Killerincho Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Забелязвам че повечето потребители, тия дето лийчват са особено нагли на моменти. Това не ми харесва, щото ъплоадърите не ги качват тия работи за да си ги гледат на страничката, а за да ги споделят с всички останали. Не прекалявайте с исканията. Другото което ме дразни е, че коментарите са свързани с общо взето с нагли изказвания или с откровенни тъпотий. Ми да ви кажа деца мене ми е през малкия общо взето. Няма нещо което да не мога да си намеря. Ако се продължава по същия начин много скоро ще ме откажете. Имам огромна колекция от какви ли не неща сваляни с години, която имам намерение да споделя с всички потребители, но ако не почнете да мислите с нещо различно от задниците си, няма да си мръдна пръста. Не е толкова трудна да изкоментирате даден торент дали ви харесва или не, за да може ъплоадъра да си направи сметката в крайна сметка какво ви интересува и какво да качва като приоритет. Другото което ми се иска да направим, ама трябва да говоря с колегите по въпроса е, да се направи тема със заявки в която всеки да може да пише какво му трябва, като за тази тема ще бъдат въведени някакви правила, за да се избегне искането на една картинка или на една мп3-ка. Това е засега от мен. Сървърите си заминават и от вас зависи дали ще имате откъде да сваляте както нови, така и доста стари и редки неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 ... Няма нещо което да не мога да си намеря. Ако се продължава по същия начин много скоро ще ме откажете. Имам огромна колекция от какви ли не неща сваляни с години, която имам намерение да споделя с всички потребители, но ако не почнете да мислите с нещо различно от задниците си, няма да си мръдна пръста. голям прас! другите да не са вързани на ясла и ти да ги храниш?! ебати и високомерието, ебати и чудото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinker Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Да особено се ококорих на стари и редки неща, щото съгласете се не всички ни интересува новия сезон на Изгубени Макар, че имам съмнения, че некой ше си даде зор да намира некви "екзотики" Май решението си е да се дигне скоростта и ъплоад и даун за да може да се намесим във вече съществуващи тракери, а не тепърва да градим някакъв за който са нужни години и плюс това тук юзърите са много ограничен брой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 ...Май решението си е да се дигне скоростта и ъплоад и даун за да може да се намесим във вече съществуващи тракери ... и кой ще я "вдигне" тази скорост, след като във форума на ekk.bg на въпроса дали upload-a ще се увеличава, отговорът на админа там беше "не се предвиждат промени" т.е. висим си на старите. п.п. това се отнася до тези с модемчетата btw ако тракера е със свободна регистрация, удачно ли е да се виждат peer-ите, които са "закачени" за даден торент? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 голям прас! другите да не са вързани на ясла и ти да ги храниш?!ебати и високомерието, ебати и чудото. Ако се чустваш като овца, не мога да ти помогна. Отношението към труда на хората ти е особено свинско, но не ме учудваш. Израз на ниско въпитание е да вадиш откъси от целия текст и да ги коментираш само тях. Няма нужда да ми казваш към коя група потребители ползващи тракера спадаш. Очевидно е. Ще се радвам да отидеш да си търсиш някъде сам всичко и броя на потребителите като тебе да спадне драстично. Всъщност би ли ми обяснил кое точно в моето мнение е високомерно ? Или просто така си говориш колкото да не заспиш. Да казвам ли твоето мнение какво се явява след като моето е високомерно ? Или ще ме учудиш и сам ще се сетиш. Предполагам и другите активни ъплоадъри ще ти отговорят също, щото това твоето е някаква гавра. Но както казах не ме учудват екземпляри като тебе. П.С. И не е лошо да си мериш езика когато ми отговаряш. Не съм далече от взимането на мерки по тоя въпрос. Хич даже не съм далече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Искат се просто елементарни мерки против наглите потребители. Под 1 коефициент - автоматично предупреждение до 1 седмица да го оправи , ако не - бан. Другото е да започне акция спрямо този тип ъплоудъри . Всеки ,който има права на ъплоудър и се издъни с някой такъв торент директно да се насочва към потребителската група User . Знам ,че изглежда доста радикално ,но това е просто моето предложение. Ще помоля някой админ да сподели какви мерки смятат да предприемат с цел подобряването на тракера. Аз съм доволен от оформлението на тракера и оценявам труда , който сте положили да го създадете,но все пак смятам ,че малко яснота относно мерките ще дойде добре ЕДИТ:Сега прегледах прифила в тракера на @Самкджот и според мен си е нормален потребител. Просто по-рядко използва тракера и факт е ,че има 3,05 коефициент.Така ,че за мен той не спада в този списък ,в който го постави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Ако се чустваш като овца, не мога да ти помогна. Отношението към труда на хората ти е особено свинско, но не ме учудваш. Израз на ниско въпитание е да вадиш откъси от целия текст и да ги коментираш само тях. Няма нужда да ми казваш към коя група потребители ползващи тракера спадаш. Очевидно е. Ще се радвам да отидеш да си търсиш някъде сам всичко и броя на потребителите като тебе да спадне драстично. Всъщност би ли ми обяснил кое точно в моето мнение е високомерно ? Или просто така си говориш колкото да не заспиш. Да казвам ли твоето мнение какво се явява след като моето е високомерно ? Или ще ме учудиш и сам ще се сетиш. Предполагам и другите активни ъплоадъри ще ти отговорят също, щото това твоето е някаква гавра. Но както казах не ме учудват екземпляри като тебе. за пореден път се убеждавам, че си един от най-ограничените потребители, които съм срещал из бг форумите .... няма к'во да те коментирам. ти сам си се "описваш" с постовете в различните теми, с отношението към отделните потребители и др. подобни .... и то само в интернет пространството, където явно се чувстваш значим к'ви приказки да си меря ве?! като ме баннеш, духовна чикия ли ще си направиш? ... защото можеш да си го позволиш? ми айде, давай. "свинско" отношение? искам да ми покажеш къде точно моето отношение към останалите се проявява като такова? ще бъда любопитен ... и все пак не си позволявам да обиждам никого в този форум, за разлика от теб. поради простата причниа, че не познавам човека срещу мен. /// извинявам се на другите потребители за flood-а, който се получи тук, но не и на неуважавания от мен потребител @KILLERINCHO Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Искат се просто елементарни мерки против наглите потребители. Под 1 коефициент - автоматично предупреждение до 1 седмица да го оправи , ако не - бан. Другото е да започне акция спрямо този тип ъплоудъри . Всеки ,който има права на ъплоудър и се издъни с някой такъв торент директно да се насочва към потребителската група User . ............. 1 e mnogo ,da kajem 0.5 ili 0.6 spored men e po dobre. eto dori torrentleech iskat 0.4 What is the minimum ratio i should keep? Every user has obligation to keep his ratio any time above 0.4 .After you download 5GB. If you fail to do this you will receive a warning from the system telling that you have 3 days to correct your ratio and make it above 0.4 . In 3 days the system will re-check your ratio, if it is ok, the warning will be removed, if not your account will be automatically disabled. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boji4ko Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 за пореден път се убеждавам, че си един от най-ограничените потребители, които съм срещал из бг форумите .... няма к'во да те коментирам. ти сам си се "описваш" с постовете в различните теми, с отношението към отделните потребители и др. подобни .... и то само в интернет пространството, където явно се чувстваш значим к'ви приказки да си меря ве?! като ме баннеш, духовна чикия ли ще си направиш? ... защото можеш да си го позволиш? ми айде, давай. "свинско" отношение? искам да ми покажеш къде точно моето отношение към останалите се проявява като такова? ще бъда любопитен ... и все пак не си позволявам да обиждам никого в този форум, за разлика от теб. поради простата причниа, че не познавам човека срещу мен. /// извинявам се на другите потребители за flood-а, който се получи тук, но не и на неуважавания от мен потребител @KILLERINCHO Прочетох ви спора(ако така мога да го нарека) и щом не уважаваш него тогава недей уважавай и мен! Този тракер е направен за наше удобство! Тук скоростта ни може да е мн мн по голяма от тази кадето и да е, но нееее! Заради такива неблагодарници като тебе няма да стане. Пича каза, че имал богата колекция(независимо от какви нещя) и ще ни я предложи като я постне, а ти защото си мн умен и реши да му кажеш, че бил мн високомерен! Брао ве! Той, както и мн други(и аз в това число), се опитват да направят нешо полезно, защото то си е за нас. Ама такива като теб никога няма да го уценят. И съм съгласен с него за идеята за търсенето на разни неща. Съгласен съм и с NRG God Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Предлагам следващия въпрос в тракера да е "Какъв трябва да е минималния коефициент на потребителите в тракера?" Евентуално този коефициент ,под който ще бъдат наказвани... С възможни отговори: по-малко 0,5 0,75 1 повече Ще е интересно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 в арената го бяха направили по едно време така, че ако коефициентът ти падне под 0.5 (примерно) и остане така повече от определено време, получаваш бан ( или нещо от сорта, без значение). важното е да се накарат хората да сиидват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 важното е да се накарат хората да сиидват Ок ама с 20ъплоад колко ли време трябва да сиидвам един филм на 2 диска примерно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 за пореден път се убеждавам, че си един от най-ограничените потребители, които съм срещал из бг форумите .... няма к'во да те коментирам. ти сам си се "описваш" с постовете в различните теми, с отношението към отделните потребители и др. подобни .... и то само в интернет пространството, където явно се чувстваш значим к'ви приказки да си меря ве?! като ме баннеш, духовна чикия ли ще си направиш? ... защото можеш да си го позволиш? ми айде, давай. "свинско" отношение? искам да ми покажеш къде точно моето отношение към останалите се проявява като такова? ще бъда любопитен ... и все пак не си позволявам да обиждам никого в този форум, за разлика от теб. поради простата причниа, че не познавам човека срещу мен. /// извинявам се на другите потребители за flood-а, който се получи тук, но не и на неуважавания от мен потребител @KILLERINCHO Те другите ти отговориха вместо мен. Няма смисъл да се хабя с тебе. Последно те предупреждавам обаче да си мериш приказките когато се обръщаш към мене. Не е само форума откъдето можеш да изхвърчиш. Не ми доставяй това удоволствие, моля те. Не обичам да си показвам рогата само защото го мога. Можеш да питаш безбройните наказани от мен, какво отношение са получили, когато и те са се държали като нормални хора. И не съм потребител. Модератор съм. И като такъв мисля че заради неуважителния ти тон мога да те банна, има правила нали си спомняш, но ще се задоволя само да те предупредя. За последно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Аз имам само една молба, за която трябват не повече от 5 минути. Моля влезте в тракера ввв.пир@nh@.exk0m.юс където: ввв = www п = p и = i р = r @ = a n = n h = h @ = вече е споменато е = e x = x k = c 0 = o m = m ю = u с = s Вижте правилата. Може да видите също и, че всеки може да ъпва, дори и аз съм ъвпал там и няма оплаквания. Всички спазват всичко. На мен са ми правили само забележка един път защото все пак тогава за сефте ъпнах торент и това беше. Стига с тоталитаризма. Това на разделянето на юзърите на богопомазани и на такива каито не са го има само тук в НАШИТЕ ТРАКЕРИ. Ползвам още един чуждестранен, в който също мога да качвам ако искам и в който не се налага да попълва молби и да се моля. Ако всеки си спазва всичко и има нещо, което може да сподели с другите защо да не го качи? Забравих да кажа, че в посочения тракер няма хора само от Гренландия. Може да си представите за кво иде реч . Link to comment Share on other sites More sharing options...
boji4ko Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Ок ама с 20ъплоад колко ли време трябва да сиидвам един филм на 2 диска примерно... хммм...Аз именно поради тази причина предлижих някакъв вид бонуси за такива като теб, ама не знам какви Но не може само да лийчвате де! А иначе, си мислих, че с този масов бан(какъвто според мен ще е) може да не се получи мн добре. Мислех си, че ако по някакъв начин се ограничат драстично възможностите на тези със коефициент под 0.75 например(ако това е възможно), така че те да поискат да нямат мн избор освен сийд. Мисля така, защото тях не ги интересува да са ъплоадери, а да могат да теглят. А това ще им пречи Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 хммм...Аз именно поради тази причина предлижих някакъв вид бонуси за такива като теб, ама не знам какви Но не може само да лийчвате де! А иначе, си мислих, че с този масов бан(какъвто според мен ще е) може да не се получи мн добре. Мислех си, че ако по някакъв начин се ограничат драстично възможностите на тези със коефициент под 0.75 например(ако това е възможно), така че те да поискат да нямат мн избор освен сийд. Мисля така, защото тях не ги интересува да са ъплоадери, а да могат да теглят. А това ще им пречи На всеки час сийд по 10 МБ бонус имах сега е намелен на 3 МБ, но ест. говорим за чужд тракер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 хммм...Аз именно поради тази причина предлижих някакъв вид бонуси за такива като теб, ама не знам какви Но не може само да лийчвате де! А иначе, си мислих, че с този масов бан(какъвто според мен ще е) може да не се получи мн добре. Мислех си, че ако по някакъв начин се ограничат драстично възможностите на тези със коефициент под 0.75 например(ако това е възможно), така че те да поискат да нямат мн избор освен сийд. Мисля така, защото тях не ги интересува да са ъплоадери, а да могат да теглят. А това ще им пречи Говориме че има хора дето са качили точно 0.00MB. Разбирам че не може на всички да им е бърз ъп-а, но пък да не можеш и едно келяво мегабайтче да качиш... айде не на нас де DON_CHEFO и ти си прав ама само донякъде. Не можеш да сравняваш юзърите на чуждестранен тракер с нашите. Никой не е богопомазан. Просто трябва всичко да е в някакви граници и да следва някакви правила. Не можеш само да теглиш от някой тракер. Навсякъде, ама абсолютно навсякъде искат сийд. Щото това е за споделяне, а не просто за теглене. Погледни колко хора има в статистиката на тракера, които са с гореспоменатия коефицент. Ако всеки си спазва всичко и има нещо, което може да сподели с другите защо да не го качи? Как си го представяш всеки да спазва всичко ??? Аз досега за толкова години никога не съм го виждал това от Българските потребители. Да ти припомня старото фтп ако си го спомняш ??? Знаеш ли по-колко неправилно качени неща се триеха на ден ?? Да се огледаш из форума също можеш. При положение че си с 80% уорн, ти ли точно ми обясняваш за това как всички щели да спазват всичко. Болшинството български потребители са на мнение, че такива сайтчета, форуми, тракери са направени изцяло и само за тяхно ползване на общо основание, без те да си мърдат пръста за абсолютн нищо, дори и да спазват правилата на тези които са ги направили тея неща. Говориш ми за невъзможни работи буквално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Аз имам около 25 гб с музика, но около 20 от тях са изпълнени смао с черна (рап, хип-хоп, както искате го наречете) музика. Та искам да попитам има ли хора, които се интересуват от такъв тип музика, за да започна да качвам и аз. Всичко ми е в албуми. Защото няма смисъм да ъплоадна 10 албума (примерно) и никой да не ги сваля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Колега отпаднал от ШЛ Аз лично никога не дърпам музика от торенти. Каквото ми трябва научавам името и дърпам от ДЦ++ . Само някога когато се наложи цял албум може от торент ,но понеже после си ги подреждам по стилове и по албуми и не мога да ги сийдвам поради което избягвам да дърпам музика от торенти . Мисля ,че по-голямата част от хората също са така Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinker Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Е нали предишните фтп-та и доставчиците немаха общо със сегашния тракер, всъщност според писаното горе от модератора имат. eниуей Ами ако ъплоудвам и сийдвам неща, които никой не иска да тегли как да си ги промотирам) Мисля, че трябва да има някакъв раздел във форума или не знам къде, където да има подробен спъсък на торентите със добри филтри, които да дават инфо просто какво има качено и там името на торента към който да се насочим в тракера, защото иначе има например филтър "музика" и трябва да се ровим часове в тоновете шитове като чалга за да намерим нещо, което е полезно. Иначе съм на мнение, че колкото и заплахи да има никога няма да може да се изчистят всички паразити, там нека си има некав минимален неснижаем коеф и ако некой падне под него да може само да сийдва, ама да е по-малък от 1. А също нека да има особени привилегии за хората, които наистина развиват тракера, ъплоудват добри неща, сийдват активно, така ше е стимулиращо за паразитите да се издигат. Иначе нека ако некой иска да си стои в долната група, никой няма да се интересува от тях. Привилегии може да са - даване на заявка, комуникации със сийдера, коментари и секви други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonbonco Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Аз имам около 25 гб с музика, но около 20 от тях са изпълнени смао с черна (рап, хип-хоп, както искате го наречете) музика. Та искам да попитам има ли хора, които се интересуват от такъв тип музика, за да започна да качвам и аз. Всичко ми е в албуми. Защото няма смисъм да ъплоадна 10 албума (примерно) и никой да не ги сваля. E човече,направо ти давам 6 точки.Давай каквото имаш,аз слушам предимно черно,така че бих бил доволен ако качиш нещичко в тракера!!! А относно коефициента,според мен най-добре би било той да е 1.Колкото свалено,толкова и качено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 @boji4ko, явно говорим на различни езици .... защото моята дума беше за друго, но както и да е. btw скоростта може да е по-голяма само за абонатите, които са на ggbit. за другите какво става? кучета ги яли тях, нали? @KILLERINCHO, пише се "мен" .... и като модератор на форума, от къде друга можеш да ме баннеш? без да ползваш помощ от публиката колкото до торентите ... аз също съм на дереджето като останалите с модеми, но като видя че някой иска да изтегли нещо, а няма или има малко сийд, пускам задачата в комет-ата. по различно стои въпроса когато тръгна да тегля примерно lost или prison break, има 100 peer-a които са на ggbit и менкат съдържанието с минимум 60 kbps (най-ниската тарифа на евроком) ... с моите 30 kbps за спорта ли да го оставям? мисля си, че е по-добре да се гледа къде има по-малко сийд и там да се прави опит за баланс seed/leech, отколкото да се сийдва торент с 200 пиъра на него, след като и без твоята "помощ" той е доста healty не съм тръгнал да църкам и за това, че seed-вам с толкова и някой на ggbit след като си го изтегли се откача, независимо че аз съм единствен източник ... всеки сам си решава доколко има възможност да споделя. и един въпрос - username-a в тракера ограничен ли е по IP? примерно ако реша да пусна нещо от друго място... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma6inata1 Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 днеска нямам много работа та викам дай да влезна и да разгледам тук-там какво става, влизам аз във форума и гледам тема за торента викам си аз дай да почета какво става тука и какво да видя огромната част от постовете мръкания : аман вече бе хора не ви ли писна. Ако някой влезне у вас и ви открадне мръсните чорапи или хладилника ще опищите орталъка че са ви ограбили , а че тука в локала всичко е незаконно тоест един вид грабеж на труда на всички хора които са правили музика, програми филми, порното тва не е грабеж, я се осъзнайте малко, нестига че тука една шепа хора се опитват да направят нещо и да запазят някаква част от това което сме имали и пак мрънкате какги виждам аз нещата : 1. неможеш накара някого който в продължение на години е бил научен само да сваля без да дава те никога или много трудно биха разбрали че ако не даваш няма да плучиш, защото е много по лесно някои да ти намери филмчето или нещо там друго да ти го сложи на сърварчето ти пускаш програмката сваляш го и забравяш (повечето от тях незнаят как да си намерят нещо в нета те затва мранкат ) пък и как да си оставят компа да работи няколко часа повече нали ще изгори сумати ток 2. докато не ни оправят скоростите ще е винаги така 3. трябва да има някаква култура в тоя торент 4. да се даде таблица или там както искате го наричайте да се знае колко трябва да качиш за да се побираш в определения коефицент за да има стабилен торент 5.Килиринчо я дай някакъв опис на нещтата които имаш може и да си харесам нещо та да го имам и аз , и не се нерви на толкова който си е ........ той ще си остане такъм каквото и да правиш каквото и да казваш май голям пост се получи Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Проблема е че примерно , ако почнете да дърпате стари неща , съответно коефициента Ви пада , а същевременно никой не иска да дърпа това което сиидвате защото е от 1985 г. и се казва Командо или е 1-вия албум на Vengaboys - примерно. Тогава се получава ,че ако щеш да сиидваш една седмица едвали ще качиш нещо Идва следващия проблем .... падаш под 0.5 ( примерно ) защото си искал да гледаш Prison Break и си продължил да Leech-ваш .... А в същото време тоя епизод на Prison Break се Seed-ва от 50 човека и ако чакаш да си вдигнеш коефиеиента от него ... забрави ! Така се получава че ти трябва да имаш доста HDD за десетки торенти които евентуално някой я свали , я не .... Но съм съгласен че всеки може намири начин да е на над 0.5 . Ако не ви харесва 0.5 , го направете 0.1 въпроса е да е на плюс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boji4ko Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 @boji4ko, явно говорим на различни езици .... защото моята дума беше за друго, но както и да е.btw скоростта може да е по-голяма само за абонатите, които са на ggbit. за другите какво става? кучета ги яли тях, нали? @KILLERINCHO, пише се "мен" .... и като модератор на форума, от къде друга можеш да ме баннеш? без да ползваш помощ от публиката колкото до торентите ... аз също съм на дереджето като останалите с модеми, но като видя че някой иска да изтегли нещо, а няма или има малко сийд, пускам задачата в комет-ата. по различно стои въпроса когато тръгна да тегля примерно lost или prison break, има 100 peer-a които са на ggbit и менкат съдържанието с минимум 60 kbps (най-ниската тарифа на евроком) ... с моите 30 kbps за спорта ли да го оставям? мисля си, че е по-добре да се гледа къде има по-малко сийд и там да се прави опит за баланс seed/leech, отколкото да се сийдва торент с 200 пиъра на него, след като и без твоята "помощ" той е доста healty не съм тръгнал да църкам и за това, че seed-вам с толкова и някой на ggbit след като си го изтегли се откача, независимо че аз съм единствен източник ... всеки сам си решава доколко има възможност да споделя. и един въпрос - username-a в тракера ограничен ли е по IP? примерно ако реша да пусна нещо от друго място... Добре! Аз по горе не бях ли предложил нещо във ваша помощ? Дори и да не стане така не помисли ли, че ме интересува, а не съм на мнение "кучета ги яли"! Но трябва ли аз да мисля вместо вас. Ами като има проблем вместо само да се оплаквате помислете как може да се направи така, че и на вас да ви е удобно! Все пак мисля, че може да се получи така, че и вие да сте доволни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.