Jump to content
BulForum.com

Тютюнопушене

krustnik

Пушите ли ?  

256 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Аз не изказвам мнение. Това ти го казваш. Просто ми е интересно какво мислят другите.

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply
А как мислите всички вие. Защо уж в България 80% (ако не се бъркам) са пушачи, а във форума във всички теми за пушенето 60% са се оказвали че са непушачи, както и в този случай. На какво се дължи това.

според мен защото повечето пушачи са на по-голяма възраст от средната примерно на вареза ,а по малките не пушат толкова колкото по големите. В някакви големи статистики ,каквато е за процента пушачи в България ,участват и хора на по 50 години например ,а 70% от тях пушат

e bravo na si4ki koito ne pu6at,mnogo dobre za tqh!no izkazvaniqta-"za6to da si trovq zdraveto?" naistina me nervat!6ot edno e da kaje6 4e ne pu6i6 6oto nqma smisul.ili ne iska6 da si zavisim ili ne te kefi,no tiq za zdraveto sa pulni bullshits!6oto seeno prekrasno '4istiq' vuzduh koito di6ame seki den,ili 'poleznite' hrani koito poglu6tame,ili alkohola koto nalivate,ili o6e edin kup ne6ta ot ejednevieto ni sa mnoo polezni za ZDRAVETO NI?aide molq vi se!az pu6a no na po4ivki prez 1 godina i to ne za drugo ,ami 6oto mi pisva!kato mi se pu6i-si pu6a i izob6o ne me e dert dali e vredno ili ne!

Taka dosta ischetoh dosta nervi sabrah i shte kaja!!! Niakoi beshe che pusheneto e gazaria i niakoi hora zaradi tova pushat mi nachi az sam goliam gazar na 18 godi sam i pusha razbira se iskam da gi spiram no ne tva e vajno tyka a da mu obisnia na toia pich s gazariata che denonshno stoiane pret COMPUTER i bez kapka chis vazduha e sashtoto kat az da zapalia cigara v zavedenie!!! A edin dryg oshte po goiliam T***K beshe pisal che v foruma povecheto ne pushat !!! TOVA KOETO SHTE KAJA MOJEBI MNOGO HORA SHTE ME NAMRAZIAT I TO S PRAVO AMA SHTE GO KAJA..... Povecheto v foruma ne pushat shot sa tolkova zabluden narot mejdu 14 i 16 godini che niama i dokade a vsichki koito sa nad taia vazrast i ne pushat se preklaniam pret tiah BRAO MOMCHETA I MOMICHETA!!!! AMA NEMOGA DA TRAIA NIAKAV SELSKI ZADRASTINIAK DA MI GOVORI GLUPOSTI :devil !!!

Az sam protiv titiono pusheneto i pravia vsihcko vazmojno da gi spra!!!!

MNOGO SE RADVAM CHE RAZLIPIHA TEIA NIKROLOZI PO KYTIITE DANO DA POMOGNAT!!!!! B)

Не пуша и нямам намерение...да ми станат дробовете на гъз...или за да се правя на готин...или цигарите успокоявали...защо да го правя? не наммирам смисъл.....

Не пуша.Нямам и такива намерения,но нали знаете:"Никога не казвай НИКОГА"

Guest Phoenix
Не пуша и не възнамерявам. ПУШЕНЕТО ВРЕДИ НА ВАШЕТО ЗДРАВЕ, ПУШЕНЕТО ПРИЧИНЯВА РАК !!!

Има около 150 вида рак, сам сметни колко са причините ;) На повечето "непушачи" от тук ще им дам два примера.

1. Майката на мой приятел, която не е пипнала цигара и алкохол през живота си, на ~45 години спортува всеки ден почти и като цяло има адски здраво и запазено тяло, една вечер, както си седяли на масата и гледали телвизия тя просто припаднала и започнала да се гърчи, ей така - от нищото. В последствие се оказа доброкачествено образование в главата и, което беше оперирано и в момента, за щастие, и няма нищо. Коментара от вас.

2. Моя покоен дядо (лека му пръст) почина на 87 години. Малко инфо за него - пенсиониран пилот от ВВС, НЕДОКОСВАЛ цигара през ЦЕЛИЯ си живот, водеше изключително здравословен и хигиеничен начин на живот, хранише се по график с "изчислени" храни. Имаше ЖЕЛЯЗНО тяло, всяка сутрин правише гимнастика, упражнения, а всяка събота и неделя изкачваше Витоша (живееше в София) пеша. И това докато почина от...рак на простата!! Коментара от вас.

За това никой не може да ме убеди вече, че ако не пуша ще живея по-дълго или нещо от сорта. Живейте си живота, защото е много кратък. Никога не знаеш, какво ще ти се случи след 5 мин. Както казах в по-горното си/първо мнение в тази тема - пуша умерено и нямам намерение да ги отказвам (а мога, поне 5 пъти съм ги отказвал до сега). Не мисля, че преча на когото и да било с тях и са ми донякъде смешни тия хора, дето казват, че сме им пречели, а да не говорим за последните закони, дето приеха за разделянето на пушачи от непушачи и т.н. Каквото и да си говорим, това е един вид дескриминация и аз съм твърдо против нея! Да не говорим пък за тая простотия дето измислиха...да предложат забрана за ПУШЕНЕ В КОЛАТА, ДОКАТО Е В ДВИЖЕНИЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ВОДАЧА ПУШИ ИЛИ НЯКОЙ ОТ НЕГОВИТЕ СПЪТНИЦИ!

Естествено, всеки има право на собствен избор и мнение, не упреквам в нищо непушачите, за това искам да ви помоля да спрете вие да го правите спрямо нас, пушачите.

Guest Phoenix
Е, не можем да си изкривим душичката и да не признаем, че не ни сгомнясва белите дробове, при положение, че го усещаме. ;)

В никакъв случай не искам да прозвучава така, сякаш искам да кажа, че не е вредно и т.н. Това просто е неоспорим факт.

ne pu6a po princip , no sym pu6il. minalata sedmica iizpu6ih 30 -40 cigari. :unsure: do kazarmata ne pu6ih ,no tam po4nah da pu6a po 3 kutii na den.posle, kato se uwolnih gi otkazah

интересно изказване. хем не пушиш хем обаче миналата седмица си изпушил 2 кутии. хм... или е била единствената седмица през която си пушил защото нещо по-шокиращо ти се е случило (примерно), а иначе през последните 12 месеца не си го правил изобщо или твърдението че НЕ пушиш не отговаря на истината...

аз не пуша и НИКОГА не съм. просто ми миришат на гадно и се дразня. и не мога ама хич не мога и да разбера как въобще някой може да започне да пуши нито какъв кеф намират някои в това. питал съм всичките си познати които пушат и винаги въпросът е "навик" ... защо сте почнали "от гъзария"... никой не ми е казал че му е кеф а само че изпитва желание да "запали 1 защото отдавна не го е правил" (разбирайте последните 30 мин или макс 2 часа). всички се канят да ги "откажат" ама си остават с каненето. май това е нещо като отслабването и диетите - винаги е "от утре" ама понеже още е днес - като за последно може.

кофти навик и още по-кофти за околните според мен (понеже съм от околните). като се сметне и какви пари се дават за тази глупост направо не ми го побира акъла защо го правят хората - не само че е гадно (т.е. поне аз не съм чул някой да каже - ами кеф ми е, изпитвам удоволствие да пуша - по голям кеф ми е отколкото да ям шоколад примерно), води до пристрастяване, вредно е за здравето, скъпо удоволствие е......

да предложат забрана за ПУШЕНЕ В КОЛАТА, ДОКАТО Е В ДВИЖЕНИЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ВОДАЧА ПУШИ ИЛИ НЯКОЙ ОТ НЕГОВИТЕ СПЪТНИЦИ!

Естествено, всеки има право на собствен избор и мнение, не упреквам в нищо непушачите, за това искам да ви помоля да спрете вие да го правите спрямо нас, пушачите.

Няма нищо лошо да си пушиш някъде сам когато не пречиш на никой въпреки че дори да си на терасата малко или много пречиш на съседа ти който е отгоре тъй като всичкия пушек отива при него и ако и той е на терасата трябва да се скрие за да не ти диша пушеците. Ако аз запаля огън на моята тераса или започна да третирам нещо с химикали и по 15 пъти на ден на теб започва да ти мирише на кофти за по 10 мин дали няма да почнеш да възразяваш? А в кола - е тука, просто ако всички не са пушачи, нямаш си представа каква гадост е да си заврян в тясното купе и да се гърчиш търсейки свеж въздух. Ако си сам не виждам проблем. Стига след 5 мин в непроветрената кола да се качи непушач. Аз редовно такситата ги карам да си отворят вратите за 1 мин преди да тръгнат след като са пуснали брояча за да се проветри купето ако е като лисичарник вътре - който не му отърва да пали и да си тръгва, кво като вънка е -10градуса - ми да не го е усмърдял пък

Guest Phoenix
Няма нищо лошо да си пушиш някъде сам когато не пречиш на никой въпреки че дори да си на терасата малко или много пречиш на съседа ти който е отгоре тъй като всичкия пушек отива при него и ако и той е на терасата трябва да се скрие за да не ти диша пушеците. Ако аз запаля огън на моята тераса или започна да третирам нещо с химикали и по 15 пъти на ден на теб започва да ти мирише на кофти за по 10 мин дали няма да почнеш да възразяваш? А в кола - е тука, просто ако всички не са пушачи, нямаш си представа каква гадост е да си заврян в тясното купе и да се гърчиш търсейки свеж въздух. Ако си сам не виждам проблем. Стига след 5 мин в непроветрената кола да се качи непушач. Аз редовно такситата ги карам да си отворят вратите за 1 мин преди да тръгнат след като са пуснали брояча за да се проветри купето ако е като лисичарник вътре - който не му отърва да пали и да си тръгва, кво като вънка е -10градуса - ми да не го е усмърдял пък

Чакай малко сега...тук се намсева закона. Когато съм си на балкона мога да правя каквото си искам, защото той си е мой. Това, че на съседа ми не му е приятно си е изцяло негов проблем. Същото е и в колата, че даже и повече в полза на мен. Та нали демокрацията на това се крепи - частната собственост??? :angry:

Виж за такситата си прав. Аз от доста време не съм ползвал градския транспорт и маршрутките, но си спомням преди, как наистина си беше дразнещо, когато шофьора запали цигара. Като цяло е забранено и трябва и такситата да станат така.

Чакай малко сега...тук се намсева закона. Когато съм си на балкона мога да правя каквото си искам, защото той си е мой.

Абсолютно съм съгласен и на никой нищо не бих могъл да кажа за това. Толкова ако ме дразни затварям прозореца и решавам проблема :)

А пък много ако вземе да ме дразни го поливам с вода :devil ... и пак решавам проблема :) Това в кръга на майтапа... като дете обаче наистина съм поливал с вода хората които ме дразнят. И съм замервал неприятните бабички които са ми се карали и са ме тормозели със стар лук, яйца и варени картофи - защото суровите много твърди и да не пострадат все пак - това докато не открили нашите, как свършват толкова бързо хранителните запаси и не съм отнесъл як пердах по случая (мръсни гадни бабички клюкарки!)

А за градския и междуградския транспорт освен че трябва да се забрани на шофьорите да пушат трябва да им се забрани да слушат и чалга по уредбата на рейса а не само при тях ... варианта да престанат да слушат чалга изобщо го изключваме съвсем тъй като дори в сферата на научната фантастика не съществува - освен ако от фирмата не им наредят да пускат еди каква си музика и нищо друго и да има глоби за пускане на друга не-одобрена от началството музика което ама в никакъв случай не бих го повярвал.

За международните курсове мисля някъде четох в реклама на рейсовете че измежду удобствата които преглагаха имаше и "приятна тиха музика (не чалга!)" освен климатика, тоалетната и телевизора.

Но основното правило да живееш така че да не пречиш на другите и да не правиш неща които не би желал(а) да ти правят на теб важи винаги и за всичко не само за цигарите.

не пуша от 23 декември 2004

и се 4уствам добре незнам дали по добре щото не помня как бях тогава

но си е супер яко

имах 4уството 4е съм се пристрастил не към тиутиуна а към самия ритуал на запалване дърпане и издишане на пушека

докато ги отказвах си правех цигарки пълни с зелен или 4ерен 4ай

и си ги пушех като се разхождах някъде

след като свърших една кутиика пикуик нямах нуйда от пове4е и от тогава

пушек не е влизал в дробовете ми

сигур ша кажета 4е да се откаже таке е супер тъпо но поне подеиства нали

И аз също не пуша и нямам никакво намерение да започвам.Преди баща ми пушеше,но отдавна спря,така че в къщи вече не вони на цигари! :D Единствено като дойдат гости.А в класът ми има само 1-2 където не пушат.И какво хубаво намирате в тези цигари?Според мен един от компанията пуши и дай изведнъж всички да пропушат само и само да са като него-"готини".Само си тровите живота,а покрай вас и животът на непушачите.

Според мен един от компанията пуши и дай изведнъж всички да пропушат само и само да са като него-"готини".Само си тровите живота,а покрай вас и животът на непушачите.

Е стига генерализации де ;) Въобще не е винаги така, мног хора например се крият като пушат.

Има около 150 вида рак, сам сметни колко са причините  ;) На повечето "непушачи" от тук ще им дам два примера.

1. Майката на мой приятел... Коментара от вас.

2. Моя покоен дядо (лека му пръст) почина на 87 години. Малко инфо за него...Коментара от вас.

За това никой не може да ме убеди вече, че ако не пуша ще живея по-дълго или нещо от сорта. Живейте си живота, защото е много кратък. Никога не знаеш, какво ще ти се случи след 5 мин.

Ами никой не еказал че като не пушиш нищо лошо няма да ти се случи. Трябва да си знаеш че като пушиш предизвикваш съдбата повече, отколкото ако си непушач. Всичко е въпрос на организъм.

Не мисля, че преча на когото и да било с тях и са ми донякъде смешни тия хора, дето казват, че сме им пречели, а да не говорим за последните закони, дето приеха за разделянето на пушачи от непушачи и т.н. Каквото и да си говорим, това е един вид дескриминация и аз съм твърдо против нея! Да не говорим пък за тая простотия дето измислиха...да предложат забрана за ПУШЕНЕ В КОЛАТА, ДОКАТО Е В ДВИЖЕНИЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ВОДАЧА ПУШИ ИЛИ НЯКОЙ ОТ НЕГОВИТЕ СПЪТНИЦИ!

Пречиш разбира се. Как да не пречиш! Дори и да пушиш на теб приятно ли ще ти бъде ако някой ти издиша целия пушек право в лицето докато вдишваш или говориш или изобщо каквото и да е. А особено ако в заведението е лоша вентилацията и както обикновенно става има толков пушек че чак ти се насълзяват очите. Днес бях в едно заведение където не се пуши изобщо. Друг е въздуха, чувства се разликата.

Е стига генерализации де ;)  Въобще не е винаги така, мног хора например се крият като пушат.

Крият се ако ги е страх да не ги видят родителите :D

Пречиш разбира се. Как да не пречиш! Дори и да пушиш на теб приятно ли ще ти бъде ако някой ти издиша целия пушек право в лицето докато вдишваш или говориш или изобщо каквото и да е. А особено ако в заведението е лоша вентилацията и както обикновенно става има толков пушек че чак ти се насълзяват очите. Днес бях в едно заведение където не се пуши изобщо. Друг е въздуха, чувства се разликата.

И откъде си толкова сигурен, че аз или някой друг от пушачите във форума си издишва пушека в нечие лице?!?!?

За заведението - чудесно! Ама сега ако искаш всички заведения да станат такива... помисли си дали не ни пречиш на нас.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...