Igniter Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 Li4no az vinagi sym imal merak da karam, no mi se vijda6e neopravdano riskovano da karam bez knijka. Moskvi4a sym go parkiral mnoogo mnoogo pyti.Daje si spomnqm kak vnimavah za zelenata mu boq Sled vreme taka stana, 4e imah vyzmojnost da karam do vtrysvane vseki den po mnogo 4asove. Dobre 4e be6e samo za mesec Brat mi v momenta e na 17. Opredeleno moga da tvyrdq, 4e kara dastaty4no dobre za da se spravi i s gradskiq trafik. Ta mnogo pyti sym mu daval da kara i to ne samo po zabutanite pyti6ta. Mnenieto mi, e 4e 6tom moje da vijda pytq prez kormiloto i stiga do pedalite- to trqbva da moje da upravlqva semeiniq avtomobil. Ne trqbva da se ograni4avat takiva meraci - mnogo po-vajno e da se osyznae otgovornostta kym vsi4ki na pytq i sobstvenata ni rolq:) I o6te edin fakt- bez da mi e bogata fantaziqta moga da si predstavq ne malko situacii, v koito umeeneto da kara6 moje da spasi 4ove6ki jivot. Kele6 ili ne- sydbata ne pita Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro_dre Posted May 15, 2005 Author Share Posted May 15, 2005 Upravliavaneto na avtomobil e mnogo lesno ne6to stiga da ima6 hus da go zelae6. Ne haresvam takiva deto mi sviqta kolata na ba6ta si i tragnat da se praiat. Triabva da ima6 zelanie..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Upravliavaneto na avtomobil e mnogo lesno ne6to stiga da ima6 hus da go zelae6.Ne haresvam takiva deto mi sviqta kolata na ba6ta si i tragnat da se praiat. Triabva da ima6 zelanie..... <{POST_SNAPBACK}> Лесно е на поляна та на село Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Upravliavaneto na avtomobil e mnogo lesno ne6to stiga da ima6 hus da go zelae6.Ne haresvam takiva deto mi sviqta kolata na ba6ta si i tragnat da se praiat. Triabva da ima6 zelanie..... <{POST_SNAPBACK}> Ами те тези,които свиват на бащите си колите и после се отварят наляво и надясно,имат предимно само желание,останалото им се губи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Еми и аз карам някъде от 12 годишен. Сега съм на 17 и мисля, че се справям добре. И в града съм карал. Отначало доста се стреснах.... Както казаха някой хора няма нищо общо с карането по селските пътища. Освен това няма смисъл да се хвалим кой от кога и колко е карал. И дали може или не може да кара. Всичко се свежда до това дали имаш или нямаш книжка...Докато не нъвърша 18 аз нямам законното право да карам кола. Следователно няма и документ, който да удостоверява, че мога да карам. Тогава какво се перчат всички под 18. Аз съм на мнението, че не трабва да се дава книжка на хора под 18. Колкото и да ми се иска да не е така..... Според мен не сме достатъчно израснали за подобни отговорности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Еми и аз карам някъде от 12 годишен. Сега съм на 17 и мисля, че се справям добре. И в града съм карал. Отначало доста се стреснах.... Както казаха някой хора няма нищо общо с карането по селските пътища. Освен това няма смисъл да се хвалим кой от кога и колко е карал. И дали може или не може да кара. Всичко се свежда до това дали имаш или нямаш книжка...Докато не нъвърша 18 аз нямам законното право да карам кола. Следователно няма и документ, който да удостоверява, че мога да карам. Тогава какво се перчат всички под 18. Аз съм на мнението, че не трабва да се дава книжка на хора под 18. Колкото и да ми се иска да не е така..... Според мен не сме достатъчно израснали за подобни отговорности. <{POST_SNAPBACK}> А така, поне един човек , който няма 18 да мисли нормално Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro_dre Posted May 15, 2005 Author Share Posted May 15, 2005 taka e stef4o no mn. hora imat nuzda ot raznoobrazie na zivota Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Аз също , за тази работа си има секс , пиене, спорт и такива подобни разрешени за непълнолетни работи Е, без пиенето, ама ще си затворим очите... Иначе няма нищо лошо в карането, само да е на подходящо място и с придружител. Примерно на полигона на гребната преди слагаха гуми и е весело, аз там съм карал,има и разни други местенца. Ама по улиците .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Полигона горе-долу става,ама да ти кажа някой път малките гъзарчета направо прекаляват!Баща ми много пъти ми е разправял как се е разминавал на една боя разстояние с разни пишлигари докато е с курсист.Това вече наистина не го разбирам.Ми гледаш,че някой едвам тътри с 15-20 км. и е начинаещ-вместо да му направиш път,ти го поставяш в ситуация,която и за професионалист е трудна.Така че-учете се да карате на полигоните,не се правете на бързи и яростни-не сте сами! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Полигона горе-долу става,ама да ти кажа някой път малките гъзарчета направо прекаляват!Баща ми много пъти ми е разправял как се е разминавал на една боя разстояние с разни пишлигари докато е с курсист.Това вече наистина не го разбирам.Ми гледаш,че някой едвам тътри с 15-20 км. и е начинаещ-вместо да му направиш път,ти го поставяш в ситуация,която и за професионалист е трудна.Така че-учете се да карате на полигоните,не се правете на бързи и яростни-не сте сами! <{POST_SNAPBACK}> Донякъде съм съгласен с теб , но неможе в най - големия трафик , когато всеки бърза за някъде , някой учебен да ти се тътри отпред с 40 и ти да не се изнервиш , защото нито в ляво , нито в дясно . Всеки се е нервил и това предразполага към такива изпълнения .. \/ peace Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Донякъде съм съгласен с теб , но неможе в най - големия трафик , когато всеки бърза за някъде , някой учебен да ти се тътри отпред с 40 и ти да не се изнервиш , защото нито в ляво , нито в дясно . Всеки се е нервил и това предразполага към такива изпълнения .. \/ peace <{POST_SNAPBACK}> Не забравяй,че 40 км. са си близки до ограничението 50 км.,което важи абслолютно навсякъде,макар никой да не го спазва.Пък и всички са минали от този път,трябва малко търпение особено на полигоните.Курсистите,ако и там не могат да си се тътрят спокойно работите ще стават все по-зле-след време 200% от шофьорите ще карат като ненормалници! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro_dre Posted May 16, 2005 Author Share Posted May 16, 2005 Da vi kaza ako davat eitaka knizkite na niakvi kreteni , zna4itelno 6a se uveli4i broia na katastrofite.... Onia 6a mi kara s 150km/h i kat se izcepi v nekoi trabant vsi4ko utiva na kino Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Da vi kaza ako davat eitaka knizkite na niakvi kreteni , zna4itelno 6a se uveli4i broia na katastrofite....Onia 6a mi kara s 150km/h i kat se izcepi v nekoi trabant vsi4ko utiva na kino <{POST_SNAPBACK}> А аз да ти кажа, че дават и то без никакъв проблем С/у една почерпка сичко дават Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 interestno li 6te vi e da karate kola 6tot az li4no mnogo obi4am triabva li da si palnoleten za da kara6 kakvo mislite po tozi vapros ????????? <{POST_SNAPBACK}> Аз също много обичам да карам кола, въпреки че нямам още книжка. Карам си понякога между разни забутани села(естествено нашите са в колата, някой да не помисли че съм я свил и съм офейкал) дето няма пукнат човек, за да се упражнявам. Според мен проблема с катастрофите не опира до това, че шофьорите са млади. Защото има хора, които писхически са годни да карат кола и на 16 години примерно и им трябва техническа подготовка и тренировки, за да се усъвършенстват. Обаче има разни кретени, дето и на 30 години акъла им е колкото на капачката на резевоара на колата. Проблема трябва да се реши с някакъв по-гъвкав и приложим закон, защото е пълно с разни мутри дето още не знаят скоростите на колата как са, ама вече шпорят по магистралите. (те сигурно и за тва карат Поршета, за да могат да карат на първа и със 20 и със 120 км/ч). Например да може да се дава книжка на 16 години, но със сериозни изпити, а не като сега. И до 18г. да могат да карат единствено с придружител (родител ли ще е , какво ще е). Така се става шофьор, с години, а не разни пъпчиви задници дето като се напият по един път с инструктора и станат първи дружки и взимат книжки Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlaa Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 ЕДИТ относно МР.Ваин !!!! : Брато ти знаеш ли колко са 20 000-30 000 КМ. ?!? само за сравнение ще ти дам , че да обиколиш България по граница е 2245КМ. ! а тва 20 000 - 30 000 км. едно , че е малка разликата м/у двете числа и друго къде ще ги навартиш тия километри ако не си Тахиметров или Тираджия или шофйор на Автобус ?!? Се тая ! <{POST_SNAPBACK}> Абе кви глупости говориш бре момче 20-30хил. се навъртат за 2 год. без да си даваш кой знае колко зор и то само в града. И тоя глупав пример дето си го дал за обиколката на Б-я, ама хич не е на място! Тия 2200км са няма и два дена път по принцип! Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 А аз да ти кажа, че дават и то без никакъв проблем С/у една почерпка сичко дават <{POST_SNAPBACK}> Тоя номер с почерпката отдавна вече не минава!Ако има И почерпка,още по-добре,ама само с нея... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Абе кви глупости говориш бре момче 20-30хил. се навъртат за 2 год. без да си даваш кой знае колко зор и то само в града.! <{POST_SNAPBACK}> A-а-а-а-айде бе!!!??? Сериозно? Я го сметни малко! Една година има 365 дни => 2 години са 730дни. Да вземем средно, 25 000км/730=34км/ден Значи ти трябва да навърташ 34 км на ден, няма делник няма празник, 34 км си ги въртиш. Абе пич, такситата в Ню Йорк сигурно не карат по толкова на ден, па си тръгнал да ми обясняваш как един средностатистически българин ги въртял без проблем Вземи се стегни малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 A-а-а-а-айде бе!!!??? Сериозно? Я го сметни малко! Една година има 365 дни => 2 години са 730дни. Да вземем средно, 25 000км/730=34км/ден Значи ти трябва да навърташ 34 км на ден, няма делник няма празник, 34 км си ги въртиш. Абе пич, такситата в Ню Йорк сигурно не карат по толкова на ден, па си тръгнал да ми обясняваш как един средностатистически българин ги въртял без проблем Вземи се стегни малко <{POST_SNAPBACK}> Ххаахахха, бил съм 6 месеца таксиметров и на ден навъртах по 200-250км, не се излагай така Е карах си за кеф, не за пари, но 200км не навъртя ли за 5-6 часа не мога да заспя после 34км се навъртат градско за по-малко от 30 мин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Ххаахахха, бил съм 6 месеца таксиметров и на ден навъртах по 200-250км, не се излагай така Е карах си за кеф, не за пари, но 200км не навъртя ли за 5-6 часа не мога да заспя после 34км се навъртат градско за по-малко от 30 мин <{POST_SNAPBACK}> Не бе, аз на майтап го казах. Но иначе един нормален човек не може да навърти толкова. Той може де, но не го прави, защото в работно време хората ходят до работа, след това до вкъщи и тук-таме някъде другаде. Давам си сметка, че с желание може и 500км да навъртиш градко, но друг е въпроса колко хора го правят Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Хахахахахахахахахаха 34км за един ден били много... хахахахахахаха А за 300 км на ден?Пак ли ще кажеш че са много.... То само от митницата да идеш до Брезовско и обратно са ти 20-22 км. Изобщо не са много.... Много са 5000 км за 3 дни толкова правят част от тираджиите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 A-а-а-а-айде бе!!!??? Сериозно? Я го сметни малко! Една година има 365 дни => 2 години са 730дни. Да вземем средно, 25 000км/730=34км/ден Значи ти трябва да навърташ 34 км на ден, няма делник няма празник, 34 км си ги въртиш. Абе пич, такситата в Ню Йорк сигурно не карат по толкова на ден, па си тръгнал да ми обясняваш как един средностатистически българин ги въртял без проблем Вземи се стегни малко <{POST_SNAPBACK}> Човек ти от къде падаш . Ако караш редовно т.т ежедневно например като мен , без излишни условности на месец неможеш да паднеш под 700км само градско. И тук ти говоря за каране само по работа . Представи си , ако забия извънградско и фръц - пръц нагоре надолу . Тогава вече става над 1200 км . Тук ти говоря съдейки по мен . При първия вариант за 2 год. имаш 17 000км . , при втория почти 29 000 км . Е какво стана с твойте сметки ?!?! Ако изобщо караш кола то сигурно е на седмица 2 - 3 ти , нормално е да не можеш да ги навъртиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Човек ти от къде падаш . Ако караш редовно т.т ежедневно например като мен , без излишни условности на месец неможеш да паднеш под 700км само градско. И тук ти говоря за каране само по работа . Представи си , ако забия извънградско и фръц - пръц нагоре надолу . Тогава вече става над 1200 км .Тук ти говоря съдейки по мен . При първия вариант за 2 год. имаш 17 000км . , при втория почти 29 000 км . Е какво стана с твойте сметки ?!?! Ако изобщо караш кола то сигурно е на седмица 2 - 3 ти , нормално е да не можеш да ги навъртиш. <{POST_SNAPBACK}> Не аз не карам кола, щото съм на 17, обаче имам някои наблюдения. Те не се базират на кой знае колко голяма палитра от хора, но все пак. Това че ти пътуваш много е друга работа. Голяма част от хората обаче правят това, което казах и по-горе. От работа вкъщи, от вкъщи на работа. Събота и неделя ако отидат някъде и това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlaa Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 A-а-а-а-айде бе!!!??? Сериозно? Я го сметни малко! Една година има 365 дни => 2 години са 730дни. Да вземем средно, 25 000км/730=34км/ден Значи ти трябва да навърташ 34 км на ден, няма делник няма празник, 34 км си ги въртиш. Абе пич, такситата в Ню Йорк сигурно не карат по толкова на ден, па си тръгнал да ми обясняваш как един средностатистически българин ги въртял без проблем Вземи се стегни малко <{POST_SNAPBACK}> Виждам че си се научил да смяташ, браво! Няма нужда да ми обясняваш по колко километра се падат на ден! По някаква странна ирония на съдбата имам книжка от почти две години, и по някава още по странна ирония съм навъртял точно 25000км. за това време, ни повече ни по малко! Не съм таксиджия, камоли тираджия или шофьор на автобус! Дори не съм си поставял за цел да карам много(6тото далеч не е много). Просто се придвижвам напред назад с колата. Хич недей ми ги тикай тия цифри в лицето и вземи се стегни ти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Най-малкото като нямаш опит недей да учиш тези, които имат vlaa, готина сигнатура Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 16, 2005 Share Posted May 16, 2005 Няма смисъл да се карате кой колко навърта...все едно да се карате кой колко пари може да изхарчи-безсмислено е.А освен това времето също има значение-не само километрите,които си навъртял.Давам съвсем елементарен пример-целия шофьорски курс можеш да го вземеш и за 3 дни яко въртене по цял ден.И бас държа,че някой,който е навъртял същите километри само,че за 1 месец ще е по-добър! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.