Jump to content
BulForum.com

Kara li vi se kola

kiro_dre

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Автомобилът е превозно средство. То е предназначено да ме заведе от точка А до точка Б. Управлението му не е направено за забавление, макар голяма част от мъжката част от човечеството да е побъркано на тази тема. Управлението му не е геройство и не е въпрос на мъжество или изобщо някакви качества. Изисква се малко ориентация и оттук нататък рутина... С една дума: ако можеше да имам личен шофьор, щеше да е по-добре отколкото аз да карам...

Относно пълнолетиет - трябва да го има. Достатъчно малки са ни градовете, че да нямаме чак такава нужда от автомобили всички. Хлапетата, които много искат да карат преди 18 обикновено създават много проблеми по пътищата. Това поне малко ги поспира...много малко...

Кара ми се като трябва да стигна по-бързо до някое място.

Ей така за кеф не ми се кара.

Голям кеф е в задръстванията наистина...

Управлението му не е направено за забавление, макар голяма част от мъжката част от човечеството да е побъркано на тази тема. Управлението му не е геройство и не е въпрос на мъжество или изобщо някакви качества.

Оу,съвсем не съм съгласен,шофирането може да доставя огромно удоволствие,повярвай ми,зависи какво караш разбира се. ;)

А иначе в случая не толкова годините са от значение,колкото разума и интелекта :rolleyes:

Съсем не казвам,че годините нямат значение,но преди всичко е осъзнатата отговорност към останалите участници в движението и не на последно място към самия себе си.

Пич,въобще недей се качвай да караш кола преди да караш курса.Казвам ти го,защото баща ми е инструктор и тези,които са карали коли преди курса са му най-проблемните курсисти.Изучили глупавите навици на бащи,приятели и братовчеди и след това ходи им обяснявай,че не се кара така.Да не говорим,че е опасно и това не е шега работа.Знам,че е голяма зарибявка и аз много пъти съм го крънкал бащата да ми дава да карам,ама в крайна сметка риска е много голям и няма смисъл.

Достатъчно малки са ни градовете, че да нямаме чак такава нужда от автомобили всички.

Именно.Пловдив е супер малък,струва ми се смешно,че всички се движат с тези автомобили все едно живеем в Ню Йорк.Представям си кво ще стане,ако и 15-годишните вземат да карат-малко ли са шофьорите-идеоти,та още да искаме.В САЩ примерно се взима книжка на 14 или на 16,но там е друга хавата,там без автомобил си загубен...

аз обичам да карам(колкото и малко карам) все още съм малд шофиор ! даже много млад:) март взех книжка(както и да е) ! но и аз обичам да ме возят някой хора обаче ! не всички :) иначе и карането си е удоволствие според мен :) това да гледаш как изпреварваш и да се разваш за това си е лудница :) поне аз бях така и все още съм така де :) младичък съм си аз :) ама ся за старите шофиори те карат за да не вървят пеш или да чакат рейс ;) за това има много варианти :)

В САЩ се взима книжка на 16, но пък пълнолетен ставаш на 21... Иначе аз съм на 17 и съм карал кола, наистина е голяма зарибявка, а колкото до това с годините смятам че и тук може да се направи да взимаш книжка на 16 защото то не е до годините а до акъла който на 16 и на 18 при повечето хора няма голяма промяна...

Тъкмо защото си мислите, че няма значение възрастта, трябва да има такова ограничение. Американците ги оставете. Там е неизбежно. Тук е друго. Дали интелектът и разумът идват на 18 години? Мне, ама все има какво да дойде...едно такова, дето го няма на 14 и 16...

Ми аз съм на 17 и смятам че вече ми е дошло квото е щяло да идва, а познавам някои на 20+ години на които още не им е дошло и може и да не им дойде...

Аз откакто се помня имам мерак да шофирам и като станах на 12-13 баща ми започна да ми позволява да карам по разни забутани селски пътища само и само да мирясам. Около 16-17 ми даваше и по пътища с други коли да карам, обаче да ви кажа много си ме беше страх. На 17 изкарах курса и 1 година карах без книжка....голям кеф ми беше, ама пак си треперех да не ме спрат полицаите. Откакто имам книжка страха го няма, остана само удоволствието. Обожавам да карам, но незнам точно защо. Винаги ми е харесвало...като се замисля е малко странно 12 годишно момиче да бленува да стане шофьор...Btw разум по отношение на карането започнах да проявявам едва преди 3-4 години, така че съм на мнение, че 18 си е добра възраст за получаване на книжка.

Ми аз съм на 17 и смятам че вече ми е дошло квото е щяло да идва, а познавам някои на 20+ години на които още не им е дошло и може и да не им дойде...

На всички ни е ясно, че не могат тия неща да се унифицират, затова системата не е 100%-това, но пак е нещо...

Приятелите ми в САЩ взимат книжка на 16. Е, и?

Хубаво, нека си джъткат напред-назад, и на мен ми се кара, и им завиждам.

Те обаче имат друг проблем... Пият алкохол като навършат 21... Мен това не ме устройва :D

Изобщо недейте да гледате американците,че взимат на книжки на 16.Защото на тях и колите им са коли,и пътищата им са пътища,и законите им се спазват,ама здраво.Кажете на нас кое от тия неща ни е наред,че на всичкото отгоре и някви пишлигари да обикалят с коли.Защото на 16 може вече и да си достатъчно развит(за рефлекси говоря),ама това въобще не е достатъчно.За да караш хубаво между другото съм се убедил,че ти е необходим много повече акъл от колкото рефлекси.

Изобщо недейте да гледате американците,че взимат на книжки на 16.Защото на тях и колите им са коли,и пътищата им са пътища,и законите им се спазват,ама здраво.Кажете на нас кое от тия неща ни е наред,че на всичкото отгоре и някви пишлигари да обикалят с коли.Защото на 16 може вече и да си достатъчно развит(за рефлекси говоря),ама това въобще не е достатъчно.За да караш хубаво между другото съм се убедил,че ти е необходим много повече акъл от колкото рефлекси.

И без паника :lol:

interestno li 6te vi e da karate kola 6tot az li4no mnogo obi4am

triabva li da si palnoleten za da kara6

kakvo mislite po tozi vapros ?????????

Нищо против , то младежта вече се развива много бързо , например мацките на 13 мясат като на 20 , та в този ред на мисли щом се смятате за толкова зрели , сигурно няма да е проблем да създавате семейства преди 18 , да се грижите за тях, да бъдете татковци и т.н . Да но практиката показва , че явно това не го искате , но фръц , пръц с колата преди 18 става , да ама не , трябва да ви дойде времето и курса ако може 6 месеца да ви го направят ...

Поздрави :sayjin

Направо 1 година да го направят :wacko:

Имат по добри коли и пътиша, но и пъти повече трафик от тук което е доста по голям проблем от качеството на пътищата, а колкото до рефлексите тва го знам и аз имах предвид точно за акъла ама...

Аха, ако може и 12 да е, с много практика и набиване на правилата за движение в главата, ако трябва и с бой.

Все едно не стигат 18 годишните да карат като луди без никакъв опит и без идея какво точно може да им се случи, че и 16 годишните да пускаме..не мерси. Това ако стане аз си стягам куфарите направо.

Аз под "да дойде акъла" на някой разбирам дадения човек да е улегнал, вече да е разбрал, че като тръгва с въртежи няма да впечатли никой и т.н. Това не става на 18, при някои даже и на 20, а какво остава за разни непълнолетни....

Аха, ако може и 12 да е, с много практика и набиване на правилата за движение в главата, ако трябва и с бой.

Все едно не стигат 18 годишните да карат като луди без никакъв опит и без идея какво точно може да им се случи, че и 16 годишните да пускаме..не мерси. Това ако стане аз си стягам куфарите направо.

Аз под "да дойде акъла" на някой разбирам дадения човек да е улегнал, вече да е разбрал, че като тръгва с въртежи няма да впечатли никой и т.н. Това не става на 18, при някои даже и на 20, а какво остава за разни непълнолетни....

Именно.Не,че и след 10 години шофьорлък не може да ти дойде някоя простотия в главата да я направиш,ама на 16 май само простотиите преобладават.Разни пичове,които не са чели и правилника даже като вземат да ми се прават на много отворени и да ми обясняват за разни въртенета на гули,слънца,дръпки и не знам какво още,направо ми идва да им тегла шамарите.

Аха, има си и непоправими кретени, които и на 50 години пак правят същите изцепки като на 18. Аз тук в тракия съм си набелязал двама трима келеши, които карат като бесни и само чакам да ми засекат пътя, че да мога да им разбия дървото в главите.

като искате да карате кола под 18г. има блъскащи колички, има на тримонциум едни други колички дето нз как им се вика :huh: карайте си тях :lol: аз не искам някъв олигофрен да тръгне да се прави на велик пред приятелката си и да ме утрепе :D

като искате да карате кола под 18г. има блъскащи колички, има на тримонциум едни други колички дето нз как им се вика :huh: карайте си тях :lol: аз не искам някъв олигофрен да тръгне да се прави на велик пред приятелката си и да ме утрепе :D

това го правят олигофрени и на 18 и на 20 и на 24 и тн...няма гаранция.и определено е много смешно!!!

аз като цяло съм фен на колите бих казал голям но съм на мнение че 18г. е най-добрата възраст за взимане на книжка в бг. 1во че колата не е нещо от 1ва необходимост има си транспорт почти до всякъде 2ро че 16 е малко всички ще са с колички и трафика ще стане леш пък и ПТП-тата ще стана двойно или тройно 1 съвет ако немате 18 карайте карт колкото и да е различно мен си ме кефи и от време на време си карам :)

Като станах на 16-17, баща ми сам пожела да ме научи да карам, аз разбирасе се радвах и като дойдоха годините за книжка веднага изкарах курса. Преди да взема книжка сам карал, но си ме беше страх, сега след като имам книжка се чувствам някакси по-спокоен. Искам да кажа също, че не книжката кара колата. Когато човек вземе книжка не почнели веднага да кара, докато му е прясно в главата, след време всичко забравя и става опасен за движението. Някой казва че младите шофиори правят само простотии, не е така, защото имам много познати, на които бащите им са луди за връзване като седнат зад волана, за това човек няма ли нещо на втория етаж, пак и на 100г. пак ще си прави простотии.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...