Jump to content
BulForum.com

Kaк мога да пусна прокси?

Recommended Posts

И каква е целта, ако смея да попитам?

Spoon Proxy се пуска от Services и от Старт менюто се пуска конфигурационния му панел, където основно разрешаваш някой порт, който да се използва от твоя приятел да се върже към теб (ако искаш и узернейм и парола можеш да му зададеш, ако не искаш всеки маймун от нета да може да ти използва проксито).

И затваряш всички портове, които не се използват, освен този, който му дадеш.

В гугъл пишеш PROXY SERVER и сваляш някой дето те кефи. Инсталираш и пускаш. После другия в интернет оптионс на ЛАН>Сетингс пише твоето IP примерно за 8080 порт и си гледа мбокса

• 1 month later...

Под Бозата ползвам CCProxy и просто няма по-лесно от това ... номера е дали знаеш как да го използваш след като го пуснеш !!! Защото и другаде го има този проблем :)

Аз пък мога да кажа, че и аз ползвам Spoon Proxy и това е супер лесна програма, веднъж да й свикнеш. Може и другите да са лесни, но Вази й свикнах и друго не ми трябва, особено като доста рядко я ползвам.

Та значи пускаш я като Service от услугите на контрол панел, а от старт менюто я конфигурираш, това е. Задаваш си порт, на който да се връзват към теб, може и парола/узернейм да дадеш.

Другото е настройки на другата страна по proxy сетингите.

Под Бозата ползвам CCProxy и просто няма по-лесно от това ... номера е дали знаеш как да го използваш след като го пуснеш !!! Защото и другаде го има този проблем :)

аз с него се справих :)

• 1 month later...

А някой може ли да ме светне как изобщо се ползват прокси сървърите. Целта ми е да мога да гледам сайтове които не се виждат от България. Значи, до колкото се поразтършувах за малко информация разбрах това:

1. От Tools на главното меню избирате Internet Options ...

2. В появилия се прозорец Internet Options се спирате на Connections и после на LAN Settings

3. В прозореца Local Area Network в рамката Proxy Server поставете отметка на бутона на Use a proxy server for your LAN и на Address се пише IP адреса на сървъра, а на порт се пише порта.

4. Затваряте всеки прозорец с OK за потвърждение на промяната.

Това ли е всичко. И ако е така, някой може ли да ме светне за работещи проксита, че до сега нищо не се получава.

10х.

Eee. И какво сега, пак лутане из различни страници до като разбера нещо просто. :dry:

Аз имах предвид някой да напише някакво просто туториалче, в което да се разбере за какво става въпрос всъщност, защото във форумна такова нещо не срещнах. Не е ли по-добре нещо кратичко тук, вместо да се лутам като гламав из гугъл и да незнам какво всъщност търся.

Ами в общи линии точките, които си написал са точно така.

Като настроиш нещата така както са описани, всяка твоя дейност през браузъра ще минава през прокси сървъра, и ти ще виждаш това, което и той вижда от своето положение (географско и интернетско). Т.е. като поискаш да видиш www.dot.com, заявката минава през прокси компютъра (т.е. целия трафик минава през него, сещаш се, че връзката зависи от скоростта между теб и проксито, и между проксито и сайта, който искаш да видиш). Т.е. за да видиш сайт, той трябва да се вижда от проксито. От гледната точка на сайта, който заявяваш, за сайта заявката идва от компютъра с проксито, той въобще не знае, че някой си (ти), различен от проксито, иска да види сайта.

Това е. :)

чак пък въобще да не знае... анонимни проксита дето да те скрият напълно изобщо не се намират лесно. успех в търсенето им. иначе - Гугъл братче :) - без него няма как - пусни търсене на "proxy list" и пробвай намерените.

A бе аз май се оправих вече. :) Иначе още преди това бях намерил един списък с проксита. Ама доста от тях не работят. Но един работи все пак. Даже се чудя как го изпуснах в началото това IP. Добре че попрегледах отново. Ама на Address, като се пише http:// преди IP-то, като че ли се зареждат по-бързо страниците. Благодаря все пак. B) Поне разбрах, че вървя в правилната посока.

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...