Mr.Tinkertrain Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Първо да са извиня ако има такива стари теми и т.н. Не съм търсил щото съм много на зор... Та проблема е че след като закачих новия си хард (250гб хитачи) вин-а засича само половината от него. Влезнах в биос-а и там сичко си е наред с капацитета а вин-а не го фаща целия С вин хр съм без никакви ъпдейти и сървис пакове и т.н. как да го оправа ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Dai pove4e info za cqlata ti cfg. (configuraciq) !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Сигурен ли си, че е разделен и форматиран целия при инсталирането на вин-а?Един приятел имаше подобен проблем.Като си слагал вин-а разделил харда, но забравил да създаде втори партитишън и логично вин-а засича само създадения системен Ако питаш мен преинсталирай и раздели отново харда, като създадеш 2 нови партитишъна Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Партишъна ти е NTFS нали Ако си го създал FAT32 е нормално да излиза половината Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Не, просто XP не разпознава хардове по-големи от 128GB и за целта си има патч, но за да е по-сигурно направо се мятка един SP1a . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Не, просто XP не разпознава хардове по-големи от 128GB... <{POST_SNAPBACK}> Моя хард е 160ГБ и си разпознава абсолютно нормално.Ползвам NTFS Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Моя хард е 160ГБ и си разпознава абсолютно нормално.Ползвам NTFS <{POST_SNAPBACK}> Точно това е проблема, ХР разпознава дискове, по-големи от 128 ГБ след инсталиран поне SP1. Затова на теб ти го разпознава. Само не ми казвай, че си и без SP1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Трябва ти SP2 или 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 как така си го оставил тоя виндоус без упдате??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted May 6, 2005 Author Share Posted May 6, 2005 Сложих СП1а и сичко е 6 вече Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Подобен проблем... Значи, разделен ми е Хард-а на 3. (C,D,E) Като влезна в С и набера всички икони и дам Проп. ми дава със 700МБ по-малко, отколкото като съм в Му Сомр. и съм дал на Детайлс. Ама и това ще го преживея, ако в D не ми се губеха 3-4ГБ На детайлс ми дава едно, а като набера иконите и дам Проп. с 3-4ГБ по-малко. Дал съм да се виждат скритите файлове. Със Сървис Пак 2 съм... От Уин-а ли е...к'во става направо вече незнам. едит: Thief вече е с червено Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 hidden files hvashtash li gi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Подобен проблем...Значи, разделен ми е Хард-а на 3. (C,D,E) Като влезна в С и набера всички икони и дам Проп. ми дава със 700МБ по-малко, отколкото като съм в Му Сомр. и съм дал на Детайлс. Ама и това ще го преживея, ако в D не ми се губеха 3-4ГБ На детайлс ми дава едно, а като набера иконите и дам Проп. с 3-4ГБ по-малко. Дал съм да се виждат скритите файлове. Със Сървис Пак 2 съм... От Уин-а ли е...к'во става направо вече незнам. едит: Thief вече е с червено <{POST_SNAPBACK}> това си е напълно нормално, защото дори като изтриеш нещо не се трие цялото, винаги остава нещо от него. Сега като си дам properties на всички папки в Д: ми показва заети 83.8 GB, а като дам направо на Д: ми показва заето 85.2 GB, тва са почти 2 GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Подобен проблем...Значи, разделен ми е Хард-а на 3. (C,D,E) Като влезна в С и набера всички икони и дам Проп. ми дава със 700МБ по-малко, отколкото като съм в Му Сомр. и съм дал на Детайлс. <{POST_SNAPBACK}> това си е напълно нормално, защото дори като изтриеш нещо не се трие цялото, винаги остава нещо от него. Сега като си дам properties на всички папки в Д: ми показва заети 83.8 GB, а като дам направо на Д: ми показва заето 85.2 GB, тва са почти 2 GB <{POST_SNAPBACK}> Съгласен съм с Botev1912, сигурно и операционните системи и на двамата са от доста време. Един дефрагмент може би ще оправи частично нещата. Също пуснете и някой програмка от сорта на Registry Mechanic, че сигурно има и доста проблеми с регистрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Може ли да ми препоръчате сигурна програма за триене на ненужни и неизползваеми фаилове и директории Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Понякога се забравя да се изключи или ако си по-параноичен поне да намалиш капацитета от дяловете, който се отделя на System Restore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 хехех никой ли тук не е 4увал за Virtual Memory ?!?!? My Computer -> Properties -> Advanced -> Perfomance->Setings -> Advanced -> nai-dolu по принцип компютрите с повечко рамец (512,1024) не им е нужна тази опцийка, която допълнително виртуализира памет, която използва място от ХД ..... демек все едно сте си сложили още рам на компа без пари но все пак с нея е малко по-бавно и малко по-затормозяващо и разбира се се използва местенце от харда .... и все пак ако неразбирате не ви съветвам да барате .... защото примерно ако сте с 256 ..... и нямате тази опцийка и да ре4ем 4е сте пуснали да играете доом + 2-3 фиреф0кса...+ 1 мирка + флашгет и нещо да се сваля с него ... има вероятност да ви изпу6и нещо ае гл ... а да забраих да допълна ... колкото ви е виртуалната памет .. толкова място ще ви липсва от харда ... елементарна логика хф Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.