w00x Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 международния трафик "както се вижда и при трейса.. не е по вина на еврокома. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Mai uvelichenieto beshe testovo. Pak svaliha skorostite, pone pri mene. na zlatnata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 da ama ne posledniq pyt kato spira neta bqh v zala i tam sprq ama za sekundi i se vyzstanovi nali pla6tam na EK a tova 4e imat problemi s BTC i evro.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Mai uvelichenieto beshe testovo. Pak svaliha skorostite, pone pri mene. na zlatnata. за съжаление си прав edit: в същност май не си. просто от японския сайт нещо прекъсва трафика.. горе на флашгета индикатора ми е като планинички. постоянно пада до 0-5К и се качва до максимума. някакви проблеми явно има. пуснах ArenaBG торент и си теглех с 75-90. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 международния трафик "както се вижда и при трейса.. не е по вина на еврокома. <{POST_SNAPBACK}> Есигурно не е по вина на Еврокома: 4 b1-highway-to-internet.Evrocom.Net (217.10.240.206) 11.472 ms 12.184 ms 16.933 ms Инфо: 217.10.240.206 % Information related to '217.10.240.0 - 217.10.243.255' inetnum: 217.10.240.0 - 217.10.243.255 netname: EVROCOM-NET descr: EUROCOM Plovdiv Ltd. country: BG admin-c: VV1423-RIPE tech-c: VV1423-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: EVROCOM-MNT source: RIPE # Filtered person: Vencislav Velkov address: 1 Gladston Str. address: 4000 Plovdiv address: Bulgaria phone: +359 32 620790 e-mail: veno@evrocom.bg nic-hdl: VV1423-RIPE source: RIPE # Filtered Сега разбирам, че не само + тарфите са намалени.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Есигурно не е по вина на Еврокома: Инфо: 217.10.240.206 % Information related to '217.10.240.0 - 217.10.243.255' inetnum: 217.10.240.0 - 217.10.243.255 netname: EVROCOM-NET descr: EUROCOM Plovdiv Ltd. country: BG admin-c: VV1423-RIPE tech-c: VV1423-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: EVROCOM-MNT source: RIPE # Filtered person: Vencislav Velkov address: 1 Gladston Str. address: 4000 Plovdiv address: Bulgaria phone: +359 32 620790 e-mail: veno@evrocom.bg nic-hdl: VV1423-RIPE source: RIPE # Filtered Сега разбирам, че не само + тарфите са намалени.. какво искаш да ми покажеш с това? виж къде се губи връзката!! след хоповете на еврокома. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 da taka e gubi se na 13_66.btc-net.bg [212.39.66.13] oba4e vinata pak si e na EK nail nie si pla6tame a ne polu4avame sq zabelqzvam ne6to intresno pri tracert yahoo.com ne minava prez btc a prez Pantel - Budapest kvi sa tiq i za kvo se borqt v BG znae li nqkoj maj ve4e celiq trafik ne e po optika 6toto ping yahoo.com mie ve4e >300ms i kakvi zagubi ima ne e istina Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 какво искаш да ми покажеш с това? виж къде се губи връзката!! след хоповете на еврокома. <{POST_SNAPBACK}> Което значи, че проблема е именно в Евроком, а не в следващия по ред провайдер, тъй като до него въобще не достигат пакети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 25, 2005 Author Share Posted May 25, 2005 Което значи, че проблема е именно в Евроком, а не в следващия по ред провайдер, тъй като до него въобще не достигат пакети. e аз ако ти давам нещо пък ти не искаш да го вземеш или те няма.. кой е виновен. аз или ти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 И кво излиза. Гигабит имат много по-добър пинг към международни, български и локални сайтове. Тея модеми за нищо не стават вече. Много им е трудна и скъпа подръжката Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 От 3-4 дена на сам забелязвам, че след 00:00 часа започват да ми се зареждат много бавно страниците, без значение дали са бълграски или не сайтовете. Някой може ли да ми каже на какво се дължи това? А на сутринта нета вече е пушка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 за съжаление си прав edit: в същност май не си. просто от японския сайт нещо прекъсва трафика.. горе на флашгета индикатора ми е като планинички. постоянно пада до 0-5К и се качва до максимума. някакви проблеми явно има. пуснах ArenaBG торент и си теглех с 75-90. Последното нещо, с което трябва да си тествате връзката са подобни сайтове. Ако тествате максимума на пропускливостта mirrors.evrocom.net е най-добрия сайт, с който можете да правите това. breakneck, при не съм забелязал подобен проблем. Погледни пинга или да нямаш някакъв трансфер. Ако имаш загуби call на support-а да ти видят нивата, etc. Иначе са възможни много неща - случайно да е имало проблемни моменти с тези сайтове или нацяло с връзката навън. en3rgy, линията е 100% наземна, когато върви backup-а или има някакви проблеми тогава пинга може да се вдигне временно, но за това може да има много причини - това е доставка Интернет, не е дъвчене на дъвка. Разбирам, че не е приятно когато има проблеми с доставчиците на Интернет (non-bg), но след като те имат проблеми не виждам какво може да се направи за да си доволен. Дори докато тръгне бекъп канала ще има няколко секунди прекъсване. От това няма измъкване, номера е възможните downtimes да се намалят до възможният минимум. Но вечно недоволни ще има винаги, това е неизбежно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 breakneck, при не съм забелязал подобен проблем. Погледни пинга или да нямаш някакъв трансфер. Ако имаш загуби call на support-а да ти видят нивата, etc. Иначе са възможни много неща - случайно да е имало проблемни моменти с тези сайтове или нацяло с връзката навън. <{POST_SNAPBACK}> Изцяло на всички сайтове започва да ми зарежда много бавно. Например ако през деня трябва при постване във форума да изчакам до 2-3 секунди, вечерта трябва да чакам до около 30 и повече. Няма значение дали ще влезна във форума или в абв.бг или някой чужд сайт. Времето за зареждане е много бавно. По някой път става малко по-бързо, друг път малко по-бавно. Не се бях усетил да пусна пинг, но и тази вечер ако е така, ще пробвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Ами може да се дължи на факта, че вечер всеки нещо браузва, играе, тегли, а сутрин - не. Все пак е споделен интернета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Едва ли, но незнам. Все пак това го забелязах преди няколко дена. Преди това не съм имал такива проблеми. В момента отново почна да ми прави такива номера. Пуснах пинг и ето какво получих: mirrors.evrocom.net тук имам дори загуба на пакети. abv.bg Към сайта за мис Вселена 2005 Пуснах дори пинг към евроком.инфо, но там е още по-зле от първото, направо плачевно . Имам 45% загуба на пакети. Но нали е локален сайта, за това и не дадох снимка. Знам ли какво пингвам? ЕДИТ: Като че ли за БГ "малко" се пооправи. Само средно 800ms e, а за чужбина около 1200 + 5 % загуба на пакети Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Едва ли, но незнам. Все пак това го забелязах преди няколко дена. Преди това не съм имал такива проблеми. В момента отново почна да ми прави такива номера. Пуснах пинг и ето какво получих:mirrors.evrocom.net тук имам дори загуба на пакети. abv.bg Към сайта за мис Вселена 2005 Пуснах дори пинг към евроком.инфо, но там е още по-зле от първото, направо плачевно . Имам 45% загуба на пакети. Но нали е локален сайта, за това и не дадох снимка. Знам ли какво пингвам? ЕДИТ: Като че ли за БГ "малко" се пооправи. Само средно 800ms e, а за чужбина около 1200 + 5 % загуба на пакети <{POST_SNAPBACK}> И при мен е същата история Към mirrors.evrocom.net средно 1800 мс,но поне нямам загуба на пакети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Пичове, логично е с тези бури да е така. Всичко е прогизнало, включителнмо и коаксиалните кабели. Тук в нашата махала май гръмна усилвател - смениха го и почна да дропи пакети. Има си супорт за тази работа, но ги жалете, че с тия бури... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 28, 2005 Author Share Posted May 28, 2005 Последното нещо, с което трябва да си тествате връзката са подобни сайтове. Ако тествате максимума на пропускливостта mirrors.evrocom.net е най-добрия сайт, с който можете да правите това. и как по-точно да пробвам максимална пропускливост там? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Едва ли, но незнам. Все пак това го забелязах преди няколко дена. Преди това не съм имал такива проблеми. В момента отново почна да ми прави такива номера. Пуснах пинг и ето какво получих:mirrors.evrocom.net тук имам дори загуба на пакети. Винаги когато тестваш пинг-а си спирай торент клиентите. Връзката ти не трябва да е натоварена. В случая наистина имаш проблеми и само съпорта може да ти помогнат. и как по-точно да пробвам максимална пропускливост там? Ами като пуснеш да се сваля някой фаил. http://mirrors.evrocom.net/slackware/slack...30-noarch-1.tgz - 38 мб, идеално за да тестваш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted June 3, 2005 Share Posted June 3, 2005 на тарифа 15 лв. на месец съм и свалям с средна скорост 18 - 20 кб а ся тегля със средна скорост 50 - 60 кб/ сек. има ли увеличение и ако не тва нормално ли е??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted June 4, 2005 Share Posted June 4, 2005 на тарифа 20 лв. на месец съм и свалям с средна скорост 18 - 20 кб а ся тегля със средна скорост 50 - 60 кб/ сек. има ли увеличение и ако не тва нормално ли е??? <{POST_SNAPBACK}> Kakва е тази таирфа 20 лева на месец?!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted June 4, 2005 Share Posted June 4, 2005 Kakва е тази таирфа 20 лева на месец?!!! <{POST_SNAPBACK}> Извинявай, исках да кажа 15. Та значи нормално ли етва при положение че няма увеличение??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted June 4, 2005 Share Posted June 4, 2005 На Д+ съм и днес интернешънъл не пада под 100 кб/с. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted June 4, 2005 Share Posted June 4, 2005 znam i pri mene e taka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted June 4, 2005 Share Posted June 4, 2005 Лелеее.Като прочетох последните 2 поста неможах да повярвам затова исках само да се уверя.Резолтатът-от сайта на Nvidia средна скорост 110КБ/с.Мога само да кажа евала.Дано само да се задържи така. И като едно супер неблагодарно копеле ще кажа "само остава и локалния да дигнат...." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.