Jump to content
BulForum.com

"Оставаме без кабелна телевизия"

xway

Recommended Posts

Извадка от http://www.pressboard.info/preview.aspx?articleid=58813

...

БТК ще извади кабелите на онези оператори, които не й плащат за ползване на каналната мрежа, предупреди говорителят на компанията Ясен Гуев. От телекома си искат парите със задна дата - от 1 януари 2004 г. Сред нарочените за изключване са мрежи на "Евроком кабел", "София комюникейшънс", "Еуроком Пловдив", "Евротур Сат" и "Центрум груп".

...

Единствените които не подлежат на санкции се оказват Кейбълтел.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Без кабелна телевизия след 1 май? focus-news.net

възможно е покачване на цените...

(мразя, че съм длъжен да плащам тв която не ползвам, а ЕК така и не изчистиха при плащането частта КТВ - все още пише интернет + ктв - най-вероятно защото ако пише само интернет конкуренцията ще изглежда по-привлекателна...)

Това е най-малкия проблем в момента - и без това почти всички сме единодушни, че "кабелната не е това, което беше" :D :lol: За Евроком Пловдив не се притеснявайте - имат достатъчно пари, а и предстои увеличаване на цените на кабелната, така че това е още един добър повод да вдигнат още повече таксата.

Това е най-малкия проблем в момента - и без това почти всички сме единодушни, че "кабелната не е това, което беше"  :D  :lol: За Евроком Пловдив не се притеснявайте - имат достатъчно пари, а и предстои увеличаване на цените на кабелната, така че това е още един добър повод да вдигнат още повече таксата.

Еми ще се откажа :cry

aman ,ne ami aman :angry1 ei vidqha edno oko u kior4o i nego re6iha da izvadqt!

mi az kato o6te sam na dogovor s tupite evrocomci?i 100 kinta da mi kajat pak 6a im gi dam!da.ama ne! :angry1 :angry1

Няма да спре кабелната, защото Евроком не ползват шахтите за телевизия, а за изходящия трафик на интернета.

Така че проблемите на кабелните оператори няма да са с ТВ а с НЕТ-а...

... все пак, шахтите са на БТК, нормално ;)

Цялата канална мрежа и стълбовете са построени с общински средства и през 92-93 г. (не съм сигурен коя точно) с решение на МС са подарени безвъзмезно съотвено на БТК и НЕК. Така че не е нормално БТК и НЕК да искат пари за нещо за което не са дали и стотинка.

Това с увеличението на кабелната няма да мине поне при мен.Тя и без това е тъпа има само тъпи канали и стари филми като повечето не ги гледам.Затова ако кабелната стане над 16лв май ще се изключва.Абе то всичко се прецака wareza та сега и кабелната.

Няма да спре кабелната, защото Евроком не ползват шахтите за телевизия, а за изходящия трафик на интернета.

Така че проблемите на кабелните оператори няма да са с ТВ а с НЕТ-а...

e zna4e 6te vdignat neta:)))

Ще минем на цифрова или на КейбълТел,ако и те не вдигнат таксата.Не че знам колко им е сега де:)А и БТК май ще пускат цифрова до края на годината.Те нещата са навързани.Всичко е борба за бъдещ пазарен дял.

Кабелната ще я излекуваме със itvpartner.com или bulsat.com, интернета с aDSL на БТК и спи града.

Естествено при условие че вдигнат цените до толкова, че да ми е по-изгодно да си пусна въпросните услуги.

Шахтите и каналната мрежа не са изрично записани като продадени в договора на сделката за БТК. съответно те(новите собственици) нямат право да твърдят че са тяхни.

Общината на град Пловдив също може да предяви претенции за собственост, като собственик на терена през който минават "нестопанисваните" съоръжения.

Евроком си изгражда собствена канална мрежа на територията на град Пловдив и околните села със средствата от сегашното ниво на абонаментните такси, т.е. това не би било повод за вдигане на цените.

БТК променя цените без да ги съгласува с Комисията по Регулиране на Съобщенията, както и да изчака края на делото, което води комисията срещу нея. Променят цената за единица дължина на кабел, а не на канал, както беше досега (през канал с Ф110мм могат да преминат към 10тина оптични кабела, всеки с по 24-96 влакна). БТК все още срещу заплащания наем не гарантира неприкосновеността на положените чужди кабели както и тяхната изправност и защита от повреди вследствие действия на нейни служители. На практиката за исканата цена операторите си купуват малко въздух, макар и разположен на метър под земята.

това са фактите. какво ще се случи само времето ще покаже.

ако евроком вдигне цените аз лично ги фърлям, като и без тва мисля да си махна +чето от името на тарифата. при друг оператор няма да ходя докато не започне да ме моли и не предложи ежедневни свирки срещу абонаментната ми такса :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...