bakara Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Никотин 1. Подобрява латентността на мозъка като цяло. Мозъкът става по-бърз, времето за реакция намалява. 2. Ускорява процесите на запомняне, под действието на никотина мозъка запаметява повече информация за по-малко време. Затова често се използва за лечение на Алцхаймер и проблеми с паметта. 3. Повишава скоростта на импулсите в цялата нервна система, при което се повишава концентрацията и вниманието. 4. Повишава кръвното налягане и сърдечния ритъм, кръвта започва да циркулира по-бързо, организма изразходва повече калории. Пропускаш по-доброто храносмилане Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Причината е друга - по-пристрастените се нуждаят от цигари, независимо какво става и това може да попрече на нормалното протичане на работа, т.е. един пушач може да работи 30-40мин. по-малко на ден за да може да си взима почивка за цигари. Това време може да означава не малко пари при по-големите фирми. Това не означава, че пушача е непродуктивен. Аз също не искам да се впускам в спорове, затова не смятайте мнението ми като заяждане, а като лична гледна точка. <{POST_SNAPBACK}> E точно това и аз имах предвид, т.т че са по - малко продуктивни, особено като им се припуши, а немогат да го направят ... по простата причина , че почвата да мислят само за цигарата. Но това е друга тема на разговор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 E точно това и аз имах предвид, т.т че са по - малко продуктивни, особено като им се припуши, а немогат да го направят ... по простата причина , че почвата да мислят само за цигарата. Но това е друга тема на разговор <{POST_SNAPBACK}> Виж на съседа си поста.Той е писъл че не са по-малко продуктивни. Пък и не съм съгласен с теб, защото от пушач до пушач има огромна разлика. При мен цигарата е нещо като навиик...Напоследък не съм пушил почти. Но сега например ще си запаля...и ще и се насладя доколкото мога... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Виж на съседа си поста.Той е писъл че не са по-малко продуктивни. Пък и не съм съгласен с теб, защото от пушач до пушач има огромна разлика. При мен цигарата е нещо като навиик...Напоследък не съм пушил почти. Но сега например ще си запаля...и ще и се насладя доколкото мога... <{POST_SNAPBACK}> Ами какво е , ако имаш заложена производствена програма с изчисление на процесите до минута и въпросния пушач излиза и си пуши през еди колко си време или пък се отася да мисли за цигара, той ще произведе по - малко от заложеното в същата програма. Това висока продуктивнот ли го наричаш или го наричаш по някакъв друг начин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Ами какво е , ако имаш заложена производствена програма с изчисление на процесите до минута и въпросния пушач излиза и си пуши през еди колко си време или пък се отася да мисли за цигара, той ще произведе по - малко от заложеното в същата програма. Това висока продуктивнот ли го наричаш или го наричаш по някакъв друг начин <{POST_SNAPBACK}> Имах предвид че аз примерно мога да изкарам бая време без цигара. Повече от 1-2 дни и няма да ми направи голямо впечатление. Правил съм го. И чак ей така без да се осетя като запалих цигара на 2 ден и си дадох сметка че не съм пушил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Имах предвид че аз примерно мога да изкарам бая време без цигара. Повече от 1-2 дни и няма да ми направи голямо впечатление. Правил съм го. И чак ей така без да се осетя като запалих цигара на 2 ден и си дадох сметка че не съм пушил... <{POST_SNAPBACK}> Повярвай ми, че след няколко години няма да го можеш това!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Повярвай ми, че след няколко години няма да го можеш това!!!! <{POST_SNAPBACK}> пуша ит 3 годинки Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 пуша ит 3 годинки <{POST_SNAPBACK}> ОК, след още 5 ще си говорим пак Дано ме опровергаеш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 пуша ит 3 годинки <{POST_SNAPBACK}> Явно не си се научил да пушиш 2 дни без да ти се допуши, след 3 години!? Просто не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 не пуша не пия мразя секса плюс това съм още малък за тези неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 не пушане пия мразя секса плюс това съм още малък за тези неща <{POST_SNAPBACK}> хахаах Straight age!!! по темата : ми...бая съм се научил да пуша да ти кажа, до ся цигара не ми се е опряла Бях на синьо, ся минах на бяло виктори и си маам по 1 до 2 кутийки на ден и пак мога без да пуша. За справка - RottenBrain Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Ми пич честно казано не знам как го праиш тва Тва за тежките цигари не е толкова показателно... Познавам един пич който пушеше ултра и супер ама не можеше да изкара и 1 час без цигара Докато аз съм пушил Ориент Експрес и съм изкарвал и ден въпреки че ми се е пушило... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolimir Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Ами аз само съм пробвал да ям цигари когато бях 3-годишен. От тогава не съм и мислил да започвам. А и двамата ми родители и почти всичките ми познати пушат на мен не ми харесва как изглеждя и няма да започвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackRam Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Не съм чел цялата тема. Искам само да кажа, че съм твърдо за декриминализация на канабиса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Това да пушиш за мен е най-глупавото нещо.Не виждам смисъл да се затормозявам с нещочот което нямам нужда..Защо да давам пари за нещо от което сега,като непушач нямам нужда.Не мисля, че е особено "газарско" да се пуши.За мен някой да запали в затворено помещение е не само тъпо,чно и сериозен признак на селяния и егоизъм. Да не говорим за нахалството на повечето пушачи..казва ми:"нали нямаш нищо против да запаля" и още преди отговора ми е запалил фаса..е много благодаря обаче при такова държание ставам от масата и се махам...и не ми пука кой го е направил просто отказвам да се тровя,пък било то и безплатно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izrod4eto_pld Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Цигарите са нещо отвратитрлно.По хубаво непошете или ако сте почнали ги откажете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Can't smoke! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Това да пушиш за мен е най-глупавото нещо.Не виждам смисъл да се затормозявам с нещочот което нямам нужда..Защо да давам пари за нещо от което сега,като непушач нямам нужда.Не мисля, че е особено "газарско" да се пуши.За мен някой да запали в затворено помещение е не само тъпо,чно и сериозен признак на селяния и егоизъм. Да не говорим за нахалството на повечето пушачи..казва ми:"нали нямаш нищо против да запаля" и още преди отговора ми е запалил фаса..е много благодаря обаче при такова държание ставам от масата и се махам...и не ми пука кой го е направил просто отказвам да се тровя,пък било то и безплатно. <{POST_SNAPBACK}> Кефиш!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 И аз съм от заклетите НЕпушачи! Отвратително е, грозно е, вредно е, скъпо е. Всички около мен пушат като комини, и понякога си мисля дали не е по-разумно и аз да пропуша, може пък и да е по-малко вредно отколкото да съм пасивен пушач на поне 10 цигари, които димят около мен. Но аз съм силен, няма да пропуша, ако трябва ще си купя противогаз и с него ще ходя по заведенията, ще седя у нас, на гости (можех да открадна един от казармата, но там забравих какво е да пушат около тебе, и не се сетих, че като излезна ще е супер-полезна придобивка навън!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Дяволски си прав за противогаза..аз имам в нас,но някак си не върви да тръгна по заведенията с него и да си сложа една тениска "Don`t smoke",сигурен съм,че по-оригинален от мене няма да има и ще събера погледите на всички пък било то кумини и некомини .Това е добра идея трябва да се пробвам ако има и някой друг навит с мене и с противогазите и тениските.Хах ще сме по-голяма атракция от Дарт Вейдара на центъра с неговата маска ЕДИТ:А и не си мисли,че ако пушиш ще се тровиш по-малко от това да си пасивен пушач,понеже ако си пушач освен през филтъра нали дишаш и от дима около себе си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Засега съм твърдо против тютюнопушенето ...... , но пък родителите ми пушат като комини за разлика от това .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LP^sve4o^ Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Na men puk cigarite mi haresvat i nqmam namerenie da gi spiram za sega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolovplamen Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Защо пушиш? Задавах този въпрос на всички мой приятели(пушачи), и не получих разумен и добре обоснован и доказан отговор! Та да попитам и вас и дано някой ми отговори нещо смислено! п.п.По-късно ще кажа и моето мнение по въпроса! Бивш пушач съм!!! :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Не съм върл пушач, но запалвам по няколко на ден. Не пуша, заради самото пушене, а пуша при определени обстоятелства само определена марка цигари - с кафе, след хапване и понякога на мохабет. Отчасти е навик, отчасти ми доставя удоволствие аромата на цигарата (както казах - не всяка марка). Понякога съм се улавял (най-често когато имам много и продължителна работа), че ден-два не съм се сещал да запаля, което ме навежда на мисълта, че не съм пристрастéн към пушенето. П.П. Преди време имаше подобна тема, но е някъде из задните страници... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GS_Mitaka Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Ами и аз като бивш пушач... Докато пушех не можех да дам никакъв отговор защо пуша, но след като реших да ги спра започна да се обажда липсата на навика. Просто тялото свиква на движението на ръката към устата, на никотина, на средата в дим. Аз съм фен на наргилетата - имам си две и ги припалвам чат-пат, доставя ми голямо удоволствие, но цигарите ги спрях. Както каза Мидекса - след хапване, с кафенце, с бирата или друг алкохол - доста е приятно да запалиш, ама... много почнаха да бъркат в джоба тея цигари... Ако заместиш примерно навика на тялото - да чоплиш слънчоглед вместо да пушиш, да смениш кафето с чай, да избягваш тютюнева среда и имаш силна воля доста бързо забравяш навика. Сега се чувствам много добре като не пуша и си задавам въпроса, който ти задаваш в момента - защо изобщо съм пушил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.