velikiat Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 От два дни имам проблем с вентилатора на захранването В сряда изведнъж компа спря и оттогава не работи вентилатора..Почистих го обаче пак не тръгна..Тръгна след като го бутнах с една клечка и той взе че се завъртя..Хубавото е, че веднъж като тръгне не спира...Само че имам чувството че се върти по-бавно отпреди...и не знам температурата на захранването..на Everest home edition ми пише температурата за процесора, дъното, Aux и харда, които са нормални...Трябва ли да си сменя вентилатора на захранването и откъде да видя температурата на захранването, както и оборотите на вентилатора?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Трябва ли да си сменя вентилатора на захранването и откъде да видя температурата на захранването, както и оборотите на вентилатора?? <{POST_SNAPBACK}> da trqbva, az taka se motah i nakraq ventilatora mi sprql cqlata kutiq dignala visoka temperatura i 1/2 ot zahranvaneto 4erno, ni6to ne izgorq no be6e na kosym taka 4e smenqj 6tom ne6to ne e nared v naj lo6iq slu4aj trqbva da go smaje6 ventilator4eto do kolkoto mi e izvestno nqma na4in da se vidi temp. i oborotite v zahranvaneto (pone na obinknovennite pc-ta)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 Един приятел вчера се оплака от АБСОЛЮТНО същият проблем ......... пак не тръгва да върти и след като го бутне с един ключ и започва да бачка ..... НЕМАМ си и на представа от кво е .... аз му разправям да го изчисти ама като гледам горният пост и това не е подействало аз направо на него и на теб ще ти препотъчам по едно ново захранване .... е вчера видях в раздел БУЪ/СЕЛЛ един продаваше 300В АТХ за 5 лж. така , че ... си прави сметката дали е по-добре да ти изгарми ПЦ-то или да си смениш захранването Link to comment Share on other sites More sharing options...
velikiat Posted April 29, 2005 Author Share Posted April 29, 2005 е не може ли да сменя само вентилатора btw пак го ръчках 5 мин докато запали ама трудно се върти как да го смажа? и кажете къде да отида на сервиз, ако има някъв сервиз дето работи и утре щото нали празници идват... Link to comment Share on other sites More sharing options...
(--T--) Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 И аз имах същия проблем - пускам си компютъра но вентилатора на захранването не ще да се завърти. Като почуквах кутията съвсем леко отгоре и се завърташе. Смазвах го няколко пъти и си викам, че ще се оправи. До един прекрасен ден, когато се връщам вечерта (pc-то естествено е работило цял ден) и какво мислите, цялата стая още от коридора мирише на изгоряло, пипам кутията - още малко и ще се запали, направо на косъм го хванах. И реших да направя следното - махнах стария вентилатор от захранването, и му сложих един вентилатор за CPU, и го бучнах на дъното така поне мога да му следя оборотите и в BIOS имам едни настройки като спре даден вентилатор pc speaker-a почва да писука-ако има някой наблизо поне ще го чуе Но за температурата, не знам как може да се следи ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 За следене на температурата ти трябва вентилатор с термодатчик и панел с дисплей. Но по този начин ще ти излезе скъпичко(35-40 лева общо). Затова ако ги имаш тези пари вземи езна Фортронка 300 вата 12см вентилатор с автоматично регулиране на оборотите за 55лв. Ако ги нямаш или взимаш един вентилатор и го запояваш на мястото на стария или го бучваш на дъното да си следиш оборотите. За 5-6 лева ще намериш добър вентилатор 80мм. За да оправиш за момента нещата махай лепенката на вентилатора и сложи малко смазка(масло,грес). Ако нямаш дупка под лепенката отвори леко двата панела(на корпуса и този на перката и внимателно смазваш). По този начин ще го закрепиш за няколки дни че дори и седмици но ти препоръчвам да смениш поне вентилатора с нов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji_s Posted April 29, 2005 Share Posted April 29, 2005 е не може ли да сменя само вентилатораbtw пак го ръчках 5 мин докато запали ама трудно се върти как да го смажа? и кажете къде да отида на сервиз, ако има някъв сервиз дето работи и утре щото нали празници идват... <{POST_SNAPBACK}> Махаш му капака, взимаш малко машинно масло и капваш вътре, като преди тва го почистваш и раздвижваш добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.