Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

Коя марка е най-добра според вас?В момента съм с HDD Maxtor и нямам оплаквания,но ми трябва HDD с по-голям капацитет!

Определено в момента водят Seagate. Това ти препоръчвам

SEAGATE Много ясно .... те според мен и не само според мен е най,наъ,най-яката марка засега ..... :punk имал съм незнам колко Сегате-а .... даже имам един на 8 години 6.4 Гб и НЕ Е МРЪДНАЛ ..... работи отлично ... всеки ден ... разнясен е и въпреки тва НЕ е мръднал .... се пак ти си реши ... иначе има вече такава тема , по-точно то онова е АНКЕТА :D

Аз да добавя и Хитачи в класацията. За мен са номер 1. Безшумни с по- малко вибрации от Сигейт, макар технологията да е на Сигейт ;)

По-голям трансфер и по-ниска температура на работа.

Едни добри дискове.

Ами виж сега така едва ла някой ще ти свърши работа , всичко е въпрос на мнение . Примерно аз имам Maxtor DiamondMax Plus 80Гб и съм много доволен от него сложил съм допълнителен вентилатор да не загрява и държи температура 31 - 33 градуса , kоето според мен е нормално. Значи Сигейт може да са лидер , но това не значи , че само те са марката ..

Успех :rolleyes: :punk

• 2 weeks later...
Добре,но дали Seagate са безшумни?Тоест,търся си HDD,което да не ми бучи!Това е!

Seagate са желязни хардове, но Hitachi са доста по-студени и тихи. Единствената ми забележка е, че при сериозен трансфер главите са малко по-шумни от тези на Seagate.

Ако държиш на тишината, едно Hitachi с включен Acoustic Management и ще спиш спокойно :)

Аз също съм се спрял на Hitachi 250GB, но знам, че 160GB-овите Seagate-и са бестселър и се замислям да не взема именно 2х160GB Seagate - малко по-скъпо, но и още 70GB отгоре.

Аз също съм се спрял на Hitachi 250GB, но знам, че 160GB-овите Seagate-и са бестселър и се замислям да не взема именно 2х160GB Seagate - малко по-скъпо, но и още 70GB отгоре.

Дам, аз съм с такъв Seagate и е много тих :music Супер доволен съм, но е АТА, преди него бях взел САТА, който доста похъркваше и затова го смених :)

Знам, че доста хора ще 'скочат' на това мое мнение, но защо например този 160 ГБ-ов модел на Сигейт е АТА-100 (както и повечето модели)? Според повечето, разлика между АТА-100 и АТА-133 почти няма, но теоретично разликата е повече от 30%. Харда ми е Макстор АТА133, доскоро бях с АТА-100 дъно, сегашното ми дъно с АТА133 покрива капацитета на харда отлично, и вероятно е заради по-добрия чипсет, но аз усетих доста разлика. При всички случаи АТА133 е поне малко по-бързо от АТА100. Не знам, в момента хардовете вероятно са ги 'развалили' спрямо преди години , но моя Макстор е на близо 3 години и не е мръднал, много тих е(включително когато главите работят), с един вентилатор от по-малките го охлаждам вече на около 30 С, т.е. много съм доволен и при закупувне на хард, сериозно бих се замислил отново за Макстор.

Знам, че доста хора ще 'скочат' на това мое мнение, но защо например този 160 ГБ-ов модел на Сигейт е АТА-100 (както и повечето модели)? Според повечето, разлика между АТА-100 и АТА-133 почти няма, но теоретично разликата е повече от 30%. Харда ми е Макстор АТА133, доскоро бях с АТА-100 дъно, сегашното ми дъно с АТА133 покрива капацитета на харда отлично, и вероятно е заради по-добрия чипсет, но аз усетих доста разлика. При всички случаи АТА133 е поне малко по-бързо от АТА100. Не знам, в момента хардовете вероятно са ги 'развалили' спрямо преди години , но моя Макстор е на близо 3 години и не е мръднал, много тих е(включително когато главите работят), с един вентилатор от по-малките го охлаждам вече на около 30 С, т.е. много съм доволен и при закупувне на хард, сериозно бих се замислил отново за Макстор.

Наистина разлика между АТА100 и АТА133.По отношение на шума - досега не съм чул Макстор (от по-новите), който да е тих, без значение САТА или АТА133.На който му трябва бърз хард определено да си вземе Макстор, но ако трябва тих, то тогава да се ориентира към Seagate :rolleyes:

Hitachi или Seagate.Използват една и съща технология така че са еднакво издържливи а Хитачитата са по тихи.Разлика между Ата100 и ата133 няма да усетиш освен ако не работиш с файлове >1гб

• 2 weeks later...

И аз си купих Seagate Baracuda колко голям диск взе?

edit: Специални извинения за Midex за това че не съм пратил ЛС на Deyan_PLD надявам се да не си се засегнал нещо.

И аз си купих Seagate Baracuda колко голям диск взе?

Да си чувал за лични съобщения :confused ;)

Мисля, че темата вече е изчерпана - моля модераторите да я затворят. :inqn

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...