Mr_Vain Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Здравейте, управлявам xmms, xawtv и т.н. с дистанционно и вечер, когато заспивам натискам 'apm -S' бутона и всичко заспива...но когато се събудя трябва ръчно да го събудя, та въпроса ми е: как мога да събудя компютъра от standby режим, без клавиатура / мишка, а с команда / скрипт, която да лепна на някой бутон? Единственото, което измислих е да килна apm демона, но това не го събуди Другата ми идея беше емулация на keypress в bash, но нямам представа как ще стане. EDIT: с apmsleep също не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Теоретично - връзваш го към модем и чрез wake up on ring го будиш. Ако щеш с GSM му звъни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 15, 2005 Author Share Posted May 15, 2005 Теоретично - връзваш го към модем и чрез wake up on ring го будиш. Ако щеш с GSM му звъни. <{POST_SNAPBACK}> Това ми е ясно, но нямам намерение да се тормозя с излишни работи, също не ми се занимава и с /dev/rtc. Търся по-просто, по-умно решение на проблема. Управлявам абсолютно всичко чрез дистанционно и държа да го използвам и за това P.S. wake-on-еди к'во си, ако ще е, по-добре да го направя с бутон към COM порта Тогава бутон-а може да е инфрачервен приемник, който да подаде необходимия импулс. <{POST_SNAPBACK}> Но аз си имам приемник към тунера, мога в биос да задам да се буди от прекъсването на тунера, но аз искам това да става от един бутон, а не от всеки Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 P.S. wake-on-еди к'во си, ако ще е, по-добре да го направя с бутон към COM порта Тогава бутон-а може да е инфрачервен приемник, който да подаде необходимия импулс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Темата е интересна, аз пробвах неотдавна http://swsusp.sourceforge.net/, но имах главобъсканици с nVIDIA драйвера. После за будене си мислих точно за хардуерно решение. Сега ме мързи да прекомпилирам ядра, модули и т.н. Ако намериш решение постни да се радваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 18, 2005 Author Share Posted May 18, 2005 Най-после, ей така става: printf "a" > /dev/psaux, изпращам безсмислици към PS/2 порта. "а" трябва да е някакъв код, но и така става - шашка се и събужда машината Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted May 18, 2005 Share Posted May 18, 2005 Хехе, яко! Направо се стряска PS/2 от това „а“. Лошото е че при мен ACPI мрънка да спра lirc-a, иначе не гаси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.