Jump to content
BulForum.com

Тютюнопушене

krustnik

Пушите ли ?  

256 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Не съм върл пушач, но запалвам по няколко на ден. Не пуша, заради самото пушене, а пуша при определени обстоятелства само определена марка цигари - с кафе, след хапване и понякога на мохабет. Отчасти е навик, отчасти ми доставя удоволствие аромата на цигарата (както казах - не всяка марка). Понякога съм се улавял (най-често когато имам много и продължителна работа), че ден-два не съм се сещал да запаля, което ме навежда на мисълта, че не съм пристрастéн към пушенето.

П.П. Преди време имаше подобна тема, но е някъде из задните страници...

Нещо подобно е и при мен с изключение на определените марки цигари. Вярно е, че има боклуци, които предпочитам изобщо да не ги пуша, но ако се налага и тях ги пуша. Мен ме успокояват понякога като съм се изнервил много, а и след хапване са наистина голямо удоволствие. Като седна на кафе особено ми е супер сектирме да не запаля цигара. Нещо лафа не ми върви както трябва, каквото и да пия не го усещам много добре и ме сърбят ръцете. Неприятно е. Много хора казват, че всичко е внушение и е на психическа основа. Напълно възможно е, но аз така ги виждам и чувствам нещата. Също не съм страстен пушач и средна изкарвам с 1 кутия по 3-4 дни. Често се случва и цял ден да не запаля нито 1 цигара или най-много по 1. Като цяло не смятам, че е гордост или гъзария да пушиш и не разбирам хората, които го правят с такава цел.

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Много причини:

-Да убиеш глада

-От скука

-Заради другите около теб.

-За удоволствие.

Каквото и да си говорим обаче това си е вид наркотик. Да запалиш някоя и друга цигара - не, но да пушиш по 1-2 кутии и да мислиш цял ден кога ще запалиш следващата вече си е...А с тези акцизи толкова много да се оливат, че няма на къде. Само се чудят от къде да гепят повече и повече. То като е решил човека да се трови и 20 лв да е пак ще ги даде и именно затова нямат мярки. Като видят, че МОГАТ защо да не ги вдигат...

Дигнаха цената на мен ми се дигнаха бройките цигари на ден които изпушвам .... Странна работа .....

Аз съм пушач някъде около 4-5години и първите 2 години си мислих че не съм пристрастен но уви само съм си мислил .....

Всяка една запалена гадинка те прави по зависим аз стигнах до това заключение ....

А за мен който да пуши и да ми каже че не му е проблем да спре просто лъже или по точно той сам се лъже .....

Мидекс каза не съм върл пушач .... Но си пушач което те прави пак зависим ...

и също каза "а пуша при определени обстоятелства само определена марка цигари" А щом пушиш определена марка значи си се пристрастил към тази марка цигари ...

както и аз пуша само една марка цигари а другите цигари са ми отвратителни... тоест сме пристрастени точно към марката и никоя друга .......

Пуша други цигари само ако съм ги свършил и няма от къде да си купя

Има удоволствие в пушенето.Аз пуша 4-5 пъти в годината през последните 2-3 години.Само Camel или пури без филтри.И най-интересното е, че обичам да си пуша сам.Ей, така като съм на виличка с хубаво уиски и ми е отпуснато една пуричка или няколко цигарки.Преди това пушех ама пречи на здравето особенно ако човек потичва някой др. км или върти велоергометър и т.н.Вече за мен е по-скоро някакво като ритуал отпускащ по време на лятната и зимната почивка от колкото пристрастеност и навик - чиста проба лиготия си е.

Аз пуших повече от 10 години, а сега от 5 месеца съм ги спрял. Навремето ги почнах просто от тъпотия в гимназията, защото беше "модерно". След това навикът беше причина за 90% от изпушените цигари. Имаше и удоволствие, естествено, но сега, като не пуша вече, не мога да се начудя как съм могъл да го правя толкова дълго...

едва ли някой ще ти даде свястно обяснение :) аз лично препалвам чат-пат когато пия.. тогава най-много се изкушавам, като гледам доста хора са в подобно състояние.. :)

Защо пушат пушачите? А, защо се пие алкохол(все пак ако се замислиш това е нещо, което се използва за дезинфекция, т.е. за изтребване на всички микроорганизми.). А защо се пие кафе? А защо се ядът марули? А кисело зеле? Въобще, хората пушат, защото им доставя удоволствие да го правят. Естествено, ако пушиш като идиот по 2-3 кутии на ден и на всяко палене се псуваш как може да си такъв олигофрен - да ти се гади вече от цигари, да харчиш по 10< лв. на ден, а дори да не ти е хубаво, докато пушиш, но да продължаваш, е, тогава наистина не е разбираемо. Но ако си попушваш 5, 6, максимум 10 цигари на ден - сутрин с кафенцето, след обяда, вечер на по бира с приятели, има логично обяснение. Просто цигарата ти е допълнение към удоволствието. Защо приятели излизат да се видят на по бира, а не на по минерална вода? И защо в заведение, а не в парка?

Дигнаха цената на мен ми се дигнаха бройките цигари на ден които изпушвам .... Странна работа ...
Спокойно, проблемът не е в твоя телевизор. Предполагам, че са вдигнали съдържанието на никотин в цигарите, за да си запазят клиентелата след увеличението. Поне 15 човека се оплакват от това, че с увеличението на цигарите, са увеличили и бройката!

Като пушач пушех доста по-рядко от повечето пушачи. Преди всяка запалена цигара си задавах въпроса, дали наистина ми се пуши. По тази причина всяка запалена цигара ми носеше наркотичното удоволствие, което те пристрастява към този навик. Пушех в продължение на три години средно по кутия цигари на два-три дни. Най-голямо удоволствие ми доставяха цигарите след ядене и след секс. След това се нареждаше сутрешната цигара с кафето.

Съзнавам, че цигарата е социално явление и също така сближава по-лесно хората. Много по-лесно е да заговориш някой/някоя, като поискаш цигара/огънче, също така съвместното пушене, като че ли спомагаше общуването.

В един шантав момент (деня, след отпразнуването на 26-тия ми рожден ден) ме ухапа кученцето и до ден днешен, повече от година и половина не съм пипвал цигара. И признавам - все още има моменти, в които ми се пуши. Сега например също. Но няма да гонаправя. Достатъчно упорит съм.

И кво излиза ? Няма нито един истински пушач. Всеки казва, че пушел ама и той не знаел защо или пушел по 1-2 цигари на ден макс ама щял да ги спира. Според мен доста се посмекчават цифрите. Или пушиш или не (като мен) :D

Еми, защото ми харесва да ми казват че имам вреден навик!?

Пуша защото: ме успокояват, отбиват ми апетита, вървят с кафето, дясната ми ръка е по-пълноценна по този начин и защото не мога да ги откажа!

Иначе...

аз пропуших защото всички пушиха покрай мен, пробвах се да ги откажа и ефекта е че като палих отново още повече ми се пушеше!

Все едно да направя тема, защо лъскате меча... не че е толкова нужно, но пък е хубаво!

Какъв отговор да ви дам?

:tongue

и аз пуша, и хич и няма да се оправдавам-прасакм по кутия на ден,някога по 2, друг път бог знае, ако ден и нощ съм ги сляла!

спирала съм ги много пъти, без мъки и неволи, за доволно дълги месеци,че и години, но все от "нещо си" хайде пак на старата песен.

а на въпроса защо пуша е много прост отговорът-защото съм келеме, на което му е по-удобно да си затваря очите,и да се лъже безотказно,барабар със всички около него,че така ми харесва, или че не мога да спра,или че еди коя си цигара ми доставяла не знам си какъв кеф.....

пушачът ще пуши и конски фъшкии само и само да си угоди на простотията :allien

отиам си запала :ph34r:

1) Защото съм келеш.

2) Защото тайно искам да лапам мъжки пениси, или поне така казва Фройд.

3) Защото е приятно. Не мисля, че съм развил силна никотинова зависимост, просто като запалиш една цигара в определени моменти, особено след хранене, питие или подобно третиране на гърлото с някаква благина, след това цигарата се овкусява и променя до неузнаваемост. А фасовете през деня се пушат от навик и келешлък.

...просто като запалиш една цигара в определени моменти, особено след хранене, питие или подобно третиране на гърлото с някаква благина, след това цигарата се овкусява и променя до неузнаваемост. А фасовете през деня се пушат от навик и келешлък.

Това забравих да кажа и аз в предишния си пост. Една и съща цигара може да ми действа по коренно противоположен начин в различни моменти от деня. Някой път съм си направил кафе или идвам загрял отвън и си отварям 1 бира - тогава цигарата е много приятна в комплект с всичко останало ; друг път напр. съм в средата на деня (по моите мерки ~17-18 часа :P ), гладен, че не съм имал време да ям дотогава...и леко изнервен, от съклет запалвам една от същите цигари - отврат, дере ми на гърлото, не й усещам аромата и обикновено след второто дръпване я гася и хвърлям.

Слях три теми за пушенето, в които се обсъжда едно и също нещо, макар да има и още две-три, но с някои по-специфични нюанси. Очевидно всяка следваща отворена подобна тема ще бъде затваряна тутакси.

Супер, ако съберем още 4, 5 теми и ще си направим сет от десет, кой иска да почне да поства нови?

Знаете ли че трябва search бутона да се сложи на по-видимо място? Така има възможност много да се улесни работата на хората!

:tongue

Не знам за вас, обаче за пушач аз много се дразня когато нещо не ми е на кеф и някой ми дими постоянно, на пример като тренирам, тогава ми е ужасно просто.

Пушенето е пример как някаква група хора с времето налага използването на нещо си, по различни начини, и балъците (без да се обиждат пушачите, с добро чувство говоря) се хващат.

Има МНОГО примери от ежедневието ни как МНОГО от нещата които ползваме и без които уж не можем, са ни наложени като нужди.

И всеки пушач ще ви изкара от 9 кладенеца вода как намира нещо в този навик и оправдания.

Това беше засегнато и в темата за парите преди време.

А прословутите надписи "Пушенето убива" и т.н. простотии, за мен са тънка пропаганда в точно обратното, т.е. пак за пари е направено, и явно сума психолози работят в световен мащаб в тази насока, да не мислите, че това цели да спре цигарите?

Още повече знаем, че всяка забрана предизвиква обратни действия. Хората не обичат забраните.

Примерно имам чувството, че ако легализират наркотиците изцяло, ще изчезнат от света.

Аз няма от к'во да се оправдавам, просто бях "подведен" и лапнах филтъра (чисто моя вина)... работата с пушачите е доходен бизнес, при това легален, ако мога така да се изразя.

Сега спокойно вече мога да заявя че пуша заради благото на "цигарените" босове, щот ме е жал за тях та им правя парите, да има и те с к'во да си купят хляб като станат сутрин, пък и за кисело мляко им остават явно!

Като спра да се лигавя, ще задам следния въпрос... някой да е спрял цигарите с хапчета против тютюнопушенето, не че ще ги спирам, просто искам да чуя впечетления от такъв човек?

:)

Всъщност аз пропуших след като се запознах с жена ми, която тогава още не ми беше жена. Интересно защо всеки прихваща лошото, а не обратно? Защо тя не спря да пуши, а аз пропуших? :wacko:

Явно защото не си бил достатъчно убедителен в това да я накараш да спре, затова ти си започнал.

При мен ще стане обратното, защото съм инат като магаре и хората придобиват мойте лоши навици в повече случаи.

Всъщност аз пропуших след като се запознах с жена ми, която тогава още не ми беше жена. Интересно защо всеки прихваща лошото, а не обратно? Защо тя не спря да пуши, а аз пропуших? :wacko:

Пушенето е пример как някаква група хора с времето налага използването на нещо си, по различни начини, и балъците (без да се обиждат пушачите, с добро чувство говоря) се хващат.

Има МНОГО примери от ежедневието ни как МНОГО от нещата които ползваме и без които уж не можем, са ни наложени като нужди.

http://vbox7.com/play:b9fcae23 Ето това клипче показва именно стадното поведение. И за мен "по-простите" (някой само да не се обиди) или хора без собствена индивидуалност и т.н. са много склонни да придобиват чуждите навици, държане, лафове и т.н. А пушенето е само едно от малкото неща. Тъй че човек не си ли е с главата...

Е, ти изкара всички пушачи, хора без индивидуалност и морал, логиката не е много правилна. :)

На прав път си обаче не може толкова "глобално" да се приобщите към една теория.

Пример: В зала си, всички покрай теб играят цс или уоу, ти може да пуснеш играта защото ще си помислиш че е готино, обаче ако не ти хареса пак се отделяш от "групата".

Във видеото се показва само една малка част от това как всеки реагира в подобна ситуация.

Поправка: От това съдя че е от любопитство, когато видиш скупчени много хора на едно място ти отиваш при тях да видиш за какво са се събрали.

Ако всички покрай теб пушат и ти не знаеш дали е добре или не, решаваш да пробваш от любопитство, защото смяташ че им е готино. Дърпаш, кашляш, замайва те, чудиш се какво ли му харесват, продължаваш с опита за да откриеш отговор, след като организма ти спре да отхвърля никотина и привикне към поемането на димът, в теб остава само лекото чувство на упоявайе, замайване и леко успокоение.

В случея любопитството убило котката повече си върви.

По същият начин: За какво пиете алкохол?

:)

Kaто почна всеки ден от сутринта до вечерта да пия водка ще ти кажа...

По принцип нямах предвид, че всички са прости и т.н., затова пушат. Имах предвид, че точно "по-простите", по-необразованите са податливи към прихващане на каквото и да било. Имаше и някакви изследвания колко от висшистите са пушачи и колко тези със средно и надолу. Познай кои преобладаваха...

Ето в кои случаи се случва да пуша:

Цигари - Когато съм много пиян и просто те допълват положението.

Трева - За кеф или от скука...

Общо взето всичко да е с мярка .

Епа аз като пия сутрин с кафето малък джин, какво?Без цигарка да кажа.

И на обяд пия, бяло винце сега лятото, или пак джин, водка или каквото ми е на акъла през другото време.

Пуша защото ми доставя удоволствие, обичам да си пуша цигарите от моята марка и обожавам да пуша пури, лошото е че почти винаги гълтам и дима от пурите... Опитвам се да ги спра защото започнаха да ми пречат на тренировките... Иначе пуших по 1-2 кутии на ден, ако пия и излизам като предните 4 дни отиват и до 3-4... Сега се надявам да успея да ги спра и да мина само на пури когато пия примерно, тъй като съм сигурен че и да ги спра като се натряскам няма да издържа да не пуша... Иначе аз може би съм предрасположен да съм пушач - от много малък обожавах миризмата на тютюн

Guest Rumbata

Високо в Алпите турист среща старец и го пита:

- Дядо на колко си години?

- на сто и девет

- А пиеш ли, пушиш ли?

- Да - иначе никога няма да пукна.

Майка поучава сина си:

- Пушенето е вредно! Който пуши много няма да живее дълго.

- Ама дядо пуши и е на 70 години.

- Ако не пушеше, вече да е на 90.

Двама мъже си говорят:

- Не мога да ги разбера жените, за какво харчат толкова пари? Моята например, даже не пуши!

- Ами да, моята и по жени не ходи!

Аз си мисля че няма пушач който да не иска да откаже цигарите!

Предлагам ви да опитате с това - http://www.book.store.bg/c/p-p/m-471/id-22...h-alyn-kar.html

п.п.Тази книга ще подпомогне човек който е решил на 100% да ги откаже!

не е реклама просто споделям от личен опит и на още 4 човека около мен които спряхме тази наркомания! УСПЕХ на всички!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...