djadomraz Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 Домързя ме да чета всико.. Зимаш 1 Nvidia + Tv Tool и от настройките там има за клониране , на 2-рия екран да се гледа филм и същевременно да си работиш или само телевизора (в случая). <{POST_SNAPBACK}> Защото искам да поддържа DVI, и то поне 1600х1200 разделителна способност а това ме праща в по-скъпите карти. А и както казах клонирането не ме кефи особено - то прехвърля всичко на 2рия екран а не само филма (ами и курсора на мишката, на плеъра контролния панел и т.н.) Освен това много държа картата да има драйвери които имат сертификата за качество от МС, а не да ме предупреждава по 50 пъти преди да си ги инсталирам (както беше стария ми матрокс). всеки Радеон ( а и Нвидиите не отстъпват ),като се по4не от 7000 имат много добър ТВ-оут , вси4ко е въпрос на софтуер, могат да се накарат да ти показват каквото искаш и където искаш <{POST_SNAPBACK}> Именно че е въпрос на софтуер. Стандартните драйвери за радеона с който съм не струваха. Mr_Vain ме светна за едни други с които е значително по-добре. А и както и по-горе казах трябва картата да има DVI изход и освен това да поддържа 1600х1200 на него (колкото и странно да звучи - стария ми матрокс поддържа и повече но само на аналоговия изход, на DVI-то максимум до 1280х1024 ) Но тъй като гледам 4е и Дум4е трябва да се разцъка , една 9550 няма да е зле , ...............ако не искаш да я клокваш вземи Ге кюб Р9550ГТ , тя е с фабри4но пуснато ядро на 400, струва 70-80$ и ще ти свърши работа за тва дет питаш ! честно казано трудно ти разбирам с този начин на писане, но 9550 е с 64мб памет. аз искам 128битова, с поне 128мб памет на нея. това ако го взема ще ми реши ТОЗИ проблем сега а и за DVI на 1600 не съм сигурен че поддържа. Не искам да взема карта и след няколко месеца да се окаже че ще трябва да я сменям, а ако взема нещо по-добро ще си остана с него поне година-две. Ефтиното винаги излиза скъпо - нееднократно съм се убедил в това. И не е като да няма на кой да подаря видеокартата, но за какво да го правя? А и въпроса не е само дали ще е ATI, GeForce и Ma.......... .. а кой то4но модел и на кой пройзводител ! <{POST_SNAPBACK}> Ами на ATI и на nVidia и на Matrox като гледам за всички карти им са почти еднакви драйверите, т.е. и за 9200 и за 9500 все по един и същи начин изглеждат нещата - с много малки разлики заради модела. ------------------ А нещо с ТВ вход? Или е по-добре отделна карта за това? Разните ATI All-in-Wonder имам спомени че правеха проблеми драйверите - преди може би 5-6 години първите, от тези които излезнаха гледах някъде и останах с негативни впечатления Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 аз съм с GeFors 5200(малко стара ама ми върши работа) с TV аут работи си перфентно доволен съм от нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Аз съм с G-force FX5700 и съм много доволен, няма игра която да не ми тръгва (поне засега) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Аве пи4ове , вие тези пари от дърветета ли ги берете ве , как може да се дават 150-250$ за карта на която ше се ползва ТВ-аута , вие 4увате ли се какво говорите ,какви матрокси какви перхелии???? всеки Радеон ( а и Нвидиите не отстъпват ),като се по4не от 7000 имат много добър ТВ-оут , вси4ко е въпрос на софтуер, могат да се накарат да ти показват каквото искаш и където искаш *** <{POST_SNAPBACK}> Хахах, само да ти кажа, че един Matrox G450 от 20лв. вади с пъти по-добра картина от всяко Ati или nVidia, а TV-Out-а при тези карти (ако може изобщо да се нарече така) не струва, какъвто и софт да му сложиш А и втория изход не е задължително да го ползваш само за TV-Out. Поразрови се в сайта на Matrox и ще видиш за какво става въпрос Matrox = Качество ..вярно за игри не става... @Foxy да бе така е аз нищо не разбирам, само съм чувал, ама нека те светна за един бутон - EDIT му се вика Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Прекрасно разбирам за какво ти трябва картата ...и картата която съм те посъветваял да вземеш отговаря на вси4ките ти изсквания , не виждам какво не ти е ясно от на4ина по- който пиша ? ...освен това вси4ки карти споменати по-горе от другите съфорумци ще ти свършат работа , драйвери си теглиш от сайта на разработ4ика на граф.4ип (Ати Нвидиа ) ...предразсъдъците за пройзхода на драйверите не ме интересува избщо ,защото си е твой проблем, като искаш сертифицирани си дръпни от МС , освен това драйверите ,който са с картата най-вероятно са достатъ4но стари , за да са полу4или сертификат ....като каза са Софтуера и Ати и Нвидиа си имат собстве софтуер за управление и разпределение на Видео сигнала ( Хидравижън и ТВ-туул ) Тва с драйверите на 9200 и 9550 не го разбрах , но предполагам имаш в предви Ати -контрол панел -а , който е по4ти еднакъв за вси4ки карти Ати ! И картата за която съм ти писал е 128/128 , не знам ти къде си я видял 4е е 64 МБ ! Нямам намерение да ти изнасям лекции за видеокарти , кат не щеш да вярваш недей , дай си акоискаш и 300$ и си земи квото искаш ...но пак ти казвам , който и да послушаш от тези дето са ти писали преди мен се ще ти свърши работа картата , въпроса е да избереш идеалния вариант ...цена/ка4ество ! И темата ти хи4 не е за тук , помоли някой от модераторите да я изместят в раздел Хардуер , защото ина4е направо моиже да ти я изтрият ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Хахах, само да ти кажа,..вярно за игри не става... <{POST_SNAPBACK}> ХА-ха-ха .няма нужда да ровя в сайта на матрокс .имам 4 карти таква в мен(матрокс) , по слу4айност знам за какво става на въпрос не си мисли 4е само ти си 4увал за Матрокс ...разлика има ,но картата е за 2д. и наистина е добра , макар 4е тва " в пъти " не ми е ясно как го измери ...........както сам си казал "....вярно за игри не става" а 4овека иска да пляска Дум4е . аре не си мислете само вие разбирате от карти а вси4ки останали се бръснат на ръба на пощата и викат на монитора - компютър Както казах вси4ки споменати по- горе карти ще свършат работа ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 а 4овека иска да пляска Дум4е . аре не си мислете само вие разбирате от карти а вси4ки останали се бръснат на ръба на пощата и викат на монитора - компютър Както казах вси4ки споменати по- горе карти ще свършат работа ! <{POST_SNAPBACK}> Абе аз само събирам мнения. И не държа да мога да пляскам нито думче нито която и друга игра - ако си прочел каквото съм писал преди - това ми се случва точно 3 пъти за последните 5 месеца. Добре би било да може, но не държа на това изобщо: имам си 2ри компютър на който бих могъл да си играя при желание (стига жена ми да не е решила и тя да си играе в същият този момент). Най-много държа картата да има DVI и да поддържа на НЕГО 1600х1200 (стария ми матрокс поддържа 1280х1024 на DVI изхода и само на аналоговия 1600х1200). Намерих на АТИ-то правилните драйвери (тези оригиналните не ставаха за твое сведение - т.е. работи си и т.н. обаче може само да клонира образа или да ми разшири десктопа, а това не исках). С Нвидиа същото положение - там с друг десктоп в който слагам плеъра и се гледа на телевизора или с клониране пак. Докато аз търсех такъв начин при който да нямам 50 "десктоп-а" и какво ли не друго а само филма да се гледа на телевизора, каквото друго виждам на екрана да си е на монитора на компютъра само. Относно начина ти на писане - ами трудно се разбира когато пишеш латиницата с кирилица а кирилицата по странен начин - Ч-то с 4 го заместваш, Ш-то с 6... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 ....тези оригиналните не ставаха за твое сведение - т.е. работи си и т.н. обаче може само да клонира образа или да ми разшири десктопа, а това не исках..........Относно начина ти на писане - ами трудно се разбира когато пишеш латиницата с кирилица а кирилицата по странен начин - Ч-то с 4 го заместваш, Ш-то с 6... <{POST_SNAPBACK}> За твое сведение -може освен и да клонира и да прави екран разли4ен от десктопа и с оригиналните драйвери на Ати (не с преработени) ...но както ти писах по-горе ти трябва "Хидравижън" също на Ати ...също оригинална ...,но щом си намерил и друго решение ,зна4и тва няма какво да го обсъждаме ..... .......ина4е , сори но понякога( в пове4ето слу4ай ) найстина пиша вместо "ч " - 4 , лесно се схваща - мосля 4е няма нужда да слагам легенда под поста ,4е пиша 4=Ч , а тва другото за латиницата и 6=ш си си го измислил ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 За твое сведение -може освен и да клонира и да прави екран разли4ен от десктопа и с оригиналните драйвери на Ати (не с преработени) ...но както ти писах по-горе ти трябва "Хидравижън" също на Ати ...също оригинална ...,но щом си намерил и друго решение ,зна4и тва няма какво да го обсъждаме ............ина4е , сори но понякога( в пове4ето слу4ай ) найстина пиша вместо "ч " - 4 , лесно се схваща - мосля 4е няма нужда да слагам легенда под поста ,4е пиша 4=Ч , а тва другото за латиницата и 6=ш си си го измислил ! <{POST_SNAPBACK}> Извинявай за 6/Ш - подвел съм се явно. За хидравижън-а да не се бъркаш нешто? Я прати screenshot ако можеш. Хидравъжън-а е десктоп мениджър - не знаех че може да има нещо общо с ТВ изхода... Преди съм го инсталирал - не съм доволен, защото всяко подобно нещо товари системата и то не много малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Извинявай за 6/Ш - подвел съм се явно. За хидравижън-а да не се бъркаш нешто? Я прати screenshot ако можеш. Хидравъжън-а е десктоп мениджър - не знаех че може да има нещо общо с ТВ изхода... Преди съм го инсталирал - не съм доволен, защото всяко подобно нещо товари системата и то не много малко. <{POST_SNAPBACK}> ..оо , не съм се занимавал с него от години , но позволява то4но тва което искаш ...а именно да си гледаш филма на един а да ба4каш на друг дисплей(телевизор) ....навремето когато съм го пробвал не съм мерил колко твари компа , а ти го препоръ4вам ,не зашото е най -добрия за тая работа ...а защото останах с впе4атление 4е искаш си4ко да ти е сертифицирано и оригинално ! А и крайно време е да помолиш някой модератор да ти измести темата в раздел хардуер ,защото станахме банални ве4е с нея в този раздел ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Извинявай за 6/Ш - подвел съм се явно. За хидравижън-а да не се бъркаш нешто? Я прати screenshot ако можеш. Хидравъжън-а е десктоп мениджър - не знаех че може да има нещо общо с ТВ изхода... Преди съм го инсталирал - не съм доволен, защото всяко подобно нещо товари системата и то не много малко. <{POST_SNAPBACK}> Човек аз още във втория пост ти казах от каде да си дръпнеш драйвери за 9200та и обстойно ти обясних как да си пратиш само филма на телевизора. Евала майна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 Човек аз още във втория пост ти казах от каде да си дръпнеш драйвери за 9200та и обстойно ти обясних как да си пратиш само филма на телевизора. Евала майна. <{POST_SNAPBACK}> Да бе и аз ти благодарих. Точно с тези драйвери стана работата. Въпросът е че той ми казва че с ОРИГИНАЛНИЯТ хидравижън се било правело... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.