Jump to content
BulForum.com

Проблем с CD-ROM

Recommended Posts

Проблема е следния. преди известно време на един приятел му изчезна DVD-ROM-a спонтанно. Отидох.. смених кабелите нещо и се оправи. сега пак му е изчезнал. не съм сменял кабели, но интересното е, че и Daemon Tools ги няма. има ги в System всичките драйвове засечени, но са с възклицателна и на пропъртис дава, че има проблем с намирането или разпознаването на драйвърите. някой има ли някаква идея какво става? иначе DVD-ROM-a е Plextor и в System си го засича даже и със точния модел. Последната промяна на Хардуеар която е правена е смяната на тонколони, но не мисля, че това би трябвало да е проблем.

da ne e ot instaliraneto na igrite s zastite,starfuck mai beshe.Nali ima disable cdrom tam

не.. момчето се местеше.. преди преместването пак изчезна.. смених някой и друг кабел и се оправи. изключил го.. преместил го.. и нямало CD-rom.. и DAEMON-и няма.

Vij dali BIOS-a go razpoznava.

разпознава го биоса. даже Windows-a му разпознава точния модел, но го дава с възклицателна. имало проблем с драйвърите.

Да не би да има MusicMatch Jukebox 8, тя ми правеше мизерии с драйвърите и точно ставаше така с питанка

не няма я. аз си мислех друго.. няма ли някой драйър който да е основен за всичките CD/DVD устройства под Win и той да се е прецакал? търсих в google, но не намерих нищо. нека ако някой знае... да каже, за да мога да го оправя. иначе на пича ще трябва да му преинсталирам Уиндоуса.

не няма я. аз си мислех друго.. няма ли някой драйър който да е основен за всичките CD/DVD устройства под Win и той да се е прецакал? търсих в google, но не намерих нищо. нека ако някой знае... да каже, за да мога да го оправя. иначе на пича ще трябва да му преинсталирам Уиндоуса.

Ами ти само га каза решението , търсенето на проблема ти отнема ве4е няколко дни , а една преинсталация трае 2-3 часа :)....друг е въпроса ,4е ако си малко по-хитър и си се подготвил предварително може да я направиш за 5-10 минути :)

Ами ти само га каза решението , търсенето на проблема ти отнема ве4е няколко дни , а една преинсталация трае 2-3 часа :)....друг е въпроса ,4е  ако си малко по-хитър  и си се подготвил предварително може да я направиш за 5-10 минути :)

не съм се потготвял предварително, апък и момчето не иска да преинсталира Уиндоуса сега. макар че .. така като гледам май ще се наложи. CD-ROM -и няма.. микрофона не му го засича... трагедия.

Ако му е включен System Restore, да го върне с един месец назад, пък вземе и да се оправи.

Виж из тея саитове може да намериш нещо

http://www.plextor.com/english/support/sup..._downloads.html

http://www.opendrivers.com/categorycompany...r-download.html

http://www.computerhope.com/download/hardware.htm#01

Сьщо може да пробваш да преинсталираш Демон тоолс и Алкохол 120 те слагат SCSI драивер и може да го засече -тва е само идея незнам дали ще бачка :) .Друга идея рестартираи в сефе-мод и от device manager махни всякви цд-ромове,рестартираи в нормал и би трябвало уиндоуса да ги детекне,3 идея -> пробваи с Add/Remove Hardware wizard и 4-та преинсталация драиверите на дьното

• 3 weeks later...

Съжелявам, че пиша с такова закъснение, но сега видях темата, а освен това преди няколко дни имах подобен проблем. Не ми засичаше CD-RW и DVD-то. Проверих BIOS-a - там всичко беше наред. Отворих кутията да видя зътре кво става и на пръв погред нямаше проблеми. След кратко, но доста изнервено "разследване" видях, че кабелите не правят добър контакт със слота. Сложих на друг ATA слот, погледнах BIOS (за всеки случай)рестартирах win и след няколко тъпи съобщение и тем подобни всичко се оправи...

Ти сигурно това си го пробвал, пък и така като чета при теб може да има няква повреда.Провери също (ако вече не си преинсталирал) дали захранване(ток) към CD-то, ако има ще му се отваря вратичката и ще му свети лампичката.

Абсолютно същия проблем имах, с тази разлика, че устройствата ми са две. БИОС-а ги разпознава, Уин-а също, но с удивителни. Мъчих го как ли не... безуспешно. Не ми се щеше, но преинсталирах начисто XP-то и си качих най-необходимото, след което си направих имидж. Последното не е важно, важното е, че след преинсталиране си намери драйверите и си тръгна нормално. Мина ми през ума да не би да е дело на вирус, но Касперски не откри нищо. Все още не ми е ясна причината за този проблем.

и на мен не ми е ясна, затова ще ходя да преинсталирам на момчето Уиндоуса когато имам време.

Mmmm ... predpolagam e s Win. XP / SP2 a?

Az imah podoben problem s moqta pisa4ka ot podpisa !

Preinstalnah Win.-a opravi se kato slojih SP2 pak se precaka !

Sega problema se svejda do tva 4e ne mi razpoznava CD/DVD-RW diskove samiq Win. no nabarah 1 software-4e s koeto gi tarkam :P !

E to se polu4i ne6to kato off. ama ... :P !

Може и да е от захранването. Напоследък бая хора се оплакват от скапани захранвания. Пробвай да го смениш с друго само за тест. Може и да стане

Може и да е от захранването. Напоследък бая хора се оплакват от скапани захранвания. Пробвай да го смениш с друго само за тест. Може и да стане

надали заради захранване могат да изчезнат емулираните от Daemon Tools драйвове :)

Е ама за да ти дава че няма хард може да идва от там. Пък т'ва да ти изчезват СД-тата 80% е простотия на Уиндоуса и 20% на задклавиатурното устройство :D

Е ама за да ти дава че няма хард може да идва от там. Пък т'ва да ти изчезват СД-тата 80% е простотия на Уиндоуса и 20% на задклавиатурното устройство  :D

Харда казва, че го няма само вътре в инсталацията. иначе Уиндоуса си зарежда.

Значи на Divice Manager-a за моята записвачка показва, че драйвъра е Майкрософт-ски и си идва заедно с Уиндоус-а.

Ето един шот на Driver Details при мен: http://play.evrocom.net/dl/incoming/TheAnGeL/cdromdriver.jpg. Виж дали тези файлове ги има и ако да виж дали в .sys файловете нещо не се е объркало.

Иначе според мен преинсталация на Уиндоус 100% ще оправи проблема.

ми кво се чудиш че не разпознава харда, при инсталация

е що не го разпознава? нали си има FAT32 Partition? как да се оправи тоя проблем, че без хард трудно ще се инсталира. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...