Jump to content
BulForum.com

НСБОП затяга обръча

Alhimik

Recommended Posts

При мен акцията на НСБОП имаше положителен ефект :) .

Осъзнах се и се махнах от DC++, където стоях от около година нонстоп, последните месеци шервах над 60 ГБ.

При статистика от около 30 ГБ ъп и около 0.5 ГБ даун на месец, не виждам смисъл да стоя и да ми товари връзката, сега си върша работата малко по-спокойно , лагва ми по-малко и т.н. При 30 КБ ъп на Д+ не смятам че ще се усети липсата ми :bgrin: . Ако ЕК напреднат с материала и имам примерно 100 К ъплоуд, вероятно бих могъл да отпусна едно 40-50 К на DC някой ден. Влизам в DC много рядко вече, да търся нещо дребно (което почти никога не намирам), но мисля че за няколкото месеца имам над 100 ГБ ъплоуд и около 1-2 даунлоад, имам съвест да влизам само да тегля чат пат някой мегабайт :P .

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply
http://82.99.25.142/prq/ Ще го възродят скоро...

ВЕЧЕ ГО НАПРАВИХА :D :D :D И отвяха сайта на шведската полиция :lol: :lol: :lol:

"Три дни след като шведската полиция затвори торентпорталa Thepiratbay.org и конфискува цялото имущество на компанията под предлог, че незаконно разпространява нелицензиран софтуер, неизвестни хакери са проникнали и свалили уебсайта на полицията, съобщава Би Би Си. Thepiratbay.org (Пиратски пристан), бе най-големият портал за обмяна на файлове в Европа.

Хакерите са организирали така наречената DoS атака към сървър на полицията. Милиони заявки са пристигнали едновременно и са го претоварили, след което той е спрял да обслужва всички потребители.

Полицията е започнала разследване по случая. Все още не е ясно дали това е отмъщение на потребителите на затворения торентпортал. Трима от администраторите на "пиратския" сайт са все още в ареста, след като бяха задържани в сряда за разпространяване на нелегален софтуер.

Администраторите твърдят, че сайтът Thepiratbay.org е само търсачка и на сървърите му не е имало и един файл, защитен с авторски права. Ако срещу тях бъдат повдигнати обвинения, това ще е първото дело срещу торент системата в Швеция..."

п.п. ако разгледате списъка с адреси в браузъра си ще видите това:8765627f899c720478679ae482976e3f.jpg :woot

Холивуд затяга обръча... :wtf:

Тук.

Целта е пиратството да бъде намалено до поносими европейски нива.

поносимите европейски нива са сведени до сваляне от торенти и разни п2п програмки. предполагам, че може би има и разни локални сървъри, но не мога да кажа на 100%. тая всичката информация дето се качва в арената примерно да не са си я купували потребителите и след тва да я качват :bgrin: тея от ЕС и САЩ земат да си гледат в техните панички 1-во ли :pirate

• 8 months later...

На първата страница на Арена:

"Пиратски" размисли за правото на избор

Търговците - вън от Храма !

Дали тези които ни наричат "пирати" имат идея колко дълбоко е мотивирано световното общество за свободно споделяне на информация ? Едва ли, защото ако знаеха щяха да се подготвят по-добре, осъзнавайки срещу какво се изправят.

Пример първи: Материални продукти

Вариант 1

Разполагате със 100 лв, с които сте решили да си купите нови дънки. Влизате в поредния магазин и харесвате някой от десетките изложени модели. Продавача любезно ви ги пр%E

Дали тези които ни наричат "пирати" имат идея колко дълбоко е мотивирано световното общество за свободно споделяне на информация ? Едва ли, защото ако знаеха щяха да се подготвят по-добре, осъзнавайки срещу какво се изправят.

Вариант 1

Разполагате със 100 лв, с които сте решили да си купите нови дънки. Влизате в поредния магазин и харесвате някой от десетките изложени модели. Продавача любезно ви ги предоставя за да ги пробвате. Пробвате ги и нещо не ви кефят. Връщате ги и напускате. Парите ви са все още в джоба. Загубили сте 5-6 мин. от времето си.

Вариант 2

Същото като 1, но моделът ви харесва. Връщате мострата и плащате. Получавате същия модел. Парите вече ги няма, но вие не мислите за тях. Чувствате се доволен и щастлив.

Пример втори: Интелектуални продукти

Тук няма варианти (няма шест, няма пет). Варианта е единствен - първо плащаш, после ще видим !

кино версия:

Производителят на продукта е изготвил трейлър. Вие сте любител на екшън жанра, а в трейлъра се стреля от първата до последната (18-та) секунда. На фона на драматична музика - взривове, тупаници, гонитби с бегачки, които се обръщат по таван и както си му е реда се взривяват по холивудски, въобще страхотно зрелище се очертава. Купувате си билет, планирате времето, размествайки останалите ангажименти, заделяте от бюджета си необходимат

Вариант 1

Разполагате със 100 лв, с които сте решили да си купите нови дънки. Влизате в поредния магазин и харесвате някой от десетките изложени модели. Продавача любезно ви ги предоставя за да ги пробвате. Пробвате ги и нещо не ви кефят. Връщате ги и напускате. Парите ви са все още в джоба. Загубили сте 5-6 мин. от времето си.

Вариант 2

Същото като 1, но моделът ви харесва. Връщате мострата и плащате. Получавате същия модел. Парите вече ги няма, но вие не мислите за тях. Чувствате се доволен и щастлив.

Пример втори: Интелектуални продукти

Тук няма варианти (няма шест, няма пет). Варианта е единствен - първо плащаш, после ще видим !

кино версия:

Производителят на продукта е изготвил трейлър. Вие сте любител на екшън жанра, а в трейлъра се стреля от първата до последната (18-та) секунда. На фона на драматична музика - взривове, тупаници, гонитби с бегачки, които се обръщат по таван и както си му е реда се взривяват по холивудски, въобще страхотно зрелище се очертава. Купувате си билет, планирате времето, размествайки останалите ангажименти, заделяте от бюджета си необходимата сума. Влизате в салона, казват ви че пиратството ограбва и след това започва очаквания филм. Както си му е реда започва интригуващо. Малко след това диалога започва да ви идва в повече. Минава половината филм, а диалога продължава да се лее, заменяйки иначе скъпите сцени. Колко по-лесно и евтино е да ви го разкажат, отколкото да ви го покажат.. По някое време минават и познатите кадри от трейлъра и филма свършва. Време е да напуснете салона за да могат да се наместят следващите сладури, гледали трейлъра. Изпитвате неудовлетворение, яд ви е за загубеното време. Парите ви ги няма, но вие не мислите за тях, защото сте неудовлетворен и се чувствате изигран. Кой ви изигра ли ? Отговорът е прост: продуцентите, производителите и разпространителите на реклами и антипиратските организации. - с една дума Системата. И кой създаде и поддържа тази система ? Чий финансов интерес обслужва тя? Кой се опитва да ни отнеме правото на избор дали да плащаме за някоя стока ?

CD версия:

По телевизия и радио се върти промо клипа на новия албум на еди-кой си. По радиото през час пускат съшата песен. Всички медии се стараят да ви уведомят, че тази песен е от новия албум на въпросния еди-кой си. Песента не е лоша и без много да мислите купувате албума. Пускате си законно придобитото копие и.... се оказва че в него освен тази песен има още пет бози и три кавъра на друг изпълнител. Чувствате се изигран. Хвърляте диска някъде и колкото да не сте съвсем капо прехвърляте единствената качествена песен на мп3 плеъра. Парите ви ги няма, но предпочитате да не мислите за тях. Тях има кой да ги харчи. Споко !

Средновековен вариант (когато артистите са били сред хората, а търговците са били вън от Храма):

В града пристига трупа пътуващи артисти. Едините строят сцена на площада, а други обикалят из града и бият барабана. Събират се хора и представлението започва. След като то приключи, артистите обикалят сред публиката с паничките. Както обикновено сред публиката има доволни, има и недоволни. Доволните плащат от сърце, а недоволните вадят яйцата. Как само се мени света ! Какъв е изборът на днешните недоволни ?

Ние, регистрираните и нерегистрираните потребители на този сайт питаме:

Имаме ли право да огледаме и пробваме дънките и маратонките преди да ги заплатим ? Ако да, то правилно ли е да плащаме за какъвто и да е продукт, та ако ще и "интелектуален" да е, без да ни бъде осигурена възможност да се запознаем с него ? Потребителят има ли право или само е длъжен, когато става въпрос за "интелектуални" продукти ? Какъв процент от интелектуалните продукти са "интелектуални" ?

Идея

Едновременно с клипа "Пиратството ограбва" да бъде пуснат и още един озаглавен "Купуването на интелектуални продукти е изцяло на ваша отговорност". Съвсем удачно ще е гласът зад кадър да е на Азис. Червената точка в ъгъла е пропоръчителна"

Ми прави са хората!

тъпо, плоско .... и йезуитско!

само това мога да кажа за арена и всички други, които хленчат по този начин!

п.п. единственото попадение е "Купуването на интелектуални продукти е изцяло на ваша отговорност"

п.п.п. ама всичко в тоя живот е на наша отговорнст - първо на нашите родители, после на нас самите. то затова някой ни е дарил с разум, а не само с инстинкти.

jojo, а ти да беше погледнал първо това което пействаш тука, че 70% от текста, който си куотнал е crap! Загубих 70% от времето да го чета, като нормалното съдържание е най-долу, другото са разни откъслечни копия на това долу.

Както и да е ;) ,

Напълно съм съгласен пък с примерите за дънките, CD-то и киното. Че нали точно затова по медиите се въртят само най-добрите парчета от даден албум, за да се купуват, ако хората чуят бозата, кой ще си купи албума - никой. За филмите - същата работа. Много ще скокнат да обясняват как не биха се подлъгали или нещо такова, но повечето, както и на запад, ще се хванат и се хващат. Далеч не всеки е напълно удовлетворен от това което гледа в киното.

Но ако си купя дънки, то определено ще съм ги пробвал, огледал и т.н., и е малка вероятността да остана недоволен след това. Ако ги купя евтино, ще съм подготвен с идеята, че след 2-3 месеца може и да им стане нещо. Но чичката в будката до нас да ми продава DVD филми по 3.50 (били с някаква вестници). Ми в Метро ги продават 50% по-евтино, а под наем са още 50% по-евтино. И въпреки това засега не съм взимал DVD. То и колко ли филми гледам де, макс. 1 на месец, няма и толкова , е, сериали има 2-3 които следя от нета.

Пиратството според мен е според закона на Нютон - всяко действие има равно по големина и там как беше противодействие. Това си е феномен, който съществува поради причина, ако гледаме по-глобално. А наличието на Интернет според мен е по-второстепенната причина. Ако не е Интернет, друго ще е, едно време да не би да съм гледал филмите само от видеотеки, какво презаписване от видео на видео е падало, и гледане на филми, заети от други..

Извод - тая глупава игра на котка и мишка ще си продължава дорде е българско (докога ли), и в зависимост от финансовите интереси на някои, но това е по-нормално в държава като нашата, където както някой каза, убийците и големите босове се разхождат на свобода, а те тръгнали да шумят около нещо толкова нормално, че то дали има и нормален закон срещу пиратството у нас, не съм сигурен.

Ама какво се учудвам, то тия мафиотите държат кормилото на властта, крадеца вика дръжте крадеца. То толкова очевадно става това, че даже вече и не се крият връзките на т.нар. управляващи с мафията.

Така че не се хващайте на провокации, каквото и да правят, не могат да спрат това което съществува откакто интернет съществува, и дори ТЕ ползват и правят (пиратството имам предвид) :) .

Следвайте събитията и се осведомявайте за новите адреси, те ще намерят как да продължат.

Изпитах огромно удоволствие преди дни, прочитайки този текст и останах много доволен. Напълно съм съгласен с казаното и подкрепям инициативата. Браво на момците от Арена - само така с простаците!

За всички в форума замислете се над следното

КАК ПО ДЯВОЛИТЕ ЩЕ ПЛАТИШ 100лева за софтуер като цял живот я караме безплатно.

НСБОП затягал положението ГЛУПОСТИ-имитира дейност да не мислите ,че тяхния софтуер е лицензиран и още нещо за полицията-прости хора без работа и с дотъп до интернет =пиратство!!!

Аз за лицензи пари немам,така че НСБОП да си ........ майката! :punk

:D O6te edin neuspe6en opit za spla6vane :D

Kakvoto i da stava piratstvo vinagi 6te ima. Piratstvoto si go ima6e o6te predi da se poiavi Interneta - navsiakade se prodavaha piratski diskove po 2/3 lv. E, kak da dam 20 lv (4e i mnogo pove4e ) kato moga za 3lv da imam tova , koeto iskam. Da ni napraviat zaplatite kato Evropeiskite i niama da me e iad da dam 20 lv za edin film, ili 80 lv za igra naprimer. :pirate :pirate :pirate

• 3 weeks later...

ОТНОВО се заяждат с хората - явно пролетта им е сезон на говедата

EDIT:

Екипът на ArenaBG благодари на BTC за съдействието в намаляването на натоварването на сървърите ни.

Цитат от началната страница на АРЕНА

хахахахах

Хах, чухте ли какво казаха. Понеже им липсвали специалисти, иззетите компютри при акциите миналата пролет още не били проверени и отлежавали :woot

НСБОП ДГД :D

Анонс публикуван в сайта на zamunda.net /бившият linkos.bg/:

------------------------------------------------------------------------------

Днес 15.03.2007, инициативен комитет депозира в Столична община, молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото, като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерният натиск от страна на държавните органи върху тях.

Митингът е насрочен за 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа.

Каним всички заинтересовани да се присъединят към нашият протест.

Всички общностти и организации, които желаят да участват в организирането на митинга, могат да се свържат с нас на имейл torrent.miting@abv.bg.

Призоваваме всички, на които не им е безразлично ставащото в България, да организират подобни мероприятия в собствените си градове и населени места, на същата дата или възможно най-близка.

Как да организирате митинг, четете тази тема.

Молим, всички които ще присъстват на митинга, да се въздържат от незаконни, неприлични и агресивни действия, които биха могли да опорочат мероприятието.

Ако възникнат промени в датата и часа на митинга, ще бъдете уведомени!

Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли от НСБОПи и сякви подобни сдружения на мозъчно-ощетени индивиди

Awe mani gi ti Bobajii(NSBOP)!Torentite ne sa piratski neshta a sa potrebitelski i seki ima pravo da gi polzva pak i neka da mi napraviat zaplatata ot 500 na 5000leva pak togava nema da mrankam!!!Pak i drugoto e 4e ima tolkova nedovolni potrebiteli ot tezi akcii 4e MBR nqma da imat izbor i ste otpusnat obra4a!!Puu az nemoa da razbera kak v 4ujbina se opraviat bez lokalni(ot kade namirat platenite programi,igri,filmi i muzika)!

BTW neka si4ki otidem da protestirame 4e da sprat da lajat 4e bilo srestu piratstvoto a ne srestu potrebitelq ili napravo da sprat da barat Torentite i Lokalnite!!! :angry1 :angry1 :angry1 :angry:

Na Protest! :ph34r: :sayjin

@metalish съгласен съм с теб... ония п****и от НСБОП само се чудят кво да правят ...ако в Пловдив се организира някакъв протест срещу НСБОП (за да върнат всички торенти и локални) веднага ще отида да се подкрепяме.. :devil :sayjin

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...