Jump to content
BulForum.com

APM

Recommended Posts

Здравейте,

управлявам xmms, xawtv и т.н. с дистанционно и вечер, когато заспивам натискам 'apm -S' бутона и всичко заспива...но когато се събудя трябва ръчно да го събудя, та въпроса ми е: как мога да събудя компютъра от standby режим, без клавиатура / мишка, а с команда / скрипт, която да лепна на някой бутон? Единственото, което измислих е да килна apm демона, но това не го събуди :( Другата ми идея беше емулация на keypress в bash, но нямам представа как ще стане. :blink:

EDIT: с apmsleep също не става.

Теоретично - връзваш го към модем и чрез wake up on ring го будиш. Ако щеш с GSM му звъни.

Това ми е ясно, но нямам намерение да се тормозя с излишни работи, също не ми се занимава и с /dev/rtc. Търся по-просто, по-умно решение на проблема. Управлявам абсолютно всичко чрез дистанционно и държа да го използвам и за това :)

P.S. wake-on-еди к'во си, ако ще е, по-добре да го направя с бутон към COM порта :D

Тогава бутон-а може да е инфрачервен приемник, който да подаде необходимия импулс.

Но аз си имам приемник към тунера, мога в биос да задам да се буди от прекъсването на тунера, но аз искам това да става от един бутон, а не от всеки :)

P.S. wake-on-еди к'во си, ако ще е, по-добре да го направя с бутон към COM порта  :D

Тогава бутон-а може да е инфрачервен приемник, който да подаде необходимия импулс.

Темата е интересна, аз пробвах неотдавна http://swsusp.sourceforge.net/, но имах главобъсканици с nVIDIA драйвера. После за будене си мислих точно за хардуерно решение. Сега ме мързи да прекомпилирам ядра, модули и т.н.

Ако намериш решение постни да се радваме.

Най-после, ей така става:

printf "a" > /dev/psaux, изпращам безсмислици към PS/2 порта. "а" трябва да е някакъв код, но и така става - шашка се и събужда машината ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...