Jump to content
BulForum.com

Video card въпрос

Recommended Posts

Първо искам да каже, че не съм много на ти с тези работи, за това и питам. Казаха ми на скоро, че ако си купя по-хубава видео карта може заради дъното ми да не мога да я ползвам. Дъното ми е следното: ESC P6IPAT i815EP, S370-133MHz, Snd, Tualatin, ATX. Искаше ми се да си взема ATI Radeon 9550, но не знам дали ще върви на моето дъно. За това кажете ще станат ли работите или ако не каква карта да си взема която поне да се приближава до ATI Radeon 9550.

Не виждам нищо което да не ти позволи да я сложиш. моето дъно е на 4 години и картата работи без проблем. и то карта от серията след Radeon 9550.

Няма да може да я позлваш на 100% , просто ще работи на AGPx4 , а тя си е х8. Разликата не е 50% , ама си има малко или много разлика между AGP х4 и х8 :sayjin

Няма да може да я позлваш на 100% , просто ще работи на AGPx4 , а тя си е х8. Разликата не е 50% , ама си има малко или много разлика между AGP х4 и х8  :sayjin

Мдааа , прав си .....доста хора си мислят 4е разликата е два пъти :) ...а в действителност е малка !

Мдааа , прав си .....доста хора си мислят 4е разликата е два пъти  :) ...а в действителност  е малка !

aз мисля, че изобщо няма никаква разлика.

Има , има не е 4ак толкова малка , но не е фрапираща ... бях сравнявал преди време 815 с PIII 1.33 и 865 с Celeron 1.7 кадето разликата не е много малка , но това е стъпката между AGP х4 и х8 при Интел , не беше МАЛКА :) :wir

Има , има не е 4ак толкова малка , но не е фрапираща ... бях сравнявал преди време 815 с PIII 1.33 и 865 с Celeron 1.7 кадето разликата не е много малка , но това е стъпката между AGP х4 и х8 при Интел , не беше МАЛКА :)  :wir

това не е критерий, разликата е под 1%, :) ако се прави на една конфигурация , аз за това написах "малка" щото вклю4их варианта да се тестват на разли4ни 4ипсети ...и там разликата става малко по-голяма , но това не е от 8Х-то

и при теб разлика идва от 4ипсета , който е доста по бавен на 815 ....а и колко му е шината на П3 ??!

Карти от този клас едва запълват 4Х -канала а какво остава за 8Х...., това си е 4ист рекламен трик .....

.....тест за разлика можеш д анаправиш на една и съща конфигурация на която ведъж пуснеш тест с 8Х веднъж 4х,според мен сравнението което си направил е неуместно !

това не е критерий, разликата е под 1%, :) ако се прави на една конфигурация

da veee 1%

ako iska6 ela da ti pokaja 4e ne e 1%

ne pomnq to4no kolko be6e kato se bazikah... pone na mojto pc s 9250

ama da si vzima kvo spored mene nqma da sgre6i de :)

da veee 1%

ako iska6 ela da ti pokaja 4e ne e 1%

ne pomnq to4no kolko be6e kato se bazikah... pone na mojto pc s 9250

ama da si vzima kvo spored mene nqma da sgre6i de :)

ми при мен разлика между 4x и изключено.. няма.

Няма видима разлика, даже и на 3д марк не се усеща почти. Тествал съм го

Наистина си прав. След като и аз проведох малко тестове се оказа , че разликата е от около 30-40 точки което си е нищо :confused

Разлика по забелижима има само в Specviewperf.Така че разликата може да има(не може да се усети) само в професионални приложения.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...