Jump to content
BulForum.com

каква видеокарта дя си купя

Recommended Posts

Домързя ме да чета всико.. Зимаш 1 Nvidia + Tv Tool и от настройките там има за клониране , на 2-рия екран да се гледа филм и същевременно да си работиш или само телевизора (в случая). :P

Защото искам да поддържа DVI, и то поне 1600х1200 разделителна способност а това ме праща в по-скъпите карти.

А и както казах клонирането не ме кефи особено - то прехвърля всичко на 2рия екран а не само филма (ами и курсора на мишката, на плеъра контролния панел и т.н.)

Освен това много държа картата да има драйвери които имат сертификата за качество от МС, а не да ме предупреждава по 50 пъти преди да си ги инсталирам (както беше стария ми матрокс).

всеки Радеон ( а и Нвидиите не отстъпват ),като се по4не от 7000 имат много добър ТВ-оут , вси4ко е въпрос на софтуер, могат да се накарат да ти показват каквото искаш и където искаш :)

Именно че е въпрос на софтуер. Стандартните драйвери за радеона с който съм не струваха. Mr_Vain ме светна за едни други с които е значително по-добре. А и както и по-горе казах трябва картата да има DVI изход и освен това да поддържа 1600х1200 на него (колкото и странно да звучи - стария ми матрокс поддържа и повече но само на аналоговия изход, на DVI-то максимум до 1280х1024 :confused)

Но тъй като гледам 4е  и Дум4е трябва  да се разцъка , една 9550 няма да е зле , ...............ако не искаш да я клокваш вземи Ге кюб Р9550ГТ , тя е с фабри4но пуснато ядро на 400, струва 70-80$  и ще ти свърши работа за тва дет питаш  !

честно казано трудно ти разбирам с този начин на писане, но 9550 е с 64мб памет. аз искам 128битова, с поне 128мб памет на нея. това ако го взема ще ми реши ТОЗИ проблем сега а и за DVI на 1600 не съм сигурен че поддържа. Не искам да взема карта и след няколко месеца да се окаже че ще трябва да я сменям, а ако взема нещо по-добро ще си остана с него поне година-две. Ефтиното винаги излиза скъпо - нееднократно съм се убедил в това. И не е като да няма на кой да подаря видеокартата, но за какво да го правя?

А и въпроса не е само дали ще е ATI, GeForce и Ma.......... .. а кой то4но модел и на кой пройзводител !

Ами на ATI и на nVidia и на Matrox като гледам за всички карти им са почти еднакви драйверите, т.е. и за 9200 и за 9500 все по един и същи начин изглеждат нещата - с много малки разлики заради модела.

------------------

А нещо с ТВ вход? Или е по-добре отделна карта за това? Разните ATI All-in-Wonder имам спомени че правеха проблеми драйверите - преди може би 5-6 години първите, от тези които излезнаха гледах някъде и останах с негативни впечатления

аз съм с GeFors 5200(малко стара ама ми върши работа) с TV аут :) работи си перфентно :) доволен съм от нея ;)

Аве пи4ове , вие тези пари от дърветета ли ги берете ве , как може да се дават 150-250$ за карта на която ше се ползва ТВ-аута , вие 4увате ли се какво говорите ,какви матрокси какви перхелии????

всеки Радеон ( а и Нвидиите не отстъпват ),като се по4не от 7000 имат много добър ТВ-оут , вси4ко е въпрос на софтуер, могат да се накарат да ти показват каквото искаш и където искаш :)

Хахах, само да ти кажа, че един Matrox G450 от 20лв. вади с пъти по-добра картина от всяко Ati или nVidia, а TV-Out-а при тези карти (ако може изобщо да се нарече така) не струва, какъвто и софт да му сложиш :P А и втория изход не е задължително да го ползваш само за TV-Out. Поразрови се в сайта на Matrox и ще видиш за какво става въпрос :)

Matrox = Качество

..вярно за игри не става...

@Foxy да бе така е аз нищо не разбирам, само съм чувал, ама нека те светна за един бутон - EDIT му се вика :excl:

Прекрасно разбирам за какво ти трябва картата ...и картата която съм те посъветваял да вземеш отговаря на вси4ките ти изсквания , не виждам какво не ти е ясно от на4ина по- който пиша ?

...освен това вси4ки карти споменати по-горе от другите съфорумци ще ти свършат работа , драйвери си теглиш от сайта на разработ4ика на граф.4ип (Ати Нвидиа ) ...предразсъдъците за пройзхода на драйверите не ме интересува избщо ,защото си е твой проблем, като искаш сертифицирани си дръпни от МС , освен това драйверите ,който са с картата най-вероятно са достатъ4но стари , за да са полу4или сертификат :) ....като каза са Софтуера и Ати и Нвидиа си имат собстве софтуер за управление и разпределение на Видео сигнала ( Хидравижън и ТВ-туул )

Тва с драйверите на 9200 и 9550 не го разбрах , но предполагам имаш в предви Ати -контрол панел -а , който е по4ти еднакъв за вси4ки карти Ати !

И картата за която съм ти писал е 128/128 , не знам ти къде си я видял 4е е 64 МБ !

Нямам намерение да ти изнасям лекции за видеокарти , кат не щеш да вярваш недей , дай си акоискаш и 300$ и си земи квото искаш ...но пак ти казвам , който и да послушаш от тези дето са ти писали преди мен се ще ти свърши работа картата , въпроса е да избереш идеалния вариант ...цена/ка4ество !

И темата ти хи4 не е за тук , помоли някой от модераторите да я изместят в раздел Хардуер , защото ина4е направо моиже да ти я изтрият !

Хахах, само да ти кажа,

..вярно за игри не става...

ХА-ха-ха .няма нужда да ровя в сайта на матрокс :) .имам 4 карти таква в мен(матрокс) , по слу4айност знам за какво става на въпрос не си мисли 4е само ти си 4увал за Матрокс ...разлика има ,но картата е за 2д. и наистина е добра , макар 4е тва " в пъти " не ми е ясно как го измери ...........както сам си казал "....вярно за игри не става"

а 4овека иска да пляска Дум4е . аре не си мислете само вие разбирате от карти а вси4ки останали се бръснат на ръба на пощата и викат на монитора - компютър :)

Както казах вси4ки споменати по- горе карти ще свършат работа !

а 4овека иска да пляска Дум4е . аре не си мислете само вие разбирате от карти а вси4ки останали се бръснат на ръба на пощата и викат на монитора - компютър  :)

Както казах вси4ки споменати по- горе карти ще свършат работа !

Абе аз само събирам мнения. И не държа да мога да пляскам нито думче нито която и друга игра - ако си прочел каквото съм писал преди - това ми се случва точно 3 пъти за последните 5 месеца. Добре би било да може, но не държа на това изобщо: имам си 2ри компютър на който бих могъл да си играя при желание (стига жена ми да не е решила и тя да си играе в същият този момент). Най-много държа картата да има DVI и да поддържа на НЕГО 1600х1200 (стария ми матрокс поддържа 1280х1024 на DVI изхода и само на аналоговия 1600х1200). Намерих на АТИ-то правилните драйвери (тези оригиналните не ставаха за твое сведение - т.е. работи си и т.н. обаче може само да клонира образа или да ми разшири десктопа, а това не исках). С Нвидиа същото положение - там с друг десктоп в който слагам плеъра и се гледа на телевизора или с клониране пак. Докато аз търсех такъв начин при който да нямам 50 "десктоп-а" и какво ли не друго а само филма да се гледа на телевизора, каквото друго виждам на екрана да си е на монитора на компютъра само.

Относно начина ти на писане - ами трудно се разбира когато пишеш латиницата с кирилица а кирилицата по странен начин - Ч-то с 4 го заместваш, Ш-то с 6...

....тези оригиналните не ставаха за твое сведение - т.е. работи си и т.н. обаче може само да клонира образа или да ми разшири десктопа, а това не исках..........

Относно начина ти на писане - ами трудно се разбира когато пишеш латиницата с кирилица а кирилицата по странен начин - Ч-то с 4 го заместваш, Ш-то с 6...

За твое сведение -може освен и да клонира и да прави екран разли4ен от десктопа и с оригиналните драйвери на Ати (не с преработени) ...но както ти писах по-горе ти трябва "Хидравижън" също на Ати ...също оригинална ...,но щом си намерил и друго решение ,зна4и тва няма какво да го обсъждаме .....

.......ина4е , сори но понякога( в пове4ето слу4ай ) найстина пиша вместо "ч " - 4 , лесно се схваща - мосля 4е няма нужда да слагам легенда под поста ,4е пиша 4=Ч , а тва другото за латиницата и 6=ш си си го измислил !

За твое  сведение -може освен и да клонира и да прави екран разли4ен от десктопа и с оригиналните драйвери на Ати (не с преработени) ...но както ти писах по-горе  ти трябва "Хидравижън" също на Ати ...също оригинална ...,но щом си намерил и друго решение ,зна4и тва няма какво да го обсъждаме .....

.......ина4е , сори но понякога( в пове4ето слу4ай )  найстина пиша вместо "ч " - 4 , лесно се схваща - мосля 4е няма нужда да слагам легенда под поста ,4е пиша 4=Ч  , а  тва другото за латиницата и 6=ш си си го измислил !

Извинявай за 6/Ш - подвел съм се явно.

За хидравижън-а да не се бъркаш нешто? Я прати screenshot ако можеш. Хидравъжън-а е десктоп мениджър - не знаех че може да има нещо общо с ТВ изхода... Преди съм го инсталирал - не съм доволен, защото всяко подобно нещо товари системата и то не много малко.

За хидравижън-а да не се бъркаш нешто? Я прати screenshot ако можеш. Хидравъжън-а е десктоп мениджър - не знаех че може да има нещо общо с ТВ изхода... Преди съм го инсталирал - не съм доволен, защото всяко подобно нещо товари системата и то не много малко.

..оо , не съм се занимавал с него от години , но позволява то4но тва което искаш ...а именно да си гледаш филма на един а да ба4каш на друг дисплей(телевизор) ....навремето когато съм го пробвал не съм мерил колко твари компа , а ти го препоръ4вам ,не зашото е най -добрия за тая работа ...а защото останах с впе4атление 4е искаш си4ко да ти е сертифицирано и оригинално !

А и крайно време е да помолиш някой модератор да ти измести темата в раздел хардуер ,защото станахме банални ве4е с нея в този раздел !

Човек аз още във втория пост ти казах от каде да си дръпнеш драйвери за 9200та и обстойно ти обясних как да си пратиш само филма на телевизора. Евала майна. :punk

Човек аз още във втория пост ти казах от каде да си дръпнеш драйвери за 9200та и обстойно ти обясних как да си пратиш само филма на телевизора. Евала майна. :punk

Да бе и аз ти благодарих. Точно с тези драйвери стана работата. Въпросът е че той ми казва че с ОРИГИНАЛНИЯТ хидравижън се било правело...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...