Jump to content
BulForum.com

сайтове, хостнати в Евро.нет

weasel

Recommended Posts

Има ли надежда да се оправи връзката до сайтове, които се хостват в евро.нет или е време да се възползваме от промоцията на бтк за два месеца безплатен интернет, безплатен модем и без инсталационна такса?

Тази тема е коментирана и коментирана...

Проблема не е в ЕК, а във Визио, които правят парчета.Трябваше да ползваш търсачката и да потърсиш.Примерно това или това ;)

не говоря за варез сайтове, нито за фрий-евро-нет, говоря за най-нормални сайтове, които се хостват в тяхната мрежа, като http://www.comelsoft.com/ примерно

...да не говорим за обемисти email-и, които се налага да се пращат от едната мрежа към другата

Всеки има правото да отива и да прави това което му е най-удобното. На мен си ми е добре ЕК. Да не мислиш че на БТК ще ти е по-добре. Там локални няма. :)

не говоря за варез сайтове, нито за фрий-евро-нет, говоря за най-нормални сайтове, които се хостват в тяхната мрежа, като http://www.comelsoft.com/  примерно

...да не говорим за обемисти email-и, които се налага да се пращат от едната мрежа към другата

Weasel, преди да замина за Канада ми се наложи да изкарам две-три седмици в Асеновград, при което трябваше да се възползвам от "услугите" на местния кабелен провайдър. Какво ми беше учудването, когато не можах да вляза в доста сайтове (IP-та от мрежата на Евроком, ползващи оптика), дори в mirrors.evrocom.net. Една съвсем проста проверка показа къде се крие проблема - този асеновградски "провайдър" ползваше Визио за доставчик. Визио, от своя страна неизвестно защо, прецакваше всичко - пакетите спираха точно на един от техните бордер рутери. Така и не можах да си обясня причината, поради която Визио правят тези простотии, при това на техни клиенти. Аз разбирам да режат достъпа до техните ресурси на клиенти на Евроком, но обратното е просто идиотско. В първия момент си помислих, че са объркали нещо рутинга, но защо подозрително само с мрежата на Евроком?

Та такива ми ти работи с Визио - нищо лично, но просто никога не бих ползвал подобни "услуги", каквито и предимства да ми предлагат.

не говоря за варез сайтове, нито за фрий-евро-нет, говоря за най-нормални сайтове, които се хостват в тяхната мрежа, като http://www.comelsoft.com/  примерно

Същото важи и за всички сайтове хостнати във Визио ;)

Еми то е ясно, че е нарочно направено... ама защо не се разберат като хората? Не ми казвайте, че този или онзи е виновен, просто трябва да си оправят разправиите помежду си, защо трябва клиентите на евроком да страдат от това? Никой освен евроком няма такива проблеми с визио/евро.нет... в крайна сметка от тези неразбирателства ще спечелят всички останали провайдери... :/

Както съм написал в другите 2-3 теми по случая (use search before posting) направеното е едностранно от страна на Visio и абсолютно малоумно като действие понеже си прецаква и собствените клиенти... Обяснението от тяхна страна представлява неясно мрънкане с единствената цел да не кажат нищо, макар да е ясно.

Единственият ми съвет към тези, които са на Visio и страдат от тоя проблем е да си намерят истински доставчик, а не да търпят такива простотии (и лъжи) от своя.

Както съм написал в другите 2-3 теми по случая (use search before posting) направеното е едностранно от страна на Visio и абсолютно малоумно като действие понеже си прецаква и собствените клиенти... Обяснението от тяхна страна представлява неясно мрънкане с единствената цел да не кажат нищо, макар да е ясно.

Единственият ми съвет към тези, които са на Visio и страдат от тоя проблем е да си намерят истински доставчик, а не да търпят такива простотии (и лъжи) от своя.

Едностранно а?

А на какво се дължеше тогава затруднения достъп към play.evrocom.net - май тогава на ЕК не им изнасяше от Визио да им играят в сървърите.

Въпроса е дали този проблем ще се реши или да се търси доставчик различен от ЕК/Визио ?

Едностранно а?

А на какво се дължеше тогава затруднения достъп към play.evrocom.net - май тогава на ЕК не им изнасяше от Визио да им играят в сървърите.

Въпроса е дали този проблем ще се реши или да се търси доставчик различен от ЕК/Визио ?

не виждам кво общо има play.evrocom.net с web hosting-a :huh:

Единственият ми съвет... е да си намерят истински доставчик

доколкото мнението на дреамер е меродавно, май имаме отговор :/

Едностранно а?

За play не знам каква е ситуацията, но ако е така това ще е нищо повече от ситуацията с FEN, която се случи първа. Т.е. става дума за друго нещо и това не е причината... 100%.

Говорим за цялостно отрязваме... което стана едва наскоро, както казах - едностранно. Така, че горното няма никакво отношение в случая.

weasel, свободен си да ползваш доставчик, който те удовлетворява най-пълно. Има и от какво да избираш...

Еми и аз се нерва на визио,ама кво да направа...Не приятно ми е да чакам да ми отврори сайта и форума на www.bb-team.org 5 дена :angry1 ама това е положението

Аз доколкото чух нещата не са едностранни и проблемът не е само във Визио. Стига сме си мазали очите. "Проблемът е във Визио" е изтъркан като отговор и не виждам пред кой минава.

Аз пък да ви кажа проблема е в ЕК. Нека да питам кои отряза оптиките в пловдив, а?

Като ухапеш редно е да не бипкаш като те ухапят и теб.

До скоро бях към Визио (допреди няма и месец).

А бе аз не знаех, че е такова положението чак. Знаех, че Визио си правят та*ак с Евроком-ските клиетни, обаче не знаех, че спират достъпа (или го правят супер бавен) на ЕК клиентите чак и до сайтовете хостнати на сървъри в мрежата на Визио. Ми то това е пълна простотия.

Преди няколко месеца купихме хостинг пакет от FColor.bg за сайт на една фирма. Сървърът на FColor е в мрежата на Визио някъде в София. Докато бях към Визио ми се отваряше много бързо. А сега гледам, че се зарежда супер бавно (примерно с 500 байта/сек.) откакто минах към Gigabit и ми светна за какво става въпрос. Ей за тоя проблем си нямах никаква представа, когато купувахме хостинга.

А бе тия Визио са пълни мизерници. Ако знаете само какви проблеми си имах с тях. Тука гледам из форума, че някои хора искали да минават към тях. Ами не знам, ама според мен тва е най-голямата глупост, която някой може да направи. Откакто съм към Gigabit не ми е прекъснал нета нито веднъж. При Визио напоследък почти нямаше ден без да прекъсне. А бе прекъсва, когато си иска просто. Да не говорим за идиотската им поддръжка. Обаждам му се на оня и му викам, че няма нет за пореден път и оня ми вика: "Ми аварийната е там и оправя". Аз му викам: "Къде точно е тая аварийна да ида да си поговоря с тях?". И оня взе да мрънка такъв.. А то всъщност ква аварийна, никва аварийна няма пратена... И все викат- проблемът ще се оправи утре.. проблемът ще се оправи вдругиден... в четвъртък... в петък... А проблемът никъв не се оправя и нетът все си прекъсва, когато си иска. Аз за телефон съм дал сигурно повече пари да им звъня, отколко за нет съм плащал. А бе пълни :censored2: са...

Добре, тази тема не е "кой провайдер е по-добър", питам просто дали проблема ще се реши или да си го решаваме сами!?

Аз доколкото чух нещата не са едностранни и проблемът не е само във Визио. Стига сме си мазали очите. "Проблемът е във Визио" е изтъркан като отговор и не виждам пред кой минава.

VooDooMaN, извинявай, но изказването ти е точно като на шеф на парламентарна група. Всеки технически грамотен човек може много лесно да се убеди, че само Визио филтрира трафика от/към Евроком, което е безкрайно идиотско, защото така прецакват и собствените си клиенти.

Какви са отношенията между шефовете на двете фирми няма никакво значение. Това, което правят Визио не е начин за "справяне" с конкуренцията и още по-малко може да се нарече "двустранен" процес.

Е ОК, аз пък чух от човек, който работи в Tvsat Асеновград за причините за рязането, може и да му е грешна информацията.

За филтрирането на play.evrocom.net, за подпомагането да се направят проверки на Визио и така.

Това че всички са свързани тук с Евроком е ясно и че не можем да получим обективни данни също.

Когато две истини се борят винаги има и трета.

За мен е нелогичен отговорът "Визио ей така реших да правят мизерии, щото са изедници".

Нищо на този свят не става ей така.

Факт е, че клиентите са прецакани и че решение няма.

...

Факт е, че клиентите са прецакани и че решение няма.

Виж сега, причините всеки може да си ги дъвче както му е изгодно. Аз не говоря за причините, а за един прост факт - прецакването на трафика става в мрежата на Визио, включително и за собствените им клиенти. Това всеки, който разбира от мрежови протоколи може сам да си го установи. Аз го установих и от двете страни.

Вие казвате, че Евроком ограничавали play.evrocom.net. Дори и да е било така (аз никога не съм се интересувал от него) - ами техен ресурс си и е могат да си го ограничават както си искат. Все едно целия свят да претендира, че не може да вижда warez.ru.

Вижте какво става при Визио - аз искам да вляза в произволен адрес от мрежата на Евроком и какво установявам - едно средно пръстче от рутерите на Визио. Ето това е смешното и жалкото.

Какво повече да говорим. Ако Визио имат проблеми с Евроком - да си ги решават чрез преговори. За тези ограничения обаче да се обвинява Евроком е просто безкрайно смешно.

Ако Визио имат проблеми с Евроком - да си ги решават чрез преговори.

Добре де, ама в случая клиентите на евроком имат проблем с визио, аз ли да ида да правя преговори , като клиент или .. ?!

Добре де, ама в случая клиентите на евроком имат проблем с визио, аз ли да ида да правя преговори , като клиент или .. ?!

Weasel, не можем да знаем какви условия си поствят шефовете. Може да са неизпълними (да речем Визио са поискали 50000 на месец от Евроком за достъп до "съдържанието" си).

Във всички случаи, аз съм свикнал да се опирам само и единствено на конкретните факти. За последен път подчертавам, че факта е: Визио филтрират трафик, при това двупосочно (поне така беше преди месец). Безкрайно глупаво е за това да се казва, че Евроком има вина - става като в детската градина: дай си ми куклите, на ти парцалите. Мисля, че филтрирането на трафик от/към конкурентна мрежа е признак на пазарно безсилие и тотална липса на мениджърски подход.

Това е моето лично мнение на дооооста далече намиращ се страничен наблюдател.

(да речем Визио са поискали 50000 на месец от Евроком за достъп до "съдържанието" си...

да.. или евроком са поискали 10000 долара за ползване на оптиката им...

става като в детската градинa

именно, баш като в детската градина става, вместо да седнат и да се разберат, почват да се оправдават "ами тия почнаха първи".. "ами ония пък еди какво си направиха"... и в крайна сметка се оказва, че и двата провайдера са "несериозни", защото заради глупости, страдат клиентите и на двата провайдера...

стига сте гледали едностранно на нещата

стига сте гледали едностранно на нещата

Как ще е едностранно, като нещата ги видях със собствените си очи и от двете страни. Аз ти говоря за факти. Филтрирането на мрежите на Евроком от страна на Визио за техни клиенти е всичко друго, но не и нормално корпоративно мислене. Защо намесвате оптиката? Вие ако си имате оптика ще си я продавате на каквато си искате цена - това си е пазар. И какво сега, понеже на Визио не им харесала цената на оптиката - хайде балтията и то на собствените си клиенти. Смешно, откъдето и да го погледнеш. И жалко.

Аз не бих хоствал каквото и дабило при доставчик, който филтрира, каквито и да са бодбудите и обясненията му.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...