Jump to content
BulForum.com

ЗА и ПРОТИВ

six

за или против графитите сте?  

197 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

На мен ми харесва да гледам графити, особено на посивели, стари и грозни сгради. Трябва поне малко да се поразкрасят. Или като тези на новия надлез на сточна гара (вече не е толкова нов де). Но не ми харесва да са на места като банки, хотели, болници или някакви лъскави сгради. Тогава вече се загрозавя. А надписите Локо или Ботев, направо се учудвам че ги причислявате към думата графити. Това са чисто и просто драсканици. Няма никакво творчество в това да напишеш: Локо и някой след теб да го поправи или Марийке, не трябваше да правиш това (имаме подобен в махалата :) )

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply
А ние нали към Европа сме тръгнали...

@Teddy-King благодаря ти, че доразви темата...

OK. След като да правиш рисунки без да плащаш за галерия се възприема от обществото.. :D

Нека обаче тези, които правят графити да имат малко павече attitude (отношение)

и да спрат да маркират всяко камъче и листенце, защото България все още не се е превърнала в "гетото на Бруклин" :bgrin:

НЕКА СМЕ КАТО ДРУГИТЕ, НО РАЗЛИЧНИ ПО СВОЙ НАЧИН!!!

ЗА, но не върху паметници на културата!!!

glasuwam s dwe race za samo4e ima edno NO

dasa si hubawi grafitite ne nqkwi prostotii

i da se prawqt na mesta kadeto 6te izglejdat dobre i nqma da zagrozqwat strani4nata obstanowka

:ph34r:

• 1 month later...

ami six i az sum protiv grafitite. :) Ne smqtam che e hubavo da se slagat mnogo grafiti i vuobshte navqkude iz tseliq grad. Grafitite ne sa hubavo neshto spored mene, po dobre e da nqma takiva neshta otkolkoto da zagrozqvat grada.

:) :D :D

Съгласен съм за графитите,не за таговете и за доковци и разни глупави футболни отбори.

ми аз съм против графитите не ме кефи на главните места в града да има некви драсканици, да си правят момчетата графити но да си имат некви местенца и само там не из целия град тъпо е просташко бих казал

Имената на глупците висят по стените!

Гласувах "против"

Не че не ми харесват някои графити. Само че е пълно с идиоти, които някой ги е излъгал, че могат да рисуват хубаво. И творят ли творят някакви тъпи криптирани надписи на техен си кодиран език. И ми написал (кой знае, може и да пише "яде ми се диня") нещо си там и отдолу разбира се - автора, поне да знам кого да псувам наум. Обожавам да видя някоя красива сграда, със стар архитектурен тип, със прясно подновена боя (щото тия сгради са много) и през боята й минава 'прекрасен' надпис, само черен спрей. КЕФ!

Или пък безбройните "Доко" и "Ботяф"... Или "Ваня от първия етаж в ляво се е*е с войниците"... прекрасни примери на изкуство. Може би трябва да спомена гениалната идея да направят графит (така ли е единствено число) на паметника на Левски... или Ботев... СУПЕР. Пеещите фонтани задължително трябва да са покрити с тези образци на съвременния фолклор...

Едва ли има някой против да се изрисува с вкус стария панел, но не и простотии като ЛОКО, ДОКО....

В щатите е нещо обичайно, разни мостове, тунели, паркинги да са изрисувани, но професионално.

Аз съм за графитите,обаче ако го сбарам тоя зар(dice)някъде такива шамари ще ме дам,че бедна му е фантазията.Ще има да ходи с червен врат дни наред.Смятам,че графити трябва да се правят с позволението на общината по разни училища,детски градини и пр.от хора,които наистина си разбират от работата и правят качествени неща,а не от 13-годишни момчета,които тепърва се учат да рисуват в/у пощата или библиотеката(примерно).Иначе по цял свят има графити,но не знам защо са много по-хубави от тези у нас.

п.с.погледнете сайтовете,които е дал някой по-горе и вижте колко по-красиви са легалните графити от тези,които са правени под напрежение да не те хване някое ченге. :rolleyes:

Аз съм за графитите,обаче ако го сбарам тоя зар(dice)някъде такива шамари ще ме дам,че бедна му е фантазията.Ще има да ходи с червен врат дни наред.Смятам,че графити трябва да се правят с позволението на общината по разни училища,детски градини и пр.от хора,които наистина си разбират от работата и правят качествени неща,а не от 13-годишни момчета,които тепърва се учат да рисуват в/у пощата или библиотеката(примерно).Иначе по цял свят има графити,но не знам защо са много по-хубави от тези у нас.

п.с.погледнете сайтовете,които е дал някой по-горе и вижте колко по-красиви са легалните графити от тези,които са правени под напрежение да не те хване някое ченге. :rolleyes:

Половината неща които каза са глупости.

1-тва за позволението от обшината е пълна глупост , щото по този на4ин графитите няма да са на обществени и посещавани места а на некви стени , кадето специално тряа да ходиш да ги видиш , а по този на4ин се губи смисъла на графитите-да покажат посланието в себе си , щото много малко хора ще ходят да ги гледат. :( :(

2-тва за 13 годишните деца , учещи се по пощата да рисуват също не еверно , защото аз лично познавам драскач на 14 години и е истински мастър :punk :punk .

3-Ако човек драска добре , дори и да е спекан докато си прави графита , пак ще го направи добре , повярваи ми :bgrin: :bgrin:

1.Виждал съм графити,които са правени с разрешението на общината в училища за разни кампании и не мисля,че няма кой да ги види.

за 2.и 3. можеш сам да се убедиш нагледно:отиди на пощата и ми кажи дали ти харесват неща,които са рисувани там и дали според теб ги е правил твоя 14-годишен мастер.Също така можеш да видиш в линковете,които самия ти си дал каква е разликата м/у легалните и бомбите и ми кажи честно кои са по-яки.

П.С.Ако обичаш спри да смесваш шльокавица с кирилица-много е гадно!

Извинявай за шлиокавицата , ще се опитам повече да не се повтаря!!!

Та говорехме за моя линк със снимките , виж че един от тях е върху трабант , другите са по влакове , въпреки това са станали хубави , без да са на места с разре6ение , за които ти спомена. :bgrin: :bgrin: :bgrin:

А относно тоя DICE даже не съм му видял произведенията. :D :D

Нека пазим България чиста, като определим места за изява на "Графити майсторите".

Много правилно! Трябва да има специални места за графитите.

Много се дразня на грозни графити нарисувани по къщи (както се сещате - без разрешение)...ако въобще могат да се нарекат графити.

Някой шматка си е написал името по грозен начин и айде - големия гъзар на квартала става... :sayjin

Много правилно! Трябва да има специални места за графитите.

Много се дразня на грозни графити нарисувани по къщи (както се сещате - без разрешение)...ако въобще могат да се нарекат графити.

Някой шматка си е написал името по грозен начин и айде - големия гъзар на квартала става... :sayjin

Грозен за теб...а за мен какъв ще е?Може и да го харесам...а може и не! :bgrin: Имам предвид ,че за тези които не се занимават с графити им е странно и непонятно това изкуство.Дори мислят графитите за грозни.Не казвам че такива няма,но нали за да се издигнат трябва да се упражняват хората.

Места за графити има, но това не означава че само там ще се драска.Графити ще има навсякъде по градовете.Все пак идеята на този вид изкуство е някакъв вид пропаганда и бунт.(питайте черните в Ню Йорк,те си знаят срещу кой :tongue )

a be grafiti neka da ima, ama da ne sa nqkvi draskanici "samo botev" ili ne6to ot sorta, nqkoi po nagora be6e na sy6toto mnenie :) neka da si risuvat horata ama da risuvat ne6to interesno, a ne nqkvi draskanici, pyk tezi koito pravat grafiti ili tam kakto mu e dumata, neka da ne gi pravqt na vsqko 4isto mqsto v grada....

ob6o vzeto az sym ZA grafitite no neka da sa na opredeleni mesta, kakvito ima v Plovdiv.... :sayjin

Vuv plovdiv nqma dobri grafiti (po skoro sa tvurde malko) za6toto tazi kultura e mn nepopulqrna v na6iq grad (za smetka na 4algata) i ne e na nivoto na Sofia ili Varna naprimer.

WriteR4e tvoito paradirane ima li pokritie? 6to ne postne6 nqkoq snimka?

kak re6ihte 4e nadpisite Botev i doko imat ob6to sus grafitite !?

Vuv plovdiv nqma dobri grafiti (po skoro sa tvurde malko) za6toto tazi kultura e mn nepopulqrna v na6iq grad (za smetka na 4algata) i ne e na nivoto na Sofia ili Varna naprimer.

WriteR4e tvoito paradirane ima li pokritie? 6to ne postne6 nqkoq snimka?

kak re6ihte 4e nadpisite Botev i doko imat ob6to sus grafitite !?

Точно пък в нашия град е по-популярна от който и да е друг град в страната.

WriteR4e tvoito paradirane ima li pokritie?

Тва ми го преведи на по-прост език ,че не разбирам нещо кво ме питаш.

Снимка не поствам по 2 причини:

1.Нямам цифров фотоапарат

2.Вече по-рядко ходя да драскам ,щото няма време ,а и каквото съм правил е мазано върху нещо.

Ако става въпрос за скици ще намеря начин да ти кача някъде, та да ги видиш.

И ако драскаш ,само не се опитвай да се заяждаш ,че такива най-много ги мразя. ;)

Ай peace. :)

Грозен за теб...а за мен какъв ще е?Може и да го харесам...а може и не! :bgrin: Имам предвид ,че за тези които не се занимават с графити им е странно и непонятно това изкуство.Дори мислят графитите за грозни.Не казвам че такива няма,но нали за да се издигнат трябва да се упражняват хората.

Места за графити има, но това не означава че само там ще се драска.Графити ще има навсякъде по градовете.Все пак идеята на този вид изкуство е някакъв вид пропаганда и бунт.(питайте черните в Ню Йорк,те си знаят срещу кой :tongue )

Искаш ли тези дни да излезна да ти снимам някой графит, който смятам за грозен ?

Да видим как с ръка на сърцето ще кажеш, че е красив ? :bgrin:

Съгласен съм - има и красиви! Но защо трябва всички да бъдат по къщите на хората? :sayjin

Айде кажи ми каква пропаганда и бунт има в надписа "Гошо е г*й" ???

Или пък скоро видях на един гараж :

"Само Левски", което беше задраскано, а отдолу някой друг беше написал

"ЦСКА", което пък отново беше задраскано от различен човек? :angry1

Според теб не се ли получава драсканица ? :angry1

Айде кажи ми каква пропаганда и бунт има в надписа "Гошо е г*й" ???

Или пък скоро видях на един гараж :

"Само Левски", което беше задраскано, а отдолу някой друг беше написал

"ЦСКА", което пък отново беше задраскано от различен човек? :angry1

Според теб не се ли получава драсканица ?  :angry1

Nali govorim za GRAFITI vse pak ???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...