Jump to content
BulForum.com

Проблем

Recommended Posts

Щайгата очевадно се е сбъгясъла, но реших първо вас да питам при всичките тия разбирачи във форума преди да се ръся за сервизи и т.н.

Прибирайки се от lan party-то си включвам PC-то у дома и ... стигайки ми до прозореца където зарежда Windows-а се рестартива ... странно. Включвам го пак и този път след 1 секунда се рестартирва. Естествено мина ми през акъла че някой кабел не е сложен като хората, но и 10 пъти да ги включих наново - хавата си оставаше същата: Включвам, след малко изгасва компютъра и след 5 секунди "отдих" се включва бавно-бавно сякаш от дълбините му се заражда няква силица ... но имаше едно мъ-ъ-ъничко проблемче - МОНИТОРА ОСТАВА ВЪВ STAND BY РЕЖИМ. Естествено WTF вече е обосновано. След като поразровичках това-онова, прегледах захранването, бучнах наново всяко 1 кабелче което видях като по чудо дой се включи и ... блокира както си пусках Windows M. PLayer-а. ОК, след това вече тръгна като хората, но си блокирваше например като пуснах I-net Explorer и т.н. ... реших че е вирус, въпреки че не бях сигурен и преинсталирах бозата ( антивирусни не откриха нищо ).

След горепосоченото преинсталиране всичко се оправи ... уж! Но при включване машината ( Intel pentium 4 processor на 2.4 GHz ( не е клокван ) с видео GeForce 4 MX 440 ( и тя не е клоквана ) хард seagate 80GB ) по-мудничко минава началните проверки ( или както там се викат ) от типа "Pri master hard-disc detected" и т.н. ...

Сега ПРОБЛЕМА ... значи преди от дъжд на вятър докато си играя любимата игра World of warcraft ( която определено поддържа видеото ми ) ми се рестартирваше PC-to .... след време ( няколко реинсталации, форматиране ) се оправи но се смени проблема с ... "Син екран" на който пише неразбираеми за "непосветени" като мен неща, най-долу пише "Dumping phisical memory to disc"(правописна грешка е възможна) и отброява. Най-горе пише че ми е спряло PC-то за да не се повреди някоя джаджа и ... някви на извънземен език причини. Както и да е, надявам се че добихте представа - та след "Случая" тоя син екран се появява едвали не всеки път като си пусна играта. Именно - всеки и да - като си я пусна. Щракам примерно на иконата и - син екран. Това е рядко, но почти винаги ако изпусне началото, това "съобщение" идва след - независимо - 5-10 или 60 минути игра. Да ви кажа доста ми е омръзнало от него, но не се появява само при WoW ... среща се вече и при други игри ( н.р. баща ми ми се оплаква как пуснал компютъра оня ден и играейки си Empire Earth ;) му се случило същото ). Моите предположения вече ме е - едвали не - срам да ги казвам. Минах през захранването, през кабелите за 2те различни линии, през хард диска и както винаги стигнах до видео картата.

Преди няколко месеца бях пуснал подобна тема за гореспоменатите рестартиваници на видео картата. Да поясня - няма видео драйвър за нея който да не съм пробвал, DirectX който да не съм сменил, настройки които да не съм разчовъркал ... но НЕ!

Omg, pls help da fuckin n0ob!

Не че съм голям разбирач ма имах същия проблем и се оказа, че е захранването. Питай някой приятел дали има едно на заем и виж дали ще се оправи.

едит: на Windows 2000 ли си

Не че съм голям разбирач ма имах същия проблем и се оказа, че е захранването. Питай някой приятел дали има едно на заем и виж дали ще се оправи.

едит: на Windows 2000 ли си

XP. Иначе мерси за съвета!

XP. Иначе мерси за съвета!

А ве Нака ко са занимаваш ве ?!? ония ден в БУЙ/СЕЛЛ видях една тема , където един продаваше едно 300В ЦОДЕГЕН захранване за 5 лв. ! :D ако си за 5лв. :confused и аз мисля , че е от захранването ти ! :punk така че не се занимаваи и пускай една тема КУПУВАМ АТХ ЗАХРАНВАНЕ и тва е ! ако искаш даже като идвам на урок да ти го сложа и закача ! :punk

А ве Нака ко са занимаваш ве ?!? ония ден в БУЙ/СЕЛЛ видях една тема , където един продаваше едно 300В ЦОДЕГЕН захранване за 5 лв. !  :D  ако си за 5лв.  :confused  и аз мисля , че е от захранването ти !  :punk  така че не се занимаваи и пускай една тема КУПУВАМ АТХ ЗАХРАНВАНЕ и тва е ! ако искаш даже като идвам на урок да ти го сложа и закача !  :punk

Пешо, нали знаеш че ако слушах тебе щях да съм на майната си вече :). Иначе предпочитам да видя и други съвети за да се реша да дам ЦЕЛИ 5 лв ...

естествено ако се намери някой който да го даа за такива пари

btw, сигурен ли си че 300 ще ми свърши работа ? Все пак ми знаеш щайгата а и по-горе съм я описал. Мисля че за тая моята 350-400 ...

Пешо, нали знаеш че ако слушах тебе щях да съм на майната си вече :). Иначе предпочитам да видя и други съвети за да се реша да дам ЦЕЛИ 5 лв ...

btw, сигурен ли си че 300 ще ми свърши работа ? Все пак ми знаеш щайгата а и по-горе съм я описал. Мисля че за тая моята 350-400 ...

ААААААААААААААААААААААААААААхахахахахахахахахах 350-400В :laughing: ти нямаш 1 ФАН нито 1 НЕОН с 1 Хард си , с 1 ЦД си ....... пфуууууу на теб и 250В ша са ти добре , а пък 300В ехеееее :D аз съм с 300В и имам 2НЕОНА,2ФАН-а,1ХДД(закачъл съм и 2 и не ми е праило никви проблеми),1ЦД ......... а пък даже съм с процесор на 1.8Гхз , така чееееееееее :punk няма ко да си говорим ....... и кво ако си ме слушал мене ?!? аи на бас , че наи-накрая ще се окаже захранването ти и тогава пак ша си говорим ! :punk

ААААААААААААААААААААААААААААхахахахахахахахахах 350-400В  :laughing:  ти нямаш 1 ФАН нито 1 НЕОН с 1 Хард си , с 1 ЦД си ....... пфуууууу на теб и 250В ша са ти добре , а пък 300В ехеееее  :D  аз съм с 300В и имам 2НЕОНА,2ФАН-а,1ХДД(закачъл съм и 2 и не ми е праило никви проблеми),1ЦД ......... а пък даже и процесора е клоцкнат от 1.8 на 2.0 , така чееееееееее  :punk  няма ко да си говорим ....... и кво ако си ме слушал мене ?!? аи на бас , че наи-накрая ще се окаже захранването ти и тогава пак ша си говорим !  :punk

Уф, ОК убеди ме почти :). Но стига, че ще го обърнеме на чат! Абе ще почакам до утре да видя мненията и ще вкарам 1 тема ... каквото и да се окаже :).

Zna4i moqt syvet e predi da se nabutash za novo zahranvane si sloji nekoq programka s koqto da si vidish temperaturata na harda i na procesora.Prepory4vam ti "SPEEDFAN".Mnogo e vyzmojno /kazvam mnogo e vyzmojno, a ne sigurno/ harda ili procesora da ti vdigat temperaturka i da ti se restartva kompa.Vse pak jegite zapo4naha.Problema sys siniq ekran go imah i az i se okaza kofti ohlajdane na harda.Abe kato si mahna kapaka na kutiata temperaturata pada s 6 gradusa.Uspeh.

Хмм ... в някои моменти пък проблемите като че ли изчезват. Ето днеска наобед се рестартира веднъж и досега не го е правило. EVEREST-а отчита 42" C на харда, 38 CPU, 32 Motherboard ... все пак това е при положение че проблема не е ставал в близко време. А кутията ми - тя постоянно е отворена! Ще видя температурите след евентуален рестарт ... стига да се сетя.

при следващия безпричинен рестарт или син екран - еднага се набери на DEL или там клавиша който ти е за влизане в Биос и виж там температурата

Според мен може да имаш някой подут кондензатор по дъно,ако не пробвай с друго захранване .

Пич на тая щайга , погледни ми подписа , съм с 230 W захранване , верно е че е оригинално и това си му е real power , на тестове моята конигурация на full load реално черпи към 165 W , така че няма да се стягаш , друг въпрос е че въпросния Кодеген реално вади 190 W някъде и не е от най качествените захранвания ...

P.S bat pe6o виж имаш Л.С , отговори с да или не ... :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...