Runner Posted August 27, 2003 Share Posted August 27, 2003 1. даже и има научни изследвания по въпроса... 2. По-вредна ли ще е ако е легална и има контрол и акциз? 1. Da, ima izsledvaniq po vuprosa i te pokazvat, che ot trevata sushto se pristastqvash. Vredna e za nervnata sistema i otgore na vsichko, e "tramplin" kum tvurdite narkotici. 2. Tova, predpolagam, beshe retorichen vupros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted August 27, 2003 Share Posted August 27, 2003 1. Да, пристъстяваш се ако прекаляваш (както се пристръстяваш към алкохол и цигари). "Трамплин към твърдите наркотици" е просто фраза за да плашат "малките деца". И пак казвам... ДА вреди на нервната система НО ако се прекалява с нея (както става и с алкохола). 2. Не е реторичен въпрос... Като заговорихме за проучвания около 200 пъти повече хора умират от чернодробни и белодробни (в следствие на злоупотреба на алкохол и цигари) заболявания, отколкото хора използвали ЛЕКИ наркотици. Така че една чиста математическа сметка... Алкохол и Цигари : ЛЕКИ Наркотици = 200хзг : 1хзг хзг - Хора За Година Link to comment Share on other sites More sharing options...
JESUS Posted August 27, 2003 Share Posted August 27, 2003 Ne protiv tova sum Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Hubavo de , ama za6to ne postavim vaprosa taka - za6to vaob6te sa nujni teq raboti ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Държавата не била дорастнала.... Държавата това сме ние, а за малките всичко е Възпитание ! Аз ако имам дете и го хвана че се учи да пуши, и ми харчи парите за подобни наркотични неща, ще го смеля от бой (или ще приложа някои по-добри възпитателни методи (като например да набия майка му пред него, вместо него ) ) Като започне да се издържа само и да живее само поколението да прави каквото си иска. Добре знам какво е да живееш без родителски support... Нямам нищо против пушачите, напротив много добре ги разбирам, но за тези, които пропушват - ей това си е пълна лиготия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 james_ankov, shtoto ima hora sus slaba psihika, koito si mislqt, che po tozi nachin shte izbqgat ot problemite si i drugi, koito si mislqt, cha sa gilqma rabota... Se2KeR, ti govorish za hora, koito sa ZLOUPOTREBILI s alkohol i cigari i gi sravnqvash s hora, koito ne sa zloupotrebili s leki narkotici. Vuobshte ne mogat da se supostavqt dvete neshta. I kato ne e retorichen vupros, zashto ne vzemesh da otgovorish. Edit: LifeFeel, moje i drug nachin da izpolzvash - da go nakarash da izqde cigarite. Shte ima po-golqm efekt ot tova da go biesh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 - da go nakarash da izqde cigarite. Ei tva e super metod A Runner , moje6 li da mi obqsni6 6to ba6ta mi pu6i pove4e ot 30 godini,6tot toi ne moje... Toi ne e sas slaba psihika , nito pak ima problemi ot koito da bqga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 james_ankov navik i pristrastqvane...i moq bashta taka pusheshe, oba4e se naloji da vlezne v bolnica za 2 sedmici, puk tam se ne pushi i kato izleze hi4 nqmashe merak da propushva otnovo. Kato gledam kakvo ste po4nali da obsujdate...ami to kum aspirin i amidofen moje da se prestrasti 4ovek, kakvo ostava za kafe, cigari, alkohol i t.n. Prosto vseki si pravi sam za sebe si izbor i reshava kak da postupi. LifeFeel, az si spomnqm kak kato bqh malak na 7-8(sega sam na 20) godini se dokopahme s 1 priqtel do 1 kutiq cigari... ne si spomnqm kak no roditelite ni razbraha...nego go spukaha ot boi i ne moja da se pokaje cqla sedmica navan, a na men mi zashleviha 1 shamar po buzata+kratak razgovor. Rezultata e, 4e sega toi pushi puk az ne sam pavkal ot togava. Trqbva da obedish deteto si, 4e ne e pravilno taka 4e, da ne trugne to(deteto) posle da ti pravi napuk. I predvid aksleraciqta, decata ve4e mn ot rano razbirat koe kakvo e, taka 4e ako imash dete po-hubavo hvani mu pokaji i kaji koe kak e po-rani4ko Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 А така! Ей това е! С бой всичко се оправя нали? А не мислите ли LifeFeel и Runner, че е прекаленно много насилието в тези дни? Можете да си пребиете децата и с това мога да ви кажа, че ще успеете да ги накарате от цигари да преминат на трева. Не знам за вас, но аз познавам доста хора почнали с тревата и с цигарите точно заради проблеми в семейството. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JESUS Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 james_ankov, shtoto ima hora sus slaba psihika, koito si mislqt, che po tozi nachin shte izbqgat ot problemite si i drugi, koito si mislqt, cha sa gilqma rabota... Se2KeR, ti govorish za hora, koito sa ZLOUPOTREBILI s alkohol i cigari i gi sravnqvash s hora, koito ne sa zloupotrebili s leki narkotici. Vuobshte ne mogat da se supostavqt dvete neshta. I kato ne e retorichen vupros, zashto ne vzemesh da otgovorish. Edit: LifeFeel, moje i drug nachin da izpolzvash - da go nakarash da izqde cigarite. Shte ima po-golqm efekt ot tova da go biesh. ei tuka si mnogo prav mislish che shte se izbavish ot problemite.Vinagi e po lesno da razvalish neshto ili da trugnesh po loshia put Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 А така! Ей това е!С бой всичко се оправя нали? А не мислите ли LifeFeel и Runner, че е прекаленно много насилието в тези дни? Можете да си пребиете децата и с това мога да ви кажа, че ще успеете да ги накарате от цигари да преминат на трева. Не знам за вас, но аз познавам доста хора почнали с тревата и с цигарите точно заради проблеми в семейството. maddrum недей да ме учиш за проблемите в семейството ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Runner говоря за хора злоупотребили ЛЕКИТЕ наркотици, алкохол и цигари. Иначе нямаше да бъде точна съпоставка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeNoM_2431 Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 A be vie 6to ne otidete v Sblusuk.6te padene golqmo 6ou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 james_ankov, govorq za marihuanata, ne za cigarite. Bashtati e pochnal da pushi predi 30, zashtoto si e mislil, che kato pushi e golqma rabota (ot gazariq kakto se kazva), sled koeto se e pristrastil i ne znam, moje bi zaradi slaba psihika ne e mogul da gi otkaje. maddrum, ne sum kazal, che boq shte reshi problema, daje na protiv. Obache ako mu dadesh da hapne kutiqta s cigarite, spored men problema shte se reshi permanentno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 A be vie 6to ne otidete v Sblusuk.6te padene golqmo 6ou Dobra idea !!! Ako ne se laja to mai ima6e sblusuk na podobna tema??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustnik Posted August 28, 2003 Author Share Posted August 28, 2003 naistina na bulgarina ne mu puka za blijniq ... imashe 1 prikazka za bulgarina 'ne e vajno az da sam dobre vajnoto e na Vute da mu e zle!' ei na tozi princip e ustroena nashata darjavica ... makar i da e edna ot naj drevnite .. ne sme se nauchili da jiveem zaedno i da si pomagame ... dori i izvan bg pak gledame da se precakame... kato gledam turci arabi i sqkvi drugi kak si ppomagat edin na drug kato se poznavat ot nepoveche ot 5min a nashite glavoci gledat da te zakopaqt.. ako moje i dolnite gashti da ti vzemat shte go napravqt... eto naprimer snosthi bqh v Neolit i kvo da vidq tam 13, 14,15 godishi pushat piqt kato nevideli ... i na vsichkoto otgore alkohola e bezplaten i daj kato nevideli lakomiq golqma(druga gornza cherta na bulgarina)nqma nikakuv kontrol ... ne se spazvat nikvi zakoni znam zakvo izobshto se opitvat da gi mislqt nashte parlamentiori .. ako izobshto imame takiva hora... ama takiva sme si i shte si nosim krasta ... no skoro nqma da se opraim... a shto se otnasq do narkoticite... ne moje da se kaje che trevata e tramplin chovek ako mu se iska da e na tvurdo izobshto nqma da se zahvashta s makinata a sthe si haka hapove i iglichki i t.n. a lichno sum bil jointer ... i ne mi se e iskalo da vzemam tvurdo ... za alkohola kvo da vi kaja ... oshte ne moga da se opravq ot snoshti oshte gledam malko nachorchuk s ednoto oko ama shte se opraim za petak che pak ni chaka sashtata istoriq .. i ne moga da kaja che sum chovek sys slaba psihika mislq che sum si dosta redoven ... a nasilieto i semeinite poboishta do skoro se smqtaha da normalno neshto v obshtestvoto naskoro se osetiha che ne e redno nqma smisal v tova... ej go na brat mi e na 15i pushi sigurno poveche ot men no kakvo da go pravq i da go biq i da ne go biq pak shte si pushi nqma smisal v taz rabota opitval sum i da mu govorq ama na ne me slusha ... a ima i drug moment ... podrajanieto za da prilichame na nqkogo i za tova pushim piem i bohame .... no za vseki e razlichno az chesno kazano ne si spomnqm kakva e bila prichinata da propusha ... no pomnq kak se nauchih ... i to me nauchi bashta mi, da sum bul na 10godini nai mnogo ne pomnq tochno, nakara me da zapalq pred nego i da pusha ... i az palq i pusha ... obache ne galtam dima ... i toi vika kat drupnesh vzemi si dalboko vazdum mnogo e hubavo... nqma da vi kazvam kak shtqh da si izpovrashtam drobovete adski gadno mi se stori ... ama na nqmashe efekt sq pak pafkam ... no imam namerenie da gi spiram daje sum reshil i koga na 1vi septemvri ... ot togava shte pochvam da sportuvam malko kolkoto da ne e bez hich che godinkite si okazvat vliqnie aide tova e ot men i da se pazite Link to comment Share on other sites More sharing options...
HawkS Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Spored men i ot li4en opit trevata te tlaska kam po tvardite narkotici,ne 4e sam probval drugi osven treva(vse pak po4ti vseki e opitval),makar 4e imam dosta priateli koito ve4e 5-6 godini sa samo na treva, no trevata ne tolkova vredi na organizma kolkoto na mozaka(ne mogete da si predstavite kolko se zatapqva).Ta otnosno pu4eneto na cigari,az pu6a moje bi ot 8klas,koeto ve4e pravi 5 godini(ne sa malko),nqkoi hora si mislqt 4e nqkoi pu6at za da se pravqt na gazari,no spored men ne vseki e taka.Dnes decata koito pu6at sa izklu4itelno mnogo,verno e pravqt go za da se gazarqt,no ima i hora koito ne sa propu6ili zaradi tova,nqkoi propu6vat ot problemite v ka6ti u4ili6te i t.n. Vseki koito e pu6a4 6te me razbere za kakvo stava vapros,do kakva stepen moge da te ospokoi cigarata sled skandal v ka6ti ili o4ili6te. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 krustnik na men mi se sluchi sushtoto s opita obache az bqh na 8-9 godini. nali sum budala bez da mi kazvat vdushah dulboko i napravo TUSH ti kazvam. Ne povrushtah obache posle kashlqh kato durt asmatik pushach . Obache pri men stana rabotata, sega se draznq dori i ot cigaren dim edva traq ponqkoga v zadimeni pomehteniq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Az sam si spokoen i bez pu6ene . To ako stava za vapros i az sam opitval , ama sam imal razum da prezenq ,4e ne mi pomaga - a naprotiv... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krustnik Posted August 28, 2003 Author Share Posted August 28, 2003 mnogo qsno che vredqt ama na prodaljavame da pushim shtot sme budali @HawkS ne vinagi e dostatuchno da zapalish cigara i da se ospokoish... ponqkoga se nalaga da mu capnesh i rakiika posle osthe edna ... i t.n. dokato se omagiosash @Se2KeR radvam se za tebe che si tragnal po pravilniq pat samo neznam kato pochensh da hodish po barove i diskota kak shte izdarjash tam ... shte ti se naloji nqma nachin ... osven ako ne si tarsish macki v neta i da ne zabravish palachinkite Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Супер гадно ми е по задимените места. Отваратително е като компания от 20 души са се събрали и 5 пушат и другите се тровят. @кръстник, споко бре човек аз ходя на места кадето не е толкова задимено. Няма палачинки ядох спагети... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Tova e edin ot nepriqtnite momenti. Prosto nqma nachin, ako sum na bar ili diskoteka, mi se nalaga da izlizam na poluvin chas. A ako sme se subrali kompaniqta v nqkoi apartament, vinagi ima 2-3 sveshti na masata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 Много си прав Runner. За това като има купон у нас съм сложил една огромна табелка на външния прозорец "С ЦИГАРАТА САМО НА ТЕРАСАТА". Обаче след 3тата водка се затварят прозорци и тераси 'щото някой да не се прекатури (все пак съм на 5ия етаж ). И тогава идва отвратителната част и просто ако не изляза в антрето на входа мога да заспя завинаги и край... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HawkS Posted August 28, 2003 Share Posted August 28, 2003 @Krustnik saglasen sam s teb Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted August 29, 2003 Share Posted August 29, 2003 Da - golqm problem sa tiq pu6a4i na kuponite!!! Ama to vka6ti az kato se natrqskam i koi da gi kontrolira ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.