six Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Здравейте. Сигурно на много от вас прави впечатление, че всяка стена в Пловдив е НаДрАскАна..... И навсякъде има подпис "DICE"... Кой е Дайс и защо е надраскал целия град? Не е красиво, стени на публични сгради да бъдат изрисувани с лозунги, които почти никой не разбира... Нека пазим България чиста, като определим места за изява на "Графити майсторите". Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 emi spored men zavisi!naistina mnoo e grozno da gleda6 nqkvi grozni nadpisi kydeto trqaa i kudeto ne trqaa,ot sorta na "loko,dolu botev",i nqkvite mu tam draskanici!i to po mesta deto takia gluposti nqmat nikva rabota tam! ina4e ako sa gotini i napraini kudeto trqbva-neka ima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Аз предлагам да се правят само хубави графити ха ха ха Наистина има някои много грозни "графити" но пък има и някои които просто радват окото А за тея надписи локо ботев .... NO COMENT! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chefoto Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Аз предлагам да се правят само хубави графити ха ха ха Наистина има някои много грозни "графити" но пък има и някои които просто радват окото А за тея надписи локо ботев .... NO COMENT! <{POST_SNAPBACK}> тва с надписите е много тъпо.На всяка стена я ботев я локо.Не мога да схвана къв е смисъла като напишеш любимия си отбор на някоя стена. Иначе по темата подкрепям останалите ако графитите са добре направени и надраскани кадето трябва нека си стоят ама да се драска за щало и нещяло по стените .... против Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Ами ти ако си мислиш,че DICE е надраскал целия град...извиявай ама нищо не знаеш.И все пак вярно-има такива които изобщо,ама хич не могат да драскат и все пак го правят...те са тези които грозят обществените сгради и др. А във Пловдив има доста добри writers,за които сигурно не знаеш.И точно те правят истинските графити,а не олигарчетата,на по 13-14 години! Ай peace! EDIT:Малко пловдивско: http://www.tazegraff.com/ http://www.nsp.cult.bg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Ми на мен ми харесват , ама не някви грозни и гнусни , тъпи , грозни , също така - грозни драсканици . Според мен няма проблем на някоя стара стена да има някой и друг як графит , с хубави цветове , оригинален ... яко е ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
six Posted April 29, 2005 Author Share Posted April 29, 2005 @WriteR4e.. 13,14... а ти на колко си? Място за спор няма, хубавия графит понякога може да въздейства положително... Ама, много са!... и все хубави....!!! EDIT: Най-неприятно е драскането по пътните знаци!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 @WriteR4e.. 13,14... а ти на колко си? Място за спор няма, хубавия графит понякога може да въздейства положително... Ама, много са!... и все хубави....!!! <{POST_SNAPBACK}> 16 след няколко дена...поне не ме е срам!И на тая възраст има голяма разлика!Акъла на 14 годишен не е като на 15 годишен! И аз поне не правя няк'ви шитни на всяка крачка...поне в това съм сигурен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji_s Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Както един член на нашия форум си беше сложил за подпис следната мисъл - "ИСКАМ ДА МИ Е ЧИСТО" Обаче хубавите графити, на подходящото място са съвсем друга работа Много им се радвам Само че някви недоносчета отиват и правят на нищо чисто новата фасада на някоя модерна сграда - точно ей т`ва не понасям Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Ако правят някви хубави графити (примерно кат тия на Английската) нямам нищо против ама навсякъде виждам някви грозотии дет половината даже не разбирам кво пише Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowX Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Tvyrdo za grafitite ( i protiv nadpisite ot tipa na Samo Loko , Samo Botev i tnt ) Grafitite sa edin nachin da se napravi po krasiv edin grad , samata ideq za grafitite vaznikva poradi 2 prichini , za da se markira teritoriq ot bandite v gettoto i za da moje da se napravqt groznite steni v gettoto , malko po-priqtni za gledane , taka che az smqtam che nqma nishto losho v grafitite i sashto taka smqtam che te sa vid izkustvo ...osobeno kato se ima napredvid che horata prodavat nqkvi capanici , hvarlil 2 kofi boq ot 2m. i go prodava za $X 000 000 ... a az smqtam che edin grafit e mnogo po-dobyt ot taq capanicq i ima mnogo po-golqma stoinost. :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Има страхотни графити, които са направени на места, където може да има такова нещо. Но има и такива, които просто не са си намястото и трябва да се изтрият просто.Трябва да си има обособени места . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowX Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Saglasen sam napylno , grafitite sa za mostove , vyzeli i drugi takiva sivi i ednoobrazni mesta , ili pak v uchilishtata , dokolkoto sam obyrnal vnimanie , ima mnogo dobri grafiti v uchilishtata i smqtam che tam ne e losho da se pravqt ( osobeno ako predi tova sa pitani i uchilishtnite vlasti , koeto m/u drugoto ne e losha ideq , zashtoto edni priqtelcheta pravqt grafiti , i edin pat reshiha da pitat direktora na edno uchilishte dali moje da napravqt edin na uchilishteto , toi ima kaza che moje samo se razbraha kade , toi vidq skicata i vsichko beshe tip-top ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Samo CD Link to comment Share on other sites More sharing options...
giocco Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Значи не разбирам наистина какъв е смисъла да се драска по стените, има графити които просто галят окото нека да ги има, ама да е примерно по стени на трафопостове и стари сгради които просто имат нужда от малко разкрасяване, ако е така съм за. Но не съм сългасен да има навсякаде по целия град графити голяма част от които са просто Ботев Локо и др от този тип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Графитите ме кефят, ама когато са хубави и на подходящо място... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 six, хубави или лоши, графитите си ги има, не само у нас, и ще продължава да ги има. Когато бях във Франция ми направи много силно впечатление, че в ПАРИЖ нямаше бяла стена, буквално. И определено не всички бяха красиви. А ние нали към Европа сме тръгнали... Като цяло, мнението ми за графитите е по-скоро положително, от колкото отрицателно. Може би това се дължи и на бунтарското в мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Аз съм за,но съм за хубавите графити...Например в Симеона има як графит с надпис "Не на дрогата"...В Кочото също има яки графити...Но тея "Локо/да го духа","Ботев"....не....някви гаменчета си купили спрей и решили да напишат любимия си отбор и то грозно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 kato stana duma za gfrafitifte v u4ili6tata,v Paisii-napraviha mnoo hubav grafir,si4ki mu se kefiha,i nakraq nqkvi tupi kolpeleta-vzeha i go nadraskaha,i to poznaite s kvi mudrosti............ e tva puk ve4e o6te po-malko go razbiram Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Аз съм ЗА! Ама не за сички има някви лайн*рчета като BEAT(NEWK), MIST, INTE, SLENK и т.н. много са не мога да ги изброя тия правят ужасни неща а иначе има такива дет са мноо добре NSP, CMS, RAKE, FREAK, SKIP и още мноо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Разбира се, че съм против графитите от сорта Доко (коригирано Локо) и Ботяф (коригиран Ботев) самите надписи са грозно направени, а допълнително ги загрозява "корекцията" нанесена от други. Също ме дразни да видя някакви криптични, трудно разчитаеми надписи, които някой намира за красиви. Красиви според мен са част от графитите около Надлез Родопи и също така тези покрай железопътните релси към София. Но повечето останали са шит. И понеже отговорите са прекалено крайни - не съм гласувал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Графитите ме кефят, ама когато са хубави и на подходящо място... <{POST_SNAPBACK}> Съгласен съм с теб! В Кочото също има яки графити <{POST_SNAPBACK}> Ъъъъъ, нещо не съм съгласен, ама айде! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LSS Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 нямам нищо против графитите стига да са хубави., защото иначе са просто едни драсканици, които стоят по стените Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Ъъъъъ, нещо не съм съгласен, ама айде! <{POST_SNAPBACK}> И аз не съм съгласен особено ония на NEWK u MIST са супер повърня Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Изобщо не харесвам графитите защото тези които ги правят не зачитат труда и парите които съм хварил!!Аз съм дал сумати пари за японска мазилка с страшни камъни,за майстор който да ми е направи и някав ще дойде да ми я надраска!!!Какъв е той че ще шари мойте стени!!Като иска да рисува има си лист молив и да си рисува колкото иска а не да се налага аз да си правя нова мазилка заради някав си! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.