Jump to content
BulForum.com

Искам да питам за 1 програма

earache

Recommended Posts

Начи трябва ми програма за имена на файлове. Примерно: Аз имам мп3ки и искам тази програма да замени " "(спейс) във всички имена на файлове с "_". Ако може да прави всички главни букви на малки, още по-добре.

Пример: Brutal Truth - Walking Corpse -> brutal_truth_-_walking_corpse

Мога да ти напиша една на Visual BASIC 6 :online2long:

само че напоследък съм доста зает.

Ще те уведомя като съм готов ;)

Скоро имаше тема по въпроса - и се предложиха програми специално за тая цел и специално за мр3-ки с възможности и за каталогизиране, автоматично попълване на таговете и прочие и прочие... Потърси за "преименуване" и "rename"....

Верно?! Ми сега какво ще правим?! Вай вай вай... Хич ли не знаеш търсачките за какво са и как се използват? Като те мързи във форума да намериш темата с директния линк към сайта на програмата, поне в Гугъл опитай...

http://www.google.com/search?hl=en&q=The+G...G=Google+Search

Мнооого е сложно - имам 5 висши образования, за това знам как се търси в Гугъл...

• 3 months later...

Някое от тези двете може ли да променя имената на мр3 файловете според имената на песните (тези от Summary)? Например от atomic.kitten.-.ethernal.flame.-.RMG.2003 да стане Atomic Kitten - Ethernal Flame

Само дето току-що проверих и файла си е на мястото...

ми и аз току що проверих - не си е на мястото

metalheart: доколкото те познавам доста лесно можеш сам да си напишеш такава програмка:) Само разгледай функциите на C++ за работа с файлове и по-скоро рекусрсивното задълбаване по директориите и търсенето на файлове.

Legop4o: Еми то ясно, че програмата няма да е ясновидец и да се сети да махне "RMG.2003" (от твоя пример), но може да направи името на файла, какъвто е tag-а или обратното. Сички тия програми трябва да могат да го правят това. Доколкото помня последните 128 байта от mp3-ката се заделят за tag, та ако някой е решил сам да си пише такава програмка може да чете от там.

Btw JDFU навремето пишеше няква такава, може да му я искате.

Идеята не е да маха нещо, а дори ако гореспоменатият файл се казва lkadflkgadfm_asfafg.mp3 това всичкото просто да изчезне и вместо него да си се появи текстът на таговете...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...