earache Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Начи трябва ми програма за имена на файлове. Примерно: Аз имам мп3ки и искам тази програма да замени " "(спейс) във всички имена на файлове с "_". Ако може да прави всички главни букви на малки, още по-добре. Пример: Brutal Truth - Walking Corpse -> brutal_truth_-_walking_corpse Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Мога да ти напиша една на Visual BASIC 6 само че напоследък съм доста зает. Ще те уведомя като съм готов Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Скоро имаше тема по въпроса - и се предложиха програми специално за тая цел и специално за мр3-ки с възможности и за каталогизиране, автоматично попълване на таговете и прочие и прочие... Потърси за "преименуване" и "rename".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 The Godfather ov3rm4n е прав, както винаги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 30, 2005 Author Share Posted April 30, 2005 The Godfather ov3rm4n е прав, както винаги. <{POST_SNAPBACK}> 404 - file not found оправих се мерси много Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Верно?! Ми сега какво ще правим?! Вай вай вай... Хич ли не знаеш търсачките за какво са и как се използват? Като те мързи във форума да намериш темата с директния линк към сайта на програмата, поне в Гугъл опитай... http://www.google.com/search?hl=en&q=The+G...G=Google+Search Мнооого е сложно - имам 5 висши образования, за това знам как се търси в Гугъл... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Може да опиташ с тази програма решава някои подобни проблеми http://www.1-4a.com/rename/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 404 - file not found оправих се мерси много <{POST_SNAPBACK}> Само дето току-що проверих и файла си е на мястото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Някое от тези двете може ли да променя имената на мр3 файловете според имената на песните (тези от Summary)? Например от atomic.kitten.-.ethernal.flame.-.RMG.2003 да стане Atomic Kitten - Ethernal Flame Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Само дето току-що проверих и файла си е на мястото... <{POST_SNAPBACK}> ми и аз току що проверих - не си е на мястото metalheart: доколкото те познавам доста лесно можеш сам да си напишеш такава програмка Само разгледай функциите на C++ за работа с файлове и по-скоро рекусрсивното задълбаване по директориите и търсенето на файлове. Legop4o: Еми то ясно, че програмата няма да е ясновидец и да се сети да махне "RMG.2003" (от твоя пример), но може да направи името на файла, какъвто е tag-а или обратното. Сички тия програми трябва да могат да го правят това. Доколкото помня последните 128 байта от mp3-ката се заделят за tag, та ако някой е решил сам да си пише такава програмка може да чете от там. Btw JDFU навремето пишеше няква такава, може да му я искате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Идеята не е да маха нещо, а дори ако гореспоменатият файл се казва lkadflkgadfm_asfafg.mp3 това всичкото просто да изчезне и вместо него да си се появи текстът на таговете... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 да, може. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.