Jump to content
BulForum.com

Struni za kitara

Recommended Posts

Можеш да си вземеш от всеки музикален магазин. За цена не мога да ти кажа ама към 8-10лв най-малко

Най евтините струни са по 4-5лв(българско производство).

Вносните са горе долу два пъти по-скъпи,даже и повече,но

са по-качествени естествено.

Има ги във всеки музикален магазин както ти казаха!

Аз скоро си взех от магазина който се намира в зградата

точно срещу новия шадраван до "Тримонциум". :punk

Висока е да!

Обаче не е "синдикалния дом",а "филхармонията"!

В магазина отдолу има каквито струни си поискаш. :D

Едит:

Определено Fender е много добър избор!

Мисля,че по-голямата цена е напълно оправдана

и си струва разликата в парите. :punk

Препоръчвам ти Fender или ако не ти се дават толкова пари, може и Yamaha. Но фендера си е фендер! Аз като ходих за последно фендера бяха по 12лв. а Иамахата по 9лв.

A kakvo ozna4ava da e navita 3 struna ili da ne e, za6toto mi predlagaha s navita i bez kato bez e po evtino. A znaete li ot kade moga da vidq kolko trqbva da nategna strunite za6toto do sega ne sam gi smenql

sorry za offtopica

A kakvo ozna4ava da e navita 3 struna ili da ne e, za6toto mi predlagaha s navita i bez kato bez e po evtino. A znaete li ot kade moga da vidq kolko trqbva da nategna strunite za6toto do sega ne sam gi smenql

sorry za offtopica

Вдигаш телефонната слушалка и сигналът "свободно" ти е приблизително тон "Ла" (зависи от централата), спрямо който настройваш 1-ва струна на пета позиция. След това натискаш 2 струна на 5-та позиция и натягаш, докато се изравни с 1-ва струна. 3-та на четвърта поз. спрямо 2-ра, 4-та на пета поз. спрямо 3-та, 5-та на пета поз. спрямо 4-та, 6-та на пета поз. спрямо 5-та.

Подреждаш един акорд, и ако ти звукне добре, си готов. Ако има дисонанс, повтаряш процедурата по натягането.

И в крайна сметка какви си взе? А между другото всички хубави струни за акустична китара са със облечена 3-та! Ако не е облечена много пльока. Кофтито на облечените 3-ти струни е, че трудно се свирят сола на тях - например аз като искам да свиря солото на Nothing Else Matters и ми посинияват пръстите :)

Вдигаш телефонната слушалка и сигналът "свободно" ти е приблизително тон "Ла" (зависи от централата),

По-скоро е към ла бемол (цифровата централа) :P , но това няма особено значение, защото дори е по-безопасно, относно късане на струна. Но най-добре си е с камертон, тунер или "ла" от пиано или синтезатор. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...