Jump to content
BulForum.com

По добрите DVD записвачки

Според вас коя марка DVD записвачки е по добрата?  

149 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ще си купувам DVD-RW, но не мога да се спра на определена марка. Заделил съм около 140лв. и за тези пари искам да взема възможно най-доброто, но как да го позная :D ?

Не съм чел ревютата на отделните модели от по-горе посочените марки, разчитам на по-големите разбирачи от форума и на тези които вече имат DVD-RW да дадат мнения и съвет относно избора при покупка и да споделят своите впечатления от някои модели записвачки.

Благодаря Ви за вниманието и предварително мерси за отговорите :)

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Пуснах си гласа за Lite-On. За 2004 държат 1-во място и за CD-RW и за това, което търсиш. Жалко само че статията с ревюто и тестовете беше във вестник, който със сигурност съм изхвърлил. Но в нета има достатъчно тестове и ревюта. Плекстор също вадят много добри модели, но цената им е доста по-висока от останалите фирми (така си е още от едно време). Lite-on почнаха малко лошо в началото, докато направят име и огладят процеса на производство и на тоя етап доста фирми правят продукцията си в техните заводи. :)

Ами писал съм ,че съм заделил 140лв. ти за тези пари ако ми намериш НОВ Pioneer или Plextor обади ми за да купя. Аз знам,че за тези пари няма да взема най-доброто, но бих искал поне да работи доволно добре и да си заслужава парите. А то се знае,че качеството е според цената

Ами писал съм ,че съм заделил 140лв. ти за тези пари ако ми намериш НОВ Pioneer или Plextor обади ми за да купя. Аз знам,че за тези пари няма да взема най-доброто, но бих искал поне да работи доволно добре и да си заслужава парите. А то се знае,че качеството е според цената

PLEXTOR PX-716A/T3 16X 133.00

PLEXTOR PX-712SA/T3 SATA 109.00

:confused :confused :confused

Plextor-nai dobro ka4estvo e i nai dobri zeni.Ako ima6 kinti i iska6 nai dobroto zima6 ako ne si zimai edin LiteOn-nai tunka posta i pak pee6 za tiq pari estestveno nemoje6 da o4akva6 koi znai kakvo no za parite si e Nai-dobur izbor.

Пуснах си гласа за Lite-On. За 2004 държат 1-во място и за CD-RW и за това, което търсиш.

...хммм, аз ли недовиждам или 4овека пита за ДВД писа4ки а не за ЦД ?

Според мен не може да се съди за нови продукти по стара слава !

....какво ли те критикувам то до скоро и аз мислех като теб :)

сега по темата :

Потърси вси4ки постове на @little , по темата за ДВД - писа4ки , той е потрошил доста писа4ки и ги знае вси4ките що за стока са !

По последните му наблюдения най добре се предсавят НЕК (цена ка4ество) , като до него се нарежда Пайнер 109Д, вси4ки други са доста назад особенно ЛГ ! :)

Не е лошо и да видиш какво е писал в ХДВБГ по този въпрос :

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...38&page=1&pp=25

БТВ: не го търси на ПМ ,защото май-ве4е няма достъп до този форум !

Гласувах за LiteOn. Никви проблеми досега с всякакви DVD +R -R WR. Сефте видях Verbatim CD да запише на реална 48 скорост (по-малко от 2 минути).

И веднага да добавя, че имам и NEC 3520, който има проблеми с разчитането на някои DVD+R (TRAXDATA)

В момента, най-доброто което можеш да вземеш за парите си е LG GSA-4163B. Пише върху всякакви дискове - и скъпи и евтини. Ако си вземеш Плекстора, ще трябва да се ограничиш само върху скъпи дискове. LG-то чете малко по-бавно от конкурента си в момента - NEC, но за сметка на това прави по-малко грешки при запис. Аз лично във вторник като отворят магазините, ще си взема LG.

http://www.cdr-info.com/Sections/Reviews/S...12429&PageId=23

DVD RW PIONEER DVR-109D цена около 96$ крайна.Доста добра попадение.За мен е много над Lite-On.За малко повече пари може да вземеш Плекстор но не си заслужава с това задължително ДДС

Ами виж сега , тук вси4ки са ти дали добри съвети , може би доста разли4ни , но всеки съвет показва предимство на даден продукт или недостатък на друг , всеки се е постарал да ти помогне по някакъв на4ин !

А ти какво правиш , пренебрегваш съветите на вси4ки юзъри и отиваш да си вземеш нещо дето никой не те съветвал ...и то само защото се доближава до парите който си приготвил . Какато и да е , не си първия тук дето 10-20 човека му пишат едно друго и трето, а той на пук на вси4ки отива и си взема 4етвърто , дето не се знае става ли за нещо , ама той си е наумил да го вземе и го взема !

Нищо , поне да се надяваме .4е после ще споделиш впе4атления , да знае друг да не се набутва ......имал си бол пари платил си :)

Кати решил да хвърляш пари ето- @Backbone ти е показал нещо, сравнително по - скъпи4ко ,НО със сигурност заслужаващо парите си !......давай риск пе4ели риск губи , Асус може и да са се постаралi малко пове4е отколкото при направата на дъна през последните 1-2-3 години :) ....знаеш ли ?:)

Хих, мерси за конското :punk

Не писах, но може би трябваше за да не се стигне до твоето недоволство.

Май ще да е NEC, но въобще не ми харесва как в ЕРА-та ти го изтърсват в един прозрачен найлонов плик и никъде не пише НЕК. :(

Преди всичко виж http://kaldata.com/articles.php?action=show&id=59

Хих, мерси за конското  :punk

Не писах, но може би трябваше за да не се стигне до твоето недоволство.

Май ще да е NEC, но въобще не ми харесва как в ЕРА-та ти го изтърсват в един прозрачен найлонов плик и никъде не пише НЕК. :(

E koi pyk, po dqvolite, ti kaza da kupuva6 ot ERA?!? Predi vreme si ima6e tema po vyprosa s preporyki ot koq firma da kupuva6...

A za nailon4eto- normalno za "bulk" produktite.I ne etiketa e bajen- kysmet ti e nujen, kato vyv vsqka tehnika! :)

...Predi vreme si ima6e tema po vyprosa s preporyki ot koq firma da kupuva6...

A za nailon4eto- normalno za "bulk" produktite.I ne etiketa e bajen- kysmet ti e nujen, kato vyv vsqka tehnika! :)

я разлафи(направи реклама :D ) коя/кои фирми, че не ми се търси ... теми за dvd-rw бол :D

. и какво означава "bulk"? бъди така добър да обясниш на стария ламер :)

като си е "в кутийка" как се води? retail може би? :D

E koi pyk, po dqvolite, ti kaza da kupuva6 ot ERA?!? Predi vreme si ima6e tema po vyprosa s preporyki ot koq firma da kupuva6...

Когато един продукт е в найлон4е в една фирма , то зна4и във вси4ки ще е с найлон4е :)

А ина4е за избора , ако искаш да хвърляш пари на вятъра вземай Асуса , ако не , който и да послушаш от по- горните постове няма да сбъркаш !

Въпреки 4е ти препоръ4ах НЕК , аз съм с ЛГ 4163В....,защото предпо4итам тишината и не правя записи в промишлени коли4ества ,а за диск два - три на ден никакъв проблем с ЛГ , предполагам 4е проблемите който е описал @little с ЛГ се дължат на влошено охлаждане , а охлаждането е по- лошо предполагам заради шумоизолацията при ЛГ:)

.. а и не 4е е кой знае какво ,но ЛГ е Корейска сглобка !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...