става въпрос? Трабва ми само, че за уиндоусл Някой ако знае да казва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 @Deathzone : Пробвай да потърсиш в гуугъл, аз поне видях достатъчно решения на проблема ти @en3rgy : За ограничения за ИП можеш да ползваш .htaccess, както и ИПтейбълс, разбира се. Запознат съм наистина много малко с .htaccess, но предлага доста възможности и решения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Не винаги най-лесното е най-доброто!!! Не съм казал обратното ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.