second.life.syndrome Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 И аз ВЕЧЕ не пуша (иначе и аз дънех по 2+ кутии на ден пред PC-то). Но проблема е че за да ги откаже човек трябва да си промени начина на живот : щото иначе ти се пуши страшно ако не го направиш и рано или късно пак ги запалваш. А иначе без тези фъшкии е много по-добре : не кашляш сутрин, не ти са черни зъбите, имаш вкусови рецептори, имаш обоняние, имаш въздух. Да не говорим че когато не пуши човек носи повече на пиене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Ми...аз си пуша бая стабилно.Много пъти съм мислил да ги отказвам, ама ...ко да ма праиш. Наскоро имаше един стимул да ги откажа, но и той си заминаТъй че...ще се мре, ко да се прай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Simon Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Пробвал съм но не ми хареса изобщо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Оф, махнете я тая тема, че всеки път като я видя и ми се прищява да запаля една... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Твардо нИе! хаха... абе майнете ги тия боклуци беее... разликата между пушачи и непушачи е огромна в полза на непушачите, ето един прост пример... Като целуна пушачка имам чувството че целувам ПЕПЕЛНИК!!! а като целуна непушачка... еми дручко си е вкуса на женските устни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Твардо нИе! хаха... абе майнете ги тия боклуци беее... разликата между пушачи и непушачи е огромна в полза на непушачите, ето един прост пример...Като целуна пушачка имам чувството че целувам ПЕПЕЛНИК!!! а като целуна непушачка... еми дручко си е вкуса на женските устни <{POST_SNAPBACK}> Ако и двамата пушите, няма да усетиш вкуса на пепелник Link to comment Share on other sites More sharing options...
[ds]snolp Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 spored men tfa e samo za gazariq ... super typo mi se struva ... i 1* dva6 pari 2* dava6 pari po barzo da umre6 3*trovi6 drugite okolo tebe 4*abe ne e hubavo typo e pone spored men ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Цигарите скъсяват паметта Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Една от 4-те теми за цигари Има доста теми за цигарите ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Цигарите скъсяват паметта <{POST_SNAPBACK}> Това ако е адекватно изследване...точно обратното е, цигарите временно стимулират мозъчната дейност и докато човек пуши запомня повече неща, мисли по-бързо и т.н. 10-15 мин. трае този ефект, след това мозъчната активност прогресивно спада до нива дори по-ниски от преди да си запалил. Това е научно доказано, а не пол в интернет, но човек е свободен да вярва в каквото си иска Палиш ли на 30 мин цигара, мозъкът ти ще работи средно с ~20% по-бързо отколкото, ако не пушиш. Разбира се, това не означава, че ще станеш по-умен Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 и според мен цигарите са едно много тъпо нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Това ако е адекватно изследване...точно обратното е, цигарите временно стимулират мозъчната дейност и докато човек пуши запомня повече неща, мисли по-бързо и т.н. 10-15 мин. трае този ефект, след това мозъчната активност прогресивно спада до нива дори по-ниски от преди да си запалил. Това е научно доказано, а не пол в интернет, но човек е свободен да вярва в каквото си иска Палиш ли на 30 мин цигара, мозъкът ти ще работи средно с ~20% по-бързо отколкото, ако не пушиш. Разбира се, това не означава, че ще станеш по-умен <{POST_SNAPBACK}> Всеизвестно е сред научните среди, че посягат към наркотици (било, то леки или тежки) тези хора, които имат малко мозъчни центрове за тъканния невромедиатор допамин. Тези хора (с малкото центрове за допамин) имат висок прак на чувствителност, съответно малко неща ги правят щастливи и радостни и прибягват към стимулатори. При употребата на наркотични вещества, мозъкът на човек изръсва голямо количество допамин, за да компенсира малкото на брой центрове за този медиатор (създаващ у нас усещане за удоволствие). Именно тогава наркоманите усещат еуфорията. Къде е уловката? Тъй като това голямо количество на допамин е вредно за мозъка, последния блокира част от центровете за допамин и така се предпазва. Това е фазата, когато наркоманите изпадат в депресия след като свърши ефекта на веществото. След като мозъкът изключи част от центровете, той става по-малко чувствителен за настоящите дози от упойващото вещество. Така се обяснява защо наркоманите постоянно качват дозата. Ако това нещо, което написах токущо се знае от повечето младежи, те ще се замислят малко повече над това дали да посегнат или не. А, и да добавя. Човек се пристрастява към тютюнопушенето, защото в клетките на тютюневите листа се намира яблачна киселина, коята е свързана химически. Тя се освобождава при термична обработка. Яблачната киселина е междинен метаболит от цикъла на Кребс в митохондриите на нашите клетки. Правете си извода... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Това ако е адекватно изследване...точно обратното е, цигарите временно стимулират мозъчната дейност и докато човек пуши запомня повече неща, мисли по-бързо и т.н. 10-15 мин. трае този ефект, след това мозъчната активност прогресивно спада до нива дори по-ниски от преди да си запалил. Това е научно доказано, а не пол в интернет, но човек е свободен да вярва в каквото си иска Палиш ли на 30 мин цигара, мозъкът ти ще работи средно с ~20% по-бързо отколкото, ако не пушиш. Разбира се, това не означава, че ще станеш по-умен <{POST_SNAPBACK}> Koлeга без да се засягаш, но това дето го преразказваш тук просто не е вярно. За нормалното си функциониране на мозъка изобщо, той се нуждае от кислород, а цигарения дим, който ти поемаш, запушва до такава степен кръвоносните съдове, че процента на този кислород, който е достъпен вече до мозъка, намалява с проценти, а ти твърдиш, че дори и работил с 20% по - бързо. Никотина като цяла подтиска ензим в организма, което причинява умора и отпадналост, т.т ти си мислиш, че се успокояваш, а дефакто отпадаш. За 15те минути, е че 15 след като си изпушил последнат си цигара се възстаноява телесната температура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Koлeга без да се засягаш, но това дето го преразказваш тук просто не е вярно. За нормалното си функциониране на мозъка изобщо, той се нуждае от кислород, а цигарения дим, който ти поемаш, запушва до такава степен кръвоносните съдове, че процента на този кислород, който е достъпен вече до мозъка, намалява с проценти, а ти твърдиш, че дори и работил с 20% по - бързо. Никотина като цяла подтиска ензим в организма, което причинява умора и отпадналост, т.т ти си мислиш, че се успокояваш, а дефакто отпадаш. За 15те минути, е че 15 след като си изпушил последнат си цигара се възстаноява телесната температура. <{POST_SNAPBACK}> Да нуждае се от кислород, да запушва кръвоносните съдове. Обаче вземи се осведоми малко за цялостното действие на никотина в/у мозъка и тогава говори. За 15 мин стават много неща, промяната в телесната температура е едно от тях, ама не виждам връзката Никотина възбужда, след катo спреш да го приемаш - отпадаш. Не се успокояваш, това е измамно чувство. Ускорява се честотата и скоростта на мозъчните импулси, понякога двойно, и 20-те процента могат да станат 50% за момента След малко ще подкрепя думите си с факти, stay tuned. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Да нуждае се от кислород, да запушва кръвоносните съдове. Обаче вземи се осведоми малко за цялостното действие на никотина в/у мозъка и тогава говори. За 15 мин стават много неща, промяната в телесната температура е едно от тях, ама не виждам връзката Никотина възбужда, след катo спреш да го приемаш - отпадаш. Не се успокояваш, това е измамно чувство. Ускорява се честотата и скоростта на мозъчните импулси, понякога двойно, и 20-те процента могат да станат 50% за момента След малко ще подкрепя думите си с факти, stay tuned. <{POST_SNAPBACK}> Целта не ми е спор, добре ще се съглася, че си тунинг модел П.С Чел съм достатъчно и това не съм го срещал, но човек се учи цял живот нали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Koлeга без да се засягаш, но това дето го преразказваш тук просто не е вярно. *** Никотин 1. Подобрява латентността на мозъка като цяло. Мозъкът става по-бърз, времето за реакция намалява. 2. Ускорява процесите на запомняне, под действието на никотина мозъка запаметява повече информация за по-малко време. Затова често се използва за лечение на Алцхаймер и проблеми с паметта. 3. Повишава скоростта на импулсите в цялата нервна система, при което се повишава концентрацията и вниманието. 4. Повишава кръвното налягане и сърдечния ритъм, кръвта започва да циркулира по-бързо, организма изразходва повече калории. И още и още, но най-важното е, че носи удоволствие. Разбира се всичко това си има цена. Скоростта понякога убива Кажи ми сега, кое от това не е вярно ***П.С Чел съм достатъчно и това не съм го срещал, но човек се учи цял живот нали Не знам какво си чел, но това са основни свойства на никотина Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Плюйте си колкото искате цигарите, но ако ги пропушите ще мълчите засрамени. На мен цигарата ми дава доста неща, смятам, че си изкупва дозата смърт, която поглъщам заедно с нея. Всеки умира, пред смъртта всички сме равни, и истинско значение има не кога умираш, а какво има между раждането и смъртта ти! И за мен цигарата често означава успокояване на напрегнатите нерви, доза желание за работа, смекчаване на лошо настроение и въобще стабилна доза позитивизъм. Е, предпочитам да живея с 20 години по-малко, но да съм по-добър човек, отколкото през тези двайсет години да тровя живота на хората около мен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 значи си късметлия... аз пробвах да пуша.. и да ти кажа, освен кофти вкус в устата - нищо друго не ми дадоха тия цигари... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Плюйте си колкото искате цигарите, но ако ги пропушите ще мълчите засрамени.На мен цигарата ми дава доста неща, смятам, че си изкупва дозата смърт, която поглъщам заедно с нея. Всеки умира, пред смъртта всички сме равни, и истинско значение има не кога умираш, а какво има между раждането и смъртта ти! И за мен цигарата често означава успокояване на напрегнатите нерви, доза желание за работа, смекчаване на лошо настроение и въобще стабилна доза позитивизъм. Е, предпочитам да живея с 20 години по-малко, но да съм по-добър човек, отколкото през тези двайсет години да тровя живота на хората около мен! <{POST_SNAPBACK}> Ти кога беше в отвъдното, та знаеш, че сме и равно.. Искаш да ме убедиш, че работоспособноста на пушачите и непушачите е една и съща Не че нещо но по личен и чужд опит не ми се вярва нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Щом ще е чат - чат да е! Седя си, мързи ме да се захвана с каквото и да е било. Отивам на терасата, паля един пирон, облислям, че въпреки всичко ще е добре да се захвана с едикаквоси, допушвам фаса, влизам и го захващам, колкото и неприятно да ми е въпросното нещо. Точно благодарение на фас-паузите съм ги докарвал до 120 задачи на ден... Щото в един момент главата ми гръмва и блокирам. Излизам - фас - влизам - наново... Но вярвам, че всичко е субективно, не отричам вероятното огромно влияние на самовнушението Ред: В отвъдното съм бил, макар и метафорично и не точно материално. Имах предвид, че всички умираме. Това, че ти си едикакъв си нямам никакво значение - и на теб един ден ти идва момента и си тръгваш, щеш-нещеш... Ред2: Масурите ги понамалих, да не кажа почти спрях (на 1-2 месеца веднъж) - наистина понякога след масур ми е айляшко ако щеш да пусна прахосмукачка вкъщи, но много ми бърника в мозъка т'ва зеленото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Щом ще е чат - чат да е! Седя си, мързи ме да се захвана с каквото и да е било. Отивам на терасата, паля един пирон, облислям, че въпреки всичко ще е добре да се захвана с едикаквоси, допушвам фаса, влизам и го захващам, колкото и неприятно да ми е въпросното нещо. Точно благодарение на фас-паузите съм ги докарвал до 120 задачи на ден... Щото в един момент главата ми гръмва и блокирам. Излизам - фас - влизам - наново...Но вярвам, че всичко е субективно, не отричам вероятното огромно влияние на самовнушението <{POST_SNAPBACK}> Ми колега по тая логика, ако вкарваш по един " пауза масур " , направо ще вършиш работа колкото за цял завод Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Ми колега по тая логика, ако вкарваш по един " пауза масур " , направо ще вършиш работа колкото за цял завод <{POST_SNAPBACK}> Извинявай ама какво общо има това? Нали ставаше дума за пушене не за работа? Аз примерно мога да пуша по 2 кутии цигари на ден и да върша повече работа от някой който не пуши примерно, щото двете неща нямат връзка. Пушенето си е просто наркомания и толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Извинявай ама какво общо има това? Нали ставаше дума за пушене не за работа? Аз примерно мога да пуша по 2 кутии цигари на ден и да върша повече работа от някой който не пуши примерно, щото двете неща нямат връзка. Пушенето си е просто наркомания и толкова. <{POST_SNAPBACK}> Ами ако е така както твърдиш , нямаше да предпочитат непушачи за работа пред пушачите ( a причината е че пушачите се явяват понякога по непродуктивни от другите. ) , говоря за някои западно европейски страни. Както и да е, хайде да не се впускаме в спорове, пушете си и т.н. Аз имам виждания и то 2те страни на монетата , така че смятам,че без тях е по - добре , така че аз лично няма да пуша повече. Айде живи и здрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Ами ако е така както твърдиш , нямаше да предпочитат непушачи за работа пред пушачите ( a причината е че пушачите се явяват понякога по непродуктивни от другите. ) , говоря за някои западно европейски страни. Както и да е, хайде да не се впускаме в спорове, пушете си и т.н. Аз имам виждания и то 2те страни на монетата , така че смятам,че без тях е по - добре , така че аз лично няма да пуша повече. Айде живи и здрави <{POST_SNAPBACK}> Причината е друга - по-пристрастените се нуждаят от цигари, независимо какво става и това може да попрече на нормалното протичане на работа, т.е. един пушач може да работи 30-40мин. по-малко на ден за да може да си взима почивка за цигари. Това време може да означава не малко пари при по-големите фирми. Това не означава, че пушача е непродуктивен. Аз също не искам да се впускам в спорове, затова не смятайте мнението ми като заяждане, а като лична гледна точка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.