Jump to content
BulForum.com

Проблем с HDD

Recommended Posts

Първо да са извиня ако има такива стари теми и т.н. Не съм търсил щото съм много на зор...

Та проблема е че след като закачих новия си хард (250гб хитачи) вин-а засича само половината от него. Влезнах в биос-а и там сичко си е наред с капацитета а вин-а не го фаща целия :cry

С вин хр съм без никакви ъпдейти и сървис пакове и т.н.

как да го оправа ?

Сигурен ли си, че е разделен и форматиран целия при инсталирането на вин-а?Един приятел имаше подобен проблем.Като си слагал вин-а разделил харда, но забравил да създаде втори партитишън и логично вин-а засича само създадения системен ;) Ако питаш мен преинсталирай и раздели отново харда, като създадеш 2 нови партитишъна :) Успех :punk

Партишъна ти е NTFS нали :blink: Ако си го създал FAT32 е нормално да излиза половината ;)

Не, просто XP не разпознава хардове по-големи от 128GB и за целта си има патч, но за да е по-сигурно направо се мятка един SP1a ;).

Моя хард е 160ГБ и си разпознава абсолютно нормално.Ползвам NTFS ;)

Точно това е проблема, ХР разпознава дискове, по-големи от 128 ГБ след инсталиран поне SP1. Затова на теб ти го разпознава. Само не ми казвай, че си и без SP1 :P

• 2 months later...

Подобен проблем...

Значи, разделен ми е Хард-а на 3. (C,D,E) Като влезна в С и набера всички икони и дам Проп. ми дава със 700МБ по-малко, отколкото като съм в Му Сомр. и съм дал на Детайлс.

Ама и това ще го преживея, ако в D не ми се губеха 3-4ГБ :blink:

На детайлс ми дава едно, а като набера иконите и дам Проп. с 3-4ГБ по-малко.

Дал съм да се виждат скритите файлове. Със Сървис Пак 2 съм...

От Уин-а ли е...к'во става направо вече незнам. :unsure:

едит: Thief вече е с червено :D

Подобен проблем...

Значи, разделен ми е Хард-а на 3. (C,D,E) Като влезна в С и набера всички икони и дам Проп. ми дава със 700МБ по-малко, отколкото като съм в Му Сомр. и съм дал на Детайлс.

Ама и това ще го преживея, ако в D не ми се губеха 3-4ГБ :blink:

На детайлс ми дава едно, а като набера иконите и дам Проп. с 3-4ГБ по-малко.

Дал съм да се виждат скритите файлове. Със Сървис Пак 2 съм...

От Уин-а ли е...к'во става направо вече незнам.  :unsure:

едит: Thief вече е с червено  :D

това си е напълно нормално, защото дори като изтриеш нещо не се трие цялото, винаги остава нещо от него. Сега като си дам properties на всички папки в Д: ми показва заети 83.8 GB, а като дам направо на Д: ми показва заето 85.2 GB, тва са почти 2 GB

Подобен проблем...

това си е напълно нормално, защото дори като изтриеш нещо не се трие цялото, винаги остава нещо от него. Сега като си дам properties на всички папки в Д: ми показва заети 83.8 GB, а като дам направо на Д: ми показва заето 85.2 GB, тва са почти 2 GB

Съгласен съм с Botev1912, сигурно и операционните системи и на двамата са от доста време. Един дефрагмент може би ще оправи частично нещата. Също пуснете и някой програмка от сорта на Registry Mechanic, че сигурно има и доста проблеми с регистрите.

Понякога се забравя да се изключи или ако си по-параноичен поне да намалиш капацитета от дяловете, който се отделя на System Restore.

хехех никой ли тук не е 4увал за Virtual Memory ?!?!? :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko: My Computer -> Properties -> Advanced -> Perfomance->Setings -> Advanced -> nai-dolu ;) по принцип компютрите с повечко рамец (512,1024) не им е нужна тази опцийка, която допълнително виртуализира памет, която използва място от ХД ..... демек все едно сте си сложили още рам на компа без пари :wacko: :wacko: но все пак с нея е малко по-бавно и малко по-затормозяващо и разбира се се използва местенце от харда .... и все пак ако неразбирате не ви съветвам да барате .... защото примерно ако сте с 256 ..... и нямате тази опцийка и да ре4ем 4е сте пуснали да играете доом + 2-3 фиреф0кса...+ 1 мирка + флашгет и нещо да се сваля с него ... има вероятност да ви изпу6и нещо :) ае гл ... а да забраих да допълна ... колкото ви е виртуалната памет .. толкова място ще ви липсва от харда ... елементарна логика :) хф

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...