M-Star Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Не съм много сигурен дали темата не е за @Docs,но и тук също става,както и да е... Трябват ми Ноти за пиано на най-различни музикални произведения,без значение.Порових малко из интернет,но всичко,което предлагат се плаща или пък пускат само 1/5 от нотите на цялото произведение.Така,че ако можете да ми помогнете с нещо,пишете! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Намираш си програма за МИДИ файлове. После си сваляш миди файлове на произведения, които искаш, отваряш ги с програмата и ти показва нотите. Е, трябва малко да поопознаеш програмата, но не е трудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 15, 2005 Author Share Posted May 15, 2005 Ще пробвам.И от другаде ми дадоха същия съвет,така че ще опитам.Все пак най-доволен ще съм на готови листове с ноти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Намираш си програма за МИДИ файлове. После си сваляш миди файлове на произведения, които искаш, отваряш ги с програмата и ти показва нотите. Е, трябва малко да поопознаеш програмата, но не е трудно. Това, което даваш като съвет пробвал ли си го лично? И ако си го пробвал - колко миди файла си отпечатал на хартия? Нещата не стоят толкова просто, колкото ви се струва. Първо за целта трябва някоя наистина хубава специализирана програма за печат и работа с ноти (Сибелиус, Кюбейс и др.) Миди файловете във версия за пиано предоставят известно улеснение, тъй като в тях има само 2 партии, но ако са във формат 0, ще е необходимо разделянето и преобразуването им във формат 1, което за незапознат с материята е малко сложно. Второ - трябват ви ХУБАВИ миди файлове - добре квантизирани, защото дори и малко разминаване (ако са свирени live) и... всичко отива на кино, а квантизацията извършена от човек без опит доста често дава обратното на това, което иска да види. @M-Star, това "Ноти за пиано на най-различни музикални произведения,без значение" е толкова общо казано, че няма накъде. Нали ако ти дам нещо от Лист или някой прелюд на Шопен (те също са писали ноти ) ще гледаш като...айде да не ставам невъзпитан... Кажи за какво и за кого ти трябват и може да ти дам да си ксерографираш нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 15, 2005 Author Share Posted May 15, 2005 @M-Star, това "Ноти за пиано на най-различни музикални произведения,без значение" е толкова общо казано, че няма накъде. Нали ако ти дам нещо от Лист или някой прелюд на Шопен (те също са писали ноти ) ще гледаш като...айде да не ставам невъзпитан... Кажи за какво и за кого ти трябват и може да ти дам да си ксерографираш нещо. <{POST_SNAPBACK}> Да ти кажа-и аз си викам "баси описанието,дето изпрасках тука",ама карай.Прав си .Става въпрос за един приятел,който на дърти години реши сам да се учи да свири на пиано и за целта естествено му трябват ноти!Понеже ми е дал задачата да му намеря ноти,а пък аз не разбирам много-нито кои произведения са подходящи като за начало,нито какви точно ноти,затова и обясненията ми са такива.Ако имаш някакви материали,сигурно ще са добре дошли,защото като гледам си доста по-напред с материала от мен.Ако искаш,ми пиши на ПМ да се уговорим,ако имаш нещо за копиране или дай някакви насоки къде да търся в интернет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Това, което даваш като съвет пробвал ли си го лично? И ако си го пробвал - колко миди файла си отпечатал на хартия? Нещата не стоят толкова просто, колкото ви се струва. <{POST_SNAPBACK}> Ами ползвал съм такива програми. И да ти кажа, наистина не е лесно да се отпечатат, но аз и нямам и принтер Но предполагам че ако имах - щях да ги нарязвам в някоя графична програма и да ги налепвам един под друг редовете. А до колкото ми е известно има програми, които отпечатват листовете, но не ми е трябвал и не съм се интересувал. Аз като искам да свиря - взимам си синтезатора и заставам пред компютъра, а и повече свиря на китара! Но въпроса беше от къде да си намери ноти - ами мисля, че няма от къде другаде освен от Миди. Аз имам ноти на .пдф формат, но те са на Дийп пърпъл и Айрън мейдън. Едва ли ще са полезни на твоя приятел Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 M-Star, ами на "дърти години" е зорно тепърва да навлизаш в материята, така че мисля че за твоя приятел (не каза на колко години е все пак) е по-подходящо вместо да минава цялата школа на обучение (това дето почват малките деца в началото) - леки етюди, двугласни инвенции и др. "мръсни" думи , да се захване да понаучи малко евъргрийнчета (по-лесните). Не знам до какво ниво е стигнал и има ли си учител за целта, но доколкото разбрах ще си свири за удоволствие. Така че направо да прескочи скучните упражнения и да си посвирва известни парчета...Клайдерман, Бийтълс, леки джазчета и др. от този род. Ако правилно съм се ориентирал в ситуацията, мога да ти дам да му преснемеш (или направо той) разни подходящи ноти. Btw, sandman...не говорех за "нарязване" на редове, а за неправилно инерпретиране на нотните стойности от самата програма. Затова те попитах правил ли си нещо подобно с неквантизиран файл да видиш що легатури и ноти с точки ще излезнат....това дето няма нищо общо с реалното звучене на нещата, а и е абсурдно да го разчете дори музикант с добра нотна техника. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 15, 2005 Author Share Posted May 15, 2005 Пичове,не се карайте сега,де!И двамата вече ме разбрахте!@sandman,дай да измислим нещо за тия .pdf-чета-пича много се зарибява по такива групи.@Midex-правилно ме разбираш-въпросът не е да става пианист,а просто се зарибява да изсвири някое друго известно парче без значение от стила.Ако ти се занимава,пиши ми ЛС да се разберем нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Midex, вярно е! Има и такива изгъзици дето се чудя на как се гледат, ама аз си ги шлифовам и става Аз все пак говоря за някакви такива по-леснички неща (Лунната соната 1-ва част, не 3-та ) Общо взето като за начало става. Той като знае как звучи самата песен, няма да се съобразява с времетраенето на нотата. М-стар, ами виж сега, не че искам да го обидя твоя приятел, но ще му е доста трудничко да свири хеви рок на пияно. Просто нотите са написани за китара и....нали разбираш Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 16, 2005 Author Share Posted May 16, 2005 М-стар, ами виж сега, не че искам да го обидя твоя приятел, но ще му е доста трудничко да свири хеви рок на пияно. Просто нотите са написани за китара и....нали разбираш <{POST_SNAPBACK}> Бе да има нещо да дрънка там и т'ва е Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Share-нал съм ги в ДЦ++ в папката Notes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 16, 2005 Author Share Posted May 16, 2005 Share-нал съм ги в ДЦ++ в папката Notes! <{POST_SNAPBACK}> Thanks A Lot! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Share-нал съм ги в ДЦ++ в папката Notes! <{POST_SNAPBACK}> И аз съм шернала разни неща там, погледни, може да си харесаш нещо. Иначе на хартия ноти бол имам....а сайтове за ноти....чакай да потърся къде бяха....да, ето тук един пич е намерил вместо мен, малко са твърде трудни някои неща, ама се намират и леснички и приятнички. Ам...специално евъргрийнчета имам доста, ама на хартийка, ако все пак някой е сериозен и иска...ПМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 16, 2005 Author Share Posted May 16, 2005 И аз съм шернала разни неща там, погледни, може да си харесаш нещо. Иначе на хартия ноти бол имам....а сайтове за ноти....чакай да потърся къде бяха....да, ето тук един пич е намерил вместо мен, малко са твърде трудни някои неща, ама се намират и леснички и приятнички. Ам...специално евъргрийнчета имам доста, ама на хартийка, ако все пак някой е сериозен и иска...ПМ. <{POST_SNAPBACK}> Твоите в DC++ ги прибарах още преди 2-3 седмициПича много се накефи тогава Сега ще прегледам линковете и евентуално ще пиша ПМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 29, 2005 Share Posted May 29, 2005 Има една много готина програмка VivaldiGold (към 10-ина мегабайта е), с нея се отварят midi файлове и ги прави на на ноти, които може да си принтираш или там каквото ти душа иска. Много е удобно. А мидита се намират под път и над път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.