Jump to content
BulForum.com

Футболни трансфери

sincity

Recommended Posts

Слухове за размяна на Абиати срещу Дзебина ... доста тъпа идея от страна на Милан - разменят един от трите национални вратари на Италия срещу дърт и груб кретен, в лицето на Зебина (изключително антипатичен играч). Доколко са верни слуховете ще видим, но дано не са
Според мен са само слухове ;). Най-вероятно няма да стане, което е добре за Милан. Но пък си мисля, че Ювето ще вземат Абиати, макар и не по този начин, защото се нуждаят от вратар.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply
Те Киин го пращат къде ли не и в Евертън,Болтон,Блекбърн.Споко надали ще отиде в Real, 4еfо

Ще отиде, почти сигурно е доколкото знам. Поне е играч с дух и желание за игра, нещо, което много трябва на Реал. Друг е въпроса, че британец не е успявал в Англия досега ...

Не знам.... що се отнася до дух и борбеност Кийно няма равен,но той страда от чести контузии на 34години е и май му е късно за такава коренна промяна,а и в 7 дни пишеше,че той иска да играе в отбор,който е близо до имението му.

И аз го прочетох, но това все пак е Топспорт. Според мен ще е най-добре да го вземат в Селтик, а Стилян да го продадат, че почна да зацикля в Шотландия.

Вчера към 3 сутринта по-скоро неска към 3 сутринта гледах по евроспорт спортните новини и Киин вече е играч на Селтик.Подписал е договор за 2+1 години.Сега ще играят със Стенли рамо до рамо :)

Валтер "пушката" Пандиани от Бирмингам в Еспаньол за 1 милион паунда. Много ниска цена според мен за нападател от неговия калибър, но той не можа да се нагоди към английското първенство вече цяла година и затова цената му много падна. Дано кариерата му тръгне нагоре отново...

две новини от фокус-спорт:

Маниш в Челси за 5 милиона паунда!

Според британската преса португалският халф Маниш вече е собственост на Челси. От ”Дейли Мейл” обявиха, че ”сините” вече са си осигурили услугите на бившия играч на Порто. Ръководството на Челси е постигнало договорка с Динамо (Москва) и срещу сумата от 5 милиона паунда ще се сдобие с правата на португалския национал.

ЦСКА

Благо Георгиев е взет под наем от ЦСКА до края на сезона. Георгиев ще започне подготовка с ЦСКА на 9 януари. Славия все пак са си оставили вратичка и ако западноевропейски отбор пожелае Благо до 9 януари ще го продадат, но това е малко вероятно :bgrin:

Другото около ЦСКА е

ЦСКА u Спарта Прага най-после се разбраха за трансфера на Радослав Забавник, пише “Тема спорт”. Словакът ще премине от българския в чешкия клуб срещу сумата от 400 хиляди евро. Договорът на десния бек с пражани е за следващите 2 и половина години.

Максич е подписал със Самсунспор, а за негов замесник е спряган вратарят на Партизан Джордже Пантич. Лично Йешич се е заел да преговаря за вратаря.

Неманя Видич за 7 милиона паунда в Юнайтед от Спартак (М). Според мен цената му е малко висока, но щом му се дават на Фърги...доверявам му се. Дано да не стане като с други разни трансфери, които не удобрявах много като с Форчън, Джемба и разни такива... Все пак момчето направи много стабилна игра в квалификациите и се говори, че наистина имал потенциал. Аз лично не съм го гледал достатъчно...занапред ще има да го гледам обаче...

Неманя Видич за 7 милиона паунда в Юнайтед от Спартак (М). Според мен цената му е малко висока, но щом му се дават на Фърги...доверявам му се. Дано да не стане като с други разни трансфери, които не удобрявах много като с Форчън, Джемба и разни такива... Все пак момчето направи много стабилна игра в квалификациите и се говори, че наистина имал потенциал. Аз лично не съм го гледал достатъчно...занапред ще има да го гледам обаче...

Според мен лично Видич е страхотен защитник. Много е здрав, а от това, което съм гледал и технически е доста грамотен. Няма да е чудно, ако се окаже, че е новия Синиша Михайлович. За трансфера на Форчън не знам какво не ти харесва....изкара си доста години в отбора. Е, не е ключова фигура, ама може ли да се съревновава с Гигс? Той си остана един попълвач на дупки с ниска заплата в последните години и затова не го разкараха... Иначе за Джемба-Джемба трансфера беше доста странен. Ако не се лъжа го взеха от Нант за бая пари, а в крайна сметка и той и Клеберсон само топлиха скамейката 2 сезона....ама кво да го правиш...Фъргюсън...не е като Венгер :P

За предния ти пост (за Пандиани) хич не съм съгласен, че е от чак такъв калибър. Той си е посредствен нападател, който един сезон избухна и направи фурор с Депортиво. Иначе преди това беше и под наем в Майорка, след успехите с Депор отиде май някъде в Англия (май Болтън) ама там като видя здрава защита и се поуплаши. Така че за мен той никога не е бил нещо изключително. Такива еднодневки ги има колкото щеш....най-пресните примери са Саха и Миста...знаем какво става в момента с двамата...

Джемба на квадрат е много зле. Не беше толкова скъп - около 3 милиона, но пак не ги заслужаваше. Клеберсон беше по-добър и направи няколко мача, но като цяло не можа да се нагоди на стила на игра и живот в Англия. Иначе не е лош играч. За Форчън до голяма степен си прав, но никога не съм го харесвал. Пандиани не е играл другаде в Англия освен в Бирмингам. Половин сезон под наем и половин сезон откакто го купиха пак за малко пари...ако си спомням правилно, което не е чак толкова сигурно. Според мен е доста добър нападател. В Супердепор си правят винаги еднотипни играчи - Макаай, Пандиани, Тристан. Според мен обаче докато другите двама са типични играчи от испански тип, Макаай показа, че може да играе и в "по-студена" държава. Затова Пандиани няма успех в Англия. Той си е за испанското първенство и вярвам, че ще има испех и сега в Еспаньол. Пък може и да греша...

Джемба на квадрат е много зле. Не беше толкова скъп - около 3 милиона, но пак не ги заслужаваше. Клеберсон беше по-добър и направи няколко мача, но като цяло не можа да се нагоди на стила на игра и живот в Англия. Иначе не е лош играч. За Форчън до голяма степен си прав, но никога не съм го харесвал. Пандиани не е играл другаде в Англия освен в Бирмингам. Половин сезон под наем и половин сезон откакто го купиха пак за малко пари...ако си спомням правилно, което не е чак толкова сигурно. Според мен е доста добър нападател. В Супердепор си правят винаги еднотипни играчи - Макаай, Пандиани, Тристан. Според мен обаче докато другите двама са типични играчи от испански тип, Макаай показа, че може да играе и в "по-студена" държава. Затова Пандиани няма успех в Англия. Той си е за испанското първенство и вярвам, че ще има испех и сега в Еспаньол. Пък може и да греша...

Пак малко не се съгласявам за нападателите. Тристан и Макаай са еднотипни, ама Пандиани е малко по-различен. Той по-скоро може да играе и по-отзад, докато другите двама са си гюмеджии. А Макаай няма как да не може да играе в както ти ги наричаш "по-студени" държави, защото той самия е от такава. Холандския и Германския футбол са един бичим в общи линии, като изключим само, че в Холандия има повече чернокожи, заради разните му там колонии и школи на Аякс в Африка, докато в Германия повече наблягат като че ли на играчи от бившия източен блок и източна Европа. Иначе на Пандиани наистина нищо не му пречи да си възвърне добрата форма и да бележи за Еспаньол. Поне да направи каталунските дербита малко по-интересни, че в последно време стана малко като ЦСКА - Славия....

Холандския и Германския футбол са един бичим в общи линии

Не съм съгласен, водещите холандки отбори почти винаги играят открит и техничен футбол. Такъв е стилът и на националния им отбор. В Германия, които каквото ще да разправя повечето отбори твърдо и се разчита на защитата, особенно слабите отбори. Наличието на играчи от източна Европа е обяснимо, все пак половин Германия си беше в източния блок, но в Германия определено са на почит бразилците. Предполагам, че наистина е такова и положението и в отборите от долните дивизии в Холандия, но определено като цяло холандския футбол е много различен от немския. Потвърждението го видяхме преди няколко месеца в София - отборът на Хамбургер, в които изпъкваше холандската перла Рафаел Ван Дер Ваар. В последните няколко сезона думите ми се подвърждават и от мачовете в ШЛ. Вердер стана за смях при срещата си с отбор с добро нападение (Лион), а ПСВ въпреки отпадането си показа на Милан (по точно Анчелоти :P ) какво е истински футбол.

И един дългоочакван трансфер е осъществен:

Нихат преминава в Спартак Москва за сумата от 3 милиона евро! Нихат отдавна искаше да напусне Реал Сосиедад, но засъжаление никой испански отбор не се заинтересува от него ( :confused ). Миналата година той беше спряган за ново попълнение на ЦСКА (Москва), но това така и не стана.

:excl:

Антонио Касано премина в Реал Мадрид срещу 5,5 милиона евро + още 1,5 милиона евро, които Рома дължи на Касано, но той ще се откаже от тях.

Да ъпна малко темата, че не ми се едитва пост от миналата година :P

Маниш вече официално премина в Челси то Динамо Москва. До колкото чух под наем до края на сезона.

Лоран Робер, които игра като преодстъпен в Портсмут този полусезон, от Нюкасъл в Бенфика.

Юношата на Милан Лука Саудати премина от Атланта в Лече.

И трансферната сага около преминаването на вратаря Пантич от Партизан в ЦСКА е на път да приключи и в края на седмицата се очаква да се присъедини към ЦСКА-то.

Май никой не е писал за "големия" трансферен удар на Ботев :D Дечо Аризанов отново ще ни "радва" след като са го върнали в Пловдив от Левски Карлово. Защитникът Димитър Пашев пък напуска отбора.

Емануел Олисадебе премина под наем в Портсмут до края на сезона от Панатинайкос.

@Leper_Messiah какво е станало с Миста какато и Саха? Я разясни какво имаш предвид, особено за Миста.

е как какво...имат един сезон в, който много им върви, вкарват отвсякъде и както им попадне..и на следващия сезон отново са си добре познатите неугледни футбалерчета. А манчестър даже се подлъгаха за Саха и сега си го държат да търка пейката в присъствието на РВН и Руни.А в момента едва ли могат да вземат и половината от сумата, която платиха за него :>

Миста продължава да вкарва, въпреки че няма да стане голмайстор номер 1 за примера. Миналата година май на косъм се размина.

Миста продължава да вкарва, въпреки че няма да стане голмайстор номер 1 за примера. Миналата година май на косъм се размина.

Може и да вкарва...но човекът в нападението на Валенсия в момента е Давид Вия ;)

И от мен една по-скоро любопитна новина:

Ромарио си продължава договора с Вашку да Гама до края на 2006.За момента той е голмайстор на бразилското първенство на 40г.

Тоя пич е наистина голям...

Ето няколко новини от мен:

Ян Кронкамп е вече играч на Ливърпуул. Сделката е заменна и съответно:

Хосе Мигел Гонсалес Рей Хосеми (направих си густото да го напиша цялото) е вече играч на Вияреал.

Според мен е свръх изгодно за Пуул. Кронкамп е първото по-добър, а мисля и по-млад. Абе като за чиста размяна без допълнения...върхът.

Втора такава размяна в Пуул е:

Пол Андерсън в Пуул,

Джон Уелш в Хъл Сити

Андерсън е 17-годишен и не е играл още професионално в Хъл. Джони Уелш беше някаква надежда за Пуул, но явно 20те мача, които е изиграл в първия тим не са го представили в добра светлина и са решили да го заменят за по-младо...

Крис Сътън без пари от Селтик в Бирмингам. Аз лично много го харесвам още като играч на Челси (преди това не помня къде играеше) и се надявам да помогне на Бирмингам за излизане от кризата. Все пак едва ли 34-годишен играч е най-точният човек, но поне опит има...

Тони Уорнър вече е официално играч на Фулъм, след като беше досега под наем от Кардиф Сити. Цена не знам...

Освен това Фулъм взимат от Кълъмбъс Крю Саймън Елиът без пари.

Янив Катан вече е официално играч на Уест Хям. Трансферът е от Макаби Хайфа и е на стойност 100 хиляди паунда.

Съответно Гейвин Уилиамс отива в Ипсуич от Уест Хям за 300 хиляди паунда.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...