Harbachek Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Tarsq struni za akusti4na kitara komplekt kakvo moje da mi predlojite ne znam kolko sa na broi mai 6 ne 5 ili pone da mi kajete ot kade da si vzema i po kolko varvqt Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Можеш да си вземеш от всеки музикален магазин. За цена не мога да ти кажа ама към 8-10лв най-малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Най евтините струни са по 4-5лв(българско производство). Вносните са горе долу два пъти по-скъпи,даже и повече,но са по-качествени естествено. Има ги във всеки музикален магазин както ти казаха! Аз скоро си взех от магазина който се намира в зградата точно срещу новия шадраван до "Тримонциум". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted May 21, 2005 Author Share Posted May 21, 2005 da nqma6 predvid sindika;lniq dom edna visoka sgrada ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Висока е да! Обаче не е "синдикалния дом",а "филхармонията"! В магазина отдолу има каквито струни си поискаш. Едит: Определено Fender е много добър избор! Мисля,че по-голямата цена е напълно оправдана и си струва разликата в парите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 21, 2005 Share Posted May 21, 2005 Препоръчвам ти Fender или ако не ти се дават толкова пари, може и Yamaha. Но фендера си е фендер! Аз като ходих за последно фендера бяха по 12лв. а Иамахата по 9лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted May 22, 2005 Author Share Posted May 22, 2005 A kakvo ozna4ava da e navita 3 struna ili da ne e, za6toto mi predlagaha s navita i bez kato bez e po evtino. A znaete li ot kade moga da vidq kolko trqbva da nategna strunite za6toto do sega ne sam gi smenql sorry za offtopica Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 A kakvo ozna4ava da e navita 3 struna ili da ne e Да има оплетка като 4,5 и 6 или да е гола жица като 1 и 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted May 22, 2005 Share Posted May 22, 2005 A kakvo ozna4ava da e navita 3 struna ili da ne e, za6toto mi predlagaha s navita i bez kato bez e po evtino. A znaete li ot kade moga da vidq kolko trqbva da nategna strunite za6toto do sega ne sam gi smenqlsorry za offtopica <{POST_SNAPBACK}> Вдигаш телефонната слушалка и сигналът "свободно" ти е приблизително тон "Ла" (зависи от централата), спрямо който настройваш 1-ва струна на пета позиция. След това натискаш 2 струна на 5-та позиция и натягаш, докато се изравни с 1-ва струна. 3-та на четвърта поз. спрямо 2-ра, 4-та на пета поз. спрямо 3-та, 5-та на пета поз. спрямо 4-та, 6-та на пета поз. спрямо 5-та. Подреждаш един акорд, и ако ти звукне добре, си готов. Ако има дисонанс, повтаряш процедурата по натягането. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Може и да не караш по класическия начин а с това Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 И в крайна сметка какви си взе? А между другото всички хубави струни за акустична китара са със облечена 3-та! Ако не е облечена много пльока. Кофтито на облечените 3-ти струни е, че трудно се свирят сола на тях - например аз като искам да свиря солото на Nothing Else Matters и ми посинияват пръстите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 Ami v kraina smetka si vzeh Stagg ta 6a gi probvame s 3 oble4ena sa a peroto kakvo zavisi ot debelinata 6toto si zeh 0.75 sm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Вдигаш телефонната слушалка и сигналът "свободно" ти е приблизително тон "Ла" (зависи от централата), По-скоро е към ла бемол (цифровата централа) , но това няма особено значение, защото дори е по-безопасно, относно късане на струна. Но най-добре си е с камертон, тунер или "ла" от пиано или синтезатор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 molq zatvorete temata 10x za vsi4ko kazano mislq 4e temata stana mnogo vodna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.