FunLov3 Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Kakva ma6ina (server) trqbva da si kupq za da moje da poddurja : 1.On-line Radio ! 2.Poddrujka/pisane na sait(ove) ! Edit : I ako moje nqkoi da mi kaje v osnovni liniii kak se osu6tetstvqvat tezi 2 to4ki ! Edit2 : Osnovniq vapros e kakva hardware-na poddrujka e neobhodima za tova ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Не съм от най-компетентните, но : за поддръжката на онлайн радио по-важен е нета, отколкото самия компютър. Иначе и и нещо на 200 Mhz ще се справи. Не знам какво визираш под поддържка, и не знам какъв софуер използваш за правене на сайтове, зависи и на каква операционна система ще правиш горните неща Първата ми асоциация за сървър е линукс ... Така че мисля че нещо дори на 400 Mhz ще те оправи в най-лошия случай, ако не и по-слаба машинка ... Иначе колкото повече - толкова повече Как се осъщестяват точките : 1. Аз лично ти препоръчвам Shoutcast, сигурно има и други, но това съм ползвал малко и ми хареса 2. Зависи от ОС-а, а и дали ги правиш с някаква програма или ги пишеш на ръка. Аз ползвам kate под линукс, има готин хайлайт ... Иначе - за линукс Bluefish мисля че беше и Quanta. За уиндоус има много - от DreamWeaver до FrontPage (какво е вопще второто) .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Пич, това е леко инфантилен въпрос, поне ако се отнася до теб и твоята машина. Ако визираш машината от подписа си, спокойно, ще се справи, А64 ще се справи с всичко, по-добро май няма в момента (като тип процесор де), а ако говориш за друг компютър, то както ти казаха, всеки средностатистичеки компютър ще се справи, разбира се едва ли ще разчиташ на 400 МХц-ов, тук става въпрос за риълтайм компресия при радиото, така че не се стискай, над 1 ГХц гледай да е. За сайтовете, всеки компютър ще подкара Dreamweaver MX 2004, всичко опира дали ще го чакаш 5 минути да зареди и още толкова да отвори файл от диска, или за 5 секунди. Това имах предвид с определението в началото Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 10x za help-a ! 6te zadam 1 drug vapros ! A imenno - kakva e ma6inata koqto 6te moga da polzvam na 100% . V smisal vinagi ima 1 predel za polzvaneto na resursite na kompiutura ! Na primer nqma da si vzimam SV - Xeon*2 za da praq tiq raboti , nito puk Pentium na 100 MHZ. iskam da e ne6to koeto da prigodq to4no za tazi rabota ! Ve4e razbrah CPU-to 6te 1.2/1.3 Ghz ! RAM: ? HDD: ? 40GB 2M ATA133 stiga li ( imam 1 izli6no ) ! VGA : Predpolagam nqma da nujen nqkakav "dzver" ! Imam TNT2 (32/32) Edit: I ako moje da mi pomognete ako imate nqkoi sait s literatura po nqkoq ot 2te to4ki ! - Ako moje link4e , pls ! 10x predvaritelno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Пич, това е леко инфантилен въпрос, поне ако се отнася до теб и твоята машина.Ако визираш машината от подписа си, спокойно, ще се справи, А64 ще се справи с всичко, по-добро май няма в момента (като тип процесор де)... <{POST_SNAPBACK}> Na primer nqma da si vzimam SV - Xeon*2 za da praq tiq raboti , nito puk Pentium na 100 MHZ. iskam da e ne6to koeto da prigodq to4no za tazi rabota !Ve4e razbrah CPU-to 6te 1.2/1.3 Ghz ! RAM: ? HDD: ? 40GB 2M ATA133 stiga li ( imam 1 izli6no ) ! VGA : Predpolagam nqma da nujen nqkakav "dzver" ! Imam TNT2 (32/32) <{POST_SNAPBACK}> Наистина като тип 64 битовите процесори са най-добри, но определено процесорите на интел от серията P4 6XX са по-добри от A64! Единственото, в което A64 превъзхожда P4 6XX е цената (разликата между A64 3200 и P4 630 е около $100). Колкото до XEON - те са за сървари пък и са стари вече. А за webdesign-a въпроса не е толкова лесен, защото страници се правят и на Microsoft.NET, а за него определено 1.2 GHz няма да са достатъчни. Но ако ще правиш HTML страници с разни JAVA зарибявки ще върши работа. Всеки случай Dreamweaver и Flash ще се зареждат изнервящо бавно. Още повече, че харда, за който говориш също е бавен. Моят съвет е като взимаш процесора да гледаш да не е Duron, Sempron или Celeron, защото това са т.нар. офис компютри и са с орязана cache(при това жестоко). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Точно така е, да не е Duron/Sempron/Celeron! Разликата наистина е голяма, а и 1.2-1.3 ГХц процесор в никакъв случай вече не е достатъчен за нормална работа, каквато и да е, освен нещо непретенциозно за офис. Дриймуивър ще работи не много зле, доскоро и аз бях с Дурон 1.3, сега съм с бартон 3000+, разликата е в космически мащаби, въпреки че скоростта е повече 'само' с около гигахерц. За диска не съм съгласен, че е бавен, какво му е бавното на ATA133, или пък 2 М кеш са малко?! А пък и разликата, която се получава, инсталирайки драйверите за IDE каналите, също е осезаема, така че и това е важно. Така че както ти казах, като вземеш по-мощен процесор, ти винаги печелиш от това, и не може да се каже, че 'използваш само до някакъв лимит' възможностите му. Можеш да работиш и на Атлон 2200+, и на Дурон 1000, и на А64 3200+, просто на А64 всичко ще става в пъти по-бързо (зареждане на програми, превключване между тях, работата с тях) и всичко. Затова имах предвид, че въпроса е леко инфантилен, защото всичко зависи от това колко си готов да чакаш при работата си с компютъра. За рам мисля, че всеки ще ти каже че 256М е абсолютния минимум днес. За Уиндоус ХР бива, но заредиш ли 1-2 програми като Дриймуивър/Корел, ще усетиш, че с 512 е много по-добре, особено като се има предвид цените им в момента. Прави си заключенията сам Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted May 24, 2005 Author Share Posted May 24, 2005 Ok zna4i re6enieto e sledmoto - stranicata 6te q pi6a na tozi komp. ( ot podpisa ) A ma6inata , s koqto 6te se zdobiq samo 6te se izpolzva za On-line radio i poddrujka ! ! Kajete i nqkolko dumi i za VGA-to ako moje kakva e neobhodima ??? Edit: I ako moje nqkakvi preporuki za software-nata 4ast na vaprosa !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Ами кажи нещо повече за страницата? И освен това какви са ти познанията, правил ли си преди някакви страници и т.н. В общия случай решението е Dreamweaver, Flash и малко Java. Къде ще качиш страничката? А колкото до видео картата - тя не е от особенно значение тук (освен ако си решил да вкарваш 3D елементи ). Тази от подписа ти ще свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 До тук разбрах че всички ползват Дрим.. 2004 и Флаш МХ и че трябва комп минимум на 1---. Абе хора кво го шашкате човека? Като му върви тежко Дриима ще си сложи по старата версия. Пък и има и други програми за Уеб дизайн който не са визуални и са много по леки. Флаш МХ не е толкова тежка програма. Минимума който слагам аз е 500 за процесор и 256 за рам, а за да доволни всички за процесор 1000 и рам 512. Все пак и цената гледаме. Това ми прилича на един лав преди години, имаше един бас в който единия казва аз ще подкарам MP3 на 33 херза и плътност 128 кб. Еми направи го само дето през десет секунди чакахме да декомпресира и след това свиреше после пак декомпресираше и така до края. Е в крайна сметка подкара музиката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Ами виж аз съм работил на Flash и Dreamweaver на машина на с CPU 233MHz и 64 MB RAM наистина пак става, но е доста изнервящо и не особенно удобно за работа. Колкото до дизайна - работил съм на няколко програми, но определено Dreamweaver ми харесва най-много, а освен това е и най-добре съвместима с flash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted May 24, 2005 Author Share Posted May 24, 2005 I kak stoqt ne6tata s poblikuvaneto na 1 stranica !!! Az napisah 1 naburzo ma ne6to ne moga da q ka4a !!! Napravih si acount v free.hit.bg , ka4ih failovete oba4e kato napi6a imeto na sait-a dj-smiley.hit.bg mi izliza nqkvo suob6tenie s ... i nz kvo da pravq ! Plssss Help ! moje ii da ne e mnogo za tozi razdel tazi molba no vse pak e svurzana s temata makar i dosta tqsno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 I kak stoqt ne6tata s poblikuvaneto na 1 stranica !!!Az napisah 1 naburzo ma ne6to ne moga da q ka4a !!! Napravih si acount v free.hit.bg , ka4ih failovete oba4e kato napi6a imeto na sait-a dj-smiley.hit.bg mi izliza nqkvo suob6tenie s ... i nz kvo da pravq ! Plssss Help ! moje ii da ne e mnogo za tozi razdel tazi molba no vse pak e svurzana s temata makar i dosta tqsno ! <{POST_SNAPBACK}> индекс качил ли си ?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted May 24, 2005 Author Share Posted May 24, 2005 индекс качил ли си ?!?! <{POST_SNAPBACK}> ??? Kvo e tva ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 ???Kvo e tva ??? <{POST_SNAPBACK}> Ами в основната директория на твоя юзер в хит.бг , трябва да има един файл наречен index.htm ili index.html , който да ти преставлява самата страница, т.т ти каза че си си написал страница , преименувай фаила на index.html или htm и го upload в главната директория. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Пич, ми сайтове не се праскат на хостинга и вече всичко си е 6. Ми почети малко. Като за начало няма да е лошо да видиш FAQ-a на хит.бг, както и това, предполагам. Мисля, че теб те касае 8-и въпрос. И второ, но доста важно за теб - виж този компютър, който ще взимаш и ще броудкастваш радиото на каква операционна система ще е. Горещо не ти препоръчвам уиндоус Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.