Jump to content
BulForum.com

http://bt.wrzru.com

Veno

Recommended Posts

Mersi :) .Tova e koeficient na abonat koito e regnat predi 5 dni.PItax za6toto vijdam edni xora i im se 4uda kak sa izkarali takav koeficient za primer :

7 ArCuS 41.99 GB 163.68 kB/s 170.33 kB 0.00 kB/s 258,524.31 2007-02-20 (3 days ago)

12 Stoicho 30.58 GB 81.45 kB/s 96.00 kB 0.00 kB/s 333,987.08 2007-02-19 (4 days ago)

Nima tovae vuzmojno :blink: ?!

и кое не е възможното. На гигабит ъплоада може да ти стигне няколко мегабайта и 30 GB се правят за няколко часа

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

По-добре от теми за искане на ре-сийд ще е да се направи бутон или нещо такова и като се натисне да изпраща на ъплоудера и на всички, които са свалили дадения торент ПМ, че има някой който иска да го изтегли.

Такааа.. Коефициентът се получава след като КАЧЕНОТО го разделиш на СВАЛЕНОТО!!!

Ако си качил 100 ГБ. а си свалил 50 ГБ. коефициента ще ти е точно 2.00!!!

Ако си качил 50 ГБ. а си свалил 100 ГБ. коефициента ще ти е точно[50 / 100] = 0.5 !!! Ето моя коефициент

Ratio: 58.951 Uploaded: 40.77 GB Downloaded: 708.25 MB .Колкото повече качваш и по малко сваляш

толкова повече коефициента ти расте,и съответно обратното.

П.П Затова Ъплоадарите имат най-висок коефициент защото не свалят а само качват :)

Как така съществуват толкова големи международни тракери, в които не само, че не искат регистрация, но няма коефициенти, а пък са пълни и се намира всичко?

Такааа.. Коефициентът се получава след като КАЧЕНОТО го разделиш на СВАЛЕНОТО!!!

Ако си качил 50 ГБ. а си свалил 100 ГБ. коефициента ще ти е точно[50 / 100] = 0.5 !!! Ето моя коефициент

Ratio: 58.951 Uploaded: 40.77 GB Downloaded: 708.25 MB .Колкото повече качваш и по малко сваляш

П.П Затова Ъплоадарите имат най-висок коефициент защото не свалят а само качват :)

Е извинявай ама с каква скорост ъпваш та го направи тоя коефицент аз се мъча като грешен дявол с тиа 30-120 кб/с :angry1 Тука някой писа и за 1мб/с :confused

Имам въпросче: Тракера само локален ли е или има видимост и от други?

доколкото знам е видим и от други , тъй като 1 приятел който е на Angelsoft сваля от мен торенти

Е извинявай ама с каква скорост ъпваш та го направи тоя коефицент аз се мъча като грешен дявол с тиа 30-120 кб/с :angry1 Тука някой писа и за 1мб/с :confused

Коефициента няма нищо общо със скоростта на ъплоад.В смисъл,че не е пряко зависим от нея.От друга страна пък колкото по висока скорост на ъплоад толкова по бързо ти се дига коефициента(по простата причина,че ти се вдига каченото).С две думи няма значение с каква скорост и за колко време си качил 100 ГБ например.Те просто са си толкова,икато ги делнеш на сваленото и получаваш коеф.

Между другото оня ден засякох скорост на ъплоад над 4500 кб/с (4.5 МБ) после ма фана яд че не напраих един скриин да покажа тук :) Това е локална скорост същото както сваляхме от movies.hu.

На ггбит съм!

няма да е зле и да се направи нещо по въпроса с егоистите които не сийдват-примерно секи месец,или през 2 седмици да бъдат банвани юзърите с коеф. по малък от 0.5 , или нещо подобно защото в един тракер най-важното са сийдърите,налИ? :)

Не съм съгласен с това този тракер да се превръща в огледало на комунизма, и смея да настоявам за това като 3 юзер по уплоад в тракера:), на мен също не ми е приятно да се мъча да сиидвам и никой отсреща да не го е грижа за другия.

Според мен много по добра и либерална мярка за това е да се ограничат юзери с коефицент под 1.0, да не могат да свалят новите торенти за период от десетина дни или повече.

И все пак e прекалено рано за санкций, тракера разполага едва с около 12000 юзера.

Не количеството, а качеството е важно. Ако се следи за коеф. ще има и сийд. Ако не- няма да има. Ако 1 седмица си под 0.5- предупреждение. Ако до месец не си над 0.7- бан и тва е. В най-добрите тракъри няма много повече от 10000, а често и това е максималния лимит на потребители.

Не количеството, а качеството е важно. Ако се следи за коеф. ще има и сийд. Ако не- няма да има. Ако 1 седмица си под 0.5- предупреждение. Ако до месец не си над 0.7- бан и тва е. В най-добрите тракъри няма много повече от 10000, а често и това е максималния лимит на потребители.

А когато някой реши да сваля стари торенти, които само той ще сваля в близките няколко месеца? Как ще си вдигне коефициента??? В замундата съм на това дередже... Свалям няколко ГБ и после като няма кой друг да го дърпа, коефициента ми се разваля супер много! :pirate

Как мога да си сийдвам торента? С бит спирит съм!

Защо в програмката ми дава, че го ълпоудвам, а пък на сайта ми пише че няма сийд и торента е мъртъв!

Имам въпрос - нищо не чаткам от това ама някак си успях да сваля торент, после някво BitTorrent (UPnP) и хоп стана...

Тая програма друго не прави обаче, как са прави това сийд и т.н.

А, примерно ако само свалям - примерно 2-3 филма на месец и не качвам какво става - щоту аз 40 ГБ не съм виждал на компа си пък да почна да качвам мои си неща не върви. Или пък как ще кача филм? Аз ако можех да го намеря другаде, нямаше да се занимавам тук....

Уф мноооого сложно стана това. Главния въпрос е - може ли коефициента да си ми е 0 ?

А когато някой реши да сваля стари торенти, които само той ще сваля в близките няколко месеца? Как ще си вдигне коефициента??? В замундата съм на това дередже... Свалям няколко ГБ и после като няма кой друг да го дърпа, коефициента ми се разваля супер много! :pirate

Как мога да си сийдвам торента? С бит спирит съм!

Защо в програмката ми дава, че го ълпоудвам, а пък на сайта ми пише че няма сийд и торента е мъртъв!

Все за месец или ще се намери някой или ще си вдигнеш по друг начин коеф. Това не е никакво оправдание. За това може да се въведе и сийд бонус. Иначе ако искаш да сваляш нещо по-старо добра практика е първо да пуснеш нещо ново още докато има много малко лийчъри. Така докато сваляш също и ще качваш, а после като го оставиш още 1-2 дни да се сийдва и ще имаш предостатъчно натрупан качен трафик. Аз в замундата съм на това дередже, както и с почти всички други тракъри. Мисли се и малко напред :).

Иначе в програмата виж на tracker status или нещо такова какво пише. Сигурно дава грешка някаква, а ако не дава и торента е нов- изчакай или свали самия торент файл наново.

Защо си мисля, че тоя тракер е голяма набутвация за еврокомци? Както споменах по-горе - едно двд ще има да го качаваме 2 седмици, само за да изравним свалени/качени гигабайти :| Сякаш си нямаме друга работа освен да сийдваме постоянно.

torrent протокола е създаден за максимално бърза размяна на файловe.,

той не е създаден за равностойна размяна.

Нека да дам един напълно теоретичен пример. За яснота ще имаме 5-тима потребители. И никой друг освен тях няма да се интересува от филма. Всички те са примерни потребители и не си спират seed-а.

Първият намира много готин (CreativeCommon) филм и го seed-ва.

Вторият потребител вижда филма и го дърпа. След като файлът е напълно изтеглен същото прави и Трети.

След него по същия начин го изтеглят Четвърти и Пети.

Резултатът. Първият има upload (поне) колкото цял един филм. Последният Има същият download. Никой не дърпа от последния. Той е прецакан. Независимо че го seed-ва ден и нощ в продължение на месеци той бива наказан.

Това не е всичко. Предполага се че втори, трети и четвърти са свалили толкова колкото са и качили. Това в общия случай няма да е вярно.

- Втори ще свали файла само от първи. Но трети ще сваля файла от Първи и Втори. Четвърти ще сваля файла от Първи, Втори и Трети. Ако скоростите им са равни се получава:. Първи ще има 1+1/2+1/3+1/4, Втори ще има 1/2+1/3+1/4, Трети ще има 1/3+1/4, Четвърти вероятно ще успее да качи само 1/4 от файла.

- Възможно е Втори да е на гигабит. Той ще има по-голяма upload отколкото трети и четвърти заедно, следователно те просто няма да успеят да качат достатъчно данни. Намалете горните съотношения за Трети и Четвърти наполовина :bgrin:

- Възможно е Втори и Пети да са на гигабит. Това Пети ще изтегли почти целият филм от Втори, да кажем 95%. За Трети и Четвърти остава да си разделят останалите 5% (вероятно и Първи ще намаже от тези 5%, но той вече има 100% от Втори).

Въпреки че имаме петима примерни потребителя, от този файл гарантирано ще има полза само Първи, началният seeder. Втори вероятно ще успее да изравни коефициента си , останалите ще го намалят. Ако имаме потребител с много голям изходящ трафик, той също може да увеличи коефициента си, но това разбира се става за сметка на останалите.

Изводът е, че тези които издърпат файла първи и/или са с високи изходящи скорости им е по-лесно да трупат коефициент, тези които се включат последни и/или са с по-ниски скорости им е по-трудно да го изравнят. Колкото повече потребители има в блатото, толкова по-лесно е да попаднеш в средата, да свалиш и да качиш същото количество.

Потребителите на ЕК кабел нямат никаква лична печалба от торентите. Те нямат по-високи скорости помежду си и за тях е напълно безразлично дали ще го свалят от съседа си, от някой на гигабит, от ЕК сървър, от замунда или от Америка. За тях скоростта е същата, само дето трябва да го оставят да им запълва и без това мизерния upload.

Потребителите на гигабит са в двойно печеливша позиция. Техните скорости са симетрични, те ще качат файл за същото време за което са го свалили, вероятно дори още докато го свалят. Втората печеливша позиция е, че скоростите между самите гигабит потребители са в пъти по-високи (от 3 до 15 пъти). Тоест те не само ще имат по-голям шанс да застанат в златната среда, те ще трупат коефициент в пъти по-бързо.

Прогнозата ми е че след време повечето с ниски коефициенти ще са потребителите на ЕК кабел.

Целта на коефициента е да се осигурят достатъчно източници за бързо сваляне. В случая на Евроком един (20лв) Гигабитски seeder може да захранва до десет (Д) EK-cable клиента на максимална скорост. Извод : коефициентът за трафик е неподходящ.

Затова според мен е по-изгодно да се търси seed за време, вместо за трафик. Така seeder-ите от гигабит гарантирано ще остават по-дълго време. Потребителите на ЕК кабел няма да се чувстват наказани за това че ползват кабелен модем. Според мен 24 часа ще са напълно предостатъчни.

Чета ви аз постовете и се чудя аз ли нещо не съм разбрал или всички са в грешка, ама сигурно мнозинството е право. Аз не виждам някаква радикална промяна, единственото което се промени е че свалям филма с торент програма а на с даунлоуд такава.Пердаша си на максималната скорост.Колко странно нали :) а за онлайн гледането не се безпокойте, арената имат такова нещо и предполагам че и наште хора ще натъккмят нещата както си требе по закон божи.Явно системата работи щом успява да заблуди дори потребителите.

Защо си мисля, че тоя тракер е голяма набутвация за еврокомци? Както споменах по-горе - едно двд ще има да го качаваме 2 седмици, само за да изравним свалени/качени гигабайти :| Сякаш си нямаме друга работа освен да сийдваме постоянно.

Като не искаш да сийдваш, следователно няма да си оправиш рейтинга и следователно ще ти е леко трудно да ползваш тракера. Ако всички са достатъчно големи егоисти като тебе откъде ти ще си теглиш филмчетата като затворят сайта ?? Дали да не се пробваш този довод със сийдването да го поставиш в другите тракери, че да се посмеем заедно на отговорите които ще получиш. Торентите са за СПОДЕЛЯНЕ на файлове, а не само за смучене. И нищо не ти пречи да сийдваш, единствено егоизма. Честно казано ми омръзна от нагляри като тебе. Като не ти харесва не го ползвай. Такива като теб могат само да убият удоволствието от направата на нещо наистина добро, което помага на хората. Но ти няма да ме разбереш разбира се. Прекалено си нагъл за да видиш нещата от друга гледна точка освен от твоята собствена, но не си уцелил мястото където да го правиш. Сигурно ти пречи да оставиш през ноща компютъра да сийдва и ти да си спиш спокойно? Сигурно е голям проблем като те няма пред компютъра той да сийдва? Сякаш трябва да си там пред него да въртиш манивелата? Смешно щеше да е, ако не беше трагично.

...

Знаеш ли, не се безпокоя за бъдещето ти. Може би в теб се крие един гениален д-р Фройд в български вариант? Учудващо точно си нацелил психологическия ми профил. Всъщност не съвсем. Убягнал ти е факта, че не просто съм егоист, а аз съм измислил егоизма. Както предполагам, ти си измислил правилата на доброто общуване, твое Модераторство.

1. Добрият тон е абсолютно задължителен! Уважавайте останалите участници във форума, дори когато не сте съгласни с тях. Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с Вас.

2. Не е разрешено използването на псувни, обидни думи, преки характеристики или самоцелни саркастични забележки, особено когато целят разпалване или подклаждане на конфликт.

Между другото на всички стана ясно, че не би си развалил кефа заради някакви предложения, които изискват определени усилия, колкото и обосновани да са те. Е, аз пък не искам да си развалям кефа и да си говоря с теб, чакат ме къде по-важни пъклени дела, а и много ме сърбят рогата напоследък. Му-ха-ха... :devil

Айде да ви се похваля с първите си торенти:

http://bt.wrzru.com/details.php?id=1637 <- Тop 10 Goals of All Time

http://bt.wrzru.com/details.php?id=1596 <- Seven

http://bt.wrzru.com/details.php?id=1592 <- The Last Samurai

Очаквах да има някакъв интерес към филмите (с оглед на това, че са доста добри), но явно съм грешал. Утре може да пусна всички части на Такси и Star Wars!

А има ли някакъв начин с рутер да стана connectable?

има ! отпуши му порта да редиректва TCP заявките към компа на който ти е инсталиран торент клиента

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...