Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми графичен дизайнер

M-Star

Recommended Posts

Предварително се извинявам,ако има подобна тема,не упях да открия.

Тия дни ми се наложи да направя едни обяви на майка ми.Доверих се на ACDSee и направо си скъсих живота.Явно хайванчето не е правено за кой знае колко сложни операции.Photoshop пък ми се струва чудовищен за аматьори като мен.Та,ако знаете други програми за обработка на картинки,пишете,защото аз само за тези двете се сещам.За предпочитане са програми на "средно равнище",ако мога така да кажа-нещо между тези двечките,които аз ги знам.

Jasc Painth Shop Pro 8.0

Лесна е.

Това е правено с нея.Останалите снимки също са обработвани с нея.Има и самоучител.

Да, наистина Paint Shop Pro е доста добра в листата и пейзажите, но според мен за обяви е малко встрани от темата, също и фотошоп.

Аз лично правя такива неща на CorelDRAW, и повечето тук ще се съгласят, че за една обява, подобно на една визитна картичка, е по-добре да се направи на векторна програма, като Корел или Adobe Illustrator. Е, не са по-лесни за работа от Фотошоп, но не са и трудни. Ако с тях не можеш да работиш, просто трябва някой да те насочи към template-based програмки, специално за целта, където само сменяш разни текстове тук там, но като помисля, то и Microsoft Word има доста темплейти за различни цели, виж и там.

CorelDRAW
Няма какво да обсъждаме - това е програмата.

Ако обявата е по-проста (без много графики и т.н.) - можеш да ползваш PageMaker или InDesign - лично аз съм ги ползвал при по-елементарни задачи.

PhotoShop е програмата , не мисля че е чак толкова сложна за новаци , поне и аз почнах от 0 и без да чета howto`s с повечеко ровичкане постигнах завидни резултати .

Успех в начинанието :rolleyes:

:punk Ако искаш качество има си хора за тази работа. Ако не пробвай с която и да е от горе посочените програми :D Рекламата е доста сериозна работа и аматьорските изпълнения просто не струват. Иначе за обява и notepad ще ти свърши работа ;) Сори ако съм засегнал някой!!!

Незнам защо я хвалите чак толкова тая програма. Да, наистина CorelDRAW е стабилна програмка, но за мен просто не важи пред пълната версия на Photoshop със всички включени в нея допълнения. Тази програма може да постигне почти всичко, ако попадне в точните ръце.

Незнам защо я хвалите чак толкова тая програма. Да, наистина CorelDRAW е стабилна програмка, но за мен просто не важи пред пълната версия на Photoshop със всички включени в нея допълнения. Тази програма може да постигне почти всичко, ако попадне в точните ръце.

ami nemoje - prichinata e prosta, tia raboti s "kartinki". Tai 4e izkazvane "Vsichko moje da se napravi s Photoshop" e chestno kazano bezumno - vektorni failove nemoje da pravi - zatova sa vektornite programi kato corel i Adobe Illustrator. Kakto vijdam che sa kazali i po-gore za kareta i obqvi e redno da se pravqt na vectorni programi.

Доста хора вече предложиха CorelDraw и аз ще се присъединя. С тази програма без да чета нещо й свикнах да работя и то доста бързо. А с Фотошопа според мен е за по-напреднали. Направо си вързах ръцете с нея. :) Почти никаква не мога да я свърша. трябва доста часове опити с нея, за да се достигне до едно средно ниво.

Аз незнам защо никой не казал за GIMP. Лесно се работи с нея. А филтрите на Фотошопа стават (освен повечето графични програми) и с Irfan View и Gimp(но не всички).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...