Jump to content
BulForum.com

Промени в скоростта

w00x

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Mai uvelichenieto beshe testovo. Pak svaliha skorostite, pone pri mene. na zlatnata.

Mai uvelichenieto beshe testovo. Pak svaliha skorostite, pone pri mene. na zlatnata.

за съжаление си прав :(

edit: в същност май не си. просто от японския сайт нещо прекъсва трафика.. горе на флашгета индикатора ми е като планинички. постоянно пада до 0-5К и се качва до максимума. някакви проблеми явно има. пуснах ArenaBG торент и си теглех с 75-90.

международния трафик "както се вижда и при трейса.. не е по вина на еврокома.

Есигурно не е по вина на Еврокома:

4  b1-highway-to-internet.Evrocom.Net (217.10.240.206)  11.472 ms  12.184 ms  16.933 ms

Инфо: 217.10.240.206

% Information related to '217.10.240.0 - 217.10.243.255'

inetnum:      217.10.240.0 - 217.10.243.255
netname:      EVROCOM-NET
descr:        EUROCOM Plovdiv Ltd.
country:      BG
admin-c:      VV1423-RIPE
tech-c:       VV1423-RIPE
status:       ASSIGNED PA
mnt-by:       EVROCOM-MNT
source:       RIPE # Filtered

person:       Vencislav Velkov
address:      1 Gladston Str.
address:      4000 Plovdiv
address:      Bulgaria
phone:        +359 32 620790
e-mail:       veno@evrocom.bg
nic-hdl:      VV1423-RIPE

Сега разбирам, че не само + тарфите са намалени..

Есигурно не е по вина на Еврокома:

Инфо: 217.10.240.206

% Information related to '217.10.240.0 - 217.10.243.255'

inetnum:      217.10.240.0 - 217.10.243.255
netname:      EVROCOM-NET
descr:        EUROCOM Plovdiv Ltd.
country:      BG
admin-c:      VV1423-RIPE
tech-c:       VV1423-RIPE
status:       ASSIGNED PA
mnt-by:       EVROCOM-MNT

person:       Vencislav Velkov
address:      1 Gladston Str.
address:      4000 Plovdiv
address:      Bulgaria
phone:        +359 32 620790
e-mail:       veno@evrocom.bg
nic-hdl:      VV1423-RIPE

Сега разбирам, че не само + тарфите са намалени..

какво искаш да ми покажеш с това? виж къде се губи връзката!! след хоповете на еврокома.

da taka e

gubi se na

13_66.btc-net.bg [212.39.66.13]

;)

oba4e vinata pak si e na EK nail nie si pla6tame a ne polu4avame :confused

sq zabelqzvam ne6to intresno pri tracert yahoo.com ne minava prez btc a prez Pantel - Budapest

kvi sa tiq i za kvo se borqt v BG znae li nqkoj

maj ve4e celiq trafik ne e po optika ;) 6toto ping yahoo.com mie ve4e >300ms i kakvi zagubi ima ne e istina

какво искаш да ми покажеш с това? виж къде се губи връзката!! след хоповете на еврокома.

Което значи, че проблема е именно в Евроком, а не в следващия по ред провайдер, тъй като до него въобще не достигат пакети.

Което значи, че проблема е именно в Евроком, а не в следващия по ред провайдер, тъй като до него въобще не достигат пакети.

e аз ако ти давам нещо пък ти не искаш да го вземеш или те няма.. кой е виновен. аз или ти?

И кво излиза. Гигабит имат много по-добър пинг към международни, български и локални сайтове. Тея модеми за нищо не стават вече. Много им е трудна и скъпа подръжката

От 3-4 дена на сам забелязвам, че след 00:00 часа започват да ми се зареждат много бавно страниците, без значение дали са бълграски или не сайтовете. Някой може ли да ми каже на какво се дължи това? А на сутринта нета вече е пушка.

за съжаление си прав :(

edit: в същност май не си. просто от японския сайт нещо прекъсва трафика.. горе на флашгета индикатора ми е като планинички. постоянно пада до 0-5К и се качва до максимума. някакви проблеми явно има. пуснах ArenaBG торент и си теглех с 75-90.

Последното нещо, с което трябва да си тествате връзката са подобни сайтове. Ако тествате максимума на пропускливостта mirrors.evrocom.net е най-добрия сайт, с който можете да правите това.

breakneck, при не съм забелязал подобен проблем. Погледни пинга или да нямаш някакъв трансфер. Ако имаш загуби call на support-а да ти видят нивата, etc. Иначе са възможни много неща - случайно да е имало проблемни моменти с тези сайтове или нацяло с връзката навън.

en3rgy, линията е 100% наземна, когато върви backup-а или има някакви проблеми тогава пинга може да се вдигне временно, но за това може да има много причини - това е доставка Интернет, не е дъвчене на дъвка.

Разбирам, че не е приятно когато има проблеми с доставчиците на Интернет (non-bg), но след като те имат проблеми не виждам какво може да се направи за да си доволен. Дори докато тръгне бекъп канала ще има няколко секунди прекъсване. От това няма измъкване, номера е възможните downtimes да се намалят до възможният минимум.

Но вечно недоволни ще има винаги, това е неизбежно.

breakneck, при не съм забелязал подобен проблем. Погледни пинга или да нямаш някакъв трансфер. Ако имаш загуби call на support-а да ти видят нивата, etc. Иначе са възможни много неща - случайно да е имало проблемни моменти с тези сайтове или нацяло с връзката навън.

Изцяло на всички сайтове започва да ми зарежда много бавно. Например ако през деня трябва при постване във форума да изчакам до 2-3 секунди, вечерта трябва да чакам до около 30 и повече. Няма значение дали ще влезна във форума или в абв.бг или някой чужд сайт. Времето за зареждане е много бавно. По някой път става малко по-бързо, друг път малко по-бавно. Не се бях усетил да пусна пинг, но и тази вечер ако е така, ще пробвам.

Ами може да се дължи на факта, че вечер всеки нещо браузва, играе, тегли, а сутрин - не. Все пак е споделен интернета.

Едва ли, но незнам. Все пак това го забелязах преди няколко дена. Преди това не съм имал такива проблеми. В момента отново почна да ми прави такива номера. Пуснах пинг и ето какво получих:

mirrors.evrocom.net тук имам дори загуба на пакети.

abv.bg

Към сайта за мис Вселена 2005

Пуснах дори пинг към евроком.инфо, но там е още по-зле от първото, направо плачевно :cry . Имам 45% загуба на пакети. Но нали е локален сайта, за това и не дадох снимка. Знам ли какво пингвам?

ЕДИТ: Като че ли за БГ "малко" се пооправи. :) Само средно 800ms e, а за чужбина около 1200 + 5 % загуба на пакети

Едва ли, но незнам. Все пак това го забелязах преди няколко дена. Преди това не съм имал такива проблеми. В момента отново почна да ми прави такива номера. Пуснах пинг и ето какво получих:

abv.bg

Към сайта за мис Вселена 2005

Пуснах дори пинг към евроком.инфо, но там е още по-зле от първото, направо плачевно :cry . Имам 45% загуба на пакети. Но нали е локален сайта, за това и не дадох снимка. Знам ли какво пингвам?

ЕДИТ: Като че ли за БГ "малко" се пооправи. :) Само средно 800ms e, а за чужбина около 1200 + 5 % загуба на пакети

И при мен е същата история :angry: Към mirrors.evrocom.net средно 1800 мс,но поне нямам загуба на пакети. :sick

Пичове, логично е с тези бури да е така. Всичко е прогизнало, включителнмо и коаксиалните кабели. Тук в нашата махала май гръмна усилвател - смениха го и почна да дропи пакети. Има си супорт за тази работа, но ги жалете, че с тия бури...

Последното нещо, с което трябва да си тествате връзката са подобни сайтове. Ако тествате максимума на пропускливостта mirrors.evrocom.net е най-добрия сайт, с който можете да правите това.

и как по-точно да пробвам максимална пропускливост там?

Винаги когато тестваш пинг-а си спирай торент клиентите. Връзката ти не трябва да е натоварена. В случая наистина имаш проблеми и само съпорта може да ти помогнат.

и как по-точно да пробвам максимална пропускливост там?

Ами като пуснеш да се сваля някой фаил.

http://mirrors.evrocom.net/slackware/slack...30-noarch-1.tgz - 38 мб, идеално за да тестваш :).

на тарифа 15 лв. на месец съм и свалям с средна скорост 18 - 20 кб а ся тегля със средна скорост 50 - 60 кб/ сек. има ли увеличение и ако не тва нормално ли е???

на тарифа 20 лв. на месец съм и свалям с средна скорост 18 - 20 кб а ся тегля със средна скорост 50 - 60 кб/ сек. има ли увеличение и ако не тва нормално ли е???

Kakва е тази таирфа 20 лева на месец?!!! :confused :blink:

Kakва е тази таирфа 20 лева на месец?!!! :confused  :blink:

Извинявай, исках да кажа 15. Та значи нормално ли етва при положение че няма увеличение???

Лелеее.Като прочетох последните 2 поста неможах да повярвам затова исках само да се уверя.Резолтатът-от сайта на Nvidia средна скорост 110КБ/с.Мога само да кажа евала.Дано само да се задържи така. :) И като едно супер неблагодарно копеле ще кажа "само остава и локалния да дигнат...." :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...