Naso Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Днес за много хора е голям праник ! На този ден преди 60 години завършва касапницата наречена Втора Световна Война ! Равносметката е ужасна -над 50 000 000 убити половин Европа срината с земята. Имам щастието да познавам ветерани в Русия,включително и от Сталинград,когато някой ги попита за войната те казват :"Не можете да си представите какъв ад беше" и замълчават.Хората които от тълпа се превърнаха в Армия са просто уникални -жизнени и неудържими,никога не униващи. За България войната донесе "благодарение " на нашите некадърни управници окончателната загуба на Македония и Тракия,разрушения и мизерия,и накрая и кумунизъм.Днес трябва да благодарим на онези които с кръвта си защитиха тереториалната цялост на държавата ни.30 000 са ранените и 11 000 са убитите в участието ни на страната на Червената Армия,но именно това участие и жертви парират гръцките и сръбски притенции. За съжаление днес се правят опити за оправдаване на касапите ,за пренаписване на историята,но съществува понятието "Рододва памет" ,което винаги ще надделлее над фалшификаторите като Резун"Суворов" и "Дискавъри Ченъл".След 60 години още се мълчи за "Странната война",за ССдивизиите на английска служда в 1945,едва сега започва да се разкрива сътрудничеството на касапите от СС и СД с ЦРУ след войната(Включително и петимата помощници на Менгеле). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Днес се навършват 60 години от победата над нацизма-това е празник на цяла Европа Link to comment Share on other sites More sharing options...
HBK Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Еми честито и от мене Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Да ! И от мен честито . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 В интерес на историческата истина - капитулацията на Германия е подписана на 08.05. но поради разликите в часовите зони между Берлин и Москва се подписва и на 09.05. И нацизъм се пише със "З" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Еми честито ! Дано никога повече да няма нацизти ! Ужасно правителство , ама какво да се прави Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 emi 4estito ,ama ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Smart za nacizma i za vsi4ki posledovateli na Hitler ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Smart za nacizma i za vsi4ki posledovateli na Hitler ! <{POST_SNAPBACK}> Я по-полека с анти-изказванията.Вместо да празнувате празника на "цяла Европа" , защо не празнувате 125 години от раждането на академик Кирил Попов, а? А може да живее и в Аджесана..или да има давидова звезда за религиозен символ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Я по-полека с анти-изказванията.Вместо да празнувате празника на "цяла Европа" , защо не празнувате 125 години от разждането на академик Кирил Попов, а? <{POST_SNAPBACK}> Може да е ял бой от някой скинарче и да ги е намразил Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Може да е ял бой от някой скинарче и да ги е намразил <{POST_SNAPBACK}> Хе хе Честити празник и от младото поколение Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Айде честито и от мене @Grimjaur то май беше друга причината да се чества на 9 май,ама да не се впускаме в излишни дискусии Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Може да е ял бой от някой скинарче и да ги е намразил <{POST_SNAPBACK}> Ami az ne sam ql boi ot nqkoe skinar4e ama imam priqtel ot kompaniqta i povqrvai mi ne e hubava gledka edin den da ti doide ot glavnata celiqt potro6en. I 6to ..?!?!? 6toto nqkvi prostaci sa re6ili 4e 4ernite hora trabva da qdat boi. Emi izvinqvam se mnogo ama tva ako ne e PALNA prostotiq.................................................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Първо честито на всички , обаче има такава тема, но ти поне си дал някво инфо за кво става въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Първо честито на всички , обаче има такава тема, но ти поне си дал някво инфо за кво става въпрос <{POST_SNAPBACK}> Ами тя тази тема май е пусната преди другата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Честит празник! Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Честит празник!Малко ми е странно.Не,че вече се празнува толкова тържествено,но наистина го приемам като празник-всеки край на война е едно избавление,каквито и да са последиците от нея.И въпреки че аз приемам този празник за общ,нашите например го свързват с едновремешните манифестации и изобщо го смятат за комунистически празник.Същата работа и с Първи Май.Ходи им обяснявай,че Първи Май е празник по цял свят.Дано занапред започнем да осъзнаваме какво всъщност празнуваме на празниците,защото най-много се дразня,когато хората правят нещата по задължение,защото "така трябва" или защото "така правят другите". Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Smart za nacizma i za vsi4ki posledovateli na Hitler ! <{POST_SNAPBACK}> Айде без такива изказвания, за да не обрищаме темата на спорове... edit:// Между другото има и друга такава тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 А само между другото, каква победа? Ние загубихме . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Карай има други които спечелиха, ние празнуваме и за тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Честит ден на победата!С днем победы! Българите не са видяли нииищо от втората световна война.Ама нищо!Нито има жертви(с изключение на убитите 30 000 войника с/у нацистите в края на войната и малкото партизани),нито разрушения,нито битки на територията.Абе какво да говорим-ако бяхме загубили и ние такъв процент като руснаците,не скинари нямаше да има,ами и расисти дори. no comment по нататък,излишно е!При положение,че някой е щял да те направи на пепел,ако спечели войната(Хитлер-знаете,не бели хора,а арийци=>всички други-славяни,викинги,балканци-под ножа) и щял да изтреби целия ти род,ти после да му се възхищаваш е престъпление. no comment Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Честито на всички. Само хубаво щеше да бъде, ако не учехме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Българите не са видяли нииищо от втората световна война.Ама нищо!Нито има жертви(с изключение на убитите 30 000 войника с/у нацистите в края на войната и малкото партизани),нито разрушения,нито битки на територията.Абе какво да говорим-ако бяхме загубили и ние такъв процент като руснаците,не скинари нямаше да има,ами и расисти дори а ти кво си видял от воината бе? 30 000 малко ли са? тва,че швабите осмукаха сичките ресурси на държавата малко ли е? тва че после ни се ръснаха комунистите и почнаха чистки из народа малко ли е? еййй,дейба мамка му...... точно вчера баба ми ми разправяше със сълзи на очите как комунистите са пратили баща и по шибаните лагери и са го измъчвали с месеци.малко ли сме видяли,и от болшевики и от фашисти? а ти тук ще ми ръсиш глупости.(а после някои олигофрени ще гласуват пак за тия животни) @насо-защо мислиш суворов за фалшификатор? аз лично намирам големи дози здрава логика в книгите му пс-честито за празника. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 а ти кво си видял от воината бе?30 000 малко ли са? тва,че швабите осмукаха сичките ресурси на държавата малко ли е? тва че после ни се ръснаха комунистите и почнаха чистки из народа малко ли е? еййй,дейба мамка му...... точно вчера баба ми ми разправяше със сълзи на очите как комунистите са пратили баща и по шибаните лагери и са го измъчвали с месеци.малко ли сме видяли,и от болшевики и от фашисти? а ти тук ще ми ръсиш глупости.(а после някои олигофрени ще гласуват пак за тия животни) <{POST_SNAPBACK}> 1-Аз,както и ти,не сме видяли абсолютно нищо от войната,поради простата причина,че и двамата не сме били родени тогава.Виж-последствията да,но не и войната.България е преживяла втората световна война сравнително леко,в сравнение да речем с някои други европейски страни.Виж Холандия,виж Франция,виж Сърбия-всичките те окупирани,измъчени от фашистите(докато ние-от тяхния лагер),но се изправили гордо и смело в лицето на врага.А ние какво?Айде който е по-силния в момента,към него да се присъединим.Буквално точно това е станало в периода 39-45 г. и дори сега продължва. 2-30 000 не са малко,особено за малка държава,като България,но какво ще кажеш за 27 милиона руснаци?Какво ще кажеш за Англия и Франция(че дори и Гърция я причисляват сред тях).Другите европейски участници във войната(без "неутрална" Испания) не са дали по-малък процент жертви от колкото България. 3-Швабите не са осмукали само нашите ресурси! 4-Не намесвай комунисти и болшевики тук,защото нещата са доста сложни и не са за тази тема. 5-Нека не ти казвам аз какво ми е разправял едно време дядо ми,за втората световна война в Сърбия и след нея - какво е било преди да емигрира,защото Българското положение сравнено с това е нищо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Извинявай, но изказването ти звучи ужасно. Това, че на фона на останалите държави, участвали във войната, България бледнее, съвсем не означава, че не сме видели АБСОЛЮТНО нищо. Вместо да изтъкваш през какво са минали останалите, по-добре се замисли защо се е получило така. Точно този факт е достатъчно красноречив за нивото на дипломацията ни. Нищо, че въпреки всичко успяваме отново да проявим своята уникалност, воювайки с целия свят... А, ако бяхме продължили в духа на Първа и Втора балкански войни, по-добре ли щеше да се чувстваш, бидейки завидна част от световната статистика? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.