Jump to content
BulForum.com

PC ???

Recommended Posts

Kakva ma6ina (server) trqbva da si kupq za da moje da poddurja :

1.On-line Radio !

2.Poddrujka/pisane na sait(ove) !

Edit : I ako moje nqkoi da mi kaje v osnovni liniii kak se osu6tetstvqvat tezi 2 to4ki :P !

Edit2 : Osnovniq vapros e kakva hardware-na poddrujka e neobhodima za tova !

Не съм от най-компетентните, но :

за поддръжката на онлайн радио по-важен е нета, отколкото самия компютър. Иначе и и нещо на 200 Mhz ще се справи. Не знам какво визираш под поддържка, и не знам какъв софуер използваш за правене на сайтове, зависи и на каква операционна система ще правиш горните неща :) Първата ми асоциация за сървър е линукс ... Така че мисля че нещо дори на 400 Mhz ще те оправи в най-лошия случай, ако не и по-слаба машинка ... Иначе колкото повече - толкова повече :)

Как се осъщестяват точките :

1. Аз лично ти препоръчвам Shoutcast, сигурно има и други, но това съм ползвал малко и ми хареса :)

2. Зависи от ОС-а, а и дали ги правиш с някаква програма или ги пишеш на ръка. Аз ползвам kate под линукс, има готин хайлайт ... Иначе - за линукс Bluefish мисля че беше и Quanta. За уиндоус има много - от DreamWeaver до FrontPage (какво е вопще второто) ....

Пич, това е леко инфантилен въпрос, поне ако се отнася до теб и твоята машина.

Ако визираш машината от подписа си, спокойно, ще се справи, А64 ще се справи с всичко, по-добро май няма в момента (като тип процесор де), а ако говориш за друг компютър, то както ти казаха, всеки средностатистичеки компютър ще се справи, разбира се едва ли ще разчиташ на 400 МХц-ов, тук става въпрос за риълтайм компресия при радиото, така че не се стискай, над 1 ГХц гледай да е. За сайтовете, всеки компютър ще подкара Dreamweaver MX 2004, всичко опира дали ще го чакаш 5 минути да зареди и още толкова да отвори файл от диска, или за 5 секунди. Това имах предвид с определението в началото :P

10x za help-a !

6te zadam 1 drug vapros !

A imenno - kakva e ma6inata koqto 6te moga da polzvam na 100% . V smisal vinagi ima 1 predel za polzvaneto na resursite na kompiutura !

Na primer nqma da si vzimam SV - Xeon*2 za da praq tiq raboti , nito puk Pentium na 100 MHZ. iskam da e ne6to koeto da prigodq to4no za tazi rabota !

Ve4e razbrah CPU-to 6te 1.2/1.3 Ghz !

RAM: ?

HDD: ? 40GB 2M ATA133 stiga li ( imam 1 izli6no ) !

VGA : Predpolagam nqma da nujen nqkakav "dzver" ! Imam TNT2 (32/32)

Edit: I ako moje da mi pomognete ako imate nqkoi sait s literatura po nqkoq ot 2te to4ki :P ! - Ako moje link4e , pls !

10x predvaritelno !

Пич, това е леко инфантилен въпрос, поне ако се отнася до теб и твоята машина.

Ако визираш машината от подписа си, спокойно, ще се справи, А64 ще се справи с всичко, по-добро май няма в момента (като тип процесор де)...

Na primer nqma da si vzimam SV - Xeon*2 za da praq tiq raboti , nito puk Pentium na 100 MHZ. iskam da e ne6to koeto da prigodq to4no za tazi rabota !

Ve4e razbrah CPU-to 6te 1.2/1.3 Ghz !

RAM: ?

HDD: ? 40GB 2M ATA133 stiga li ( imam 1 izli6no ) !

VGA : Predpolagam nqma da nujen nqkakav "dzver" ! Imam TNT2 (32/32)

:) Наистина като тип 64 битовите процесори са най-добри, но определено процесорите на интел от серията P4 6XX са по-добри от A64! Единственото, в което A64 превъзхожда P4 6XX е цената (разликата между A64 3200 и P4 630 е около $100). Колкото до XEON - те са за сървари пък и са стари вече.

А за webdesign-a въпроса не е толкова лесен, защото страници се правят и на Microsoft.NET, а за него определено 1.2 GHz няма да са достатъчни. Но ако ще правиш HTML страници с разни JAVA зарибявки ще върши работа. Всеки случай Dreamweaver и Flash ще се зареждат изнервящо бавно. Още повече, че харда, за който говориш също е бавен. Моят съвет е като взимаш процесора да гледаш да не е Duron, Sempron или Celeron, защото това са т.нар. офис компютри и са с орязана cache(при това жестоко).

Точно така е, да не е Duron/Sempron/Celeron! Разликата наистина е голяма, а и 1.2-1.3 ГХц процесор в никакъв случай вече не е достатъчен за нормална работа, каквато и да е, освен нещо непретенциозно за офис. Дриймуивър ще работи не много зле, доскоро и аз бях с Дурон 1.3, сега съм с бартон 3000+, разликата е в космически мащаби, въпреки че скоростта е повече 'само' с около гигахерц. За диска не съм съгласен, че е бавен, какво му е бавното на ATA133, или пък 2 М кеш са малко?! А пък и разликата, която се получава, инсталирайки драйверите за IDE каналите, също е осезаема, така че и това е важно.

Така че както ти казах, като вземеш по-мощен процесор, ти винаги печелиш от това, и не може да се каже, че 'използваш само до някакъв лимит' възможностите му. Можеш да работиш и на Атлон 2200+, и на Дурон 1000, и на А64 3200+, просто на А64 всичко ще става в пъти по-бързо (зареждане на програми, превключване между тях, работата с тях) и всичко. Затова имах предвид, че въпроса е леко инфантилен, защото всичко зависи от това колко си готов да чакаш при работата си с компютъра. За рам мисля, че всеки ще ти каже че 256М е абсолютния минимум днес. За Уиндоус ХР бива, но заредиш ли 1-2 програми като Дриймуивър/Корел, ще усетиш, че с 512 е много по-добре, особено като се има предвид цените им в момента.

Прави си заключенията сам :)

Ok zna4i re6enieto e sledmoto - stranicata 6te q pi6a na tozi komp. ( ot podpisa )

A ma6inata , s koqto 6te se zdobiq samo 6te se izpolzva za On-line radio i poddrujka ! :P !

Kajete i nqkolko dumi i za VGA-to ako moje kakva e neobhodima ??? :P

Edit: I ako moje nqkakvi preporuki za software-nata 4ast na vaprosa !!!

Ами кажи нещо повече за страницата? И освен това какви са ти познанията, правил ли си преди някакви страници и т.н. В общия случай решението е Dreamweaver, Flash и малко Java. Къде ще качиш страничката? А колкото до видео картата - тя не е от особенно значение тук (освен ако си решил да вкарваш 3D елементи ;) ). Тази от подписа ти ще свърши работа.

До тук разбрах че всички ползват Дрим.. 2004 и Флаш МХ и че трябва комп минимум на 1---.

Абе хора кво го шашкате човека? Като му върви тежко Дриима ще си сложи по старата версия. Пък и има и други програми за Уеб дизайн който не са визуални и са много по леки. Флаш МХ не е толкова тежка програма. Минимума който слагам аз е 500 за процесор и 256 за рам, а за да доволни всички за процесор 1000 и рам 512. Все пак и цената гледаме.

Това ми прилича на един лав преди години, имаше един бас в който единия казва аз ще подкарам MP3 на 33 херза и плътност 128 кб. Еми направи го само дето през десет секунди чакахме да декомпресира и след това свиреше после пак декомпресираше и така до края. Е в крайна сметка подкара музиката. :P

Ами виж аз съм работил на Flash и Dreamweaver на машина на с CPU 233MHz и 64 MB RAM наистина пак става, но е доста изнервящо и не особенно удобно за работа. Колкото до дизайна - работил съм на няколко програми, но определено Dreamweaver ми харесва най-много, а освен това е и най-добре съвместима с flash.

I kak stoqt ne6tata s poblikuvaneto na 1 stranica !!!

Az napisah 1 naburzo ma ne6to ne moga da q ka4a !!!

Napravih si acount v free.hit.bg , ka4ih failovete oba4e kato napi6a imeto na sait-a

dj-smiley.hit.bg mi izliza nqkvo suob6tenie s ... i nz kvo da pravq !

Plssss Help !

moje ii da ne e mnogo za tozi razdel tazi molba no vse pak e svurzana s temata makar i dosta tqsno :P !

I kak stoqt ne6tata s poblikuvaneto na 1 stranica !!!

Az napisah 1 naburzo ma ne6to ne moga da q ka4a !!!

Napravih si acount v free.hit.bg , ka4ih failovete oba4e kato napi6a imeto na sait-a

dj-smiley.hit.bg mi izliza nqkvo suob6tenie s ... i nz kvo da pravq !

Plssss Help !

moje ii da ne e mnogo za tozi razdel tazi molba no vse pak e svurzana s temata makar i dosta tqsno :P !

индекс качил ли си ?!?!

???

Kvo e tva ???

Ами в основната директория на твоя юзер в хит.бг , трябва да има един файл наречен index.htm ili index.html , който да ти преставлява самата страница, т.т ти каза че си си написал страница , преименувай фаила на index.html или htm и го upload в главната директория.

Пич, ми сайтове не се праскат на хостинга и вече всичко си е 6. Ми почети малко. Като за начало няма да е лошо да видиш FAQ-a на хит.бг, както и това, предполагам. Мисля, че теб те касае 8-и въпрос. И второ, но доста важно за теб - виж този компютър, който ще взимаш и ще броудкастваш радиото на каква операционна система ще е. Горещо не ти препоръчвам уиндоус :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...