w00x Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Проблема е следния. преди известно време на един приятел му изчезна DVD-ROM-a спонтанно. Отидох.. смених кабелите нещо и се оправи. сега пак му е изчезнал. не съм сменял кабели, но интересното е, че и Daemon Tools ги няма. има ги в System всичките драйвове засечени, но са с възклицателна и на пропъртис дава, че има проблем с намирането или разпознаването на драйвърите. някой има ли някаква идея какво става? иначе DVD-ROM-a е Plextor и в System си го засича даже и със точния модел. Последната промяна на Хардуеар която е правена е смяната на тонколони, но не мисля, че това би трябвало да е проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 da ne e ot instaliraneto na igrite s zastite,starfuck mai beshe.Nali ima disable cdrom tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Vij dali BIOS-a go razpoznava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 27, 2005 Author Share Posted April 27, 2005 da ne e ot instaliraneto na igrite s zastite,starfuck mai beshe.Nali ima disable cdrom tam не.. момчето се местеше.. преди преместването пак изчезна.. смених някой и друг кабел и се оправи. изключил го.. преместил го.. и нямало CD-rom.. и DAEMON-и няма. Vij dali BIOS-a go razpoznava. разпознава го биоса. даже Windows-a му разпознава точния модел, но го дава с възклицателна. имало проблем с драйвърите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 30, 2005 Author Share Posted April 30, 2005 Браво бе.. никой нищо ли не може да каже по въпроса? един пиклив CD-rom.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 30, 2005 Share Posted April 30, 2005 Да не би да има MusicMatch Jukebox 8, тя ми правеше мизерии с драйвърите и точно ставаше така с питанка Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 1, 2005 Author Share Posted May 1, 2005 Да не би да има MusicMatch Jukebox 8, тя ми правеше мизерии с драйвърите и точно ставаше така с питанка не няма я. аз си мислех друго.. няма ли някой драйър който да е основен за всичките CD/DVD устройства под Win и той да се е прецакал? търсих в google, но не намерих нищо. нека ако някой знае... да каже, за да мога да го оправя. иначе на пича ще трябва да му преинсталирам Уиндоуса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted May 1, 2005 Share Posted May 1, 2005 не няма я. аз си мислех друго.. няма ли някой драйър който да е основен за всичките CD/DVD устройства под Win и той да се е прецакал? търсих в google, но не намерих нищо. нека ако някой знае... да каже, за да мога да го оправя. иначе на пича ще трябва да му преинсталирам Уиндоуса. <{POST_SNAPBACK}> Ами ти само га каза решението , търсенето на проблема ти отнема ве4е няколко дни , а една преинсталация трае 2-3 часа ....друг е въпроса ,4е ако си малко по-хитър и си се подготвил предварително може да я направиш за 5-10 минути Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 1, 2005 Author Share Posted May 1, 2005 Ами ти само га каза решението , търсенето на проблема ти отнема ве4е няколко дни , а една преинсталация трае 2-3 часа ....друг е въпроса ,4е ако си малко по-хитър и си се подготвил предварително може да я направиш за 5-10 минути не съм се потготвял предварително, апък и момчето не иска да преинсталира Уиндоуса сега. макар че .. така като гледам май ще се наложи. CD-ROM -и няма.. микрофона не му го засича... трагедия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Ако му е включен System Restore, да го върне с един месец назад, пък вземе и да се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Виж из тея саитове може да намериш нещо http://www.plextor.com/english/support/sup..._downloads.html http://www.opendrivers.com/categorycompany...r-download.html http://www.computerhope.com/download/hardware.htm#01 Сьщо може да пробваш да преинсталираш Демон тоолс и Алкохол 120 те слагат SCSI драивер и може да го засече -тва е само идея незнам дали ще бачка .Друга идея рестартираи в сефе-мод и от device manager махни всякви цд-ромове,рестартираи в нормал и би трябвало уиндоуса да ги детекне,3 идея -> пробваи с Add/Remove Hardware wizard и 4-та преинсталация драиверите на дьното Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Съжелявам, че пиша с такова закъснение, но сега видях темата, а освен това преди няколко дни имах подобен проблем. Не ми засичаше CD-RW и DVD-то. Проверих BIOS-a - там всичко беше наред. Отворих кутията да видя зътре кво става и на пръв погред нямаше проблеми. След кратко, но доста изнервено "разследване" видях, че кабелите не правят добър контакт със слота. Сложих на друг ATA слот, погледнах BIOS (за всеки случай)рестартирах win и след няколко тъпи съобщение и тем подобни всичко се оправи... Ти сигурно това си го пробвал, пък и така като чета при теб може да има няква повреда.Провери също (ако вече не си преинсталирал) дали захранване(ток) към CD-то, ако има ще му се отваря вратичката и ще му свети лампичката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Абсолютно същия проблем имах, с тази разлика, че устройствата ми са две. БИОС-а ги разпознава, Уин-а също, но с удивителни. Мъчих го как ли не... безуспешно. Не ми се щеше, но преинсталирах начисто XP-то и си качих най-необходимото, след което си направих имидж. Последното не е важно, важното е, че след преинсталиране си намери драйверите и си тръгна нормално. Мина ми през ума да не би да е дело на вирус, но Касперски не откри нищо. Все още не ми е ясна причината за този проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 и на мен не ми е ясна, затова ще ходя да преинсталирам на момчето Уиндоуса когато имам време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 и на мен не ми е ясна, затова ще ходя да преинсталирам на момчето Уиндоуса когато имам време. <{POST_SNAPBACK}> Mmmm ... predpolagam e s Win. XP / SP2 a? Az imah podoben problem s moqta pisa4ka ot podpisa ! Preinstalnah Win.-a opravi se kato slojih SP2 pak se precaka ! Sega problema se svejda do tva 4e ne mi razpoznava CD/DVD-RW diskove samiq Win. no nabarah 1 software-4e s koeto gi tarkam ! E to se polu4i ne6to kato off. ama ... ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 не е с SP2. сега се оказа, че при опит за инсталация.. сетъпа на XP-то казва, че няма хард Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Може и да е от захранването. Напоследък бая хора се оплакват от скапани захранвания. Пробвай да го смениш с друго само за тест. Може и да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 Може и да е от захранването. Напоследък бая хора се оплакват от скапани захранвания. Пробвай да го смениш с друго само за тест. Може и да стане надали заради захранване могат да изчезнат емулираните от Daemon Tools драйвове Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Е ама за да ти дава че няма хард може да идва от там. Пък т'ва да ти изчезват СД-тата 80% е простотия на Уиндоуса и 20% на задклавиатурното устройство Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 23, 2005 Author Share Posted May 23, 2005 Е ама за да ти дава че няма хард може да идва от там. Пък т'ва да ти изчезват СД-тата 80% е простотия на Уиндоуса и 20% на задклавиатурното устройство Харда казва, че го няма само вътре в инсталацията. иначе Уиндоуса си зарежда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Харда казва, че го няма само вътре в инсталацията. иначе Уиндоуса си зарежда. <{POST_SNAPBACK}> САТА ли е Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 24, 2005 Author Share Posted May 24, 2005 САТА ли е дам. едната част е NTFS, а другата - FAT32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Значи на Divice Manager-a за моята записвачка показва, че драйвъра е Майкрософт-ски и си идва заедно с Уиндоус-а. Ето един шот на Driver Details при мен: http://play.evrocom.net/dl/incoming/TheAnGeL/cdromdriver.jpg. Виж дали тези файлове ги има и ако да виж дали в .sys файловете нещо не се е объркало. Иначе според мен преинсталация на Уиндоус 100% ще оправи проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 дам. едната част е NTFS, а другата - FAT32. <{POST_SNAPBACK}> ми кво се чудиш че не разпознава харда, при инсталация Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 24, 2005 Author Share Posted May 24, 2005 ми кво се чудиш че не разпознава харда, при инсталация е що не го разпознава? нали си има FAT32 Partition? как да се оправи тоя проблем, че без хард трудно ще се инсталира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.