Jump to content
BulForum.com

Kara li vi se kola

kiro_dre

Recommended Posts

аз като цяло съм фен на колите бих казал голям но съм на мнение че 18г. е най-добрата възраст за взимане на книжка в бг. 1во че колата не е нещо от 1ва необходимост има си транспорт почти до всякъде 2ро че 16 е малко всички ще са с колички и трафика ще стане леш пък и ПТП-тата ще стана двойно или тройно 1 съвет ако немате 18 карайте карт колкото и да е различно мен си ме кефи и от време на време си карам :)

съгласен с това че е добре да се взима книжка на 18 години,защото ако всеки втори на по 15-16 години изкара курсовете и се качи в колата трафика ще се увеличи доста пък и мисля че на тази възраст още не може да се осъзнае че карането не е шега работа и ако не внимаваш води до лоши последствия

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Задължително трябва да си пълмолетен за да караш кола И да интересно ми е да карам кола ама нашата е стара ВЕКТРА а на мен ми се кара нещо ново и мощно :sayjin

Беше ми интересно като изкарах книжката, но само 1-2 месеца и после само се чудя как да не карам :bgrin: Пътищата ни са под всякаква критика и трябва да караш на зиг-заг, за да не си оставиш я окачване, я нещо друго в някоя от милионите дупки, второ заради цената на бензина (16лв за 100км градско :cry ) и трето защото ме мързи :D И аз обичам повече да ме возят, но напоследък като ме вози някой постоянно го следя как кара :unsure: Преди изобщо не обръщах внимание, но сега май нещо съм се повредил :P

18 g e dobra vuzrast,ne e nai-to4nata,no to puk nqma ugodiq ,taka ili ina4e!se na nqkva vuzrast trqaa da moje6 da zeme6 knijka-tuk 18 mi se vijda dobre!

ina4e iskam ,imam merak da se nau4a,no ako vi kaja 4e me goni zdravo 6ube.............za sq se vuzdurjam i ostaam samo da me vozqt :)

EDIT:aggressiv,prav si(kolkoto i da si gaden :D ),kato gi gledam kvi sa 6matki i naprao mi se izpravq kosta :sayjin

18 g e dobra vuzrast,ne e nai-to4nata,no to puk nqma ugodiq ,taka ili ina4e!se na nqkva vuzrast trqaa da moje6 da zeme6 knijka-tuk 18 mi se vijda dobre!

ina4e iskam ,imam merak da se nau4a,no ako vi kaja 4e me goni zdravo 6ube.............za sq se vuzdurjam i ostaam samo da me vozqt :)

По - добре да те гони шубето и да не се научиш , една жена по малко на пътя :P

Беше ми интересно като изкарах книжката, но само 1-2 месеца и после само се чудя как да не карам :bgrin: Пътищата ни са под всякаква критика и трябва да караш на зиг-заг, за да не си оставиш я окачване, я нещо друго в някоя от милионите дупки, второ заради цената на бензина (16лв за 100км градско :cry ) и трето защото ме мързи :D И аз обичам повече да ме возят, но напоследък като ме вози някой постоянно го следя как кара :unsure: Преди изобщо не обръщах внимание, но сега май нещо съм се повредил :P

Същата работа съм, вече ме е страх да се возя при някой, а като се кача на маршутка направо изтръпвам :)

Ааа,шофьорите на маршрутки са феноменални ве пичове!Къде другаде ще видите шофьор,който къса билети,брои стотинки за ресто,изпреварва и има време даже да напсува и колегата от трета кола,който не се движи по разписание и обира повече клиенти?!Мултифункционални същества-All In One Wonder!

бе най-кефи някой тийн на светофара до мен, отворил джмовете (само дет дъжд не вали), дъни музиката, удря език на бейбито, !!! зелено !!! :

1-ва - газ

2-ра - гааз

3-та - гаааз

4-та - гааааз

СПИРАЧКИ-и-и-и-и-и-и-и-и-и (тва последното е щото е настигнал вече колите отпред които се движат с 40 :) )

Аз съм на 16 ...и си мисля даже съм убеден че не му е времето сега да взема книжка ,защото просто няма смисъл на мен не ми се налага да ходя на работа или нещо такова единственото ми занимание е да ходя на даскало и след това някъде на кафе дали ще стигна до там с градски транспорт или с кола не е от значение ,защото не съм се разбързал кой знае колко :D не че не ми се кара...обаче още съм малък като стана на 18 тогава ще мисля за кола :P пък и не съм от тези хора дето смятат колата за нещо което те забавлява а за превозно средство ,което ти е нужно ,за да свършиш определена работа :P

Много ще е яко някой от тия дето много им се кара (пишлемета) да се засвятка с някаква яка кола в теглича на мойта лада и баща му да го спука от бой. Повече сигурно няма да си помисли за геройства

Моето мнение е , че ...... не би трябвало да има проблем и на 16год. да зимаш книжка както е и в повечето страни :D а пък и не винаги възраста е проблема в катастрофите ... самите хора независимо на каквато и да са възраст прават грешки .... така , че ..... :huh: не мисля , че има проблем , а пък аз иначе съм много зарибен по тема коли :) баща ми още , когато бях на 12год. и половина ме научи да карам колата ни (Опел Кадетт Седан 1.4) и сега вече (вече съм на 15год.) съм супер добър шофиор ... причината е сигурно от многото практика , защото когато си отидем на село и някаде извън село си карам без проблем дори някога и вътре :punk така , че ..... сега нямам търпение да стана на 18 год. и да зимам книжка !

Моето мнение е , че ...... не би трябвало да има проблем и на 16год. да зимаш книжка както е и в повечето страни  :D  а пък и не винаги възраста е проблема в катастрофите ... самите хора независимо на каквато и да са възраст прават грешки .... така , че .....  :huh:  не мисля , че има проблем , а пък аз иначе съм много зарибен по тема коли  :)  баща ми още , когато бях на 12год. и половина ме научи да карам колата ни (Опел Кадетт Седан 1.4) и сега вече (вече съм на 15год.) съм супер добър шофиор ... причината е сигурно от многото практика , защото когато си отидем на село и някаде извън село си карам без проблем дори някога и вътре  :punk  така , че ..... сега нямам търпение да стана на 18 год. и да зимам книжка !

Хахахах, е на това му викам самочувствие :devil Каква практика бе човек!? Колко си навъртял за 2-3 г. (и то нелегално). 20 000 - 30 000 км (поне), това е практика. Именно хората, които надценяват шофьорските си умения правят най-тъпите катастрофи.

Моето мнение е , че ...... не би трябвало да има проблем и на 16год. да зимаш книжка както е и в повечето страни  :D  а пък и не винаги възраста е проблема в катастрофите ... самите хора независимо на каквато и да са възраст прават грешки .... така , че .....  :huh:  не мисля , че има проблем , а пък аз иначе съм много зарибен по тема коли  :)  баща ми още , когато бях на 12год. и половина ме научи да карам колата ни (Опел Кадетт Седан 1.4) и сега вече (вече съм на 15год.) съм супер добър шофиор ... причината е сигурно от многото практика , защото когато си отидем на село и някаде извън село си карам без проблем дори някога и вътре  :punk  така , че ..... сега нямам търпение да стана на 18 год. и да зимам книжка !

Мисля,че ще останеш доста изненадан от уменията си да караш кола,когато влезеш да караш в града :cry .Аз също бях карал много преди 18 и му викам на баща ми:"Баща,сега като почна курсовете,няма какво да ме пращаш на полигона-аз си сменям скоростите,карам си,аве ОК съм-направо по улиците да тръгваме".Малеее,да не ти разправям първия час градско-направо ми идваше да се откажа.Все едно падам на Марс и въобще не мога да зацепя за какво става въпрос.Минах си както си му е редът после-полигон,малките улички и накрая само леви завои на булевардите и чак тогава се пооправих.Та това по селата недей го брой.Всеки може да държи волана и да кара на прав път.Истината е в града-там се очукваш като карач!

Мисля,че ще останеш доста изненадан от уменията си да караш кола,когато влезеш да караш в града :cry .Аз също бях карал много преди 18 и му викам на баща ми:"Баща,сега като почна курсовете,няма какво да ме пращаш на полигона-аз си сменям скоростите,карам си,аве ОК съм-направо по улиците да тръгваме".Малеее,да не ти разправям първия час градско-направо ми идваше да се откажа.Все едно падам на Марс и въобще не мога да зацепя за какво става въпрос.Минах си както си му е редът после-полигон,малките улички и накрая само леви завои на булевардите и чак тогава се пооправих.Та това по селата недей го брой.Всеки може да държи волана и да кара на прав път.Истината е в града-там се очукваш като карач!

То , че съм карал и в Плд карал съм ама да на полигона наистина ... и да прав си незнам кво е да карам сред целия този трафик ... а пък и не разбрах защо така реагирате ?!? Бил съм с голямо самочувствие .... аз не се хваля , а просто говоря по темата ... разбирате ме погрешно .... уфффф няма значение не ми се разправя ! :sayjin Грешно ме разбрахте ..... а пък и това , което казах си беше лично мое мнение ... вие сте като некви философи и веднага требва да почнете спора ! ;)

ЕДИТ относно МР.Ваин !!!! : Брато ти знаеш ли колко са 20 000-30 000 КМ. ?!? само за сравнение ще ти дам , че да обиколиш България по граница е 2245КМ. ! а тва 20 000 - 30 000 км. едно , че е малка разликата м/у двете числа :lol: и друго къде ще ги навартиш тия километри ако не си Тахиметров или Тираджия или шофйор на Автобус ?!? :woot Се тая !

Ами приятел май ти не знаеш колко са 20-30 000 км, аз без да си давам много зор само градско ги правя 20 хиляди за една година.

Това, че си се научил да въртиш геврека изобщо не те прави шофьор, ти в някоя кофти ситуация ще стоиш и ще гледаш като пън, или най много да скочиш на спирачките ( което в повечето случаи е голяма грешка) ...

ЕДИТ относно МР.Ваин !!!! : Брато ти знаеш ли колко са 20 000-30 000 КМ. ?!? само за сравнение ще ти дам , че да обиколиш България по граница е 2245КМ. ! а тва 20 000 - 30 000 км. едно , че е малка разликата м/у двете числа  :lol:  и друго къде ще ги навартиш тия километри ако не си Тахиметров или Тираджия или шофйор на Автобус ?!?  :woot  Се тая !

Брато, stefan ти го каза. А за сравнение ще ти кажа, че за 2 г. съм ги навъртял повече, вярно и такси съм карал, но почти всеки водач навърта средно 7000 - 9000 км годишно :woot

Всъщност май на повечето момчета им се кара кола като са по-малки.Нищо лошо няма в това,но не е нужно да се взима книжка толкова рано.Щото да ме прощавате,но на 16 години само ще се надувате пред пъпчиви мацки с колата на татко,ще му хабите гумите,щото при всяко тръгване ще свирят гуми,ефектно е все пак/ и най-много да направите някоя беля.Подобни неща важат и за хора на 20+,но все пак при тях е по-логично да имат книжка и съответно автомобил-ходене на работа,ала бала.

Всъщност май на повечето момчета им се кара кола като са по-малки.Нищо лошо няма в това,но не е нужно да се взима книжка толкова рано.Щото да ме прощавате,но на 16 години само ще се надувате пред пъпчиви мацки с колата на татко,ще му хабите гумите,щото при всяко тръгване ще свирят гуми,ефектно е все пак/ и най-много да направите някоя беля.Подобни неща важат и за хора на 20+,но все пак при тях е по-логично да имат книжка и съответно автомобил-ходене на работа,ала бала.

NAPALNO SAM SAGLASEN S TEB VAPREKI 4E MNOGO AMA MNOGO MI SE KARA

Олее едва навърших 16! Обаче откакто брадчеда взе книжка(миналата година) нямам търпение да взема книжка

Толкова ми се кара кола, че просто нямам думи. :) С нетърпение чакам да стана на 18 за да взема книжка. Имам още 1 година и вече не знам как ще я издържа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...