levent_7 Posted May 5, 2005 Author Share Posted May 5, 2005 FOXY ти от коя фирма си купи LG-то ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Да разбирам ли, че ЛГ е по-тихо?Защото мисля да си купувам ДВД писачка и се чудех точно между Нек и ЛГ.Кажете има ли разлика в шума и ако има наистина кои са по-тихи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Днес си взех ЛГ-то от Жар за 99лв. В момента записвам първия си диск и съм буквално изумен от тишината на тази записвачка, ако щете вярвайте, но НЕ СЕ ЧУВА, буквално!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 И аз се двуома между НЕК и LG, ако НЕК шуми явно ще е LG Някой ще каже ли каква е разликата между LG GSA-4163B DVD RW/16X BULK 59.00 61.00 63.50 LG GSA-4163B 16X RETAIL 60.00 62.00 64.50 Какво значи булк Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 ...ако НЕК шуми явно ще е LG <{POST_SNAPBACK}> И при мен май ще е така.Досега съм бил винаги с ЛГ и не съм имал шумни писачки, но като гледам как хвалят НЕК се замислих дали да не е НЕК този път.Нека някой да каже дали са тихи... Булк е само писачката в найлонче, а Ретайл - в кутия с разни джиджавки Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted May 5, 2005 Author Share Posted May 5, 2005 Аз днес си купих LG- GSA-4163B от ЕРА-та, ЗАСЕГА съм абсолютно доволен, дано не съжалявам. За безшумността е вярно- по-тиха е от НЕК-а, понеже комшията си купи НЕК и затова твърдя така. Със нек бяхме записали един диск ТДК и имаше проблем при тестовете. Първта ми работа със LG-то бе да изпробвам този диск и за мое учудване нямаше проблем. Другото което ме подтикна да купя LG е това, че поддържа и DVD-Ram, което при NEC-a го няма. За напред пак ще ви пиша относно наблюденията ми за LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Има ли някакво значение къде са произведени, в смисъл - Китай или Корея И ако има, кои са по качествените Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted May 6, 2005 Author Share Posted May 6, 2005 Мисля, че китайските са по-нискокачествени п.п. моята е от китайските боклуци (ама в Ерата само китайско продават) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Мисля, че китайските са по-нискокачественип.п. моята е от китайските боклуци (ама в Ерата само китайско продават) <{POST_SNAPBACK}> Не е така , не са само в ерата такива ,вси4ки продават едни и същи в общи линии ,явно новия внос е с китайски ЛГ- та , преди седмица две вземах ...вклю4ително и от Ера-та , навсякъде ДВД-писа4ките ЛГ бяха Кореа, просто може би са свършили и новия внос е от китайски,..... те вси4ки фирми пазарят от едно място , просто продават на разли4ни цени А а тишината ЛГ май са най-тихи4ки...е не знам дали отвси4ки , но аз имам наблюдения върху ЛайтОн ,Сони, НЕК..и ЛГ-то ги утрепва с тишина! А за смисъла от това къде са прйзведени , според мен няма ,вси4ки минават един и същи ка4ествен контрол ..даже няма да се у4удя ,ако китайските са по добра изработка ,щото напоследък Китайците много се стараят да изтрият лошото си име на нека4ествен пройзводител....но имам клиенти дето много ги успокоява факта 4е писа4ката им е корейска сглобка ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugdealer Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Хих, мерси за конското Не писах, но може би трябваше за да не се стигне до твоето недоволство. Май ще да е NEC, но въобще не ми харесва как в ЕРА-та ти го изтърсват в един прозрачен найлонов плик и никъде не пише НЕК. <{POST_SNAPBACK}> аз сам с НЕК 3500 (от ЕРА е зиман) и нямам за сега никви проблеми.иначе ако сабереш още малко кинти иди в СТЕМО или им званни и питаи за Lightscribe DVD RW. е парво се разрови из нета ако ваобще те заинтригува тази екстра.имай предвид че ползва специални дискове на специална цена Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Аз бих препоръчал Plextor, но идва по-скъпо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Мисля да си взимам тея дни и още се двуома между НЕК 3520 и LG 4163B. Най-вече коя чете безпроблемно CD и DVD. За запис и двете са добри, но за четене, която надделява може би ще е тя. Имам едни много надраскани аудио дискове. На плекстор 712 се чете без проблеми, а на една LG 52x CD записвачка прекъсва ня някой места. ДВД-то LG може да е по-добра технология незнам. Но искам да чете най-вече всичко без проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Китай, корея..все лошо качество. Трябва Made in Japan да пише, но такива работи тук рядко идват... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Днес си взех LG 4163B май е корейска, пише Product of Korea. Веднага сложих един аудио диск, който на доста записвачки прекъсваше. Тук го свири перфектно. За сега нямам ДВД, за да пробвам да запиша. Но е наистина ултра тиха Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 Китай, корея..все лошо качество. Трябва Made in Japan да пише, но такива работи тук рядко идват... <{POST_SNAPBACK}> Те си идват но на "преференциални" цени като за Българи Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted May 9, 2005 Author Share Posted May 9, 2005 тези от вас които има LG на какви дискове записват най-добре. Вчера забелязах, че със дискове Ritek е възможно да има проблем при разчитането,ако е записан на 4-та скорост. Същият диск го пробвахме на друго ДВД(Бенк) и немаше проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 Ами от сравнително евтините, като че ли най-добре се представят Меморекс 4х и 8х, а от по-скъпите - то там няма голямо значение... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 От Принко по скапани подложки няма. Пиша само на eProformance и Тraxdata. Перфектни са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 От Принко по скапани подложки няма. Пиша само на eProformance и Тraxdata. Перфектни са. <{POST_SNAPBACK}> От eProformance съм много доволен, а от Тraxdata от 25 броя един ми беше дефектен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 От Принко по скапани подложки няма. Пиша само на eProformance и Тraxdata. Перфектни са. <{POST_SNAPBACK}> Тук с това мнение няма да се съглася напълно! Имам NEC 3520 и досега принко дискове не са ми правили никакав проблем за разлика от Traxdata +R , които и DVD-то ми не винаги разчита! Lite-on 1653S обаче се справя перфектно с всички видове подложки до момента без проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 ДВД-то ти не ги чете, най-вероятно, защото е по-стар модел и не поддържа '+' стандарта. Пробвай с '-'. А за принко от всякъд слушам, че след няколко месеца почвали да дават проблеми и не можели да се четат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted May 10, 2005 Author Share Posted May 10, 2005 ДВД-то ти не ги чете, най-вероятно, защото е по-стар модел и не поддържа '+' стандарта. Пробвай с '-'. А за принко от всякъд слушам, че след няколко месеца почвали да дават проблеми и не можели да се четат. <{POST_SNAPBACK}> Stava vapros za DVD-R,днес ъпдейтнах firmware на записвачката си която купих миналата седмица LG-4163B.Firmware беше версия А102 замнених го със А104 и сега няма абсолютно никакви проблеми със никакви дискове. Горещо препоръчвам на тези които си купят такъв модел нова записвачка да ъпдейтнат firmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 Stava vapros za DVD-R,днес ъпдейтнах firmware на записвачката си която купих миналата седмица LG-4163B.Firmware беше версия А102 замнених го със А104 и сега няма абсолютно никакви проблеми със никакви дискове. Горещо препоръчвам на тези които си купят такъв модел нова записвачка да ъпдейтнат firmware <{POST_SNAPBACK}> Ми тва е желателно за вси4ки модели Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 дайте линк за официален firmware и после трудно ли става ъпдейтването. Моя е А101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted May 11, 2005 Author Share Posted May 11, 2005 дайте линк за официален firmware и после трудно ли става ъпдейтването. Моя е А101 <{POST_SNAPBACK}> Имаш РМ. А за всички останали, които се затрудняват да открият официалната сървис страница на LG, ето линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.