Jump to content
BulForum.com

Тютюнопушене

krustnik

Пушите ли ?  

256 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

вече не пуша.реших че е много по-добре да имам здраво тяло...а пък и се замислих над въпроса защо пуша?ами явно е от гъзария...а не искам да е така.плюс това като не пушиш и по този начин спестяваш и парички :) за какво ми е да си тровя организма още от 15-16 годишна?!няма смисъл просто...а пък и здравето и спорта са по-важни ;) от 28.09 не съм палила цигара... а и честно казано нямам и намерение да паля ;) :)

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply
вече не пуша.реших че е много по-добре да имам здраво тяло...а пък и се замислих над въпроса защо пуша?ами явно е от гъзария...а не искам да е така.плюс това като не пушиш и по този начин спестяваш и парички :) за какво ми е да си тровя организма още от 15-16 годишна?!няма смисъл просто...а пък и здравето и спорта са по-важни ;) от 28.09 не съм палила цигара... а и честно казано нямам и намерение да паля ;)  :)

Драго ми е, че има хора като теб, FireOfLove!

• 3 months later...

Мисля да отказвам цигарите и този път да е за последно и да е с TABEX ,

обаче четох на опаковката , че може да предизвика гадене, липса на апетит и т.н.

Бих помолила, всеки които го е пил да ми кажи как му влияе и дали е отказал цигарите?

Или други начини за отказване освен сомо ВОЛЯ !

Една приятелка успя с Табекс, но беше кошмар - болеше я главата, гадеше й се и т.н. - баш както си пише - беше пощуряла.

Но прочете и някаква книга - каза че било много важно да се прочете.

Основно обаче аз мисля че волята си казва думата

Няма вълшебни средства за отказване

Ето какво каза:

"На мен подейства след пушене 13г. и табекс. Трябва да го иска"

"Купи й книгата на Алън Кар "Не пуша вече"- действа, но трябва да вникне наистина в нея"

Мисля да отказвам цигарите и този път да е за последно и да е с TABEX , 

обаче четох на опаковката , че може да предизвика гадене, липса на апетит и т.н.

Бих помолила, всеки които го е пил да ми кажи как му влияе и дали е отказал цигарите?

Или други начини за отказване освен сомо ВОЛЯ !

Баща ми се мъчи с тях. Казва, че изобщо не му действат :bgrin: ама той си е заклет пушач де :blink: Иначе нито му става лошо от тея хапчета нито пък няма апетит. Точно обратното станал е като балон от както е спрял цигарите :lol:

Пропуших на 14 години да не и по рано. Не пуших една година след това... И след това като се започна дай дай... та чак до сега на 19 години. Опитвал сам да ги спирам поне 5 пъти. Ама успех няма... Много са коварни цигарите... И колкото повече се опитвам да ги отказвам и не успявам по-трудно става! Та съвета ми е който не пуши да не ги почва... Лесно се отказват :P :D

Ami po edno vreme ima6e i nqkvi hap4eta za otkazvane ot cigarite ama mai ne deistvaha izob6to :bgrin: Nai-vajnoto e da se ima silna volq da gi otkaje6 i tva e :)

От октомври месец не съм палил, мисля че TABEX-а си свърши работата (или по-скоро нагласата). Гадно е първата седмица - потиш се, боли те глава понякога, но нищо сериозно...а и накрая е гадно, като почнеш по 1-2 хапчета на ден да вземаш, именно тогава осъзнаваш, че наистина е действал. Успех!

EDIT: К'во става, де пиша, к'во пиша :blink:

Правил сам опити да откажа никотина не веднъж.В момента сам с цигара в оста

И ми е супер хава но да се върнем на въпроса за TABEX не помагат въобще само желязна воля и лишения могат да те отърват от никотина . Под лишения имам предвид никакъв алкохол, кафе и трева <ако пушиш разбира се> също така не тябва да си с компания пушачи

Ако се вслушаш в моите съвети ще спреш цигарките за кратко време.За кратко имам предвид около3-6 месеца.Пожелавам ти успех в това не леко начинание.

А уе странна работа щото ту пуша, ту не пуша. Кат съм ги спрял съм твърдо против пушачите а като пуша обратното

Az ne pusha ! E poniakoga palia po edna no tova se slu4va vednuj na 2-3 meseca . Onzi den zapalih edna femina i skoro niama da pusha.Ina4e sam protiv cigarite razbira se . Hah sega mnogo fashion nadpisi sa naslagali po kutiikite .Razni zloveshti preduprejdeniq...Edva li niakoi shte vzeme da gi otkaje to4no zaradi tezi nadpisi no vse pak da se znae kakvi sa posledstviata.Ami izlishni pari za 4ista otrova ne mi se davat osobeno mnogo.I tova e polojenieto pri men.

От две години има-няма пуша, така да се каже, редовно. Преди известно време(точно след нова година) реших да почна да ги намалям с цел отказване. Осъзнах колко е трудно да се откажат, но поне ги намалих и сега правя около 30 цигари седмично. Освен това 90% от пушенето е навик и психическа зависимост, а другите 10% са физическа, което ясно посочва че с воля всичко става...

Всъщност аз възприемам пушенето като удоволствие(както гледането на телевизия, играенето на игри,секса...). Пиниза е,че всяко удоволстви в прекомерни количества е вредно(дори по Дискавъри казаха,че секс повече от три пъти седмично бил вреден). И тука идва момента човек да се ограничава(и все пак нямам нищо против да правя секс почвече от три пъти на седмица B) ...).

suglasna sm s tfa!Taka e,ima vtori klas det sa i pushat ta sa kusat.............

ами аз мога да добавя нещо друго - в даскало в класа ми пушеха около 50%, в университета от цялата група- 25 човека пушат само 4 !!!!!!

Аз лично ненавиждам цигарите..... е наргилето е нещо друго..... много рядко...

Аз лично много мразя пушенето :angry1 . Имам доста приятеля , които се правят на голяма работа и си мислят , че пушенето е някакво голямо героично действие - няма нищо подобно :sayjin Единствено вреди на човешкото здраве , но което е по-лошо , че не вреди само на тези , които пушат , а и на тези , които са около тях :excl:

kato gledam rezultatite sa hubavi ;).sled 3-4 dena pravq 4 meseca otkakto sum gi sprql :) a predi tova pu6ih okolo 6 meseca no re6ih 4e nqma hava i gi sprqh.ako nqkoi iska moje da go posuvetvam kak da gi spre ;)

Ти много време си пушил, че и съвети да даваш :D

Цигари НЕ пуша , защото съм спортист...имаше един период от време в който по купончета и т.н. припалвах по една цигара , но даже не можех да я изпуша до край от отврат :sick та отмина тоя период... мразя цигарите , повечето от компанията не пушат , има и такива дето пушат , ама и те са на път към отказването им...

против съм пасивното пушене , макар че в някой случай няма как да се избегне .... много се ядосвам :argue че трябва да дишам гадния миризлив дим и да се тровя заради някви си пушачи !!!

към по-малките в тоя Форум - НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГЪЗАРИ С ТЕЯ ЦИГАРИ !!!

щото един ден от вас няма да става нищо !!

белите ви дробове стават на кенеф и миришете лошо !!!

рано или късно ще го осъзнаете !!

СПОРТУВАЙТЕ или ако нямате волята за спорт , то поне имайте волята да не пушите !!!

Искам да питам някои знае ли нещо за Tabex.Казаха ми, че помагал за отказване на цигарите. Ако някои го е ползвал или знае нещо повече нека каже.

Искам да питам някои знае ли нещо за Tabex.Казаха ми, че помагал за отказване на цигарите. Ако някои го е ползвал или знае нещо повече нека каже.

Всичко опира до ВОЛЯТА.....

Ако нямашш воля и желяние, каквото и хапче/дъвка/ЛЕПЕНКА и т.н. да взимаш няма да ти реши проблема! все пак имаш вече и изграден навик, нещо да чоплиш с ръцете, да дъвчеш в утата и т.н. Иначе един прител е пробвал tAbex...ами каза че ги намалял ама после отново продължи да пуши....

така че ти си прецени!

Не пуша и нямам намерения да започвам,но има и такъв момвнт,че доста хлапета пушат от

Вече 9 седмици не пуша и се гордея със себе си.Чуствам се чудесно без цигари.Който има воля нека ги спре.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...