Jump to content
BulForum.com

ASUS P4P800E-Delux Datchik

Recommended Posts

ASUS P4P800E-Delux Datchik-a mi mai ne6to mu stana.. Imam Prescott P4HT s478 na 3GHz ,na koito temperaturata mu ne pada6e pod 40* (idle) ,a sega otvarqm everesta i gledam 25* (idle) ,osumnix se ama i speed fan pokazva su6toto kakto i asus probe.. Kakvo moje da e stanalo ,za da padnat taka drasti4no temperaturite kato ni6to po configuraciqta ne e smenqno! Mislq 4e ne6to dat4ika se e precakal vie kak smqtate?

ASUS P4P800E-Delux Datchik-a mi mai ne6to mu stana.. Imam Prescott P4HT s478 na 3GHz ,na koito temperaturata mu ne pada6e pod 40* (idle) ,a sega otvarqm everesta i gledam 25* (idle) ,osumnix se ama i speed fan pokazva su6toto kakto i asus probe.. Kakvo moje da e stanalo ,za da padnat taka drasti4no temperaturite kato ni6to po configuraciqta ne e smenqno! Mislq 4e ne6to dat4ika se e precakal vie kak smqtate?

В БИОСА как са температурите , като преди или и там показва по- ниско ...мисълта ми е някакъв софт. бъг да не е ?

Foxy е прав виж в биоса , мисля че беше power от там отиваш на hardware monitor и там отчита температурите и оборотите на вентилатора , поне при мен е така ..

Поздрави и успех :punk

Foxy е прав виж в биоса , мисля че беше power от там отиваш на hardware monitor и там отчита температурите и оборотите на вентилатора , поне при мен е така ..

Поздрави и успех  :punk

Mda vidqx gi tam processora si e ~55-56 ,a asus probe pokazva 19!! Predi malko mi se vkluchi alarmata za overheat na dunoto i napisa ,4e e 410*! Kak da go opravq tova i ot kakvo moje da se e bugnalo pri vsi4ki programi?

Mda vidqx gi tam processora si e ~55-56 ,a asus probe pokazva 19!! Predi malko mi se vkluchi alarmata za overheat na dunoto i napisa ,4e e 410*! Kak da go opravq tova i ot kakvo moje da se e bugnalo pri vsi4ki programi?

Значи имах проблем с overheat като свалих някаква нова версия на aida 32 , само като я пуснах ми удари 50 и косур градуса на дъното а за процесора нямам спомени . Явно дава конфликт с друг software , ако искаш мога да потърся из дисковете ориганото ми asus pc probe v. 2.17.03 , до сега ми е отчитал с разлика 1 - 2 градуса максимум от това на биоса , изключвайки този случай с аидата ... :punk

Значи имах проблем с overheat като свалих някаква нова версия на aida 32 , само като я пуснах ми удари 50 и косур градуса на дъното а за процесора нямам спомени . Явно дава конфликт с друг software , ако искаш мога да потърся из дисковете ориганото ми asus pc probe v. 2.17.03 , до сега ми е отчитал с разлика 1 - 2 градуса максимум от това на биоса , изключвайки този случай с аидата ...  :punk

Az sym si s originalnoto asus probe ot diska kum dunoto i predi da reinstallna win-a si4ko si be6e OK ..

Az sym si s originalnoto asus probe ot diska kum dunoto i predi da reinstallna win-a si4ko si be6e OK ..

Можеш ли да изкараш листа със инсталирания софтуер , да видим евенутално от какво може да е . Определено не е от service pack-овете , нещо друго да е например софтуер за контролиране на оборотите на вентиалтора или нещо подобно ..

Поздрави :punk

Можеш ли да изкараш листа със инсталирания софтуер , да видим евенутално от какво може да е . Определено не е от service pack-овете , нещо друго да е например софтуер за контролиране на оборотите на вентиалтора или нещо подобно ..

Поздрави  :punk

S asus probe , ai booster , everest , motherboard5 , speedfan sym v momenta , nqmam SP-ta na windows reinstallnat vchera

S asus probe , ai booster , everest , motherboard5 , speedfan sym v momenta , nqmam SP-ta na windows reinstallnat vchera

everesta беше подобно на аидата нали ?!?!? , дава ти ситемно инфо и т.н , от това ми направи overheat предполагам че и при теб така се е получило , двете на едно място не виреят , а ако speedfan и асус-а работя заедно , асуса дава , че вентилаторите са спряли , поне при мен е така ...

Успех :punk

Така си и мислех , 4е е софтуер!

Аз ти препоръ4вам да реинсталнеш Вин-а, ще ти отнеме много по- малко време от колкото да търсиш проблема !

А след това си сложи само един софтуер за мониторинг , а не 10 :) , те и без тва вси4ки вършат една и съща работа !

Аз ти препоръ4вам да реинсталнеш Вин-а, ще  ти отнеме много по- малко време от колкото да търсиш проблема !

А след това си сложи само един софтуер за  мониторинг  , а не 10 :) , те и без тва вси4ки вършат една и съща работа !

Не знам как се оправи ,но на другия ден като си пуснах ПЦ-то си бяха 48* :)

Аз ти препоръ4вам да реинсталнеш Вин-а,

ve kak taka se vi pokazvat razli4ni ne6ta ne moga da razbera..

az 3 dyna sym imal i sys vsi4kiq soft raboti vsi4ko

vypros na nastojka e trqbva da e zadaden to4no 4upa kojto e na dynoto (napravo se navira6 i tyrsi6 po mb-to :devil ) i polse se pravi dat4ika da e syotvenet tam diod ili rezistor ili lm75 i vsiko e top ;)

osven drug soft deto pipa po smbus i pravi porazii da ima...

ve kak taka se vi pokazvat razli4ni ne6ta ne moga da razbera..

az 3 dyna sym imal i sys vsi4kiq soft raboti vsi4ko

vypros na nastojka e trqbva da e zadaden to4no 4upa kojto e na dynoto (napravo se navira6 i tyrsi6 po mb-to :devil )  i polse se pravi dat4ika da e syotvenet tam diod ili rezistor ili lm75 i vsiko e top ;)

osven drug soft deto pipa po smbus i pravi porazii da ima...

Точния чип на Windbond си е зададен.. Ако някой си мисли ,че лъжа по-горе за температурата ето ви този скрийншот имам и видео направено с GSM трябва да го прехвърля и ще ви го покажа. На скрийншота се вижда как от 3000@3800 с въздушно и то Spire Polar Stream CPU-то е на 25* ,което е невъзможно за Prescott ядро.

Виж в мониторинга на дъното колко ти е температурата на самата система.

Мисля че не трябва да има разлика повече от 15 градуса разлика от системата и процесора.

Ако темпа на системата ти е 30, а на процесора ти е 60 значи някой от датчиците не бачка правилно.

Виж в мониторинга на дъното колко ти е температурата на самата система.

Мисля че не трябва да има разлика повече от 15 градуса разлика от системата и процесора.

Ако темпа на системата ти е 30, а на процесора ти е 60 значи някой от датчиците не бачка правилно.

Да ,10х но горе още казвам ,че се е оправило някакси и вече всичко си е ок за моето PresHot-че ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...