Jump to content
BulForum.com

Футболни трансфери

sincity

Recommended Posts

Ето няколко новини от мен:

Крис Сътън без пари от Селтик в Бирмингам. Аз лично много го харесвам още като играч на Челси (преди това не помня къде играеше) и се надявам да помогне на Бирмингам за излизане от кризата. Все пак едва ли 34-годишен играч е най-точният човек, но поне опит има...

ин Уилиамс отива в Ипсуич от Уест Хям за 300 хиляди паунда.

Крис Сътън и аз много го харесвам, обаче не помня даже и времето му в Челси....

Обаче тва ме навежда на мисълта, че всички сини отбори в Премиършип имат някаква склонност към стари играчи. Тва като почнеш от Челси и Зола допреди години, във Бирмингам сега взима Сътън, а имат още и Клинтън Морисън, Ман Сити преди със Пауло Уанчоп, а сега гледам са взел Анди Коул и Тревор Синклер......Евертън с онова дърво Дънкън Фъргюсън....изобщо луда работа..... съжалявам ако съм пратил някой играч в друг отбор, ама цитирам по памет и тая година малко съм го позарязъл Премиършип :bgrin:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Клинтън Морисън е само на 27 години...освен това вече е играч на Кристъл Палас.

Колкото до Сътън...сега като потърсих малко и като видях и се сетих...как можах да забравя... През 94та стана най-скъпият британски играч като премина от Норич Сити в Блекбърн. Ех, ама много забравям напоследък...

Ман Юнайтед купи французин

Манчестър Юнайтед плати 5,5 млн. паунда (8 млн. евро) за левия бек Патрис Евра от Монако. Френският национал ще пристигне за медицински прегледи на "Олд Трафорд" в понеделник, след което трябва да подпише договор. - Сделката е факт. Наблюдаваме играта му от септември, когато Габриел Хайнце се контузи - обясни мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън. Изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил оформи подробностите по трансфера в Монако онзи ден. Италианският Интер също искаше Евра, но предложи само 5 млн. евро. В същото време сръбският национал Неманя Видич получи работна виза и подписа с Юнайтед за 4 г. и половина. Клубът плати за защитника 7 млн. паунда (10,2 млн. евро) на Спартак (Москва). Видич получи №15 и ще може да дебютира в гостуването срещу Бъртън за Купата на Англия в неделя.

Ето още малко английски транфери от мен:

Юнайтед пращат двама младоци да се обиграват. Лий Мартин отива в сателитчето Антверп, а Дейвид Джоунс в НЕК Наймеген.

Болтън освободи Мартин Джету.

Антън Фърдинанд преподписа с Уест Хям до 2010та.

Бирмингам пуснаха под наем Аса Хол в Бостън Юнайтед.

Това са всички трансферите в Премиършип от отварянето на януарския трансферен прозорец, публикувано от focus-sport.net

Бирмингам:

Нов: Крис Сътън (Селтик)

Болтън:

Нов: Али Ал-Хабси (Лин, Осло)

Напускащ: Мартин Джету (освободен)

Чарлтън:

Напускащ: Джеймс Уолкър (Хартлипул, наем)

Челси:

Нов: Маниш (Динамо Москва, наем)

Фулъм:

Нов: Тони Уорнър (Кардиф), Саймън Елиът (Колъмбъс Крю)

Ливърпул:

Нов: Ян Кромкамп (Виляреал), Пол Андерсън (Хъл, замяна за Джон Уелш)

Напускащи: Хосеми (Виляреал), Джон Уелш (Хъл, замяна за Пол Андерсън)

Манчестър Сити:

Нов: Албер Риера (Еспаньол, наем)

Манчестър Юнайтед:

Нови: Неманя Видич (Спартак Москва), Патрис Евра (Монако)

Напускащи: Крис Ийгълс (Уотфорд, наем), Мадс Тим (Уолсол, наем)

Нюкясъл:

Напускащи: Лоран Робер (Бенфика)

Портсмут:

Нови: Бенджани Мварувари (Оксер), Емануел Олисадебе (Панатинайкос)

Уест Хям:

Нов: Янив Катан (Макаби Хайфа)

Напускащи: Люк Чадуик (Сток С), Гейвин Уилиамс (Ипсуич)

Уигън:

Нов: Пол Шарнър (Бран)

Някои съвсем не са готови. Информацията е непотвърдена и затова не ги пуснах и аз по-рано. На половината договорите не са подписани, макар че най-вероятно ще бъдат подписани до 2-3 дни.

Тази вечер по новините чух за някакъв "грандиозен" трансфер за 12 милиона евро, но не успях да разбера за какво точно става дума. Има ли нещо такова, или ми се е сторило.

Още малко новинки от Англия:

Давид Белион отново е даден под наем. Този път на Ница.

Болтън си купиха неизвестния за мен Али Ал-Хабси от норвежкия Лин. Цената не е оповестена.

Ман Сити освободиха Ясер Хюсеин. Мисля, че той дори не можа да запише официален мач за тима.

Някой да знае кво става с любимия ми Арсенал? Уж Арсен много пари имал за харчене, уж тоя ша купува, уж оня, ама накрая да не стане пак да вземе някой юноша за без пари и да продължи да губи играчи като Виейра и Еду...

Тази вечер по новините чух за някакъв "грандиозен" трансфер за 12 милиона евро, но не успях да разбера за какво точно става дума. Има ли нещо такова, или ми се е сторило.

да не би да става въпрос за офертата на байерн за божинов ? :)

така и не разбрах до колко официално е това :) и се пише че и интер са подновили интереса си ;)

Ибрахима Гай със сигурност ще премине в Самсунспор. Новината беше съобщена от Атанас Караиванов, който е пресаташе на ЦСКА.

Болтън си купиха неизвестния за мен Али Ал-Хабси от норвежкия Лин.

И аз за пръв път го чувам, но играчите на Лин станаха много вървежни в последно време, собенно на острова.

И един трансфер - Милан и Монако са се договорили з преминаването на Бобо Виери. Той ще подпише договор за година и половина - до 2007. Това е вторият италиански напатадел, които преминава в Монако през зимната пауза.

И един трансфер - Милан и Монако са се договорили з преминаването на Бобо Виери. Той ще подпише договор за година и половина - до 2007. Това е вторият италиански напатадел, които преминава в Монако през зимната пауза.

Най-накрая :) Отървахме се от най-слабия си играч в първия отбор. Дано поне и пари сме взели от Монако, въпреки че би трябвало да им платим да го вземат ...

Дано поне и пари сме взели от Монако, въпреки че би трябвало да им платим да го вземат ...

Ми не пишеше да са платили нещо, май е свободен трансфер. Все пак за Милан е добре дошло, защото съм сигурен, че заплатата му е главозамайваща и няма никакъв смисъл да му се плаща при положение, че седи на резервната скамейка. Виери беше добър футболист, но вече остаря. Все пак Милан не са на кой знае каква загуба от неговия трансфер - те така или иначе го взеха за без пари от Интер.

Eто това е информация за Виери от "7дни спорт":

През август Виери получи 9 млн. евро неустойка за разтрогването на договора с Интер. След това той подписа с Милан, където изигра 14 мача във всички турнири срещу 1 млн. евро. Монако пък предлага на тарана още 1,75 млн. евро.

По тая сметка - 12,75 милиона евро :)

Още един трансфер е финализиран в Премиършип - ветеранът Анти Ниеми (вратар) от Саутхемптън във Фулъм срещу 1 милион паунда.

Случи се чудо :excl: Чуждестранен отбор взе Благо Георгиев. Пролетта той ще играе в последния в Премиера дивизион Алавес:

18 000 евро ще бъде заплатата на халфа на Славия Благой Георгиев в Алавес, пише вестник "Меридиан мач". Двата клуба се разбраха и подписаха договор за преотстъпването на национала. Георгиев ще играе в Алавес в следващите 6 месеца и ако след това бъде продаден, 50% от трансферната сума ще влезе в касата на Славия. Благо пътува днес за Испания, за да премине медицински прегледи и да уточни личните си условия.

Националният вратар на Сърбия и Черна гора Оливер Ковачевич подписа днес договор с ПФК ЦСКА за срок от 3 години, съобщи официалният сайт на клуба. Сърбинът е роден на 29 октомври 1974 година. Висок е 185 см, тежи 84 кг. Играл е дълго време в Железник (Белград) и Милиционар. Има 3 мача за националния отбор на Сърбия и Черна гора.

Последната информация около трансферната сага с Валери Божинов е, че и Ливърпул се прибавя към отборите, които ще се борят за подписа му :)

Информацията е от агенция ''Фокус''.

Освен това защитникът Даниел Агер вече е играч на Ливърпул! Брьондби получава 5,8 милиона паунда за трансфера.

Малко ме нямаше в Пловдив, но се завръщам с английските трансфери (тези, които не са казани):

Патрис Евра е вече футболист на Ман Юнайтед. Официално сума не е оповестена. Аз лично не съм убеден, че е кой знае колко добра покупка, но поне докато се оправи Ханце ще върши работа.

Ливърпуул освен Агер (за когото не е официално обявена сума) взимат и 20-годишния вратар от Милтън Кийн Донс (бившата луда банда) Дейвид Мартин...и пак не е посочена сума.

Тотнъм продаде Шон Дейвис и Педро Мендеш на куп на Помпи. Познайте...без обявени трансферни суми. Това ми звучи като добър удар (зависи от цените де) за Помпи, защото двамата са рутинирани играчи и са реално на ниво баш като за Портсмут.

Най-накрая и Уигън купиха нещо (те с тоя минимален състав много направиха, но имаха нужда от попълнения). Става дума за Паул Шарнер от Бран (Берген). Момчето вече влезе като резерва и вкара гол на Арсенал, а е защитник. Може би е добра покупка. Пак цена не се обявява...може би е модно.

Гари Флиткрофт напусна Блекбърн без пари в посока остриетата от Шефийлд. Бившият капитан на Роувърс явно ще доиграва в Юнайтед последните си добри години.

Гледах го вчера този Шарнър и мога спокойно да кажа,че Уигън направиха страшен трансфер с него-много стабилен в единоборствата и играе отлично с глава както се видя.Дано Уигън да вземат още някои,че са много симпатичен отбор. :)

Милан направи поредната глупост - привлече Аморосо от Сао Пауло, той стана известен като играч на Парма и Борусия в края на 90-те на миналия век.

След като Артмедия разбраха с кого ще играят в следващия кръг на УЕФА продват всичко, което може да ходи. Този път към Тревизо потегля перспективния млад нападател Блажей Вашчак като трансферна сума не се съобщава.

Явно Помпи искат да бъдат Спърс... Днес взимат трима, а не както казах двама, играчи на Тотнъм. Последният е Ное Памаро и за него не казват, колко са дали. Малко странно ми се види това чак 3ма наведнъж от един отбор в друг, но...явно Хари Реднап си прави някакъв номер, а той тия номера ги умее...

Милан направи поредната глупост - привлече Аморосо от Сао Пауло, той стана известен като играч на Парма и Борусия в края на 90-те на миналия век.

Пааак ли беее. По-смотан от нашия президент май е само тоя на Реал ... или Анчелоти е такъв кретен, че иска само сакати старци :angry:

Пааак ли беее. По-смотан от нашия президент май е само тоя на Реал ... или Анчелоти е такъв кретен, че иска само сакати старци :angry:

Анчелоти живее в миналия век...разчита на опита пред таланта...голяма грешка която ще доведе много главоболие на феновете....

Нали знаете опита се предобива а таланта е дар!

Тотнъм продаде Шон Дейвис и Педро Мендеш на куп на Помпи. Познайте...без обявени трансферни суми. Това ми звучи като добър удар (зависи от цените де) за Помпи, защото двамата са рутинирани играчи и са реално на ниво баш като за Портсмут.
Явно Помпи искат да бъдат Спърс... Днес взимат трима, а не както казах двама, играчи на Тотнъм. Последният е Ное Памаро и за него не казват, колко са дали.

Сега четох, че от Портсмът са платили 7 млн. паунда (10,2 млн. евро) за тримата. Още един трансфер е станал факт в Премиершип - Мат Янсен от Блекбърн в Болтън със свободен трансфер, подписал е договор до края на сезона. Янсен беше считан за голям талант, но така и не се реализира вече е на 28години и ще се пробва да възроди кариерата си.

И аз много съжалявам за Мат Янсен. Имаше по едно време едно страхотно поколение и страхотен английски младежки национален отбор и почти никой не стана нищо после. Сещам се сега на прима виста за Дани Кадамартъри, Майкъл Бол, Мат Янсен, Джон Картър, Дани Уебър, Матю Етерингтън...от тях никой не стана световна звезда, както се очакваше.

Иначе един мой познайник от FM2005 Антъни Грант отива под наем в Олдъм от Челси. Ако съдим по равитието му в играта (а ония копелета рядко грешат), можем да очакваме да се развие добре и аз лично почвам да го следя внимателно.

Юнайтед също пускат един обещаващ младеж под наем. Става дума за Силван Ебанк-Блейк, който отива при сателитчето Антверп.

Арсенал купиха от Оксер Абу Диаби. 19-годишен и перспективен. Той Венгер ги разбира тия и ми звучи, като скоро да стане поредната звезда от школата "купено и развито на Венгер". Цената не е опомената, но май е към 4 милиона паунда...това неофициално.

Ман Сити дадоха сина на легендарния Петер Шмайхел Каспер под наем на Дарлингтън. Това момче ще го следя и още как...само защо добрият стар великан избра градския враг?..

Арсенал направиха шокиращ трансфер, поне за мен.

Английският гранд Арсенал си осигури услугите на нападателя на Монако Емануел Адебайор. 21-годишният футболист подписа с “артилеристите” и стана второто попълнение за отбора на Арсен Венгер, след като по-рано днес договор с отбора подписа и Васирики Абу Диаби.

Струва ми се, че с това Арсен Венгер отрано мисли как да компенсира евентуалното отсъствие на Тиери Анри. Въпреки, че тоя танк Адебайор като стил на игра е доста далече от Анри. Все пак е добър и бърз нападател - не завиждам на никой защитник изпречил се на пътя му :D.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...