Jump to content
BulForum.com

Pitane, .ogg files

Jorkis

Recommended Posts

Ne znaia dali miastoto mu e tuk na toia topic ama vse pak.

Koia programa otvaria tezi failove i kakva im e razlikata s .mp3 failovete

С Уинамп се отварят разбира се... плейъра ги поддържа..от по мовите версии мисля.За разликата.. не съм наясно дано някой друг може да поясни. ;)

Winamp ama sigurno 3, ili niakakuv plug in shte triabva za 2.7x i t.n., shtoto az sum probval s winamp 2.78 i ne gi otvaria, moje puk failovete da sa bili neshto precakani, koi znae, zashtoto si spomniam 4e i WMP ne gi otvori sushto

formata e Ogg Vorbis, spored niakoi e po-dobur ot mp3 kato kachestwo/golemina na faila

no za smetka na towa ne e tolkowa razprostranen

ot druga strana obache, naskoro suzdatelite na mp3 promeniha neshto licenzionnata politika za polzwaneto na tehnia format i spored niakoi towa moje da se okaje shansa na ogg da pridobie po-goliama populiarnost

Мисля, че някъде около 2.87 вкараха поддържка за Vorbis в Winamp. Свали си 2.95 примерно и ще имаш със сигурност такава.

Не ти трябва тоя плъгин.... освен ако не ползваш Winamp да кажем под 2.80... Версията на Winamp 2, в която се добавя поддръжка за .ogg Vorbis е 2.80. От нея нагоре всички я имат...

• 2 years later...

Въпроса ми е следния - Може ли да стане "безболезнено" конвертиране на mp3 в ogg и как? Под безболезнено имам предвид без допълнителна загуба на още данни, тъй като от mp3 към mp3 (с друг bitrate например) по начина, по който аз го правих последно (с някаква световно неизвестна програмка) се чува, че има влошаване.

Въпроса ми е следния - Може ли да стане "безболезнено" конвертиране на mp3 в ogg и как? Под безболезнено имам предвид без допълнителна загуба на още данни, тъй като от mp3 към mp3 (с друг bitrate например) по начина, по който аз го правих последно (с някаква световно неизвестна програмка) се чува, че има влошаване.

ами не бих казал, че има някакво влошаване, даже мен повече ме кефи огг, но съм си ги оставил на мп3, щото приятелите ми са с някви уинампове версия 2х и не им ги плейва, а пък и плейъра не ги чете :angry: иначе за програма Easy CD-DA Extractor :music

Абсолютно сигурен ли си, защото става въпрос за доста голяма колекция, в която има и доста редки неща?

Иначе съм си решил да не се водя от невежеството на другите и си използвам това, което смятам за най-добре.

Абсолютно сигурен ли си, защото става въпрос за доста голяма колекция, в която има и доста редки неща?

Иначе съм си решил да не се водя от невежеството на другите и си използвам това, което смятам за най-добре.

ами пробвай с 1-2 и прецени сам. то като ги конвертнеш мп3-ката си остава, така че няма никакъв проблем :)

Lossless mp3 към mp3 без загуба на качество мисля, че не е възможно. Имам програма, която може да променя силата на звука без загуба на качество, ако това е крайната цел.

Lossless mp3 към mp3 без загуба на качество мисля, че не е възможно. Имам програма, която може да променя силата на звука без загуба на качество, ако това е крайната цел.

Питах за lossless mp3 към ogg. И целта е точно тази - да сменя формата.

Да, сега видях, съжалявам :blink: Не знам защо, но преди малко реших, че искаш да сменяш bitrate от mp3 в mp3.

Но и за mp3 в ogg, мисля, че няма да стане без загуба на качество. Какво ти е криво mp3-то? VBR-то на ogg-a няма да спести чак толкоз място, ако това искаш.

Да, сега видях, съжалявам :blink: Не знам защо, но преди малко реших, че искаш да сменяш bitrate от mp3 в mp3.

Но и за mp3 в ogg, мисля, че няма да стане без загуба на качество. Какво ти е криво mp3-то? VBR-то на ogg-a няма да спести чак толкоз място, ако това искаш.

Лиценза главно. Иначе знам, че разлика в качеството, размера на файла и т.н. съществена няма.

ima direct show filter za ogg FLAc i tn ot illiminable sas koito (tova e .exe koeto se instalirva avtomatichno) moje da slushate sas windows player primerno 10. Kato otidete vav windows player sled kato ste instalirali failovete otidete vav options na pleiara posle na file types i otdolu se poiaviavat kutiiki sas flac i ogg i triabva da gi markirate za da gi aktivirate za slushane sas playera na windows . Eto i adresa tukachka

ima direct show filter za ogg FLAc i tn ot illiminable sas koito (tova e .exe koeto se instalirva avtomatichno) moje da slushate sas windows player primerno 10. Kato otidete vav windows player sled kato ste instalirali failovete otidete vav options na pleiara posle na file types i otdolu se poiaviavat kutiiki sas flac i ogg i triabva da gi markirate za da gi aktivirate za slushane sas playera na windows . Eto i adresa tukachka

Първо ".exe koeto se instalirva avtomatichno" не звучи никак добре, второ windows media player също и трето проблема ми е конвертирането, а не слушането.

Първо ".exe koeto se instalirva avtomatichno" не звучи никак добре, второ windows media player също и трето проблема ми е конвертирането, а не слушането.

Тъй като ogg по принцип е по-качествена компресия от mp3, при конвертиране с подходяща програма не би трябвало да има "чуваема" разлика. Все пак зависи от какъв -> на какъв битрейт ще конвертираш. А иначе една от "подходящите" програми е 1click converter - работи двупосочно с wav, mp3, ogg, wma, flac, ape.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...