Jump to content
BulForum.com

Тютюнопушене

krustnik

Пушите ли ?  

256 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Всяко чудо за три дни. Преди години, когато вкараха закона за тютюнопушенето в заведенията какво стана? Цирк! Две маси, една до друга (50см разстояние) на едната се пуши, другата била за непушачи... Пак така ще стане, басирам се. Българинът е говедо, незачитащо законите, които и без това са гола вода!

Аха - нали измислиха виц че разделянето на масите на такива за пушачи и такива за непушачи било като да се раздели един басейн на пикаещи и непикаещи...

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply
.................................

Гадо, не мога да ти разбера иронията. Скоро пътувал ли си извън България? Аз мога да кажа, че съм малко или много съм излизал и съм видял, какво е на другите места и искам да ти кажа, че там хората са много по-напред от нас в това отношение. Примерно преди няколко дена се върнах от Гърция и искам да ти кажа, че за 3 дена не видях НИТО ЕДИН пушач по улиците или някъде на обществено място. Прави си сметките...

Мдаа щото не си бил в Италия.Една вечер докато бях в Торино отиваме на "кръчма".Тъкмо свиваме в пресечката на съответната кръчма и гледам пред входа някаква купчина хора.Първата ми мисъл беше,че се е случило нещо,но като наближихме осъзнах че тези хора пафкаха.Като влязохме вътре беше буквално празно.На масите имаше пиене и храна,но не и хора :laughing: Чат пат някой непушач.И за Италия мога да ти кажа, че се дъни навсякъде където позволява закона.По улиците,в паркове,в автомобилите,даже и на откритите площи на бензиностанцийте.Същата работа е в Словения, Хърватия, Франция, Англия, може би и в останалите страни.Но е факт че закона се спазва.Не като тук.Особено с тези смешни глупости - маса за пушачи и такава за непушачи,сложени една до друга.

Guest Rumbata

Пуша щот' съм Мачо, щото си умирам от кеф да давам по 100 кинта на месец за фъшкии, кеф ми е зимно време да се гърча под аспиратора, устата ми да мирише на катеричо гнездо, сутрин да ставам 30 мин по-рано за да имам време да се изкашлям....

Изобщо, по-голям мазохизъм от това - здраве му кажи:)

Бе вие вярно ли сте толкова задръстени всичките непушачи?

Как не спряхте да ни обиждате нас пушачите , какъв ви е проблема ? Някой да ви е обидил че сте непушачи , че реално както вие така и аз се възползваме от правото на личен избор какво да правим с живота си ? Как е възможно всеки непушач да се изказва ласкаво във всеки един пост при положение че не виждам какво толкова ви провокира да го правите .... стенлито го изключваме , той по принцип си пише глупости , ама айде да се спрем с определенията , мазохизъм бил , малоумни сме били , глупаци и незнам си какво и що , щото пушим айде у лево с тия определения ..... нас ни кефи тва достатъчна причина за мазохизма ли е ? Ебахти , или всичките тука отворковци излизате само с непушачи , приятелките ви са непушачи и винаги сте в компания на непушачи - НЕ , ма на тях не им обяснявате колко са малоумни щото във форума е по лесно да кажеш на няколко ника - вие сте глупаци щото пушите ние сме по добри от вас.... ЕБАХТИ МАЛОУМНАТА ЛОГИКА !!!!!?@#?!%$#%#$€%

Васе,поста ти със сигурност поне половината е верен(щото в другата половина преобладава само "Ебахти").

Аз също съм непушач,но приятелката ми пуши и много други хора покрай мен го правят.

Нямам нищо против пушачите,въобще не ме бъркат.Забраната за пушене на обществени места също е пълна тъпотия.

Можеше да стане така:правят кафета,в които да се пуши и в които -не.

В "пушаческите" влиза който и да е ,а в другите - да не се пуфти.

п.п Плюс това ако искаха да спрат тютюнопушенето изцяло,щяха да закрият всички фабрики за цигари,не да ограничават местата.

Винаги първо се почва с "много е готино да пафнеш цигара бла бла" и рано или късно всички ги отказват.

По темата...Никой не е длъжен да търпи пуфтенето на пушачите. От къде на къде ще отида на заведение и там ще се тровя допълнително ?

Трябваше да се сложи край на това. Това е еквивалент на престъпление понеже вредиш на здравето на друг при това съзнателно.

Аз предлагам пък хората които пушат тъй и тъй се тровят - вместо това да вземат един пищов, да го лапнат и да натиснат спусъка - така много по-бързо ще свършат същата работа...

(Не не го мисля сериозно, просто ти показвам каква велика глупост успя да изтърсиш с горното си изказване)

Ти защо си мислиш че аз съм го казвал на сериозно или ще се хвана за този пост да дъвча, аз ако се лепна за поста ще е единствено от хумористична гледна точка?

:)

Ти защо си мислиш че аз съм го казвал на сериозно или ще се хвана за този пост да дъвча, аз ако се лепна за поста ще е единствено от хумористична гледна точка?

Ами щото липсваха минимум 5 оплезвания и/или 5 други емотикони... някак не се усещаше гледната ти точка визуално

Ами щото липсваха минимум 5 оплезвания и/или 5 други емотикони... някак не се усещаше гледната ти точка визуално

Че ако не добавя картинка с усмивчица хората няма да зацепят шегата ли, съжалявам, не знаех?

Сега да слагам ли?

Явно пушенето на цигари ми е променило чувството за хумор!

Бе вие вярно ли сте толкова задръстени всичките непушачи?

Как не спряхте да ни обиждате нас пушачите , какъв ви е проблема ? Някой да ви е обидил че сте непушачи , че реално както вие така и аз се възползваме от правото на личен избор какво да правим с живота си ? Как е възможно всеки непушач да се изказва ласкаво във всеки един пост при положение че не виждам какво толкова ви провокира да го правите .... стенлито го изключваме , той по принцип си пише глупости , ама айде да се спрем с определенията , мазохизъм бил , малоумни сме били , глупаци и незнам си какво и що , щото пушим айде у лево с тия определения ..... нас ни кефи тва достатъчна причина за мазохизма ли е ? Ебахти , или всичките тука отворковци излизате само с непушачи , приятелките ви са непушачи и винаги сте в компания на непушачи - НЕ , ма на тях не им обяснявате колко са малоумни щото във форума е по лесно да кажеш на няколко ника - вие сте глупаци щото пушите ние сме по добри от вас.... ЕБАХТИ МАЛОУМНАТА ЛОГИКА !!!!!?@#?!%$#%#$€%

Хахахахаха, смях...

Пуша . Пуша с кеф :rolleyes:

Наясно съм с много вредите , които нанасят цигарите върху организма.

За съм за забраната за пушене на обществени места, но трябва да има и такава точка от закона , която да позволява пушенето в частни клубове, където да е разрешено ,такива каквито тук няма.

Всичките , които скачате и ревете : - Всички пушачи са малоумници...

просто се замислете колко малоумно вие звучите....

Всеки си е свободен да си прави своя избор , без да пречи на останалите.

Аз звучах малоумно, навремето когато пушех. Сега звуча трезво. Пушачите за мен са по-долна категория, зависими хора, тровещи въздуха на нормалните хора

Пушачите за мен са по-долна категория ....

Това сериозно ли го мислиш?

Поне в подолната категория са и Айнщайн, Чърчил, Оруел, Буш и тн и пр.

Аз пък изобщо не деля хората на пушачи и непушачи. За мен е важно дали човекът си заслужава като такъв, не съдя по дрехи или прическа... Е, имам някакви ограничения, но те са супер мънички. И има една зависимост - пушачите никога не съдят непушачите строго, докато непушачите направо сипят обиди, зависими, долни хора и не знам какво. Толкова елементарни деления. Важното е да сме хора...

Така е, но според мен можем да бъдем малко по-толерантни, а не да започваме с нападки и обиди. Много ясно, че и на мен ми е неприятно да седна в кафе и да ми миришат дрехите и някой непознат от съседната маса да ми духа в лицето така, че да се закашлям, но пък в крайна сметка има и много по-лоши неща.

Стенли е прав, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Иначе кофти, че се дават пари за отрова, ама какво да си прави...

Е не сме марсианци.

Дребната разлика е, че пушачите ми/ни тровят въздуха и увеличават риска от поне 100 заболявания. Основен закон в цивилизована страна е, че човек живее така, че да не пречи на другите.

Е тогава защо продават отрова на хората? Да спрат с продаването на цигари, тогава ще спра да пуша!

Като толкова ви тровя въздуха се сърдете на тези дето правят цигарите... те имат най-голяма вина в случея.

Е тогава защо продават отрова на хората? Да спрат с продаването на цигари, тогава ще спра да пуша!

Като толкова ви тровя въздуха се сърдете на тези дето правят цигарите... те имат най-голяма вина в случея.

Така де - те и оръжия продават - не се сърдете на тези които стрелят - сърдете се на заводите които са ги произвели. Така де утре отивам да си купя картечница и почвам да стрелям на площада до пощата, но няма да съм аз виновен а завода производител!

Стенли ще спреш ли с глупостите или последното също го каза на майтап защото отново изглеждаше все едно си напълно сериозен?

той въздуха иначе понеже е мноооооооого чист...

прекрасен пловдивско-планински въздух... спрете и автомобилите без хибридни двигатели...

Наркотиците!Със сигурност това е най-разпространеният обществен проблем в Света и сигурно всеки човек е запознат с тях и тяхната вреда.Те все повече навлизат в живота ни и дори да ги пренебрегваме и понякога забравяме,те все пак съществуват и никой не е застрахован от сблъсъка с тях.

Наркотиците убиват,но те не убиват само телата,те убиват и душата и накрая остава само празнотата.Тази празнота кара човек да върши неща,които всъщност не желае да прави.

Наркоманите измират всяка година,едни се самоубиват,а други умират от свръх доза.С всяка една доза,те се приближават с още една крачка към смъртта.

Какво кара младите хора да използват наркотиците?Отговорът е лесен,и макар,че е жесток той ни сблъсква с действителноста.Хората се давят в дрогата от любопитство,скука,мъка-това е тяхното еднообраязно ежедневие.Чувството,че никой не ги разбира,желанието да избягат от проблемите,да бъдат като другите,също ги тласква към смъртта - наркотиците.

И до голяма степен компанията и средата в която се движат също е отговорна за пристрастяването им към дрогата.Повечето зависими се друсат,само да се отърват от живота,те са толкова запленени от дрогата,че не осъзнват,че смъртта не е избавление,а наказание.

Алчни,безкруполни,пристрастени - това са те - и макар да са нагли и неурентирани,хората нямат право да се държат с тях - все едно са чудовища,защото те са хора,нуждаещи се от помощ.Те имат проблем - наркотиците.

В много села имаше стачки против нарко-комуните,които на този етао са най-доброто лечение за наркоманията.

Всеки сам решава как да живее,или да умре,или да живее умирайки..... И всъщност като се замисля,май това е обществото ни - тотално нетолерантно и мразещо всичко около себе си.

Защо навсякъде броя на хив-болните е намаляло,или се крие,а в болниците им отказват нужното лечение?Защо ги отхвърлят? - нима те не са хора.Защо не ги приемат и не им помогнат?Защо ги оставят да умрат? - Пренебрегват ги и ги възприемат за жалко подобие на човек.Не им оказват нужната помощ,а ги оставят да се лутат в един свят на тъмнина,сенки и смърт.

Всеки втори човек в целия свят е зависим от наркотиците.Наркоманите не са хора,те по скоро са ходещи трупове(скелети).Трябва да помогнем на тези дезорентирани хора.Обществото ни е болно,и това би трябвало да го знае всеки човек.Повечето хора са изпълнени с омраза и отхвърлят едно общество, а и то ги отхвърля,така не може да им се помогне.Омразата не води до нищо добро.

Ако чувствате любовта и ако можете да покажете на зависимите,1е има и по-хубави неща на този свят от дрогата,ако успеете да им покажете,че сте с тях,че вярвате в тях,ако усетят вашата морална и духовна подкрепа и имат силна воля,може би,те са направили първата крачка към излекуването си,те имат шанс за спасение на живота си.Нека направим усилия и да им помогнем.Нека отворим сърцата си,премахнем оттам омразата и ги изпълним с обич и приемем техните блуждаещи дущи молещи за помощ.Бихме могли да им помогнем.Нека го направим,защото наркотиците...са това,което те убива!!!

:allien :allien :allien

Броят на пушачите непрекъснато нараства, смъртните случаи също... Тютюнопушенето е най-разпространената наркомания в света.

Всеки от нас си мисли, че изпушването на една цигара няма да доведе до нищо – никакви проблеми, никакви усложнения, никакви последици. Но всеки от нас се лъже. Всеки от нас греши…

В съвременното общество тютюнопушенето се утвърждава като най-разпространената вредна привичка и най-масовата форма на битова интоксикация. Броят на пушачите непрекъснато нараства, смъртните случаи също. Тютюнопушенето е най-разпространената наркомания в света. Хиляди деца дневно затъват в лепкавото и безизходно блато на тютюна, хиляди съдби се разбиват от него, хиляди хора се прощават със здравето си вследствие на цигарите. Това е лошо, това е едно от най-лошите неща на света, неща, от които човек трудно може да се откаже.

Тютюнопушенето не води само до смърт –то води до психични и здравословни проблеми, оттам към едно нездраво поколение, а оттам към една “болна“ и нестабилна нация, до един загиващ народ. В този смисъл тютюнопушенето е порок – в него хората търсят малко оазисче от всекидневните грижи, мъки, финансови, семейни и обществени проблеми, търсят спасение от себе си. И най – лошото е, че се заблуждават от факта, че са го намерили. Напротив – към всички вече изброени проблеми те прибавят още един – този за своето здраве. Най – важният от всички възможни проблеми, а в същото време и най – необратимият, най – непредсказуемият и най – опасният.

Възрастта от 14 до 16 г. се приема като най – честа за начало на тютюнопушенето. То е надвиснало над обществото (не само в България) като дъждоносен облак, не – по-скоро като вечния смог над Мексико Сити, като Божие проклятие. Какво търсят хората в цигарите – убежище, свобода, споменатия оазис, независимост? Каква пародия на съдбата, а и на човешката природа! Търсиш свобода - а я губиш преди да си я имал, търсиш независимост, а ставаш най - зависимият човек на земята, търсиш оазис, а попадаш в ада… Може би тютюнът е излязъл от кутията на Пандора заедно с всички други злини, плъзнали по земята, а може би е дяволско творение, което бавно, но сигурно погубва хората, което обещава много, не дава нищо, а взема всичко.

Пушенето е наркомания с ясно изразена психическа и физичека зависимост, която клинично се проявява в немотивирана нервност, раздразнителност, безсъние, колебания в кръвното налягане, честотата на сърдечната дейност и още безброй проблеми. Тютюнопушенето представлява един огромен крупен здравен и социален проблем, задача без решение, въпрос без отговор. Всеки трябва да потърси в себе си отговора на въпроса, да помисли за разрешаването му, да се погрижи за себе си. Да се погрижи за тези, които идват след него – познати и непознати. Да не оставя следа от тютюнев дим, а едно примерно решение на проблема, който се разраства с всеки изминал ден. Безпощадни са показателите на цигарите: изпушването само на две цигари намалява остротата на зрението с 1 / 5. В същото време отслабва способността за различаване на цветовете. Пушещото момиче е бързо остаряваща жена, чието очарование изчезва заедно с цигарения дим. Без да се усети младият човек е станал наркоман, който има болезнена страст към пушенето.

Луций Аней Сенека, известният римски философ, казал, че пиянството и пушенето са нищо друго освен една доброволна лудост. И не е сгрешил. Не е ли лудост и то доброволна лудост, да се убиваш сам, да съкращаваш живота си постоянно, всеки ден, без да се замисляш какво правиш, как го правиш и защо го правиш? На въпроса “защо“ трудно може да се даде отговор: може би, защото е модерно, може би, защото едната безобидна цигарка се е превърнала в коварен навик, може би, защото вече няма връщане назад…

Тютюнопушенето е един от най-големите пороци на обществото и на човечеството. Порок, от който трябва да намерим спасение, порок, който трябва да бъде спрян, преди да е унищожил света

:sayjin :sayjin :sayjin http://capital.bg/shimg/oo_723413.jpg

п.п.За всичко са виновни Илюминатите! :sayjin :allien :confused

И к'во сега...да започнем да аплодираме тези дълбоки съждения ли?

Или да се почувстваме угнетени и нещастни, че видиш ли...щото си имаме "психични и здравословни проблеми"...

Аз отдавна се чудех защо синът ми ме нерви непрекъснато, а то било щото "поколението ни било нездраво".

Ето как за всичко си има обяснение...ама пусто като не мога да се сетя...ами щото пуша и съм тъп де...ясно си е... :ph34r:

п.п.За всичко са виновни Илюминатите! :sayjin :allien :confused

Добре че прочетох това та си спестих четенето на останалата част от писанията...

Тютюнопушенето не води само до смърт –то води до психични проблеми......

Безпощадни са показателите на цигарите: изпушването само на две цигари намалява остротата на зрението с 1 / 5.....

Луций Аней Сенека, известният римски философ, казал, че пиянството и пушенето са нищо друго освен една доброволна лудост. И не е сгрешил.

п.п.За всичко са виновни Илюминатите!

Я не бъди голословен , нахвърляй един линк за психичните проблеми :unsure: :unsure: ?

намалява зрението с 1/5???? - ново 20-се

Цитираш ми Сенека, който се е самоубил , за да ми кажеш , че цигарите са един вид бавно самоубийство? wtf?

(ако въобще такова нещо е казал,тъй като е живял по времето на Калигула И Нерон, и въпреки , че е стоик е посещавал т. нар вомиториуми )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...