Jump to content
BulForum.com

Компа се ресва неочаквано!Защо?

Recommended Posts

Значи първоначално имах следната конфигурация-

Gigabyte 8I848P-L

Intel Celeron 1.7GHz

256MB RAM

GeForce 4 MX440

HDD Seagate 80GB

s CD-RW i tam Floppy

zahranvaneto e ATX 280W max(300W)

сега смених някой чаркове и имам 512 РАМ Радеон 9550,DVD-RW,nova Audio Karta i 7.1 Surround.Компа взе да се рестартирва неочаквано и да забива.Мисля че проблема е в захранването но не съм сигурен.Кажете вие дали съм прав и ако може ми предложете захранване което ша ми сварши работа до 100лв.

Значи първоначално имах следната конфигурация-

Gigabyte 8I848P-L

Intel Celeron 1.7GHz

256MB RAM

GeForce 4 MX440

HDD Seagate 80GB

s CD-RW i tam Floppy

zahranvaneto e ATX 280W max(300W)

сега смених някой чаркове и имам 512 РАМ Радеон 9550,DVD-RW,nova Audio Karta i 7.1 Surround.Компа взе да се рестартирва неочаквано и да забива.Мисля че проблема е в захранването но не съм сигурен.Кажете вие дали съм прав и ако може ми предложете захранване което ша ми сварши работа до 100лв.

Каква Ос имаш и най - вече имаш ли SP 2 ?!?! , а ако проблема ти е в захранването в което не съм убеден един фортрон 300 В за около 60 и няколко лева ще те оправи ... Проблема ти е повече софтуерен май , затова изключи ауто рестарта и виж каква грешка ще ти даде .. това е по повод рестартирането , а за забиването може да е от видеото ..

Поздрави :rolleyes:

Ами и на един приятел така се получаваше - имаше много мощен процесор, стаята беше задушна и имаше защита на процесора от прегряване (лимитът май беше 80° С :sayjin ). Та се оказа, че вентилаторът е бил слаб, и му го подмениха с по-качествен и марков.

Почти сигурен съм, че в това ще е проблемът.

Ами и на един приятел така се получаваше - имаше много мощен процесор, стаята беше задушна и имаше монтирана защита на процесора от прегряване, предоставена от фирмата (лимитът май беше 80° С  :sayjin ). Та се оказа, че вентилаторът е бил слаб, и му го подмениха с по-качествен и марков.

Да видя някъде да е сменян процесор ?!?!

90% е от захранването ,ако си взимаш ново по-добре вземи някое по-мощно за да не мислиш за PSU при евентуален нов ъпгрейд..

90% е от захранването ,ако си взимаш ново по-добре вземи някое по-мощно за да не мислиш за PSU при евентуален нов ъпгрейд..

Аргуменирай се , много интересно защо пък да е от там , реално погледнато с новите компоненти той не е качил кой знае колко използваната мощност и дори и така да е , ако не стига power , компютъра не би трябвало изобщо да запали .... :punk

Да видя някъде да е сменян процесор ?!?!

А да знаеш, че не само процесорът е източник на топлина?

Та по темата:

и след моите "тунинги" компът ми взе да забива, и се чудя как да го охладя.

Значи, (ако нямаш) си сложи chassis fan

Ако искаш да ми кажеш , че с компонентите , които пича е добавил е вдигнал критиката на процесора , евала , няма да споря :rolleyes: :punk

Аз пък мисля, че много голяма вероятност за тези проблеми е паметта. На мен на едната ми плочка и беше станало нещо и когато трябваше да се пише върху нея рс-то забиваше, рестартираше се, даваше какви ли не грешки. Махнах тази плочка и всичко се оправи. Сложих само нея и компютъра въобще не поиска да се стартира, постоянно се рестартираше.

Ти казваш, че си увеличил паметта, пробвай ако можеш да си възстановиш старото количество памет, със старата плочка, и ако нямаш проблеми, 'хвърляй' новата. Аз съм почти 100% убеден, че това ти е проблема, тъй като това ми се е случвало на няколко машини

Аргуменирай се , много интересно защо пък да е от там , реално погледнато с новите компоненти той не е качил кой знае колко използваната мощност и дори и така да е , ако не стига power , компютъра не би трябвало изобщо да запали ....  :punk

Аз имах същия проблем и наистина беше от захранването. Има силици да запали, ама като тръгне да мисли малко повечко и угасва. В този случай наистина се е вдигнало потреблението на мощност и евентуално решение е захранването. Пък и много добре знаеш че не можеш да имаш вяра на куаче марки захранвания :)

За 100 лева можеш да си вземеш много добро захранване. Поразгледай сайтовете на фирмите там си пише цени. Лично ти препоръчвам Фортрон 400В

За 100 лева можеш да си вземеш много добро захранване. Поразгледай сайтовете на фирмите там си пише цени. Лично ти препоръчвам Фортрон 400В

a stiga ve 100lv

edno normalno zahranvane codegen ti e ~16$ i rabotqt dobre, ne e nebhodimo da dava6 4ak 100lv :blink:

ina4e si pogledni vsi4ki temperaturi i dali samoto zahranvane izhvyrlq mnogo topyl vyzduh i dali okolo nego tenekiite pregrqvat ;)

vij i pametite az imam 400mhz oba4e taimingite im sa nqkvi kofti i kato sa po default na 400 ne rabotqt kato horata (na WOW izliza s nqkvo "canot read from memory" oba4e NFSU raboti ok :bgrin: )

a stiga ve 100lv

edno normalno zahranvane codegen ti e ~16$ i rabotqt dobre, ne e nebhodimo da dava6 4ak 100lv :blink:

Да ама са си калпави, докато с един фортрон примерно, дето тежи 3 кила си е друго нещо. След като ограничението е 100лв то Фортрон-а е перфектното решение:

Захранване FORTRON 300W ,34.00 ,2.00 Захранване FORTRON 300W - 390W real power

Захранване FORTRON 350W ,45.60 Захранване FORTRON 350W - 440W real power

Във EraBG

Едит: А по повод охлаждането - надали с новите компоненти надвишава 50 градуса на CPU-то ;)

Да ама са си калпави, докато с един фортрон примерно, дето тежи 3 кила си е друго нещо. След като ограничението е 100лв то Фортрон-а е перфектното решение:

Захранване  FORTRON 300W ,34.00 ,2.00 Захранване  FORTRON 300W - 390W real power 

Захранване  FORTRON 350W ,45.60  Захранване  FORTRON 350W  - 440W real power

Във EraBG

Ти си адски прав , но ако не прави клок или модинг 300 В real power са напълно достатъчни . Т.т крайна цена около 60 кинта .

Начи да вкарам малко пояснение-компа се ресва на 3-4 часа веднъж и тъй като чух че някой каза от РАМ-а че е-Е НЕ Е ! пак си забива иньче процесора държи 25-26 градуса,харда към 40 а от вентилатора на захранването излиза не горещ ами топъл да го наречем въздух.

ЕДИТ:ОС-а е Уиндолс ХР с сървис пак 2.Пробвал съм и с сървис пак 1.ПАК забива

Начи да вкарам малко пояснение-компа се ресва на 3-4 часа веднъж и тъй като чух че някой каза от РАМ-а че е-Е НЕ Е ! пак си забива иньче процесора държи 25-26 градуса,харда към 40 а от вентилатора на захранването излиза не горещ ами топъл да го наречем въздух.

ЕДИТ:ОС-а е Уиндолс ХР с сървис пак 2.Пробвал съм и с сървис пак 1.ПАК забива

Значи това което ти писах във първия пост , магни си отметката за auto restart при системна грешка , тогава место да ти рестартне ще ти изкара синия екран и ще ти даде кода на грешката . Аз имах подобен проблем със СП2 , има несъвместимост с по - стари интелски чипсети , както и до колкото съм чел със драйвери за cd rom-чета и други . При мен се рестартваше примерно при дефраг , при антивирусна и етц. Пробвай да го махнеш и виж тогава как ще е .

P.S С какво охлаждане си , че държиш толкова ниска температура . Аз при стандартен box на 2GhZ държа 43 при idle на системата .

Значи това което ти писах във първия пост , магни си отметката за auto restart при системна грешка , тогава место да ти рестартне ще ти изкара синия екран и ще ти даде кода на грешката . Аз имах подобен проблем със СП2 , има несъвместимост с по - стари интелски чипсети , както и до колкото съм чел със драйвери за cd rom-чета и други . При мен се рестартваше примерно при дефраг , при антивирусна и етц. Пробвай да го махнеш и виж тогава как ще е .

P.S С какво охлаждане си , че държиш толкова ниска температура . Аз при стандартен box на 2GhZ държа 43 при idle на системата .

Ми некво еб... Cooler Master.

Ами и на един приятел така се получаваше - имаше много мощен процесор, стаята беше задушна и имаше монтирана защита на процесора от прегряване, предоставена от фирмата (лимитът май беше 80° С  :sayjin ). Та се оказа, че вентилаторът е бил слаб, и му го подмениха с по-качествен и марков.

Offtopic/

това не можах да се сдържа

кажи коя е тая фирма да ми монтира и на мен една такава защита от прегряване. :laughing: :laughing: :laughing: /offtopic

А и тези Селерони не са чак толкова топли.

и на мен проблема ми прилича на софтуерен,ако не се оправи след преинсталация пробвай захранването на някой приятел :)

Offtopic/

това не можах да се сдържа

кажи коя е тая фирма да ми монтира и на мен една такава зашита от прегряване. :laughing:  :laughing:  :laughing: /offtopic

А и тези Селерони не са чак толкова топли.

и мен проблема ми прилича на софтуерен,ако не се оправи след преинсталация пробвай захранването на някой приятел :)

В интерес на истината интелските имат вградена защита за прегряване . Примерно при моя макс температурата е около 65 - 67 градуса по книжка , някъде 2 , 3 градуса под това рестартира . Значи това е процесор на 2 години , поне преди толкова го купих , за по - стари незнам дали важи.

ЕДИТ : А той говорил за фирма , хахах , дам това беше интересно ...

В интерес на истината интелските имат вградена защита за прегряване . Примерно при моя макс температурата е около 65 - 67 градуса по книжка , някъде 2 , 3 градуса под това рестартира . Значи това е процесор на 2 години , поне преди толкова го купих , за по - стари незнам дали важи.

почти всички процесори имат такава защита но при Интел си сработва както трябва а при Амд-та(по старите) сработваше при 110 градуса при фатални 90.

@Agressiv махнах я тая отметка и кат се ресне ПС-то не го дава оня син екран.

кажи коя е тая фирма да ми монтира и на мен една такава защита от прегряване.
Да де, за АМД стааше дума. Нямаше такова чудо и оня, дето си купи компа от ProSoft, се уреди впоследствие

Но все едно де,

сега се сетих друго.

Може да звучи МНООООГО странно, но го казвам от личен опит.

Начи, след като си човърках компа и зе да се ресва, открих, че съм свързал CD-то към Secondary IDE (засега добре), но захранването към него бях свързал не в края на захранващия кабел, а в посредствения слот, предначначен за второто CD уст-во. Та коригирах тая грешка и не знам дали е случайно, ама спряха рестартите. Та да се има предвид :P

Да де, за АМД стааше дума. Нямаше такова чудо и оня, дето си купи компа от ProSoft, се уреди впоследствие

Но все едно де,

сега се сетих друго.

Може да звучи МНООООГО странно, но го казвам от личен опит.

Начи, след като си човърках компа и зе да се ресва, открих, че съм свързал CD-то към Secondary IDE (засега добре), но захранването към него бях свързал не в края на захранващия кабел, а в посредствения слот, предначначен за второто CD уст-во. Та коригирах тая грешка и не знам дали е случайно, ама спряха рестартите. Та да се има предвид  :P

Ами аз имам 2 ЦД-та.

Ами аз имам 2 ЦД-та.

Значи за всеки случай провери дали си свързал далечния край на IDE кабела към СД-1 и далечния край на захранването към СД-1

По средата на IDE кабела и по средата на захр. кабел трябва да е СД-2

(няма значение кое е 1 и 2, имам предвид да не си ги кръстосал)

Normalno sa si.Ta o6te 1 problem:

Kogat usilq Surround Sistemata na PC-to na max po4va da prekasva i lampi4kata na distancionnoto da majduka.1 pat se resna i kompa!

EDIT:Koq firma za PC-ta predlaga hubava diagnostika na PC i na kva cena

Normalno sa si.Ta o6te 1 problem:

Kogat usilq Surround Sistemata na PC-to na max po4va da prekasva i lampi4kata na distancionnoto da majduka.1 pat se resna i kompa!

EDIT:Koq firma za PC-ta predlaga hubava diagnostika na PC i na kva cena

Тва си е нормално. Но за ресета незнам пич !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...