Jump to content
BulForum.com

http://bt.wrzru.com

Veno

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

А някой ще ми отговори ли дали може да се изкорени това поведение сийдвам и бягам. Гледах, че имаше торент свален 3100 пъти, който в момента имаше 72 сийдъра? Е това на какво прилича бе господа юзъри? Това си е чист лийч. В момента на компютъра си имам над 50 филма, но с каква цел да ги кача, като по 1 седмица сийдвам, хората си лийчват и накрая пак само аз съм си сийдъра? Нали и аз трябва да го празня това място на харда. Не мога ново да си създавам от въздуха...

някой замислял ли се е защо е това "свалям и бягам"?

при абоната на кабелен интернет, които са сийдъри често се получава следното - който и да свали от него, накрая upload-а на лийчъра е най-малкото (изкл. прави тарифата от 18 лв.) 1:1 с download-a т.е. не се чувства задължен да остане и да сийдва, ако има и други "на клона", тъй като си е върнал това, което е свалил като обем.

от друга страна - когато е лийчър, той е свалил дадения торент, но съотношението му donwload:upload e в порядъка на 5:1, дори и по-малко. и к'во прави той? за да го върне поне 1:1, трябва да разчита на постоянен лийч в продължение на ... (за 700 mb т'ва прави ... грубо) 7-8 ч., през които не се знае, дали "интереса" към въпросния торент ще е като в самото начало, в повечето случаи когато има пиъри с по-добър upload, той само "губи" от това, защото съдържанието "бързо" се прехвърля ...

така че, тоя торент е от полза единствено на абонатите на лан мрежи, които могат да си менкат неща по между си.

давам и още един пример.

дръпнах Lost.S03E13.HDTV.XviD-XOR от тракера със средна скорост 146 KB/s (00:42:33) и го "връщах" с 12 KB/s (01:31:35). при положение, че в момента има 66 сийдъра и 35 лийчъра на него, к'ъв е смисъла да стоя на него (както се вижда скоростта ми на качване дори не е на половина от обявената за upload), след като имам 3-4 други, където сийдъра е само един, а за него са се закачили още 1-2 и там аз мога да "помогна" с моите мизерни 32 k/s?!

Слагането на

[size=4][color=#ff0000]МОЛЯ ЗА СИЙД ПОНЕ 24 ЧАСА! НЕ БЪДЕТЕ ЕГОИСТИ![/color][/size]

също не помага особено. Работата не е в нас, а в системата. Измислете нещо. В последните си ~15 поста, засягам пряко темата "свалям и бягам". Но както каза

ще измислим нещо по въпроса.
ДАНО! Трябва да има санкции, за да работи всичко както трябва и всички да са доволни. Не може така. Дори да не харесвате торентите, всички останали начини за сваляне, вече изискват и вие да дадете нещо. emule, edonkey, dcc, direct connect, soulseek.. вече всичко иска да имате някакъв минимален таван на споделени файлове. НЕ МОЖЕ да влизаш, харесваш нещо теглиш го и излизаш. Ако всеки прави така, какво се получава. Влизат 1000 човека в "сървъва" и какво става като никой нищо не е споделил? Седят и си чатят ли? За какво ви е тоя UPSTREAM канал, като го ползвате само да пращате заявки до съврърите да ви връщат страници. Ако искате само DOWNSTREAM канал, си пуснете сателитен интернет и ползвайте телефона за upstream... баси.

Слагането на
[size=4][color=#ff0000]МОЛЯ ЗА СИЙД ПОНЕ 24 ЧАСА! НЕ БЪДЕТЕ ЕГОИСТИ![/color][/size]

също не помага особено. Работата не е в нас, а в системата. Измислете нещо. В последните си ~15 поста, засягам пряко темата "свалям и бягам". Но както каза ДАНО! Трябва да има санкции, за да работи всичко както трябва и всички да са доволни. Не може така. Дори да не харесвате торентите, всички останали начини за сваляне, вече изискват и вие да дадете нещо. emule, edonkey, dcc, direct connect, soulseek.. вече всичко иска да имате някакъв минимален таван на споделени файлове. НЕ МОЖЕ да влизаш, харесваш нещо теглиш го и излизаш. Ако всеки прави така, какво се получава. Влизат 1000 човека в "сървъва" и какво става като никой нищо не е споделил? Седят и си чатят ли? За какво ви е тоя UPSTREAM канал, като го ползвате само да пращате заявки до съврърите да ви връщат страници. Ако искате само DOWNSTREAM канал, си пуснете сателитен интернет и ползвайте телефона за upstream... баси.

True true ... Истината е ,че от тук нататък щем-нещем всички сме в кюпа .Няма вече "не искам" или "не мога" ,ако свалящ също и ще качваш ,о , ти неразумний юзъре .

А друго е ,че най-вероятно някои от тия юзери ,които страдат от синдрома "свалям и бягам" са такива хора ,които ги е мързел да се научат да работят с торенти и се задоволяват само с това ,че могат да свалят или пък са от онзи тип ,които си казват ,че все ще се намери някой друг да сийдва или пък са от онзи тип дето се оправдават ,че им била малка скоростта на ъплоуд .Дори и да е малка трябва да се качва .С постоянство се постига всичко .Защото ако всички с ниска скорост на ъплоуд решат ,че "няма смисъл" то тогава всичко е обречено оше от началото .Друг е проблема ,че някой може да няма място на харда .Щом си свалил нещо ,значи имаш място на харда т.е. можеш да го оставиш поне 2 дни да се качва .

PEACE !!! :P

.... Дори да не харесвате торентите, всички останали начини за сваляне, вече изискват и вие да дадете нещо. emule, edonkey, dcc, direct connect, soulseek..

... само къде при торент системата всичко става на принципа X-за-X, а не както е при другите Y-за-Z ... примерно. в това отношение, точно торент протокола е най-обвързващата p2p система и никога не съм я харесвал, ама ... взе че стана най-използваната.

Искам да попитам модератори и съответно хората които се заемат с поддръжката... защо 1 ден влизам в сайта цъкам си на "My Torrents" и ми излиза нещо необичайно.От 10 торента ми излизат само 4.Останалите бяха с придружено нфо ,снимки,скрийншоти (на филмите) и след като излезнаха правилата за ъплоуд ги поправих,просто немога да разбера причината защо се е получило така.И след като ги нямаше вече.Видях хората ги качиха същите...просто немога да разбера какъв е бил проблема?Нещо е станало (загубване на инфо) при преместването на сайта на друг хост ли ?

Искам да попитам модератори и съответно хората които се заемат с поддръжката... защо 1 ден влизам в сайта цъкам си на "My Torrents" и ми излиза нещо необичайно.От 10 торента ми излизат само 4.Останалите бяха с придружено нфо ,снимки,скрийншоти (на филмите) и след като излезнаха правилата за ъплоуд ги поправих,просто немога да разбера причината защо се е получило така.И след като ги нямаше вече.Видях хората ги качиха същите...просто немога да разбера какъв е бил проблема?Нещо е станало (загубване на инфо) при преместването на сайта на друг хост ли ?

izteklo ti e TTL-to ?

Мерси че ми добавихте филма към каталога. :)

От къде да се запозная с този термин,за да знам грешката си ?.Благодаря за инфото !

Това е времето на живот на торента ти. След като това време изтече торента се изтрива автоматично. Това е доста глупаво, но сега гледам са удължили този живот с доста повече часове. Иначе това TTL можеш да го видиш като цъкнеш на my torrents. Има си отделна такава графа с/у торента ти, точно преди размера.

• 3 weeks later...

Ъъъ имам няколко въпросчета относно тракера ни:

1.Отшумяха ли най-после тез така наречени "проверки" на НСБОБ та да си върнем престижният "Топ 10" ?

2.Свързано с 1 дали ще можем да разглеждаме чужди профили и отново да им виждаме ъп-а и коефа ?

3.Ако може да се въведат някои подотдели към сегашните отдели (Anime,Movies,Games и т.н.) примерно Анимето може да се подраздели на - Cartoon,Manga,3D и други.

4.Знам че издребнявам ама ми прави впечатление,че колонките в "My Torrents" са разместени най-вероятно поради новата графа "Download".

5.Какво се изисква,за да станеш VIP User щото гледам досега няма и един такъв (а за "Other" да не говорим - дори го няма като възможност ???) ?

6.Към кого да се обърне човек ако е направил свестен торент и иска той да бъде добавен в каталога (Movies,Games) ?

7.Добра работа ! ! ! За високата скорост която напоследък имаме заслужавате едно потупване по рамото и една биричка (от 6-7 дни насам не ми е падал под 320KB/s уплоуда) ! ! !

Еми тва е засега

PS Keep up the good work now ;)

Знам че издребнявам ама ми прави впечатление,че колонките в "My Torrents" са разместени най-вероятно поради новата графа "Download".

А да, това и аз го забелязох. Колонката ДЛ прецаква всичко.

Абсолютно съм против възобновяване на топ 10 и показване на информация за юзарите.

Добрата скорост на ъплоад и доунлоад се дължи на масовия ни протест в официалния форум на Евроком, дано да не е временна.

Благодаря на администраторите за взетите мерки за TTL на торентите.

Цитирам -"Знам че издребнявам ама ми прави впечатление,че колонките в "My Torrents" са разместени най-вероятно поради новата графа "Download"".-Този дребен проблем наистина съществува.

Също така да се видят малко dead торентите.

http://bt.wrzru.com/browse.php - за момента са 2101 - 2143. Супер 2100 торента.

http://bt.wrzru.com/browse.php?incldead=2 - сега гледам "умрелите", които са 801 - 815. Еми от 2000 торента, 1000 да са "dead" не е голяма оферта ;).

3ywg4r7.png

:unsure:

Кхм, свалил съм само едно .nfo 6kb, друго не ми е трябвало, и сега благодарение на това не мога дори да ползвам търсачката. Трудно ли е да се настрои ratio-то за захапва след някакъв смислен брой мегабайти?

торентите са си 2100 без мъртвите,с мъртвите стават почти 3000!!!Което за такъв тракер не е хич зле.

Дам така си е :lol: искам да добавя за тези, които още не знаят, че Zamunda.net отново е в действие :punk

Не знам какво сте й правили на тази търсачка, но земете я оправете, че хич не бачка. Не търси изобщо, ами ми изкарва всички файлове, които се съдържат в търсената секция. За сега ползвам търсачката на гугъл за този тракер, защото се оказа, че търси по-добре. :woot

кво стана с тоя тракер пак уе ,баси.Пак се почна, като стане 10ч. и си ляга са спи.Пак неще да се отваря.

Αve и на теб римлянино...

The server load is very high at the moment. Retrying, please wait... - търпение и постоянство, такива са възможностите на наличната техника, да бъдем благодарни и на това.

Благодаря за разбирането

Остани със здраве!

Много бавен е наистина в момента сайта. :( Вчера половин час кавчах един торент. Това моментно състояние ли е или наистина са такива възможностите на техниката и за напред ще бъде така? Добре, че поне върнаха замнундата да се разпределят малко user-ите.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...