Jump to content
BulForum.com

Окачен таван

djadomraz

Recommended Posts

Искам да си направя окачен таван в хола - хем за топлоизолация хем и нещо по-така да направя - скрито осветление, нива, едно друго. Обаче не мога да намеря нищо онлайн. Търсех кнауф, окачен таван и какво ли не пробвах и на английски и на български и излизат само разни статии и никакви снимки а искам най-вече снимки на направени готови стаи да видя за да събера малко идеи и да измисля как да го направя. Намерих разни фирми и те ми показват снимки на разни заведения и хотели и като ги питам дайде идея сега с този хол (който е леко на буквата Г заради кухненскиа бокс) какво да правим и те казват : ВСИЧКО правим, каквото искаш и както кажеш така ще го направим.... е хубаво ама аз като не знам какво искам..........

Някой дали може да ми помогне някак???

Edit: Ето схема на хола ми:

вариант 1

hol.gif

вариант 2

hol2.gif

Искам да си направя окачен таван в хола - хем за топлоизолация хем и нещо по-така да направя - скрито осветление, нива, едно друго. Обаче не мога да намеря нищо онлайн. Търсех кнауф, окачен таван и какво ли не пробвах и на английски и на български и излизат само разни статии и никакви снимки а искам най-вече снимки на направени готови стаи да видя за да събера малко идеи и да измисля как да го направя. Намерих разни фирми и те ми показват снимки на разни заведения и хотели и като ги питам дайде идея сега с този хол (който е леко на буквата Г заради кухненскиа бокс) какво да правим и те казват : ВСИЧКО правим, каквото искаш и както кажеш така ще го направим.... е хубаво ама аз като не знам какво искам..........

Някой дали може да ми помогне някак???

Никак не се слага трудно окачения таван!!!Аз лично слагах тази година в къщи но немога да ти обясна как точно се монтира!!!Аз се научих как се монтира като гледах един майстор и му откраднах занаята! :D Ако някой тво познат ще вика майстор иди при него за да се научиш как се монтира :)

Мда, аз съм монтирал подобно нещо в тоалетната, много е удобно, щото можеш да си го изрежеш както искаш (всъщност до това се стига само, ако нещо се :censored2: , иначе идват и ти го слагат....... тавана де :)) Общо взето ще ти монтират едни... абе не помна как беше думата, като поставки от алуминий или пластмаса, нещо като лайсни (а такава дума имаше ли... ще трябва да преговора българския :blink: ). Та тези неща образуват нещо като мрежа под целия таван, а кнауфът се слага практически отгоре, така че те се виждат (ако се загледаш де, пък и не пречат въобще, не са грозни...) Хубавото е, че могат да образуват всякаква форма, така че каквито и ъгли и Г образни места да имаш, няма проблеми. А колко струва не помня, то и без тва беше преди около 2 години, та вече не е актуално. Ако примерно отидеш в залата на "Отворено общество" (много тъп пример, но само за него се сещам), там таванът е такъв. А всъщност и в повечето офиси...

ами не знам дали това ще ти помогне...

:) :) :)

77c45f50fe981af8035f2a4ace88a30b.jpg

643b9f00ef86034555caf8430a6e1935.jpg

Untitled-104.jpg

или ако се сещаш в ресторанта на Марица как е тавана-много е красиво

Аз ще се опитам да обясня как се прави окачения таван!!Значи има два вида профили с които се прави коснструкцията на тавана!!!Единия се казва УЦ(така му казват в фирмите които продават кнауф) то се слага отсрани на стената да опаше цялата стена като преди да се сложи се нивилира за да стане равен тавана разбира се!!След като се обиколи цялата стая по стените с този профил през 60 см се поставя другия профил на който му викат УВ профил!!Фактически този УВ профил държи целия таван!!Този УВ профил фактически се пъха в УЦ профила монтиран на стената!!!След като се разпределят тези УЦ профили през 60 см трябва да се сложат окачвачи на тавана за да не провисква!!!В зависимост от това колко искаме да свалим тавана надолу има два вида захващачи за тавана!!Еиния вид се кават директни окачвачи които са за по малкато спускане на тавана а другите незнам как се казват но са с едни дълги шипове!!След като се закрепят вече всичките тези неща идва ред на Кнауфа!!Значи кнауфа се захваща към УВ и УЦ профилите с самонарязващи винтове които се продават на мястото от където ще се купи кнауфа!!Плоскостите се залепват за носещата коснтрукция и се закперват чрез тези винтове с бормашина като се внимава да не се спука самата плоскост!!ЛСед като се монтират всичките плоскости се купува едно такова като гибс за да се заличат местата кадето се допират две по две плоскостите!!След като се замаже с този гибс хубаво трябва да се изшкури за да стане равен тавана и след това се боядисва с латекс!!

@djadomraz ако искаш лично да ти обясня как точно как се прави може да си направим една среща и ще ти покажа в нас как стана тавана и ще ти обясня точно как да си го направиш сам :)

Аз се занимавам с и с монтиране на Кнауф и окачени тавани.С кнауф е най-просто и лесно,а и т.нар. "Вафли" имат гадното свойство да потъмняват,а щом ще еи в кухня,задължително ще има изпарения(макар и минимални) .Отиди в някое заведение с такъв таван и ще разбереш за како ти говоря.

Отиваш в магазините на "Щром" и искаш брошура за "Кнауф" ,ще ти дадат и там е описано всичко подробно.Има магазин на "Шести септември",срещу "Чайка" и зад "Комина"("Мото Пфое"),малко е забутано,до него има детска стокова борса.

Дай си мейл за да ти пратя снимнки на полуготов таван.

Иначе jozo ти е обяснил горе-долу как става .

Никак не се слага трудно окачения таван!!!Аз лично слагах тази година в къщи но немога да ти обясна как точно се монтира!!!Аз се научих как се монтира като гледах един майстор и му откраднах занаята! :D Ако някой тво познат ще вика майстор иди при него за да се научиш как се монтира :)

Явно аз не съм се изразил добре, но не искам да си поставям сам тавана. Нито имам желание да се науча как аджеба се прави това... и честно казано хич не ме интересува - работа си имам достатъчно. Майстори познавам. Не знам какво точно да направя - т.е. трябват ми идеи за дизайнът.

За да съм по-конкретен - помещението е 7х5 метра като има кухненски бокс в единия край. Вижте това: план на хола.

Това е една от идеите които имам. Обяснявам: тези зелените части са по-ниско от останалата част на тавана с около 15см, за да има скрито осветление там. Жълтите са някакви лампи (плафониери примерно). Имам и други по-разчупени идеи обаче тавана е на около 2.55м и няма място за много нива.

Въпроса е какви други варианти има и евентуално снимки от хубаво направени къщи къде мога да видя... или по-скоро от таваните на такива къщи, понеже в разните списания има снимано най-вече обзавеждането и 99% са разни изгъзици. Или Където има нещо по-така е с бар плот, а аз не искам бар-плот.

@gerry^^: растерен таван не ми харесва. А таванът в новотела е още по-хубав но там говорим за помещение с размер над 400 квадратни метра и височина над 6 метра...

Можеш и да си платиш на някой да ти го проектира, мога да те свържа.

О да. Настоявам да си платя 1000 лв на някой дизайнер с изчанчени идеи които няма да мога да видя как ще стоят преди да е прекалено късно защото ще трябва да са направени... Искам снимки на готови всекидневни или други стаи с окачен таван. Заведения, барове и други подобни слабо ме интересуват - знам ги но не стават за в къщи. Може би това което е в Тримонциум на 5тия етаж, но и то е като за заведение повече...

И още нещо: хиляди малки лампички (луни) на тавана е супер гадно ако имаш и телевизор в стаята - отразяват се ужасно неприятно от кинескопа...

Аз ще се опитам да обясня как се прави окачения таван!!Значи има два вида профили с които се прави коснструкцията на тавана!!!

..............

@djadomraz ако искаш лично да ти обясня как точно как се прави може да си направим една среща и ще ти покажа в нас как стана тавана и ще ти обясня точно как да си го направиш сам :)

Абе хора какво съм написал за да решите, че искам да си правя таванът със собствените си 2 ръце??? Познавам човек който е правил такива неща и съм виждал какво е направил. А той не е единствен. Има доста фирми, които си вадят хляба с това.

Нещата които обясняваш ги знам и съм виждал полу-направен такъв таван. Въпросът е в дизайнът и по какъв начин да си направя осветлението. И на колко нива да бъде и т.н. и т.н.

Абе просто искам снимки на направени ХОЛОВЕ, ВСЕКИДНЕВНИ и други стаи а не заведения. Просто с google не намерих нищо след 30 минути търсене и реших да попитам някой знае ли.

Абе хора какво съм написал за да решите, че искам да си правя таванът със собствените си 2 ръце??? Познавам човек който е правил такива неща и съм виждал какво е направил. А той не е единствен. Има доста фирми, които си вадят хляба с това.

Нещата които обясняваш ги знам и съм виждал полу-направен такъв таван. Въпросът е в дизайнът и по какъв начин да си направя осветлението. И на колко нива да бъде и т.н. и т.н.

Абе просто искам снимки на направени ХОЛОВЕ, ВСЕКИДНЕВНИ и други стаи а не заведения. Просто с google не намерих нищо след 30 минути търсене и реших да попитам някой знае ли.

Сори ама явно не си се изразил правилно!!Само исках да помогна ама щом не ти е нужна такава помощ няма проблем!!Не е станало кой знае какво!!Успех! :punk

Отиваш в магазините на "Щром" и искаш брошура за "Кнауф" ,ще ти дадат и там е описано всичко подробно.Има магазин на  "Шести септември",срещу "Чайка" и зад "Комина"("Мото Пфое"),малко е забутано,до него има детска стокова борса.

Дай си мейл за да ти пратя снимнки на полуготов таван.

Иначе jozo ти е обяснил горе-долу как става .

Аз отидох в Архцентър (след моста на ВИХВП) и там не ми показаха нищо освен някакъв каталог с описание как се прави и тн. - разрез. Пратиха ме да се обадя на един майстор който така и не ми показа снимки а само си поговорихме какво МОЖЕ да се направи... и на практика - ВСИЧКО... което си поискам... Говорих и с други майстори и те казаха същото... Е хубаво ама аз не знам какво искам... ето ТУКА е проблема. Виж скицата на хола ми.

Сори ама явно не си се изразил правилно!!Само исках да помогна ама щом не ти е нужна такава помощ няма проблем!!Не е станало кой знае какво!!Успех! :punk

И аз сори. Малко съм изнервен от това, че дори и онлайн не мога да намеря снимки на холове с окачени тавани а жена ми мрънка че заради окачения таван хола ще стане схлупен и тн. ... мрън мрън..не ща пък...

Благодаря все пак за отзивчивостта и разясненията. Може би скицата трябваше да я покажа още при отварянето на темата...

О да. Настоявам да си платя 1000 лв на някой дизайнер с изчанчени идеи които няма да мога да видя как ще стоят преди да е прекалено късно защото ще трябва да са направени... Искам снимки на готови всекидневни или други стаи с окачен таван. Заведения, барове и други подобни слабо ме интересуват - знам ги но не стават за в къщи. Може би това което е в Тримонциум на 5тия етаж, но и то е като за заведение повече...

Не е нужно да използваш такъв тон, все пак тук се опитваме да ти помогнем. Успех в начинанието...

абе не че правя реклама но баща ми се занимава с КНАУФ от 10тина години може и повече има фирма "АЯКС" се казва и всяка година си взима сертификата за КНАУФ и работи с доста добри архитекти ако искаш може да питаш за "Аякс" или Димитър Тонев та ако искаш нещо може да му кажа той ще ти покаже снимки и ще ти даде идеи или ще звънне на някои архитект и ще стане работата иначе ако те интересува нещо баща ми е правил : Новотела вечерната зала, Симфонията и доста други известни неща такаче ако искаш кажи ще говоря с него

Не е нужно да използваш такъв тон, все пак тук се опитваме да ти помогнем. Успех в начинанието...

Сори. Както и на йозо казах: Малко съм изнервен от това, че дори и онлайн не мога да намеря снимки на холове с окачени тавани а жена ми мрънка че заради окачения таван хола щял да стане схлупен и тн. ... мрън мрън..не ща пък... и тем подобни.

Аз пък много искам и трябва да намеря компромисно решение. Не мисля че някой дизайнер или архитект ще я убедят в противното. Единственото което може да я убеди това са снимки и най-добре да се види нещо направено.

Но ми трябват идеи как би могло да се направи. Снимки на нещо направено, това е... А хората най-услужливо взеха да ми обясняват какво представлява и как се прави с кнауф. Ами мерси ама това вече го знам :) С дизайнер или архитект бих могъл да се свържа чак след като имам идея горе-долу какво да се направи... евентуално. След като видях какво правят тези архитекти от разни списания като "наш дом", "домът", "интериор ..." просто "не благодаря". 90% от идеите им са "хайде да бутнем всички стени, после ще сложим различен под за да 'обособим' кътчета и ето - какъв кеф, а?". А и точно таваните на разните такива къщи не бяха нищо особено. Където имаше нещо по-така беше просто тъпкано с лампички тип луна, а аз такива искам да избегна понеже много неприятно се отразяват от кинескопа на телевизора. Ако нямаше телевизор можеше и да се навия на нещо такова - верно готино изглежда, обаче в моя случай е неприложимо (т.е. аз не искам пък който квото ще да говори).

абе не че правя реклама но баща ми се занимава с КНАУФ от 10тина години може и повече има фирма "АЯКС" се казва и всяка година си взима сертификата за КНАУФ и работи с доста добри архитекти ако искаш може да питаш за "Аякс" или Димитър Тонев та ако искаш нещо може да му кажа той ще ти покаже снимки и ще ти даде идеи или ще звънне на някои архитект и ще стане работата иначе ако те интересува нещо баща ми е правил : Новотела вечерната зала, Симфонията и доста други известни неща такаче ако искаш кажи ще говоря с него

Ами не че му правим реклама :P , обаче точно той ще е човекът който ще ми го прави... само да кандардисам жена ми че няма да стане "прихлупено". Виждал съм негова работа и мой познат ме насочи към него с препоръка - буквално каза - "ако ще правиш такива неща - хвани него да ти ги направи - работи добре и съм много доволен......" и още известно количество обяснениа какво 2ма други "майстори" са направили с къщата му и как после са оправяли с твоя баща поразиите :D

Въпросът е да намеря сега снимки на окачени тавани...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...