Jump to content
BulForum.com

Проблем с вентилатора

Recommended Posts

От два дни имам проблем с вентилатора на захранването:(

В сряда изведнъж компа спря и оттогава не работи вентилатора..Почистих го обаче пак не тръгна..Тръгна след като го бутнах с една клечка и той взе че се завъртя..Хубавото е, че веднъж като тръгне не спира...Само че имам чувството че се върти по-бавно отпреди...и не знам температурата на захранването..на Everest home edition ми пише температурата за процесора, дъното, Aux и харда, които са нормални...Трябва ли да си сменя вентилатора на захранването и откъде да видя температурата на захранването, както и оборотите на вентилатора?? :confused

Трябва ли да си сменя вентилатора на захранването и откъде да видя температурата на захранването, както и оборотите на вентилатора?? :confused

da trqbva, az taka se motah i nakraq ventilatora mi sprql cqlata kutiq dignala visoka temperatura i 1/2 ot zahranvaneto 4erno, ni6to ne izgorq no be6e na kosym

taka 4e smenqj 6tom ne6to ne e nared v naj lo6iq slu4aj trqbva da go smaje6 ventilator4eto

do kolkoto mi e izvestno nqma na4in da se vidi temp. i oborotite v zahranvaneto (pone na obinknovennite pc-ta)...

Един приятел вчера се оплака от АБСОЛЮТНО същият проблем ......... пак не тръгва да върти и след като го бутне с един ключ и започва да бачка ..... НЕМАМ си и на представа от кво е .... аз му разправям да го изчисти ама като гледам горният пост и това не е подействало :angry: аз направо на него и на теб ще ти препотъчам по едно ново захранване .... е вчера видях в раздел БУЪ/СЕЛЛ един продаваше 300В АТХ за 5 лж. така , че ... си прави сметката дали е по-добре да ти изгарми ПЦ-то или да си смениш захранването :D

е не може ли да сменя само вентилатора

btw пак го ръчках 5 мин докато запали ама трудно се върти

как да го смажа?

и кажете къде да отида на сервиз, ако има някъв сервиз дето работи и утре щото нали празници идват...

И аз имах същия проблем - пускам си компютъра но вентилатора на захранването не ще да се завърти. Като почуквах кутията съвсем леко отгоре и се завърташе. Смазвах го няколко пъти и си викам, че ще се оправи. До един прекрасен ден, когато се връщам вечерта (pc-то естествено е работило цял ден) и какво мислите, цялата стая още от коридора мирише на изгоряло, пипам кутията - още малко и ще се запали, направо на косъм го хванах. :bgrin: И реших да направя следното - махнах стария вентилатор от захранването, и му сложих един вентилатор за CPU, и го бучнах на дъното :D така поне мога да му следя оборотите и в BIOS имам едни настройки като спре даден вентилатор pc speaker-a почва да писука-ако има някой наблизо поне ще го чуе ;) Но за температурата, не знам как може да се следи ...

За следене на температурата ти трябва вентилатор с термодатчик и панел с дисплей.

Но по този начин ще ти излезе скъпичко(35-40 лева общо). Затова ако ги имаш тези пари вземи езна Фортронка 300 вата 12см вентилатор с автоматично регулиране на оборотите за 55лв. Ако ги нямаш или взимаш един вентилатор и го запояваш на мястото на стария или го бучваш на дъното да си следиш оборотите. За 5-6 лева ще намериш добър вентилатор 80мм.

За да оправиш за момента нещата махай лепенката на вентилатора и сложи малко смазка(масло,грес). Ако нямаш дупка под лепенката отвори леко двата панела(на корпуса и този на перката и внимателно смазваш). По този начин ще го закрепиш за няколки дни че дори и седмици но ти препоръчвам да смениш поне вентилатора с нов.

е не може ли да сменя само вентилатора

btw пак го ръчках 5 мин докато запали ама трудно се върти

как да го смажа?

и кажете къде да отида на сервиз, ако има някъв сервиз дето работи и утре щото нали празници идват...

Махаш му капака, взимаш малко машинно масло и капваш вътре, като преди тва го почистваш и раздвижваш добре :excl: :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...