Jump to content
BulForum.com

Тютюнопушене

krustnik

Пушите ли ?  

256 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Иначе аз може би съм предрасположен да съм пушач - от много малък обожавах миризмата на тютюн

Е тва е... аз пък съм точно обратното: от малък мразя тази миризма. Баща ми беше много страстен пушач - дето има една приказка - цигарата не слизаше от устата му - и оттогава така да ненавиждам тази миризма особено пък миризмата на пепелник която остава в стая в която е пушено предните няколко часа и после проветрено за 5 мин. А ако е оставен пепелника вътре направо ми се драйфа...

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply
А ако е оставен пепелника вътре направо ми се драйфа...

Не само пепелниците, но и устите на страстните пушачи имат същия ефект. :laughing:

Пушете си на воля,че от догодина по това време се забранява пушенето на обществени места - at last :rolleyes:

Аз като върл непушач не съм длъжен да се съобразявам и да гълтам всички отрови и катрани на цигарения дим нали?крайно време беше да се вземат мерки!

по темата не ми е ясно какво толкова ви кефи - и аз съм пробвал,но не ми харесва.Наргилето е друга бира - там вкусът е много по-приятен,те цигарите въобще имат ли някакъв? :ph34r:

някой да е спрял цигарите с хапчета против тютюнопушенето, не че ще ги спирам, просто искам да чуя впечетления от такъв човек?
Няколко мои приятели пушачи се опитаха с табекси/мабекси да спират цигарите и при всички ефекта беше един и същ - след края на терапията пушеха повече. Лично аз не познавам нито един човек, който да е спрял цигарите с помощта на тия глупости...

Аз си мисля че няма пушач който да не иска да откаже цигарите!

Предлагам ви да опитате с това - http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-22...h-alyn-kar.html

п.п.Тази книга ще подпомогне човек който е решил на 100% да ги откаже!

не е реклама просто споделям от личен опит и на още 4 човека около мен които спряхме тази наркомания! УСПЕХ на всички!

Освен това ще ви помогне да се предпазите от кръчан, потни мишници и напукани пети....

Аз като върл непушач не съм длъжен да се съобразявам и да гълтам всички отрови и катрани на цигарения дим нали?крайно време беше да се вземат мерки!

Аз пък, като върл пушач не съм длъжен да се съобразявам с някой дето неще да гълта катрани и отрови, нали!? :pirate

А като влезе законът в действие, дали Сашо ще ни разреши да изпушваме по някоя цигарка на балкона или в градинката... :bgrin: ...ако не става - поне по една за Нова година и на 24-ти май.... :devil

Едит: @second.life.syndrome, не паля в присъствието на друг човек дори в собствената си кола, а вкъщи ако имам посетител и реша да запаля на отворен прозорец, винаги питам за съгласие.

А за "оскотялата нация", нека не приписваме заслугата на пушачите, защото от пиянството и алкохола са направени доста повече злини на обществото като цяло и резултатите се виждат на момента, а не в необозримото бъдеще, когато я се разболееш, я не от рак на белите дробове, затова че някой някога е пушил около тебе, а защо не и че всички просто дишаме смога в града. :ph34r:

'Баси оскотялата нация сме. Сериозно ли сте толкова зле?

Хич няма да повдигам въпроса дали е редно да се пуши в присъствието на деца и астматици. К'во ли ви грее.

Злета сте, безкомпромисни злета.

не паля в присъствието на друг човек дори в собствената си кола, а вкъщи ако имам посетител и реша да запаля на отворен прозорец, винаги питам за съгласие.

Гарантирам за Midex, един път го черпих кафе и като му казах че предпочитам да не пуши, но ако толкова настоява ще отворим прозорците и го пи кафето без да пуши и през цялото време гледаше тъжно обаче не отвори думата за 2ри път даже :)

Гарантирам за Midex, един път го черпих кафе и като му казах че предпочитам да не пуши, но ако толкова настоява ще отворим прозорците и го пи кафето без да пуши и през цялото време гледаше тъжно обаче не отвори думата за 2ри път даже :)

Тц тц тц НАЦИСТ :laughing: :P

Освен това ще ви помогне да се предпазите от кръчан, потни мишници и напукани пети....

Аз пък, като върл пушач не съм длъжен да се съобразявам с някой дето неще да гълта катрани и отрови, нали!? :pirate

Ти уби представата за всичко човешко! Пълен си с лафове като л***о с витамини!!! Като искаш да се самоубиваш скочи от 10-я етаж, не убивай хората около теб, те не са ти виновни!!! :confused :sayjin :allien

Искам да ви споделя, че пушех от около 5-6 години като през този период ги бях отказал за година и 2 месеца, след това пак пропуших и сега отново съм ги спрял от 2 месеца и половина и в момента се чувствам страхотно, изобщо не ми липсват цигарите :)

Michal-е, добре дошъл отново...липсваше на целия форум (и на Pharel най-много :devil )

П.П. В момента запалвам втора цигара с биричката, но не преча на никого, освен на себе си. :rolleyes:

Вече 3 месец не пуша цигари и се чувствам много по-добре от преди. Причината да ги откажа беше, че сутрин като запалех цигара с кафето започваше да ми се повръща, накрая даже и повръщах, тогава си казах стига толкова и така сега не пуша. Иначе ми е абсолютно безразлично дали някой ще пуши покрай мен или не, а относно устите на пушачите, верно си е, че миризма е доста неприятна, но само за непушачи, преди като пушех не съм я усещал.

Не съм пушил и никога няма да пропуша. Като видях майка ми как трудно ги отказва и се отказах още от малък.

'Баси оскотялата нация сме. Сериозно ли сте толкова зле?

Хич няма да повдигам въпроса дали е редно да се пуши в присъствието на деца и астматици. К'во ли ви грее.

Злета сте, безкомпромисни злета.

Ебати малоумното изказване ..... вие с АКВИЛА да не би да сте природозащитници или по принцип обичате да отричате всичко което не разбирате или ви е неприсъщо ?!

Това дали ще пуша или не си е лично мое решение , по същата логика пък аз мога да кажа че ти си зле щото не пушиш ма в крайна сметка никой от двамата няма да е прав заради това не го и казвам , абе всъщност ти пък каква фигура се явяваш че да заклеймиш всички пушачи .... злета били...... с какво си по-добра от нас ? Я ме светни наистина не мога да ти схвана логиката , нито твоята нито на аквилата , взимате се прекалено на сериозно или просто си имате отклонения които трябва да се лекуват ?

Ти уби представата за всичко човешко! Пълен си с лафове като л***о с витамини!!! Като искаш да се самоубиваш скочи от 10-я етаж, не убивай хората около теб, те не са ти виновни!!! :confused :sayjin :allien

Ммм.. не! Предложението ти е добро, но не ми допада. Предпочитам да го направя по моят си начин.

П.п. Ако случайно ти хрумнат и други блещукащи идеи подкрепени с четива от рода на "Как да станем милионери за един ден" - свиркай, може би ще им обърна внимание.

Ммм.. не! Предложението ти е добро, но не ми допада. Предпочитам да го направя по моят си начин.

П.п. Ако случайно ти хрумнат и други блещукащи идеи подкрепени с четива от рода на "Как да станем милионери за един ден" - свиркай, може би ще им обърна внимание.

Има и друг вариант.

Що хората който не пушат, не вземат да скочат от някъде, така поне няма да се тровят от нас, пък тамън и те ще пробват нещо "смъртоносно" по този начин.

Абе, искате не искате - от 1ви юни до година няма да имате право да пушите на абсолютно всички обществени места, освен на тези, които ще са специално обозначени за това... Барове, кръчми, дискотеки, кафета - може да ги забравите...най-накрая някой да помисли за непушачите в тая държава...

Абе, искате не искате - от 1ви юни до година няма да имате право да пушите на абсолютно всички обществени места, освен на тези, които ще са специално обозначени за това... Барове, кръчми, дискотеки, кафета - може да ги забравите...най-накрая някой да помисли за непушачите в тая държава...

Ами то така преди двадесетина години помислиха и за едно друго "малцинство" и сега и то и ние се кефим на резултата.....

Държавата като толкова иска да опази хората от пушачите, да раздаде безплатни хапове на тези които не могат просто да ги откажат за да докаже че я е грижа за този "проблем" както се казва.

Все пак толкова много пари сме давали за тея цигари, та поне да ни предоставят опция да ги откажем за без пари ако имаме воля!

Нали така е справедливо?

:)

Не мисля, че е справедливо, защото все пак никой не ти ви е сложил цигарите насила в устите. Все едно утре да забранят комара и на върнат на хората парите пропиляни по казината примерно.

Гадо, не мога да ти разбера иронията. Скоро пътувал ли си извън България? Аз мога да кажа, че съм малко или много съм излизал и съм видял, какво е на другите места и искам да ти кажа, че там хората са много по-напред от нас в това отношение. Примерно преди няколко дена се върнах от Гърция и искам да ти кажа, че за 3 дена не видях НИТО ЕДИН пушач по улиците или някъде на обществено място. Прави си сметките...

http://www.vbox7.com/play:cac58a45 - в каква държа живеем...

......

За Гърция говориш, а? Преди да пишеш такива работи е добре да се позамислиш! :rolleyes: Колкото до това кой на кого бил бил натикал насила цигарата.... ами и теб никой насила не те кара да се въртиш около пушачи.... Бъди спокоен, и след 1.06.10г. ще си се пуши навсякъде (защо мисля така ли - айде сети се сам). Нещата опират до елементарно възпитание, професията ми е свързана понякога с много посещения на офиси или домове на клиенти и ако си мислиш, че си пуша и там - жестоко се лъжеш (а пуша средно по 1,5 кутии на ден) Дори на места където знам, че всички са пушачи и се пуши, при условие, че няма пепелник - просто не паля! Ай де сега си представи следната картинка - Идваш (примерно) в работилницата ми.... и започваш да ми правиш фасони да не пуша в твое присъствие :wacko:.... Сигурно още не можеш да ми разбереш иронията ;). Пушенето както и отказването му е въпрос на личен избор, а не на разни недомислени закони (които дори творците им чистосърдечно си признават, че няма да спазват).

Нека всеки прави както сметне за правилно обаче е грозно да се разхождаш и накъдето и да се обърнеш да видиш някой да пуши и да тръска - такава е гледката в Одрин. Даже там кошчетата за боклук имат и пепелници. Който иска може да си направи една разходка до произволна точка в Германия, да застане и да преброи колко хора пушат ей тъй разхождайки се по улиците. След това да се разходи до произволна точка в Турция и да преброи колко хора НЕ ПУШАТ защото там пушенето явно е култ някакъв.

PS: издаването на забранителен закон никога не е връшело работа. Всичко идва от много други фактори но ако толкова някой иска да накара народа да не пуши най-ефективно е вдигането на цените на цигарите. Замислете се колко хора сте видяли да пушат пури. Аз за единични случаи се сещам и то в по-лъскави заведения

Има и друг вариант.

Що хората който не пушат, не вземат да скочат от някъде, така поне няма да се тровят от нас, пък тамън и те ще пробват нещо "смъртоносно" по този начин.

Аз предлагам пък хората които пушат тъй и тъй се тровят - вместо това да вземат един пищов, да го лапнат и да натиснат спусъка - така много по-бързо ще свършат същата работа...

(Не не го мисля сериозно, просто ти показвам каква велика глупост успя да изтърсиш с горното си изказване)

Всяко чудо за три дни. Преди години, когато вкараха закона за тютюнопушенето в заведенията какво стана? Цирк! Две маси, една до друга (50см разстояние) на едната се пуши, другата била за непушачи... Пак така ще стане, басирам се. Българинът е говедо, незачитащо законите, които и без това са гола вода!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...