djadomraz Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Хайде затваряйте или изтривайте темата. Благодаря за помощта и мненията на всички, които писаха. Кажете каква карта да си купя, като се има предвид че няма да играя на игри (въпреки че ми се ще да погледна новия Doom, но това и в някоя зала мога да го правя). Искам да мога да гледам филми на телевизора си, като старата ми карта - Matrox G550 - имаше една много полезна опция DVD-Max, която ми даваше възможност да си пусна филм и само филма (а не целия ми десктоп) се показваше на телевизора. За съжаление тази карта не поддържа на DVI изхода 1600х1200 иначе нямаше да я сменям. Пробвах един RADEON (9200 ако не се лъжа) и един GeForce (5200 или нещо такова) и от 2те съм доволен с изключение на драйверите и по-конкретно изхода към ТВ. И на 2те се прави нещо като клониране на образа на монитора или пък още 1 десктоп който ми се явява телевизора и мога да пусна филма там, но не е точно филма а заедно със старт менюто и бутоните на плеъра и т.н. Какво мислите - кои карти са по-добри и какво да си взема... Все пак последните модели на матрокс с всички екстри са около $750 а това определено е сума която няма да похарча за видеокарта. Иначе имат и поносимо скъпи ($150 - $180 които мисля че ще ми свършат работа). Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Аз съм с radeon 9200 , какво ще рече не точно филма .... Когато си пуснеш филма трябва само той да ти излиза на телевизора без никакво старт меню или еди какво си ... P.S По темата от моя радеон съм много доволен специално за tv out. и е на сносна цена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Аз съм с radeon 9200 , какво ще рече не точно филма .... Когато си пуснеш филма трябва само той да ти излиза на телевизора без никакво старт меню или еди какво си ... P.S По темата от моя радеон съм много доволен специално за tv out. и е на сносна цена. <{POST_SNAPBACK}> С кой драйвер си? ATI Catalyst нали? Как става когато пуснеш филма на телевизора да ти се вижда само филма и нищо друго? Т.е. без допълнителни настройки и т.н.? Ето какво виждам аз: Аз поне не виждам никъде по останалите менюта настройки как телевизора да поеме само филма и нищо друго. Нито настройки на телевизора дали е нормален, широкоформатен и т.н., PAL, SECAM, NTSC и т.н. Матрокса имаше доста настройки за телевизора а при АТИ-то не виждам нищо такова. PS: За сносната цена не знам, аз не държа да мина прекалено тънко, но и нямам желание да изсипя 1 чанта пари за видеокарта, при положение, че 99.999% от времето ще ползвам компютъра за текстообработка и други не-3д приложения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Свали си драйвери от тук www.omegadrivers.net , единствените настройки които правя са settings ---> advanced----> overlay ----> theater mode options ----> overlay display mode даваш theater mode и долу на theater mode settings даваш full screen video . И когато пуснеш филм , той директно отивам на телевизора без допълнителни десктопи и така нататък .. P.S Тя тая тема сега видях , че май не е много за тука , така че sorry за пространсвените обяснения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Matrox P650 / P750 това ти трябва. Кристална картина + TV-Out, който е с пъти по-добър от всяка nVidia или Ati. и цените им са доста по-ниски от Parhelia-та Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Matrox P650 / P750 това ти трябва. Кристална картина + TV-Out, който е с пъти по-добър от всяка nVidia или Ati. и цените им са доста по-ниски от Parhelia-та <{POST_SNAPBACK}> за това си мислех всъщност между другото и аз бях забелязал че с Matrox G550 картината на монитора беше по-добра отколкото с най-доброто ATI към момента (тогава преди няколко години - май 3 бяха). Не говорим за игри а за текстообработка. MATROX е видеокартата MATROX P750 - 262.8$ в VALI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 MATROX е видеокартата MATROX P750 - 262.8$ в VALI <{POST_SNAPBACK}> Да, но P650 е по-добрият избор според мен, с цена ~150$ ето едно сравнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Да, но P650 е по-добрият избор според мен, с цена ~150$ ето едно сравнение <{POST_SNAPBACK}> MATROX P650 - 190.8$ /говорим за чисто нова/ и не видях с кое по-точно Р650 е по-добра от Р750??? ЕДИТ ) да за цената - Р650 е по-евтина от Р750 зависи за какво имаш пари ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Аз съм написал - с цената си. Голяма разлика между двете няма, освен ако не държиш на DAC за трети дисплей. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Голяма разлика между двете няма, освен ако не държиш на DAC за трети дисплей. <{POST_SNAPBACK}> Също няма да можеш да искараш и на ТВ-то абсолютно нищо от 650 понеже TV-OUT кабелчето взима сигнал от втората глава /2-я DVI/, а при 650 този кабел липсва /както прочетох в линка който си дал/ да дадеш 190$ за видеокарта и да не можеш да искараш TV-OUT - не е бижу работата (( Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Също няма да можеш да искараш и на ТВ-то абсолутно нищо от 650 понеже TV-OUT кабелчето взима сигнал от втората глава /2-я DVI/, а при 650 този кабел липсва /както прочетох в линка който си дал/ <{POST_SNAPBACK}> На 550-то с което бях ТВ-то взимаше образ от RGB входа - мога да ви дам снимка на "кабелчето" ако има любопитни (но няма да е веднага че фотоапаратът не е при мен сега) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Според сайта на матрокс цените са около $235 за P750 или около $170 за P650 и около $350 за Parhelia APVe... Ако ще сравняваме 650 и 750 за мен 650-то е по-добро защото е без вентилатор, което за мен е предимство - всички вентилатори рано или късно почват да бръмчат а и дори да не почнат, колкото и малко да е - шумят. 750-то има triple head което е върхът за CAD системи, но аз тъй или иначе имам само 1 монитор (Дали пък да не си сложа 2ри, а? Помага ли нещо ако имаш 2? Програмисти има ли наоколо? Впечатления от подобни системи?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Според сайта на матрокс цените са около $235 за P750 или около $170 за P650 и около $350 за Parhelia APVe... Ако ще сравняваме 650 и 750 за мен 650-то е по-добро защото е без вентилатор, което за мен е предимство - всички вентилатори рано или късно почват да бръмчат а и дори да не почнат, колкото и малко да е - шумят. 750-то има triple head което е върхът за CAD системи, но аз тъй или иначе имам само 1 монитор (Дали пък да не си сложа 2ри, а? Помага ли нещо ако имаш 2? Програмисти има ли наоколо? Впечатления от подобни системи?) <{POST_SNAPBACK}> за Вентилаторчето си прав - много по-добре е да е без перка цените които сам ти дал е от сайта на VALI - защото те внасят MATROX в България Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Matrox G550, 32MB DualHead 107 $ Matrox P650, 64MB DualHead 168 $ Matrox P750, 64MB 3Head 273 $ Такива цени видях на JARcomputers-просто за инфо само Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 На 550-то с което бях ТВ-то взимаше образ от RGB входа - мога да ви дам снимка на "кабелчето" ако има любопитни (но няма да е веднага че фотоапаратът не е при мен сега) <{POST_SNAPBACK}> Matrox G450 / G550 tv-out За P650 / P750 нямам схема, но кабелчето е не повече от 10$ @djadomraz това е схема на оригиналният кабел Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Matrox G450 / G550 tv-out <{POST_SNAPBACK}> Дали е такава схемата не знам - това което имам си дойде със самата видеокарта и прилича на обикновен кабел за аналогов монитор от тази страна, която се включва във видеокартата а от другата излизат стандартен S-Video и кабелче, като за обикновено видео (т.е. такова като за антена но по-малко, нали се сещате). А да - кабелът е бял а не като на мониторите черен... като че ли има значение Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Dqdomraz da ti imam problema ,gotov si da dade6 150-250$ za karta koqto na goqto nqma da igrae6 a darji6 na TV-outa,tva e luda rabota. vzima6 si edno DVD sas Divx i edna karta ot roda na FX5500 ili Ati9550 za okolo 60-80 $ i si gotov a za Matroxa ,spored men tova e karta za rabora ne za games i filmi. zaka4a6 3 monotora i ba4ka6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 ***750-то има triple head което е върхът за CAD системи, но аз тъй или иначе имам само 1 монитор (Дали пък да не си сложа 2ри, а? Помага ли нещо ако имаш 2? Програмисти има ли наоколо? Впечатления от подобни системи?) <{POST_SNAPBACK}> DAC-а на третата глава е само 165MHz, което е крайно недостатъчно за CAD, по скоро може да се ползва за tv-out. Аз съм с два монитора и е доста удобно, не върша кой знае какво на PC-то, но на единия винаги си зяпам TV или някое клипче, а на другия си работя Един път свикнеш ли с два монитора, няма връщане назад Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 DAC-а на третата глава е само 165MHz, което е крайно недостатъчно за CAD, по скоро може да се ползва за tv-out. Аз съм с два монитора и е доста удобно, не върша кой знае какво на PC-то, но на единия винаги си зяпам TV или някое клипче, а на другия си работя Един път свикнеш ли с два монитора, няма връщане назад <{POST_SNAPBACK}> Ако е само за това няма смисъл. По-добре да си сложа още 1 машина - имам идеи какво да я правя. Въпросът е 2рия монитор как би могъл да ми е по-полезен отколкото ако го закача към 2ри компютър... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Ако е само за това няма смисъл. По-добре да си сложа още 1 машина - имам идеи какво да я правя. Въпросът е 2рия монитор как би могъл да ми е по-полезен отколкото ако го закача към 2ри компютър... <{POST_SNAPBACK}> Има два варианта: 1. два десктопа (реални) като свърши единия курсора ти минава във втория. 2. един десктоп поделен между двата монитора. т.е два пъти по голяма работна площ. ...а и с 2 машини ще ти трябват 2 мишки, и 2 клавиатури или switch, и доста повече място, не е удобно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Има два варианта:1. два десктопа (реални) като свърши единия курсора ти минава във втория. 2. един десктоп поделен между двата монитора. т.е два пъти по голяма работна площ. ...а и с 2 машини ще ти трябват 2 мишки, и 2 клавиатури или switch, и доста повече място, не е удобно. <{POST_SNAPBACK}> Е да ама място имам, то не е проблем. Бюрото ми към момента е 1.40х1м а мога да сложа още 1 под ъгъл до него. 2рият компютър мога да го ползвам като web server, sql server и да кача на него разни програми които не ми трябват през цялото време и така да си разтоваря основната машина... идеи много... Между другото досега никой не ми предложи освен ATI, GeForce и Matrox, нищо друго... само това ли са свестните карти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 Темата не е много за buy/sell ама нека и аз да се изкажа. Минал съм през nVidia, Matrox, Intel Graphics, 3D Labs и ATi и честно казано от всичките 3D Labs бие дори и всеуважаемите Matrox-чета. Причината според мен се крие в това, че картата беше с две ядра и имаше оптимизации за най-използваните CAD програми, както и за доста друг софтуер(PhotoShop, AutoCAD, Quake 3 и др...). Само незнам къде в България продават нови видеокарти от 3D Labs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 Темата не е много за buy/sell ама нека и аз да се изкажа. Минал съм през nVidia, Matrox, Intel Graphics, 3D Labs и ATi и честно казано от всичките 3D Labs бие дори и всеуважаемите Matrox-чета. Причината според мен се крие в това, че картата беше с две ядра и имаше оптимизации за най-използваните CAD програми, както и за доста друг софтуер(PhotoShop, AutoCAD, Quake 3 и др...). Само незнам къде в България продават нови видеокарти от 3D Labs. <{POST_SNAPBACK}> Ако сайта им е www.3dlabs.com и това са картите... изглеждат като #1 обаче като гледам как изглеждат ми се струват като $4000 в хардуер... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Аве пи4ове , вие тези пари от дърветета ли ги берете ве , как може да се дават 150-250$ за карта на която ше се ползва ТВ-аута , вие 4увате ли се какво говорите ,какви матрокси какви перхелии???? всеки Радеон ( а и Нвидиите не отстъпват ),като се по4не от 7000 имат много добър ТВ-оут , вси4ко е въпрос на софтуер, могат да се накарат да ти показват каквото искаш и където искаш Но тъй като гледам 4е и Дум4е трябва да се разцъка , една 9550 няма да е зле , ...............ако не искаш да я клокваш вземи Ге кюб Р9550ГТ , тя е с фабри4но пуснато ядро на 400, струва 70-80$ и ще ти свърши работа за тва дет питаш ! А и въпроса не е само дали ще е ATI, GeForce и Ma.......... .. а кой то4но модел и на кой пройзводител ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Домързя ме да чета всико.. Зимаш 1 Nvidia + Tv Tool и от настройките там има за клониране , на 2-рия екран да се гледа филм и същевременно да си работиш или само телевизора (в случая). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.