Jump to content
BulForum.com

КСТ в ТУ-София или Информатика в СУ

Shiro

Recommended Posts

по повод ТУ питайте LifeFeel какво мисли :)

Е то по времето на майка ми и баща ми е било елитно заведение. Става дума за сега.

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply
Виш от къде произтича проблема - просто ти си мислиш, че учите програмиране защото ти самият не си много наясно какво е програмирането. И на мен много хора ми казваха това, което и ти - но те самите не бяха добри програмисти. Хайде отнова да ти дам аргументи:

- Математиката, която се учи там е математика за инженери. Не, че е лошо да я знаеш но много дялове от математиката, които са важни за програмирането не се засягат. Говори с доц. Василев и той смята така.

- Паскалът, който се учи първа година беше смешно малко, като часове и като материал. Просто смешно - аз направих тест върху целия материал и се освободих на 2 час без да казвам, че съм особенно добър.

- Виш къде отиват всички от националните отбори по Програмиране.

- Когато говорих с асистент Бойчева мисля, че се казваше за да я питам за отбор по програмиране тя каза, че такова нещо в ТУ няма. Каза ако искам да ме урежда да ходя в ПУ да слушам. Тези неща там се учили.

Така вече мога да се съглася с теб защото казваш че се учи но по лош начин примерно по-малко часове и т.н проблеми.В никакъв случай това не значи че няма такава дисциплина както разбрах аз поста ти и затова се възмутих :)

За математиката си напълно прав и неслучайно аз не записах КСТ защото не си падам по програмирането а по Хардуера за това се насочих към Електроника ;)

Относно доц.Василев той е малко шемет пък и е завършил специалност "Елктронно изчислителни машини".Нещо не ми вдъхва доверие незнам защо.

Аз не искам да се състезавам с някой си просто като завърша искам да си намеря някъде работа и несъмнено смятам че дипломата от ТУ е с по-голяма тежест. :)

Лежи на тая кълка

Питай карамана, колко се учи и колко даскала си вършат съвестно работата. Старал съм се колкото мога, но там си е чиста гавра. Даже взимах стипендия 65лв, накрая искаха да им я връщам :angry1

Няма смисъл да питам карамана като един човек който завършва сега ТУ е в нас и доста съм говорил.Едно ме хваща яд че ти Aquila и Lotion сте изкарали само 2 години като се има предвид че най-много се учи по специалноста последните 2 години да не кажа 1 а вие НЕ СТЕ ги изкарали а говорите.Вие сте минали само подготовката и ви е хванало шубе или незнам си там какво.Не ви ли стана ясно че първите 2 години ще ви мачакат за да се откажете ако сте силни да издържите значи ще станете и добри инжинери.Съжелявам че ви го казвам ама не сте били упорити :) А заа да станеш специалист задължително трябва магистратура.:)

Спирам да пиша защото немисля че някой ще реши във форума какво да учи кой каквото си е наумил това прави :)

ПП.Аз пък съм си наумил да се мъча кой каквото да ми говори.Все пак всеки пречупва всичко през неговата си призма.Едно време ми казваха и за ТЕТА че е трудно и че нищо не се научава но не е точно так.Трудно беше наистина но твърдя че съм научил нещо но повечето си завършиха просто ей така.Така че винаги има 2 страни и от нас самите си зависи къде ще сме(не говоря за оценки да не ме разберете грешно) :)

Имам познат който тази година се дипломира КСТ в ТУ пловдив и е учил поне 3 програмни езика(Паскал,С++,Бейсик за тези се сещам без да се замислям) ;) Учил е и още няколко които не ги знам но това че не се учи програмиране не е вярно.

До 3 Курс се изучават още: Асемблер, SQL и JAVA. Мисля, че са напълно достатъчно, за да се започне някъде работа.
Уау да не бъркаш ВУЗ-овете? За две години не видях нищо такова, преподавателите(почти всички) въобще не се интересуват какво и колко ще научиш, ако въобще идват и преподават. На изпитите масово преписване (сега в трети курс е баси мизерията), ако попаднеш на "добронамерен" преподавател(което няма как да избегнеш), колкото и да си учил няма изкарване(обичам Стоилов-лукчо :punk ).

Нищо не се учи, на сесията ти съдират кожата и накрая за нищо неставаш освен ако не си къдърен и самообразован.

На повечето преподаватвели им е през х*я колко ще научиш, особено за по-специализираните предмети. Ти самия нямаш ли желание, ходи копай тогава (не се отнася лично за теб ;) ). Тъкмо няма да отмъкваш напразно хляба на останалите програмисти, които са решили да се научат на нещо.
Ами определено дипломата от ТУ има по-голяма тежест.Във фирмата в която работи сестра ми(Комеко за да не ме питаш коя ) постоянно наемат хора които винаги са от ТУ специалност или Автоматика или Електроника или нещо такова подобно.Като трябва се направи даден уред как ти от ПУ ще го направиш като си учил само програмиране и математика(специалност математика и информатика)?? :confused Наистина е зор ама си заслужава. :)

...

ПП.Ми предполагам че пак даскал излизаш просто обаче само по информатика. :)Примерно ако си спец Български език или пък специалнос Ангглйска фология учиш по тях.Ако си Български и Англйски просто учиш и двете специалности на едно и е голям зор ;) Така че същия номер е с математика и информатика и само информатика :)

Само да ви светна, че в никоя фирма, в която търсят програмист няма да ви искат диплимата, ще искат да видят какво сте правили и какво можете да правите...

Като кандидатстваш за работа няма да те питат къде си завършил, ще ти искат само проект за да се уверят че наистина можеш да програмираш. Но като постъпиш на работа и представиш дипломата, в която пише инж.****** ****** ще те гледат по-друг начин и ще имаш повече перспективи да те повишат и да станеш я началник, я нещо друго. И защо? Ами защото просто разбираш малко повече от един обикновен програмист. ;)
Изобщо няма да те питат такива работи, ще те питат къде си работил и да покажеш какво си правил. Ти тоя технически го изкара харвард направо...като учиш 10 езика не значи, че ще научиш нещо. Важното е един да знаеш, ама както трябва. КСТ не е най-великата специалност, точно обратното. ФМИ на ПУ в момента е 100 пъти по-добре

:lol: :lol: :lol: Смях в залата. И с какво е по-хубаво ФМИ на ПУ?

Между другото наскоро видях какво се изучава в ПУ Информатика. Ама толкова леки семестри. По 3 предмета на семестър, даже понякога няма и толкова. Това ако е учене. И не учат някакви по-различни предмети от тези в ТУ КСТ. И както можеш да се досетиш, в ТУ се учат много повече предмети, защото все пак е инженрна специалност. ;)

по повод ТУ питайте LifeFeel какво мисли :)

Той LifeFeel си е изказал мнението по този повод вече. Който иска да поразгледа темата по-назад. Защо са тези постове иначе.
Относно доц.Василев той е малко шемет пък и е завършил специалност "Елктронно изчислителни машини".Нещо не ми вдъхва доверие незнам защо.

Аз не искам да се състезавам с някой си просто като завърша искам да си намеря някъде работа и несъмнено смятам че дипломата от ТУ е с по-голяма тежест. :)

Василев когато го е учил това, е било друго време и тогава това е било елитна специалност. Много добре даже си разбира от работата според мен. Не е прекъсвал да подобрява знаничта си.(да се "ъпдейтва" ;) ) за това и сега преподава по толкова различни предмети. Иначе дипломата няма да ти помогне да си намериш по-лесно работа, но с нея ще имаш по-добра перспектива за в бъдеще. Едно е да си програмист, друго е да си и инженер. А за Lotion и Aquila не се тревожи. Всеки си намира щастието в различни посоки. Дано само не съжаляват за решенията си след това. Иначе пътища към щастието има много. ;)

Много ме радват изказвания то рода на "до 3-ти курс сме учили 6 езика". 200 езика сте учили... :).

На мен ми стигат три езика - български, английски и един за програмиране ;).

Ако Hello World и n-factorial са показател за познания по език - аз знам 10-на езика :). Ебаси критерият.

Аре и като вземеш диплома да почерпиш бай ти Караман с едно кафенце за кадем!

п.с. Успехи!

Мерси. Ше почерпя разбира се. Само да завърша. :)
Много ме радват изказвания то рода на "до 3-ти курс сме учили 6 езика". 200 езика сте учили... :).

На мен ми стигат три езика - български, английски и един за програмиране ;).

Ако Hello World и n-factorial са показател за познания по език - аз знам 10-на езика :). Ебаси критерият.

:D Аха, имаше един виц навремето за това. Ама къде видя да съм включил Word и Excel и другите темподобни. :) Ставаше дума за нещо съвсем различно, на което явно не си обърнал внимание да прочетеш по-нагоре. ;)

П.П. А да, по-горе забравих да включа и "С" (все пак е отделен предмет) :P . Ама понеже jozo спомена С++ за това не го и включих

Мерси. Ше почерпя  разбира се. Само да завърша. :)

:D Аха, имаше един виц навремето за това. Ама къде видя да съм включил Word и Excel  и другите темподобни. :) Ставаше дума за нещо съвсем различно, на което явно не си обърнал внимание да прочетеш по-нагоре. ;)

П.П. А да, по-горе забравих да включа и "С" (все пак е отделен предмет) :P . Ама понеже jozo спомена С++ за това не го и включих

Ебаваш ли се или си тъп, че не разбрах :) ?

Иначе постингът ти е уникален - признавам :).

Ебаваш ли се или си тъп, че не разбрах  :) ?

Зависи от гледната точка. :)

Исках да кажа, че всъщност хората спореха какво и колко се учило еди къде си, а не за кой колко знае. Макар че и твоя пост много не му разбрах идеята. :)

Иначе вица беше:

Отиват първокурсниците студенти (специалност програмисти) на първия учебен ден и първия час по програмиране учителят казва.

- Сега искам всеки да ми каже кой какви езици знае.

И един който искал да се натегне от първия ден вдигал с голямо желание ръка. Като го попитал:

- Ти какви езици знаеш?

И той отговорил:

- Знам 3 езика. Английски, Немски и Руски.

:D

Нямаше кво да си изкажа по темата - rez и sasquatch го казаха още в началото :).

Като чуя, че някъде не ни учат на нищо и ми става някак странно.

Или научаваме каквото искаме, или мрънкаме. Няма друго.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...