Jump to content
BulForum.com

Каде ще кандидатствате и скакво

Viper

Recommended Posts

Мен, ако питаш по-скоро нищо няма. Навсякъде образованието е супер ниско. Затова само в София!

В София корупцията е най-висока. Всяка специалност се преподава най-добре в различен университет в страната.

Успех после при реализацията ;)

JDFU - моите уважения, ама за момента Пловдив се държи най на ниво.

Пресен пример : една моя позната е в момента 2-ри курс в СУ Българска филология. Една от базовите дисциплини( езикознание), която задължително се учи в първи курс( на нея се базират лексикология,морфология,синтаксис), тя тепърва започва да я учи.Като преди това са учили лексикология и синтаксис(което е още по-голяма обърквация).

Оле мен на това ме скъсаха :( Септември трябва да се явявам пак. Мизерия.

Най-малкото в София човек има по-голям шанс за стаж и за реализация. И шанс да работи за нормална заплата.

И ако на едно интервю за работа останат двама души, единия с диплома от софия или свищов, или даже варна, и един с диплома от ПУ - много малко работодатели биха избрали втория.

Да не искаш да ми кажеш, че като завършиш СУ.. задължително те пращат на стаж??? това да не е средно образование? Който иска стаж си го намира, а дипломите от къде са... малко хора ги гледат вече. всеки гледа какво знаеш и можеш. Дипломата ти осигурява явяването на това интервю.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply
Нищо , ако влезнеш в Ту трябва да свикваш от рано с 3ките  :punk

Това за тройките не е нищо ново аз го знам от отдавна!!!Друго беше голямото шоу днес!!Като отидох да си проверя резултатите от изпита срещнах доста приятели от ТУ и те ми викат:"Ти си луд ако се запишеш тук"!!То хубаво да не се записвам там ама какво да уча педагогика в ПУ или пък да стана земеделец в аграрния!! :sick Тея неща не ми се отдават техниката ме влече така че в ТУ колкото и да е трудно ще го избутам ако съм упорит :)

В София корупцията е най-висока. Всяка специалност се преподава най-добре в различен университет в страната.

Оле мен на това ме скъсаха :( Септември трябва да се явявам пак. Мизерия.

Да не искаш да ми кажеш, че като завършиш СУ.. задължително те пращат на стаж??? това да не е средно образование? Който иска стаж си го намира, а дипломите от къде са... малко хора ги гледат вече. всеки гледа какво знаеш и можеш. Дипломата ти осигурява явяването на това интервю.

В софия има много повече фирми и работа, от колкото тук.А като никой не гледа дипломите дай всички да ходим в европейския колеж или в московския университет.Наясно ли си въпросното СУ с колко университета в чужбина има student exchange ? Аз като съм работодател да не мислиш че ще изпитвам индивидуално всички , които се явят на интервю?

А корупция има навсякъде, само да искаш да си платиш.

В София корупцията е най-висока.

Защото там има смисъл да си купиш диплома например. Кажи ми ти, ако имаше желание и възможност, от къде би си купил? От там или от тук?

PU-anglijska filologiq,i VSI- turizum!

аз съм Английска Филология. май ще има на кой да продам новичките си учебници :)

Защото там има смисъл да си купиш диплома например. Кажи ми ти, ако имаше желание и възможност, от къде би си купил? От там или от тук?

От някой частен университет с име.

Сега вече май се опитваш да ми кажеш, че няма частни университети в тая държава? и че СУ е най-елитния. А?

Който има възможност, да бяга към Сф. Най-вече СУ, но и в УНСС има готини специалности. Хем няма да сте при мама и тате, хем и образованието и възможностите са по-добри. В ПУ е пълна мизерия и все по-зле става според мен . Не искам да обиждам никого, просто давам съвет на тези, които ще кандидатстват.Все пак съм минал по този път.

Сега вече май се опитваш да ми кажеш, че няма частни университети в тая държава? и че СУ е най-елитния. А?

Не, искам да ти кажа, че няма такова нещо като престижен частен университет. НБУ се доближава до нормален университет, защото поне изискват присъствие, за останалите изобщо няма да коментирам.

Аз например мисля ,че ще е добре да кандидаствам с Англииски в ВХВП обаче ми е чудно на кво по точно да се готвя (пък и по математика имало тест...)

Знам ,че съм закъснял с времето малко ама по добре късно отколкото ...

Има ли някъде където бихте предложили да кандидатствам (за подсигуряване ако не ме вземат където искам)

Първо ВИХВП, вече не е Висш институт по хранително-вкусова промишленост, а е УХТ - Универститет по Хранителни Технологии ;), а и теста по математика не е точно тест ;) . Ако запишеш в УХТ спец. от Технически факултет се подготви за сериозно учене. Всяка специалност по принцип е трудна, за различните хора, но има и адски трудни. Едно разбрах във всички университети и всички специалност има идиоти преподаватели (да не използвам по-тежка дума), които са изперкали и се заяждат. Знам какво ще си помислите, "скъсали са я и тя сега не го харесва" не е така. Ще Ви дам един пример: може ли един преподавател по математика, да каже следното: "Ами съжелявам, но отгоре не ми дават да ви пиша 3-ка (от Марс). Ако ви пусна ще бъда съден". Изводите оставам на вас. Та мисълта ми е следната: Каквото и да запишеш трябва поне мъничко да ти харесва и да си готов да се сблъскаш с голямата простотия в Българските университети. То така или иначе, няма никаква гаранция каквото и да завършиш, че ще го работиш, поне да има тръпка като го учиш. :D :D. Не записвай само икономика, влиза се трудно, ако нямаш хубава диплома, излиза се лесно и има много икономисти. :D :D :punk :punk.

Аз смятам да се пробвам в ПУ с Английски и Български.Щв видим какво ще излезе. :punk

Аз ще кандидатствам в Националната Художествена Академия в София >специалност Плакат и Визуална комуникация< :punk и >Дизайн на детската среда.<

Не записвай само икономика, влиза се трудно, ако нямаш хубава диплома, излиза се лесно и има много икономисти.  :D  :D :punk  :punk.

И какво като има много икономисти , след като завършиш всичко опира до това какво можеш и какво си научил , а не до дипломката и ела да излезнеш индустриален мениджмънт лесно в техническия . Определено ще видиш зор . :punk

И какво като има много икономисти, те повече от половината го учат за да не ходят в казармата, ти ако станеш добър специалист винаги ще си намериш къде да работиш, даже още преди да си завършил.

Ако искам да уча промишлен/индустриален мениджмънт къде ще полъч най-качествено образование според вас? :-)

Ако искам да уча промишлен/индустриален мениджмънт къде ще полъч най-качествено образование според вас? :-)

За индустриален мениджмънт за качествено образование е най-добре в техническия, ама ще ти скъсат г..а. Ако питаш за най-лесно къде е незнам. :)

Мерси за инфото хора.Сигурно ще се пробвам в ТУ София!Ако не стане военното във В.Търново,Аграрния... :-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...